De ce atit de multe operatii cezariene in RO?(4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

XIO ..de apreciat faptul ca esti impartiala.Cu IQ-UL da-mi voie sa spun ca eu am filmat niste faze doar pentru a ma convinge..o fetitza de 1 an si patru luni si a mea de 11 luni.a mea mananca singurica de la 11 luni si aia a incercat prima data la 1 an si 4 luni...nu ma laud eu e constatarea altora..eu stiu ce am la usa...plus ca zestrea genetica conteaza enorm si modul in care sunt crescuti cum se ocupa mama de ei....stiu copil nascut prin ceza la 34 de saptamani care la doi ani si doua luni vorbeste foarte inteligibil si copil nascut natural care nu vorbeste la 3 ani....
Plus ca mi se pare o discriminare curata sa se faca afirmatii de genul ca daca ai nascut prin cezariana ai copil mai prost..deja e jignire curata fata de multe mame....fata mea intelege ce-i spun....mai incurca ea cate ceva dar stie foarte multe...
constatari facute de terte persoane care nu au nici macar motive sa o laude sau.....studiul pe care l-ai pomenit e la fel de...scuze eu critic studiul sa stii ca si un articol idiot care zixcea ca daca ai nascut prin cezariana nu-ti iubesti copilul......am comentat atunci si comentariul meu nu a fost publicat deoarece asa e aici...daca nu esti cu noi esti impotriva noastra.

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

XIo tot in aceeasi idee sunt studii care arata ca jocurile asa zise de dezvoltat inteligenta pe care se dau milioane de dolari in loc sa dezvolte imaginatie mai mult strica...

esti tanara si inca nu ai in plan un bebe, cand o sa-l ai o sa alegi ce crezi tu ca este mai bine pt tine si bebe si asa o sa fie perfect
dar pana atunci este foarte greu sa zici ca asta-i mai sigura/buna/de preferat...nici un medic ginecolog barbat nu poate sa empatizeze ca o femeie ginecolog indiferent cat de multe carti au citit/scris.

Eu nu am avut nici macar o data durere de masele asa ca spun ca inteleg dar nu 100% ca si o persoana care a suferit de asa ceva...la fel si cu nasterea naturala, nu am avut nu cunosc si atunci eu pot sa vorbesc doar de cezariana care pt mine a fost usoara

In legatura cu inteligenta copiilor nascuti prin cezariana...sa fim seriosi

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Liliana, e mai buna pt. ca e naturala.

Multumesc ,Xio, de raspuns, dar acest argument este prea slab pentru convingerile mele.

" am fi avut un fermoar pe burta daca asta era cel mai potrivit"
Stiti care e parerea mea in legatura cu nasterea naturala( si-aici recunosc ca s-ar putea sa gresesc f mult )? Motivul cred ca este selectia naturala. In urma cu mii de ani nu se punea accentul pe individ, atunci trebuia sa supravietuiasca cel mai puternic si viguros. O mamica mica si slabutza n-ar fi supravietuit nasterii unui copil de dimensiuni mari . Si nici un copil firav.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Deus, iti dai seama ca nu eu am spus asta ci medicii.
Eu oricum voi naste prin cezariana, nici nu ma gandesc la nastere naturala.
Sunt opinii medicale variate, dar nasterea naturala este preferata, iar cezariana doar la nevoie. De aia e si legislatia facuta asa in majoritatea tarilor.

Liliana, explicatia argumentului era in continuare si se refera la modul in care copilul se desprinde de mediul intrauterin.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Xio buna decizie
eu am fost la o dna medic ginecolog si ea are doi copilasi nascuti prin cezariana, am intrebat-o din ce motive si mi-a spus: "atatea am vazut ca nici moarta nu as trece prin asta". Probabil si tu ai vazut in studentie multe...si frumoase si urate. Nu spun , sa nu se inteleaga gresit, ca toate nasterile naturale sunt grele sau nu stiu cum, spun doar ca nu toata lumea vrea sa treaca prin o astfel de eperienta

am o verisoara care a avut doua nasteri lungiiiii si ambele i-au placut la culme si era f incantata de sentimentele pe care le-a trait! toata stima si felicitari!

Doamne dragi, alegeti ce simtiti ca va doriti si atunci totul este perfect

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Deus, si eu am o colega care vrea sa nasca natural. De cate ori vedeam o nastere ea era cu privirea de indragostita si zicea ca abia asteapta
Eumada, nu a spus nimeni ca sunt mai prosti cei nascuti prin cezariana. Ba chiar medicul care mi-a spus de studiul asta e nascut si el tot prin cezariana, pur si simplu sunt studii statistice. Nu int, doar ca nu au nici o relevanta.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_blue spune:

ptr liliana83
ma poti ajuta si pe mine cu parerea ta despre o situatie?!?!?!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blue_blue

ptr liliana83
ma poti ajuta si pe mine cu parerea ta despre o situatie?!?!?!

what we think...

lasa-mi PM

Mergi la inceput

blue-blue, deoarece mi-ai spus in mesajul privat ca vrei sa afli parerea mea aici , pe forum , voi da acelasi raspuns , pe care ti l-am dat si-n particular: daca o sa consider ca sunt in masura sa spun ceva legat de ceea ce vei relata tu , de ce nu , cu placere. Dar daca este ceva ce ma depaseste prefer sa nu intervin. Pe acelasi principiu merg in general si in viatza reala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_blue spune:

daca nu ai citit o parte din povestea mea ea e scrisa la pagina 68.
Ce nu am detaliat acolo e FINALUL APOTEOTIC al nasterii copilului meu, un copil nesperat, aparut in momentul in care i-am zis sotului meu ca gata! noi nu vom avea niciodata un copil si ca trebuie sa ne impacam cu gandul ca vom fi singuri tot restul vietii.
Ca si tine mi-am dorit sa fac cezariana ptr a-mi sti copilul in siguranta si ptr a ma feri de inconstienta si indiferenta personalului medical din Romanica, toti medicii vazuti pe parcursul sarcinii spusesera :CEZARIANA! (din varii motive:varsta _si as vrea sa nu o mai comenteze nimeni cata vreme exista mii de femei in Romania care fac cezariana ptr ca au peste 35 de ani inseamna ca si eu aveam dreptul la ea;un bebe cu dimensiuni destul de mari;problemele cu coloana;etc).Dar nu am fost fixista:in momentul in care dr de garda (in ciuda recomandarii medicului meu curant) m-a convins (nu spun in ce fel) ca teebuie sa nasc natural...am zis:asa sa fie!Fusese de acord cu epidurala si ,in mintea mea naiva, credeam ca voi fi ferita de un travaliu dureros pe care stiam ca nu am cum sa il suport in starea de epuizare in care ma aflam, credeam ca isi inchipuie si el cat de important e copilul asta ptr o primipara de aproape 40 de ani, si mai credeam ca se va face tot ce se poate ptr a fi in siguranta.Stiu ca la un moment dat mi-a stat pe varful limbii sa ii spun dr Badiu ca:stiti, am auzit ca la nasterea naturala personalul nu se poarta intotdeauna asa cum trebuie si n-as vrea sa imi strige nimeni :"HAi, mai femeie, nu te mai dilati odata , ca noi vrem sa dormim!" sau"Hai mai taci si nu te mai plange, cand te-ai culcat cu barbat-tu faceai la fel?!?!", etc...doar ca eu fiind o persoana de bun -simt mi-a fost rusine sa ii spun asa ceva.

Mergi la inceput