Copilasi de Iulie-August 2004 * 55
Raspunsuri - Pagina 10
carmenp spune:
asa arata lista noastra (aseamanatoare cu cea de anul trecut)
- 1 bloc desen;
- 1 caiet matematica (anul tercut nu);
- creioane colorate lungi 12 bc;
- lipici solid mare;
- un foarfece cu varf rotund;
- acuarele pictor sau colibri;
- penson;
- creion negru - 2 bc;
- 1 top hirtie;
- 10 bc carton colorat a4;
- 10 folii dosar;
- 1 carte colorat;
- plastilina bastonase groase;
- 1 puzzle max. 70 piese;
- 1 cutie creta colorata;
- 1 rola hartie bucatarie;
- 1 cutie carioci;
- 30 bc hartie colorata a4
roberta04 spune:
Eu nu am lista la mine, dar mai cuprinde: un biblioraft (ce fac oare cu 30 de buc intr-o clasa fara dulapuri speciale???), penar complet echipat - al treilea de la inceputul gradinitei, 2 carti povesti, 2 carti colorat....
Nu ma deranjeaza valoarea, platim taxa infima comparativ cu gradinitele particualre dar oare ce fac cu atatea penare?
g_ioana spune:
Neatza..io fac orarul,againasa ca ma simt ca aia care consuma etnobotanice
Fusei la sedintza,doamna le-a facut deja evaluarea initiala...au patru caiete speciale anu asta...asa ca le-a dat fise de evaluare din fiecare...trebe sa-mi laud mandra ca le-a facut foarte bine pe toate...lista noastra este foarte subtirevom primi azi penarul de anu trecut in care avem di tati si noi trebuie doar sa inlocuim ce vrem noi,un caiet dictando,o carte de colorat si acuarele si atat...in rest avem de anu trecut ca doamna este economa...si chestiile de igiena 2 sapunuri/2 hartie igienica/1 rola hartie buc...de platit 22 lei caiete speciale plus 50 de lei fondul clasei!
Mitzula multi ani cu sanatate tatalui tau si la multi,multi ani fericiti si voua
Da meii nu ne scrise nimik Cristalina de la Roma,ntz,ntz,ntz..io cred ca n-a avut timp este numai in vizite si shopinguri!
hai pupicei
carmenp spune:
valeu, am uitat sa fac urarile
casa de piatra, mitzu, sa imbatriniti frumos impreuna!si la multi ani tatalui tau
szivarvany spune:
Mitzu, casa de piatra si inca o suta de ani de iubire si LMA tatalui tau
Carmen, moama ce listoaca aveti.
Noi niciodata nu am dus jucarii sau puzzle sau de astea.
Doamna e si econoama, i-au ramas din fondul de anul trecut 200 de lei asa ca a zis ca fond de clasa 10 lei sa mai faxa xeroxuri si de astea.
Noi vom avea 5 caiete speciale de lucru si se reumplu penarele de anul trecut. Si gata
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
kim222 spune:
Daca va spun cat am eu de platit la gradi o sa vi se para. la voi...super ieftin!
Adela la cat mai multi ani si..La multi ani tatalui tau!
Pe noi ne-au calcat hotii la casa..au spart baraca au furat Tv -ul paznicului, undita lui Sorin si un cablu electric care facea ceva bani!Bine ca nu au fortat casa!
szivarvany spune:
Kim, ce veste bine macar ca paguba e doar atata si sper din suflet sa nu mai aveti asemenea evenimente groaznic.
Buna dimineata. Aici ploua.
Noi tusim, evident. Pe Giulia ar trebui sa o angajez de meteorolog. Ieri era un soare de vara si ea a inceput tusea. Si uite ca azi ploua.
Luni mergem sa vedem cu ce se mananca nejte ore de gimnastica Sunt tare curioasa ce va zice don`soara, care momentan a vrut sa doarma cu incaltarile gen balerini
Si tot luni incep serviciul. Cheful este undeva sub zero
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
roxanaz spune:
neata!
Oliv mai sa fie, bine ca nu au facut altceva. si paznicul ce faceaaa??
