Romanii din Marea Britanie (25)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Da mota dar prietena noastra comuna a stat cu epidurala, nu ca ma dau mare, dar la mine fu totul intens, pe viu, urlete la greu.

Noi de Craciun ca de obicei cu familionul acilea. Cadouri...a mica vrea un bebelus (de jucarie) frumos pt carutul Mamas and Papas de i l-a adus soacra-mea (bai ce carut, zici ca e real pe bune) iar al mare un scooter bengos. Eu cu Ipadul meu.

My reason

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Acum vrem sa mergem la Disney on ice la 02 pana la sfarsitul lunii (e din 20 pana pe 31). A mai fost cineva?

N-am fost dar mi-ar place sa merg. O sa ma uit pe site-ul lor poate iau bilete. Cica e fain de tot la O2, n-am fost niciodata, dar cica e supercivilizat, nu te calci in picioare cu nimeni si ca sa ajungi acolo mergi printr-un tunel pe sub Tamisa. Numai drumul pina acolo si merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii.
Locuiesc in Romania si as avea posibilitatea sa obtin un loc de munca in Anglia, cu conditia sa ma pun la punct cu engleza in 2 luni. Salariul pe care l-as obtine ar fi de vreo 1600 lire. In tara castig acum vreo 250 euro, asta in conditiile in care am o functie de conducere. Sunt casatorita si am un copil de 2 ani si 10 luni. Sotul meu castiga aici 300 de euro. Am temeri mari in a lua o decizie si, de aceea, va rog sa-mi impartasiti din experienta voastra.
Ce ar trebui sa stim ca sa putem lua o decizie buna pentru familia noastra ?
Salariul meu pentru inceput ar fi suficient pentru toti 3 ? Ce sanse ar avea sotul meu sa-si gaseasca rapid un loc de munca? (e economist) Cum e cu permisul de munca?
Chiria e scumpa? Dar cheltuielile? Mancarea? Medicamentele?
Ce stiti despre gradinita? Oare cum se va adapta la o noua viata copilul meu?
Pun toate aceste intrebari pentru ca desi suma obtinuta acolo in raport cu ce am aici, pare mare, ma gandesc ca si cheltuielile sunt pe masura veniturilor. Si atunci ma intreb daca pentru noi, ca si familie, ar fi mai avantajos sa o luam de la inceput. Aici avem un apartament cu 3 camere, masina si doua locuri de munca oarecum stabile, iar daca plecam, cu siguranta, nu vom mai obtine locurile respective. Locuim intr-un oras mic aici, unde locurile de munca sunt limiate. Aaa...si mai avem niste rate , pe care va trebui sa le platim tot din ceea ce voi castiga acolo.
Stiu ca mesajul e lung si de aceea imi cer scuze. Va rog din suflet sa ma ajutati.
Astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Leti, noi am fost la 02 la Bon Jovi in iunie. Nu am mers cu masina caci e nebunie, stai cateva ore pana iesi de acolo la final. Am mers cu metroul, e chiar langa. Nu se calca lumea in picioare, dar e aglomerat, bine depinde si de eveniment, la BJ in seara aia a fost full, 20mii oameni. Ca sa nu mai spun ca a fost o adevarata aventura sa ne prindem locuri la un restaurant, ca toata lumea vroia sa manance ceva inainte de show si erau liste de asteptare si de 2h!

Daca te intereseaza Disney on Ice, exista un cod Disney and me (codul este: celebrates) pe care il poti folosi sa le iei mai ieftine (cel mai ieftin cu codul este 18 lire de persoana). Nu la toate zilele apare posibilitatea, verifica. Pe ticketmaster.co.uk

Eu acum sunt pe site si inca nu ma hotarasc daca sa mergem seara la 6.30 sambata sau dimineata la 11...

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Bun venit mama lui Alexis!
Raspunsuri la intrebarile tale le gasesti daca citesti putin in urma, ai in prima pagina a subiectului linkuri catre capitolele anterioare, caci intrebarile astea s-au tot pus si s-au tot raspuns.
Pe scurt, e f greu sa te descurci din 1600 lire lunar in conditiile descrise de tine. Doar daca nu cumva vrei sa stai la comun cu altii in casa, sa inchiriezi doar o camera, altfel chiar si pt un studio flat (garsoniera) dai un 500-600, fara alte cheltuieli (council tax, gaz, curent, apa). Transportul e scump, mancarea e ok.
Dar 1600 sunt net sau brut? Ca daca-s brut, atunci e si mai rau.

Totul despre self employment si conditii de munca pt romani gasesti cum am zis deja scris in capitolele noastre, daca ai putina rabdare sa citesti o sa te lamuresti.
daca totusi ai nelamuriri, aici suntem.

