Laptele praf contaminat cu Aluminiu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mai eu nu spun ca nu or fi descoperit chiar nimic. Dar stirea a fost preluata in Romania cu caracter de panica. Daca citesti articolul scrie acolo ca se stia de mult timp de continutul ridicat de aluminiu mai ales in laptele de soia pentru ca soia are continut ridicat in aluminiu. Deci nu e ceva recent, nu au murit copii, nu e infestat. Ci doar se lucreaza la scaderea (sau gasirea unei solutii) continutului.

Pe mine asta ma enerveaza ca, daca citesti articolul pus de panteruta citesti doar un articol stiintific, care arata o problema stiuta deja si la care se lucreaza. Daca citesti apoi Daily Mail deja e panica, moare toata lumea, daca citesti mai apoi stirile din Romania deja e crima, fugiti etc.

Adica eu nu zic, macar sa auda cine trebuie, sa se inteleaga ca laptele praf nu e o alternativa la fel de buna ca laptele de mama, sa se opteze pentru alaptat primordial. Insa nu e moment de panica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Cum??? Adica aluminiul nu e bun??? Nu face parul frumos si buzunarul gros? Vai, vai, vai... si Baba Floarea (aia de sta colea dupa biserica in spatele primului rand de porumb) zicea ca asa a crescut ea lucitoare si stralucitoare, mancand aluminiu cu paine. Ntz, ntz... atatia ani de cercetare si vin "the brits" sa-i dea peste nas...

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana2010 spune:

In stire se preciza ca firmele producatoare de lapte praf " nu reusesc" sa reduca continutul de aluminiu din latele praf datorita utilajelor din aluminiu in care se fabrica acest lapte si a pungilor din aluminiu in care se impacheteaza...

De ce se trateaza oare aceasta problema cu atata superficialitate? Eu n-am fost la fabrici sa verific utilajele dar vad cu ochii mei pungile din aluminiu...

De cand ma stiu am citit si chiar mi s-a parut f util sa nu gatesc in oale si tigai din aluminiu ...si cred ca multa lume procedeaza la fel...atunci cum e posibil ca prepararea hranei micutilor nostri sa fie tratata cu asemenea indiferenta...profitul sa iasa....

Adevarul este ca auzim mereu zvonuri ba de la o vecina , ba un articol de pe net care pun la indoiala increderea noastra in aceste produse insa nu vrem sa ne gandim ca ar fi ceva cu adevarat in neregula cu hrana copilului nostru...

Iar interesele pe piata hranei pentru copii sunt prea mari pentru ca adevarul sa iasa la iveala....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

era vorba de aptamil si sau milumil......am rcunoscut cumva ambalajul in reportajul ala dar cand or sa inteleaga oamenii ca toate astea sunt lansate pentru a modifica o piata sau alta?

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

eu una as trece la cateva luni pe lapte de vaca,mai ales ca ai mei au vaca,e hranita natural;credeti ca este mai nasol decat asta praf?i s-a facut si multa antireclama,dar cunosc o gramada de copii crescuti cu d-asta de vaca si sunt super ok...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

nu e o idee buna! nu e adecvat hranirii unui copil, nu face gresala asta! si chiar daca altii au fost hraniti asa...nu merge pe principiul asta...nu stii tu ce probleme au sau vor avea copiii aia din cauza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

liliana laptele de vaca e bun pt cresterea viteilor, nu a copiilor...este foarte sarac in Fe, unde duce lipsa de Fe in dezv unui bebe, dai search pe google si gasesti. dupa 2 ani poti sa il dai, pana atunciiiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

nu am luat hotararea sa-i dau
inca nu m-am informat si mi-e teama mare,insa citind ingredientele de pe cutia de lapte praf,in afara de minerale/vitamine,celelalte nu ma conving ca este mai bun
mi se pare atat de artificial...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

e copilul tau, e sanatatea lui in joc...inainte de a lua hotararea ia si vb cu pediatru, cauta sa te informezi....iti zic eu unul din motive si ft imp pt care laptele de vaca nu e bun pt micuti....are asa mult colesterol incat nici nu-ti imaginezi...colesterol mare duce la boli cardiovasculare....deci nu e de joaca...poate artificialul asta nu te convinge ca ar fi mai bun dar informandu-te ai s ajungi la concl ca este mult mai bun pt un bebe

Mergi la inceput