Septembrie-Octombrie 2010!Bravo Buburuza10 !!(158)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pianna spune:

La multi ani tuturor Mariilor mari si mici!!

Cami La multi ani si un bebe sanatos!!! numai maine nu-i poimaine

33+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabu_dk spune:

Buna burtici si mamici!

Off, nu am mai intrat de un car de ani. Imi cer scuze!!! Si ce spor aveti la scris, mai fetelor, de ma lasati masca! De-abia, de-abia reusesc sa tin pasul cu voi. Ziceam eu ca o sa fiu mai activa pe forum cand voi fi acasa in concediu de maternitate, insa bineinteles ca planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ. In fiecare zi se gaseste cate ceva de facut: ba fac putin curat, ba ma solicita cutzu sa ma joc cu el, ba fac putina mancare. Cred ca sunt singura femeie din lume care nu se prea pricepe la multitasking .

Anyway, multe, multe felicitari mamicilor care au nascut, multa sanatate noilor bebei.

Si multe motate pentru fetele care asteapta sa-si cunoasca comorile in orice minut acum.

Foarte interesante discutiile despre circumcizie, alaptat, etc. Eu cand va citesc, cateodata ma apuca panica, voi stiti atat de multe... Eu...eu iau fiecare zi ca atare... Sper sa nu insemne asta bad parenting... .

Acum ca am ajuns la zi cu cititul, sper sa scriu mai mult... Insa nu promit!

pentru toate!

Sabina, 37+ cu Nicklas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clabuc spune:

La multi ani tuturor Mariilor!!!

Chichiutza, mi-a placut la nebunie leaganul ala al tau! Poti sa-mi spui, te rog, de unde l-ai luat, ce firma e si cat a costat (la ultima chestiune mi-e cam frica sa aflu raspunsul, la cat de bine arata).

Zoze, Klarisse multi

Hai BUBU!!! Hai Loredana!!!

Am vazut pozele cu bebe mic si scump al lui Aniast! E tare dulce! Sa va traiasca si sa fiti cu totii sanatosi si fericiti impreuna! Felicitari mamico!

Am vazut-o si pe Adelina. Are niste obrajori de-ti vine sa-i pupi toata ziua! Cum i se pare Iustinei cu surioara acasa?

Va pup pe toate!

LALY, cea mai fericita mamica din lume cu MARIA CLARINDA (18 martie 2008) si 36+ AMR 3

Poza preferata Clarinda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabu_dk spune:

La multi ani tuturor Mariilor! Sa aveti parte de cel putin 1000 de ani de fericire alaturi de cei dragi!

Am ajustat si semnatura... Inca un pic, desi eu as cam vrea sa il cunosc deja pe micut!

Sabina, 38+ cu Nicklas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

CHICHIUTZA, super toate! Si carucior, si leagan si patut. Sa le stapaniti sanatosi!
Cat despre sticla aia de cola, ce sa zic...noua nu ne lipseste din casa Cola sau Pepsi sau Sprite...na, ce sa fac, vorba fiica-mii.

Sunt singura...nu va imaginati ce relaxant poate fi. A venit mama si a luat-o la ea pe Bia, ca asta mica numai despre statul la bica vorbeste de cateva zile...era dorita cred. S-a cam plictisit saracu' copil numai cu mine acasa de atata timp...cu mine si cu hormonii care-mi fac nervii prastie...la bica (mama mea) e pupata si-n fund, cred si eu ca a vrut sa plece. Si e asa bineee.....un pic, pana ma apuca dorul.

36+ Victor Darian si mamica de Andreea Bianca

Mergi la inceput

Eveline, si la mine la fel: Clarinda sta azi la mama, asa ca imi fac de cap ... bagajul pentru maternitate, aranjatul hainutelor, etc. Si a mea s-a cam saturat cu mine acasa cred, ca nu mai am rabdare, nu ma pot juca cu ea ca inainte, sunt nervoasa, e, mai e putin. Si tu bei Cola? Ma simt atat de vinovata ca n-am putut renunta la Cola, e singurul meu viciu, ce sa fac. Macar ma gandesc ca la tensiunea mea mica, neservind cafea, un pic de cola nu face rau. Imi vine sa rad numai scriind asta; stiu ca nu ebine, nu faceti ca mine.

