De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(3)
Raspunsuri - Pagina 18
YLARI spune:
quote:
Originally posted by Ank83
Deci pentru mine cezariana ramane ca si o ultima alternativa... si asta tinand cont ca imaginile mele despre nastere sunt foarte foarte proaspete... inca imi aduc aminte intensitatea durerilor si ...totusi urmeaza runda 2..
Ank Raul 17.10.2007
si 8+
Poze Raulito
Idem. Doar ca inca nu urmeaza runda a 2 a...
Am ajuns la spital cu membranele rupte la 5 dimineata ferm convinsa ca peste putin timp imi voi privi in oki minunea. Cand colo, doar dureri, perfuzii, controale dureroase, fara dilatatie. la ora 22 eu tot dilatatie 2 aveam. Atunci am multumit Domnului ca exista cezarienele.
YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
amyacatrinei spune:
runda 2 urmeaza si la mine in decembrie.Am nascut acu 3 ani, normal,o fetita de 3-700 si nu pot sa spun ca a fost usor.Acum nu stiu inaca cum o sa nasc.Sper ca normal dar sun ceva probleme(am si un fibrom )Cred ca cel mai bine e sa nasti fara sa risti sanatatea ta si a copilului(fie normal sau cezareana)iar refacerea dupa depinde de organism.Daca e sa fie bie e si cu cezareana si cu nastere normala.Eu una incurajez nasterea normala daca e posibila.
oana_pradatu spune:
Buna fetelor,sunt si eu mamica unui baietel de 2ani si 3luni,nascut prin cezariana la 36 de saptamani.
Uneori cezariana cred eu ca e o alternativa foarte buna.
De cand am aflat ca sunt insarcinata mi-am dorit sa nasc natural,dar pe parcursul sarcinii am avut probleme cu tensiunea,plus ca bebitul meu a fost foarte agitat in burtica de a ajuns cu cordonul ombilical in jurul gatului da 5 ori,de aceea am ajuns sa nasc prin cezariana si nu imi pare rau,daca nasteam natural nu cred ca azi il mai strangeam la piept.
Multa sanatate si curaj mamicilor si viitoarelor mamici.
Dragaica spune:
Am citit tot topicul pentru a vedea opinii pro si contra, oricum eu am sa nasc normal.....sper. Aici in Canada se naste prin cezariana doar in cazuri exceptionale, nu te poti duce la doctor sa-i spui ca vrei sa faci cezariana, nu exista asa ceva.Toate cunostintele mele, romance, de alta nationalitate, au nascut normal. Cred cu tot sufletul ca ar trebui apelat la cezariana doar in cazuri de urgenta.In Romania a cam devenit "o moda", vorba medicului meu de familie(roman),la cursurile prenatale (oferite gratuit in spitale) se explica de ce este buna nasterea normala, atat pentru mama cat si pentru copil.
In concluzie: oricare va este decizia, sper din suflet sa va fie bine si voua si bebeilor.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayMyPhoto.do?ownerId=112104402&artistType=&photoFuid=00103926520300w4Xv7Y392652 POZICI
Aspiranta la titlul de mamica
miram spune:
Sunt insarcinata in aproape 24 sapt. Pana acum am avut o sarcina normala, ma misc, merg la inot etc. Toata lumea ma intreaba cum nasc.Cand le spun ca vreau sa nasc natural se crucesc ca si cand as vrea sa imi fac schimbare de sex. Se pare ca e o moda, daca esti modern si avansat faci cezariana, in plus daca vrei sa nasti normal=natural,exista zvonul ca acolo jos o sa fi ferferita, vei fi doar mama si atat...Astea sunt motivele pt care multe femei nu vor sa auda de nastere naturala, mai e si comoditatea si faptul ca doctorilor le convine sa iti faca cezariana. E posibil sa gresesc, e posibil sa nu pot naste normal, insa mie mi se pare totusi ca se exagereaza cu aceste idei preconcepute. Gresesc?
Mira24+
Swan spune:
Mi-am adus pe lume fetita la 41 de ani. Evident ca toata lumea (medic, sot, colege) ma sfatuia sa optez pentru cezariana. "La varsta ta...".
Am ales sa nasc normal si am facut-o fara probleme. Au fost 40 de minute de chin, dar merita, nu-i asa?
Majoritatea colegelor mele, mult mai tinere, au optat pentru cezariana inainte de a lua in consideratie nasterea normala! Unele au facut-o din teama (putine), altele din snobism...Sa nu mai spun ca unele refuza sa alapteze ca sa nu-si strice sanii!!!
Cred ca cezariana ar trebui sa fie optiunea celor care NU POT naste firesc, din motive medicale.
Stanescu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Swan Mi-am adus pe lume fetita la 41 de ani. Evident ca toata lumea (medic, sot, colege) ma sfatuia sa optez pentru cezariana. "La varsta ta...". Am ales sa nasc normal si am facut-o fara probleme. Au fost 40 de minute de chin, dar merita, nu-i asa? Majoritatea colegelor mele, mult mai tinere, au optat pentru cezariana inainte de a lua in consideratie nasterea normala! Unele au facut-o din teama (putine), altele din snobism...Sa nu mai spun ca unele refuza sa alapteze ca sa nu-si strice sanii!!! Cred ca cezariana ar trebui sa fie optiunea celor care NU POT naste firesc, din motive medicale. |
Iar eu una cred cu tarie ca nasterea cezariana/naturala (daca nu exista contraindicatii) trebuie sa fie optiunea femeii, nu a sistemului de sanatate care promoveaza nasterea naturala datorita costurilor considerabil mai mici.
Personal, de cand am vazut prima nastere naturala ca studenta, mi-am zis "mersi, eu asa ceva nu servesc" si m-am tinut de cuvant.
Hakimela spune:
Stanescu, ce anume din nasterea naturala te-a facut sa spui "nu, mersi?". Eu am avut aceeasi reactie cand am vazut o cezariana. Poate am avut ghinion, ca a fost un caz cu niste complicatii postoperatorii urate. Poti sa imi spui ce te-a impresionat neplacut la nasterea naturala?
Porumbita spune:
stanescu, din pct tau de vedere (ca mama s medic) dc ai optat pt cezariana? care ar fi avantajele?
Stanescu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbita stanescu, din pct tau de vedere (ca mama s medic) dc ai optat pt cezariana? care ar fi avantajele? |
Pentru copil in primul rand - cezariana e mult mai putin traumatizanta, nu cred ca as fi putut trece prin travaliu stiind ca oricand se poate intampla un dezastru. Oricat de paranoic suna, la orice nastere naturala doamna cu coasa sta undeva intr-un colt - si din cand in cand isi ia vama. Chiar si un risc de 1/1000 e prea mare cand e vorba de copilul tau.
Si pentru confortul meu - in al 2lea rand. Eu dupa 6 ore m-am dat jos din pat si a 2a zi urcam scarile, dupa 48 de ore am plecat din spital.
Io una nu vad nici o ratiune sa te chinui ore in sir in travaliu - bine, sotu meu spune ca nu-mi prea pasa la ce capat al bisturiului stau.
Exista epidurala, da, adevarat - dar daca la nasterile fara peridurala procentula de interventii (vidextracor/forceps) e cam de 5%, la peridurala creste cam la 25%.
Cum am zis, multumesc, da io nu.