Ce gatim azi (76)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

pogacelele cu jumere sunt absolut bestiale...le-am facut si eu dupa reteta Claudiei de aici de la Banatzence
www.reteteinimagini.ro/Retete/Aluaturi/Aluaturi-diverse/Pogacele-cu-jumere-ca-n-Banat.html" target="_blank">Pogacele cu jumere ca-n Banat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama


Deci: 500 g jumari care se dau prin masina de tocat; 3 oua, 100 g untura, 450 ml lapte, 30 g drojdie, 3 linguri zahar, 2 lingurite rase sare, 1 lingurita piper. Dizolv drojdia in putin lapte caldut, o las sa creasca, apoi amestec totul cu 1 kg faina ( e posibil sa fie mai multa faina), cat sa se obtina un aluat potrivit de vartos. Se lasa sa creasca o ora, se intinde o foaie groasa de un deget, se taie formele dorite, se ung cu ou, (eu rad cascaval deasupra) si se coc la foc bun. Yummy!!!!

eu cumpar grasime de porc de la piata, din aceea care are sorici pe ea si cateva firicele de carne in structura, le topesc si obtin si untura si jumari.

Va doresc sa aveti spor!



si daca nu am jumari de porc ce pun in loc? de grasime nu mai spun, ca nu exista pe aici. cu unt ar merge oare?


Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David


_M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi31 spune:

www.perfectinbucatarie.ro/retete_profikubixx.html" target="_blank">supa okroshka - specialitate ruseasca, ca tot mi-am propus sa incerc ceva nou :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Kariguld, de pogaci fara jumari n-am auzit; daca pui unt si smantana deja obtii saleuri...





"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

ciorba de peste
plachie de peste
chec

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui miriama

Kariguld, de pogaci fara jumari n-am auzit; daca pui unt si smantana deja obtii saleuri...





"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"


pot sa-mi iau gandul.

azi nu mai fac nimik de mancare. si nici maine cred.


Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David


_M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui miriama

Kariguld, de pogaci fara jumari n-am auzit; daca pui unt si smantana deja obtii saleuri...





"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"


pot sa-mi iau gandul.

azi nu mai fac nimik de mancare. si nici maine cred.


Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David


_M-am nascut pentru succes!



In tot dezavantajul - mai gasesti si cate un avantaj. In tara mai pot sa gatesc(mananc) sarmale facute ca lumea, ciorbe facute ca lumea, pogaci cu jumari, slanina afumata, placinte de tot felul, varza a la Cluj, branzoici(poale'n'brau), piftie, caltabosi, carnati de casa, toba si asa mai departe.



Azi nu gatesc nimic(eu) - gateste nevasta ficatei de pui cu orez si salata mexicana.
In schimb azi am taiat 20 de prepelite din care 12 le voi face maine friptura la tava restul le congelez pentru supa dar mai incolo...
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui miriama

Kariguld, de pogaci fara jumari n-am auzit; daca pui unt si smantana deja obtii saleuri...





"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"


pot sa-mi iau gandul.

azi nu mai fac nimik de mancare. si nici maine cred.


Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David


_M-am nascut pentru succes!



In tot dezavantajul - mai gasesti si cate un avantaj. In tara mai pot sa gatesc(mananc) sarmale facute ca lumea, ciorbe facute ca lumea, pogaci cu jumari, slanina afumata, placinte de tot felul, varza a la Cluj, branzoici(poale'n'brau), piftie, caltabosi, carnati de casa, toba si asa mai departe.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa


ia de aici ca vb de atatea bunatati. cand mie mi-e imposibil sa ajung la ele mai ales ca de la jumari si grasime ficatul face revolutie!
Marius, sa inteleg ca de aceea nu emigrezi?

chiar degeaba n-am stat, am facut o salata de fructe. astept sotul sa mancam impreuna. copii azi si maine papa la bunici.


intrebare, daca cumpar niste carne de porc de-aia cu ceva grasime in ea, pot face jumari? impanata, parca asa ii spune pe romaneste.




Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David


_M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

In tot dezavantajul - mai gasesti si cate un avantaj. In tara mai pot sa gatesc(mananc) sarmale facute ca lumea, ciorbe facute ca lumea, pogaci cu jumari, slanina afumata, placinte de tot felul, varza a la Cluj, branzoici(poale'n'brau), piftie, caltabosi, carnati de casa, toba si asa mai departe.





Da, Marius...si haios, si taitei cu mac, si horinca, si gomboti, si taitei cu varza, si carnati si carne din garnita, supa de chimion, luscos, placinta cu varza....

kari, jumari faci din grasime cu ceva carne, nu din carne cu ceva grasime... Si mai e ceva: ficatul nu protesteaza la grasime, musai; mai repede la "e"-uri si stres...gandeste-te la bunicii nostri.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

-ciorba de perisoare de pui, dreasa cu smantana
-ostropel de pui cu mamaliga
-tarta cu prune

Oana, mamica fericita de Maria-Emilia (28.02.2010)

Mergi la inceput