Mitzu la multi ani fericiti impreuna si la multi ani tatalui tau!
azi am iar vizite... asa ca nu mai apuc sa intru.
o zi usoara si frumoasa va doresc!
carmenp spune:
neata, am cobit ieri cind am zis ca "am citeva educatoare in palmares", tuma` ce-am aflat ca educatorea ilincai, a dupa care fii`mea s`a indragostit iremediabil de gradinita pleaca in anglia la munca, fir`ar a drequ` de sistem...
Dorsilia spune:
buna!
ne mai tineti minte?
iata si din experientele noastre legate de debutul gradinitei ... dupa 3 zile de gradi Danut e cobza, muci, a facut aseara si ceva febra....el sta bine cu acomodarea, merge cu placere, atata cat merge, bineinteles, acum pana luni il tin acasa, face aerosoli. Problema la el in grupa e ca sunt 38 de copii si nu au loc nici la masute sa-si deschida caietele de lucru sau sa deseneze pe o foaie de desen a4, stau cate 7 copilasi in jurul unei masute rotunde, sunt multi raciti cobza in grupa, insa vin asa muciosi si tusitori, cu nurofenul la ei:( Educatoarea nu ne-a promis multe performante cu asa grupa numeroasa, asa ca va trebui muncit acasa in esenta, acolo abia daca reuseste sa-i convinga sa taca din gura cate 3 minute consecutiv, e o larma generalizata obositoare rau, am ajutat-o eu o zi ca avea de xeroxat niste fise si zau, ce am auzit acolo.....clar in spatiul ala si cu mobilierul ala si cu numarul ala de copii nu se va putea face absolut nici o pregatire corespunzatoare pt scoala
Cu Dea e mai problematic, in prima zi a plans putin cand am lasat-o, a doua zi a plans mai rau, a insistat sa stea cu Danut in grupa pregatitoare, am lasat- o pana dupa micul dejun, apoi au dus-o la ea la grupa unde de suparare si plans a vomat, ca atare m-au chemat s-o iau acasa s-o schimb si calmez, si s-o duc inapoi. NU au personal datorita crizei, s-a redus postul de ingrijitoare deci nu are cine sa-i spele, schimbe pe cei mici daca au probleme de genul asta, sunt 28 de copii si in grupa ei, nu se poate ocupa de fiecare in parte.
Nu ii place deloc la gradinita, si-a exprimat foarte ferm pozitia, inca nu stiu cum o s-o conving. Momentan e acasa si ea pana luni ca nu ma duc cu unul da si cu unul nu, in plus au facut somatie de la gradi ca sunt deja 3 cazuri confirmate de enteroviroza in grupa Andreei, ca atare sa fim atenti.
as vrea sa ma indrumati intr-o problema deci, legata de gradi particulare. Am gasit in zona deschisa de 2 ani abia o gradi particulara cu 12 copii in grupa doar. EVIDENT, avem pareri impartite in familie legate de gradinitele private. Eu sunt pro, bineinteles, gandindu-ma ca nu cer o suma chiar exorbitanta, si ca de fapt castigam pe alta parte, anume ca acolo cred ca se pot ocupa mai bine de copii, nu cer rechizite si bani si consumabile in plus fata de taxa lunara, nu sunt atatea epidemii intr-o populatie asa mica de copii, sunt mai flexibili, mai deschisi la sugestii, mai binevoitori, nu? ce ziceti? vreau s-o retrag si s-o duc pe Dea la particulara dar asta presupune ca in fiecare dimineata sa-i duc in 2 directii. Pe Dani intr-o parte, pe Dea in alta, si-s directii opuse.
ca imunizare anul asta le-am dat o cura de imunogrip junior (de la jumatatea lui august pana la jumatatea lui septembrie) si acum oscilococcinum lui Dea preventiv, vitamina C, influcid, imunorezistan, aerosoli si ceva granule homeopate lui Dani pt viroza. Probabil voi continua cu macerate glicerinice tot de la Cluj, rosa canina si ribes nigrum pt sustinerea imunitatii la amandoi.
Am acasa si o cutie de bronhovaxom si isoprinosine si nu stiu de ce am o retinere sa le dau din astea...Cum zicea si Adela si eu sunt traumatizata psihic si incerc sa fac tot posibilul sa -i feresc de complicatiile virozelor.
va doresc ceea ce-mi doresc si mie, copii sanatosi, o toamna linistita