diferenta dintre ingeri si sfinti
Raspunsuri - Pagina 3
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui patou
si toiagul lui Moise a facut minuni, insa cand evreii au inceput sa i se inchine stim cu totii ce s-a intamplat. Nu toiagul si nici moastele nu fac minuni, ci numai si numai Duhul Sfant. www.pasipecaleacredintei.wordpress.com" target="_blank">pe cont propriu |
nimic nu s-a schimbat de atunci . firea omului e aceeasi.
Cum ar fi daca cineva ar vrea sa vorbeasca cu tine si in loc sa te sune si sa iti vorbeasca direct... ar avea o papusa, un lucru indiferent care, si l-ar tine in locul tau...
Cu acel lucru ar ar vorbi, i-ar spune tot ce are pe suflet...tu cum te-ai simtii? Mai ales dupa ce i-ai spus ca nu iti place asa ceva....iar aceea persoana tot asa ar continua sa faca? Nu ai fi ofensat?
michelle
kariguld spune:
cred ca Dumnezeu nu are nevoie de intermediari intre noi si El. e un mare har pe care il avem ca ne putem adresa Lui direct, prin rugaciune!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
_M-am nascut pentru succes!
ionella3003 spune:
In concluzie - fiecare e liber sa-si traiasca credinta dupa cum considera. Respect opiniile voastre insa asta nu inseamna ca sunt de acord... manca-v-ar Raiul!!! (ca sa citez un alt Sfant parinte)
Ionela si Alex (DN 21.09.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
Spune-mi ceva frumos... din dragoste!...
patou spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionella3003 In concluzie - fiecare e liber sa-si traiasca credinta dupa cum considera. Respect opiniile voastre insa asta nu inseamna ca sunt de acord... manca-v-ar Raiul!!! (ca sa citez un alt Sfant parinte) Ionela si Alex (DN 21.09.2004) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA Spune-mi ceva frumos... din dragoste!... |
eu insist pe ceea ce cred, (chiar cu riscul sa le supar pe fetele care imi sunt dragi) doar pentru ca sunt convinsa ca nu exista decat un singur adevar. Iar acest adevar e o persoana. Isus. “Isus a zis: Eu sunt adevarul si viata” Ioan 14:6
ginutaC spune:
Eu citesc acatistul Sf Nectarie, am fost si la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. Am acasa si o iconita cu el. Imi e draga si pentru faptul ca Sfintul a trait mai aproape de vremurile noastre. Ma uit la ea si imi dau seama ca niciodata nu pot sa fiu atit de credincioasa cit a fost el.Si totusi cu fiecare zi imi doresc sa fiu mai buna, sa am sufletul mai curat.La inceput am crezut ca ma rog lui...dar nu e asa. Cind ma rog, imi imaginez ca e si Sf linga mine si ne rugam impreuna, si stiu ca rugaciunea lui o duce si pe a mea linga Dumnezeu, linga Iisus. Asa si cind imi indrept gindul spre FEcioara Maria, cind citesc o rugaciune adresata Maicutei Domnului. Eu una simt nevoia de intermediar, pentru ca acel intermediar a fost mai pur ca mine, pentru ca atunci cind a trait a stiut sa se roage mai bine ca mine,pentru ca atunci cind ma rog ma gindesc -cine sint eu si ce bine am facut pe lumea asta sa se uite Dumnezeu spre mine.
E ca atunci cind rogi pe cineva cunoscut sa spuna rugaciuni alaturi de tine cind ai un necaz.Iti da mai multa putere, curaj si privesti cu mai multa speranta spre ceruri.
O tuturor,
ionella3003 spune:
citat din mesajul lui ginutaC Eu citesc acatistul Sf Nectarie, am fost si la Manastirea Radu Voda din Bucuresti. Am acasa si o iconita cu el. Imi e draga si pentru faptul ca Sfintul a trait mai aproape de vremurile noastre. Ma uit la ea si imi dau seama ca niciodata nu pot sa fiu atit de credincioasa cit a fost el.Si totusi cu fiecare zi imi doresc sa fiu mai buna, sa am sufletul mai curat.La inceput am crezut ca ma rog lui...dar nu e asa. Cind ma rog, imi imaginez ca e si Sf linga mine si ne rugam impreuna, si stiu ca rugaciunea lui o duce si pe a mea linga Dumnezeu, linga Iisus. Asa si cind imi indrept gindul spre FEcioara Maria, cind citesc o rugaciune adresata Maicutei Domnului. Eu una simt nevoia de intermediar, pentru ca acel intermediar a fost mai pur ca mine, pentru ca atunci cind a trait a stiut sa se roage mai bine ca mine,pentru ca atunci cind ma rog ma gindesc -cine sint eu si ce bine am facut pe lumea asta sa se uite Dumnezeu spre mine. E ca atunci cind rogi pe cineva cunoscut sa spuna rugaciuni alaturi de tine cind ai un necaz.Iti da mai multa putere, curaj si privesti cu mai multa speranta spre ceruri. O tuturor, Gina |
Ca frumos ai punctat, Gina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69542" target="_blank">Cu drag, MAMA
RAMONELLA spune:
Ginuta si Jasmin
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
patou spune:
cine sint eu si ce bine am facut pe lumea asta sa se uite Dumnezeu spre mine. |
asta e valabil pentru toti oamenii, fara exceptie. chiar si fecioara maria a recunoscut ca are nevoie de un mantuitor. De aceea biblia ne invata ca nu faptele noastre ne mantuiesc ci doar harului lui Dumnezeu, pentru ca nu exista nici un om, nici unul macar care sa nu fi pacatuit.
si ai dreptate, nu ne rugam singuri. Duhul Sfant se roaga alaturi de noi.
"Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra; caci nu stim cum trebuie sa ne rugam, Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite" Romani 8:26
Nicaieri in biblie nu se spune ca avem nevoie de un intermediar uman, ci dimpotriva se spune "blestemat e cel care se increde in om"
ionella3003 spune:
Draga Mihaela,
Putem sa ne contram in citate din Biblie pana maine insa nu cred ca lucrurile sunt chiar asa de simple...
Crede-ma am studiat Biblia ani de zile insa cand am inceput sa citesc despre aplicarea invataturilor Sfintei Scripturi de catre marii traitori (ex. Patericul egiptean sau Filocalia sau Pelerinul Rus) mi-am dat seama ca una intelegi cand interpretezi Cuvantul cu propria ta minte si cu totul alta - mult mai profunda si surprinzatoare este esenta surprinsa de cei care au renuntat la tot dedicandu-se trairii Cuvantului lui Dumnezeu...
Si cu asta eu am iesit din subiect, imi sunteti toate dragi pentru ca suntem de-aceeasi parte a cautarilor si nu este cazul sa ne contram la nesfarsit...
Edit: inca mai studiez Biblia si am cu totul alte trairi acum...
ginutaC spune:
Daca aveti rabdare sa cititi- http://www.crestinortodox.ro/credinta/despre-moastele-sfintilor-69905.html