LALY, cea mai fericita mamica din lume cu MARIA CLARINDA (18 martie 2008) si 36+ AMR 3

Poza preferata Clarinda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2ingerasi spune:

LoraG, eu m-am documentat foarte mult in legatura cu alaptatul, la prima sarcina. Am experimentat multe pe copilul meu, dar acum stiu cam ce e de facut si ce e voie sau interzis sa mananci. Mereu imi spuneam in gand: "Preferi sa te rasfeti mancand ce nu e voie sau sa te rasfeti dormind fara ca puiul sa aiba colici?" Si la cat de franta eram, preferam varianta a doua...
Fac o listuta mai jos, iar cele care mai au completari, rog sa o faca...
Deci, ce e permis ca fructe: 1 maxim 2 mere pe zi, sau 1-maxim 2 pere pe zi. Nu mai mult de o banana la 2 zile (constipa). Nu citrice (creeaza aciditate, gaze, rezulta colici). Se mai poate consuma pepene rosu/galben. La struguri nu stiu, pentru ca am nascut iarna si nu ma tentau.... Nu fructe cu seminte, de genulcapsuni, zmeura, mure,etc...sunt foarte puternic alergogene. In rest, compoturi din fructe la greu.Odata fierte, fructele isi pierd "proprietatile" rele(gaze, balonare, aciditate)

La legume: Conopida, fasole verde, cartofi, telina, morcov, ardei, salata verde,rosii (dar maxim 1 pe zi, ca da aciditate).Categoric NU pentru varza (cruda, fiarta) pentru ca e foarte greu digerabila, nu mazare (am expus mai sus motivul), nu fasole uscata(gaze, etc), nu castraveti (foarte greu digerabili,dau colite de fermentatie), nu vinete (greu digerabile, alergogene datorita semintelor). Spanacul e recomandat, dra maxim de 2 ori pe saptamana(are mult fier si constipa).

La garnituri: orez in cantitati moderate(constipa), grau,paste fainoase, piureuri din cartofi si alte tipuri de radacinoase si legume.

Ca supe/ciorbe/brosuri: Preferabil cat mai multe (au un continut bogat in vitamine si sunt lichide, ceea ce ajuta mult in productia de lapte matern). Preferabil supele de vita/vitel(rasol)au mult fier, supele de pui(dar sa nu fie foarte grase(grasimea in exces produce diaree la copil) -in principiu se elimina pielita de pe pui, ciorbele/borsuri acrite cu bors de casa sau zeama de lamaie(Atentie: NU cu bulion/sos de rosii care fermenteaza sau zeama de varza)

Ca lactate/branzeturi:lapte dulce cat mai nult(ajuta la productia de lapte), iaurt doar cu fermenti naturali, branza fara cheag(branza de vaci, smantana, dar nu prea grasa), cascaval (cu cumpatare), nu branzeturi cu mucegaiuri...

Alte alimente: oua, dulciuri(dar fara cacao si ciocolata)...nu sucuri...

ALte propuneri?

2ingerasi, mamica de nazdravan Matei Stefan (29.11.2007) si 37+ Antonia Maria

Mergi la inceput

Da CLABUC si eu beau, cola, pepsi, ce prind. Si o cafea sau 3/1 pe zi. Azi de exemplu m-am trezit, am mancat cu Bia, i-am facut "bagajul" pentru plecare si mai nu stiu ce si m-a trasnit o durere de cap de nu stiam cum ma cheama...pana n-am baut cafeaua nu mi-a trecut. Eu nu de tensiune imi fac neaparat griji (e in general 12 cu 6 sau7) ci de "E"-urile din sucurile astea...da asta e, ce sa fac. Nici la Bia nu m-am putut abtine. Bine ca am reusit insa sa ma las de fumat, asta mai lipsea...
Oricum zic si eu ce ai zis si tu: fetelor, NU luati exemplu

Mergi la inceput

2ingerasi, foarte folositoare sfaturile tale. Cred ca ar fi bine chiar sa le salvam undeva sa le putem accesa cand apare bebe. Eu, la Clarinda, nici nu mai tin minte ce aveam si ce nu aveam voie, asa ca ma juta foarte mult ce ai scris tu. Multumim!

Eveline, si eu imi fac griji de E-urile din Cola, de acid, de mai multe si cu toate astea, daca am in casa nu ma pot abtine sa nu beau, mai ales cand erau caldurile alea ... Oricum, dupa ce nasc, CLAR nu mai beau Cola atata timp cat alaptez (ce viteaza ma dau acum).

Poza preferata Clarinda

Mergi la inceput

2INGERASI sunt binevenite informatiile astea...vorba lui CLABUC, ar trebui salvate...poate ar trebui sa deschidem un fisier in Docs unde sa scriem toate astea, sau pe mail-ul comun...

Mergi la inceput