Ce se intimpla dupa moarte?
Unde ne vom duce dupa ce murim? Ce inseamna moartea? Exista viata dupa moarte?
Biblia ne spune ca:
exista viata vesnica dupa moarte, ne vom cunoaste intre noi,vom vedea pe cei dragi,ca ii vom vedea pe cei ramasi pe pamant, vom avea trupuri noi, ca vom fi judecati etc…
Iisus Hristos-Dumnezeu întrupat, a venit pe pamant pentru a ne oferi darul vietii vesnice. A luat asupra Sa pedeapsa care o meritam fiecare dintre noi. A murit pentru pacatele noastre si dupa 3 zile a inviat. A aratat ca este biruitor asupra mortii prin învierea Sa si a ramas apoi pe pamânt pentru 40 de zile. Iisus a spus: “Eu sunt învierea si viata. Cine crede în Mine, chiar daca ar fi murit, va trai.Si oricine traieste si crede în Mine, nu va muri niciodatata" (Ioan 11:25-26).
Isus poarta si acum semnele rastignirii si El, care era perfect a ales sa fie asa, doar din dragoste pentru noi. A ales sa vina pe pamant parasind Raiul, sa traiasca ca om,sa sufere,sa moara... Suntem facuti drepti incat sa primim viata vesnica impreuna cu Dumnezeu prin credinta în Fiul Lui. Prin single Lui ne-a spalat pacatele si ne-a facut drepti.
Învierea lui Hristos este piatra de temelie a credintei crestine, deoarece Hristos a înviat din morti si noi putem avea certitudinea ca vom invia.
Viata pe pamant este pregatirea pentru viata vesnica. Pentru cei credinciosi moartea insemnand viata vesnica in prezenta lui Dumnezeu.
Cu toate ca toti vom fi înviati, dar nu toti vom merge în Rai. Fiecare persoana face o alegere în decursul propriei vieti care va determina locul unde acea persoana va merge pentru eternitate. Biblia spune ca noi toti suntem sortiti sa murim o singura data dupa care va urma viata vesnica si judecata (Evrei 9:27).
Credinciosii in Isus vor merge în Rai si vor fi in prezenta lu Dumnezeu pentru totdeauna,atunci cand mor moartea fiind ca o promovare. Chiar si crestini vor fi judecati dar Isus va fi aparatorul nostru si vom fi rasplatiti in functie de fapte.
Necredinciosii vor merge în Iad, pentru a primi pedeapsa vesnica (Matei 25:46).Vor avea suferinte fizice, mentale, emotionale.
Iadul este descris ca: va fi plânsul si scrasnirea dintilor, aratând ca durerea va fi intensa(Matei 13:42). Locul “unde viermele lor nu moare si focul nu se stinge” (Marcu 9:48),o groapa fara sfirsit (Luca 8:31, Apocalipsa 9:1), ca un lac de foc, arzând cu pucioasa, unde cei care vor locui vor suferi zi si noaptefara incetare.
Dumnezeu nu vrea moartea si pedepsirea celor pacatosi pentru TOTI a trimis pe Domnul Isus. Doreste ca ei sa se pocaiasca si sa traiasca vesnic alaturi de El. Dar nici nu ne forteaza sa ne supunem.
El ne da ceea ce ne dorim inca din timpul vietii sa fim cu EL ori sa fim separati de El .
Trupul este muritor dar sufletul este vesnic. Credinciosii sunt cei care detin si Duhul –darul dat de Dumnezeu si care face legatura intre crestin cu Dumnezeu si in timpul vietii.
Multi zic ca “mai am timp sa ma gindesc”…dar oare stim cand vom murii, cit mai avem timp? Altii zic: ” las ca poate nu exista Dumnezeu, Iad, Rai”…dar daca exista???…iti risti eternitatea mizind pe asta! Mai spun anumite persoane…”eu nu am omorit pe nimeni, nu fac rau…deci voi ajunge in Rai”…oare asta a spus Isus? Oare chiar avem dreptate ca faptele bune sau religia ne duc in Rai?
Sunt evidente clare ca Biblia este adevarata, ca Tot ce spune in ea e adevarat…ca Dumnezeu exista…ca Isus Chrisos este singurl drum spre Rai. Atunci cum putem fi asa orbiti de pacat si sa alegem sa NU CREDEM.