--------------------

Andra si bebe Theodora

Angels wanted to do the moonwalk so God sent one to bring Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mota noi pe 6 noiembrie il ducem pe Cosmin pt prima oara la un musical. Mergem sa vedem Oliver. Are super review si abia astept sa il vad pe Cosmin cum reactioneaza la teatru. Bine a mai fost la panto, dar nu la proper theatre. Can't wait. Distractie placuta la Disney on ice, poate arunc si eu un ochi diseara. Pe praslea o s-o ducem sigur la panto anul asta. Mai planuiesc cu ea si prima experienta la cinema. God help us!

Mama lui Alexiss 3 persoane cu £1600 nu se descurca prea usor, parerea mea. Numai daca va inchiriati initial o camera in casa cu altii, si tati sta acasa cu copilul. Gradinita aici consta £800 (in general, poate costa si 750 si 1200) lunar, deci nu prea vad cum v-ati acoperi aceste cheltuieli.

My reason

Mergi la inceput

Mota, merci mult. Eu m-as duce la 11 dimineata, ca nu-mi place sa circul noaptea cu metroul. Da, daca mergem, mergem cu metroul. Ai perfecta dreptate.

Alesis, depinde si in ce zona o sa stati. In Londra noi plateam 900 pe luna gazda si mincarea pentru 3 persoane ma costa acu cu scumpirile 600/luna (uneori si mai mult). Deci parerea mea e ca nu va descurcati (iar daca 1600 e brut, cum zicea Mota) nici atita. Sotul tre sa faca ACCA sau CIMA sau ceva de genul asta daca vrea sa aiba aceeasi pozitie ca in Ro. Aici nu sint recunoscute studiile de economist si e foarte greu sa gasesti slujbe permanente in aceasta perioada, fiind criza si aici, nu numai in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Luna, Lara v-am admirat pozele. Superbi copilasii.
Lara sper sa mai scrii mai des.
Letitia nici noi nu am fost la O2 pana acuma am vrut in vara sa mergem ca era in the night garden da nu am apucat. La disney on ice am fost tentati sa mergem da nu creca sta Ami cuminte,poate cand o sa fie de varsta lui Ari ca acuma e tare mofturoasa si urlacioasa. Noi in Londra mereu preferam transportul in comun, mai putina bataie de cap.
Mota noi de sarb pe acasuca ne relaxam in familie. Nimic iesit din comun. Chiar ca tot vb de sarbatori, voi ce fel de brad aveti de obicei? Noi am vrut anul trecut sa luam unu viu da nu am mai apucat poate reusim anu asta ca asta artificial care il avem e vechi tare si cam vai de capul lui si stiu ca nu-i nici tare eco ca nu poate fi reciclat.
Mota uhh cezariana, nu ai emotii? Cand ai urm scan? Noi oricum tinem punmii, imp e sa fiti voi bine si sanatosi(ase) la final.
Si eu am iesit rapid din maternitate la ambele nasteri, la Ami as fi putut pleca in aceeasi seara daca nu trebuia sa ma brodeze pe mine ca am avut si eu una bucata ruptura de toata frumusetea. Culmea ca a durat mai mult si a durut mai mult decat nastere in sine.
Eu va urez wknd placut de pe acuma , ca eu iar merg pe la univ samb merg in centrul Londrei si dum la univ de care apartine colegiul da tot prin Londra tre sa merg ca sa iau trenul ca e pe alt branch de trenuri.
Ella ce mai faceti? Sunteti bine ok? Cum ii place la baiat la univ?
Stirea cu, conkers ati vazut-o/citit-o? Ca au trimis aia de consiliu doi sa culeaga castanele din copac sa le puna pe jos pt copii ca o fata a ajuns la spital cu, capul spart dupa ce au aruncat alti copii o creanga sa dea jos niste castane si alovit-o creanga pe fata?

Pupicim gasca , fug la teme ca mai am de scrie vreo 300 de cuvinte la psihologie plus un summary despre schimbarile ce au loc in Londra legat de organizarea NHS-ului si tre sa scriu si aici 200 de cuvinte. Ma omoara cu word count-ul lor si la univ cica is de vreo 3000-4000 de cuvinte. I can't wait.

Mergi la inceput

Eu tot timpul am brad viu (am avut destul de plastic in ro) si il cumparam de la o firma care vinde brazi in incinta unui camin de batrini si toti banii merg la camin. Dar au niste brazi nemaipometit de frumosi, ca pe la supermarketuri sint cam chelbosi. Am ornamente numai rosii si aurii, iese o frumusete.

Miss JJ succes cu scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

Multumesc de raspunsuri.
Este vorba de salariul net, dar tot putin constat ca sunt. Adica, in conditiile astea ar fi mai rau decat acum. O sa citesc din urma si poate reusesc sa ma conving ca e mai bine deocamdata sa ramanem in tara. Probabil daca as pleca singura o perioada ar fi mai bine, dar nu vreau sa plec fara copil.
Multumesc inca o data.

Mergi la inceput