Momentul alegerii este ACUM.
michelle
Raspunsuri
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anya Care sunt evidentele clare? (fara citate din stiu eu ce carti sfinte) Anya |
Singura evidenta este Isus Christos. El a murit si a inviat.
http://www.gotquestions.org/Romana/Intrebari-foarte-importante.html
crede si apoi vei vedea miracole in viata-asa spunea cineva
michelle
mama42 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui michelle-usa
Singura evidenta este Isus Christos. El a murit si a inviat. http://www.gotquestions.org/Romana/Intrebari-foarte-importante.html crede si apoi vei vedea miracole in viata-asa spunea cineva michelle |
Michelle, ma bucura nespus credinta ta si multumim lui Dumnezeu pentru minunile pe care le face cu noi prin credinta. Ai dat citate din Biblie pentru a evidentia veridicitatea spuselor tale. Sa stam tari in credinta in Domnul Isus si El o sa ne fie "bland judecator".
Laina spune:
este foarte adevarata zicerea aceea: crede si apoi vei vedea miracole in viata. Asta traiesc eu acum. pentru prima data aproape tot ce mi se intampla are valoare de miracol, pentru ca vad totul cu ochi noi. Sa fim puternici in Domnul si prin Domnul. ce conteaza cativa ani pe pamant fata de o eternitate in prezenta si dragostea Lui deplina?...
Katya spune:
Draga Laina,ma bucur f tare pt intoarcerea ta la credinta,cu atit mai mult cu cit,daca nu ma insel,te-am citit cindva la un sb despre un prieten care a plecat din lumea aceasta...si stiu ca erai atee convinsa.Cu atit mai mare e bucuria!Se bucura tot cerul cind un suflet se intoarce la Domnul!Te imbratisez!
michelle-usa spune:
e dureros, daca stam sa ne gindim ca toti cei care ii cunoastem,copii soti, parinti, rude, vecini, prieteni,.... cei pe care linga trecem pe drum,..cu totii vor muri si daca nu il vor alege pe Domnul vom fi pentru o eternitate separati.Mai ales pe copiii nostri care ii iubim , care sunt comoara vietii noastre, suflete care ne-au fost date in grija...sa nu ne gindim ca o sa le vina si lor timpul.
Trebuie sa-i modelam ca atunci cand vor trebui sa aleaga, sa faca alegerea buna. Altfel degeaba le dam sa manince, degeaba ii ducem la scoala, meditatii...facem totul pentru ei, daca pentru o vesnicie o vor petrece ...nu alaturi de noi, nu alaturi de Dumnezeu.
michelle
a_raluca spune:
un link despre existenta lui Dumnezeu. mie mi s-a parut interesant:
http://marianaduma.wordpress.com/2009/05/07/demonstratia-ca-exista-dumnezeu/
denizel spune:
Laina... . Nu-mi vine sa creeeed, pe bune :).
Ma bucur mult, mult, mult!!!!!
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa e dureros, daca stam sa ne gindim ca toti cei care ii cunoastem,copii soti, parinti, rude, vecini, prieteni,.... cei pe care linga trecem pe drum,..cu totii vor muri si daca nu il vor alege pe Domnul vom fi pentru o eternitate separati.Mai ales pe copiii nostri care ii iubim , care sunt comoara vietii noastre, suflete care ne-au fost date in grija...sa nu ne gindim ca o sa le vina si lor timpul. Trebuie sa-i modelam ca atunci cand vor trebui sa aleaga, sa faca alegerea buna. Altfel degeaba le dam sa manince, degeaba ii ducem la scoala, meditatii...facem totul pentru ei, daca pentru o vesnicie o vor petrece ...nu alaturi de noi, nu alaturi de Dumnezeu. michelle |
Michelle, liberul arbitru are mai multa greutate decat iti imaginezi :).
Si, nu, nu depinde de educatie, nu depinde de modelare, nu depinde de nimic.
Poate ar trebui sa tii cont de faptul ca, uneori, ce-i prea mult strica si, in loc sa apropie, indeparteaza.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.