ne intoarcem in Romania sau nu?(3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Din pacate, pt. o amigdalita asa de importanta, rezultatele antibioticului se vad mai greu. Dupa 5 zile de antibiotic se vad rezultatele.
Eu am patit fix acelasi lucru in Ro. M-am dus la urgente pediatrice, nu am asteptat chiar asa mult, insa a trebuit sa ma "lupt" cu dr. ca sa nu-i dea injectie(penicilina) si antibiotic sirop. Copilul meu pana atunci nu fusese niciodata tratat cu injectie, doar sirop.
La fel am tras si eu, nu stiam ce -i mai fac, dupa 5 zile de antibiotic, am inceput sa vad "capatul tunelului".
Eu vin dupa un sejur din Africa...unde situatia spitalelor existente(militar fr) este sub orice limita, dr. nonspecializati in pediatrie...di am supravietuit 2 ani, dar la fel, nu ezitam sa ma duc peste ei la urgente dupa 24 ore de febra.
Atentie mare, o "overdose" de ibuprofen nu e bine, la fel cum nici prea multe zile de paracetamol nu face bine la ficat.
Sper ca totul e ok acum! Fii aproape de ea si atentiva la cerintele ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Virgi sper ca sunteti mai bine.

Am sunat la Centrul de Toxicologie. Si le-am spus ca unui copil de 12 kg (sper ca ea are mai mult ca asta-i greutate de 3 ani) de patru ani (parca atat avea fetita ta) i s-a dat doza dubla de ibuprofena copii(advil) adica 1tsp -- 5ml-- 100mg la patru ore timp de o zi (parca tu ai luat mai putin de cand ai fost la medic pana te-am avertizat eu si Bird70).

Au zis sa nu-i mai dai nimic si sa mergi la spital daca vomita. Sa ceri un bilant sanguin. URGENT!!! URGENT!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Fetelor, va multumesc din suflet pentru toate mesajele voastre, m-au ajutat foarte mult. A citit tot..si am actionat cat am putut de bine.

Nu mai intru in detalii prin ce spitale am umblat de ieri pana astazi, ca ar trenui sa scriu un roman. In cele din urma, am ajuns tot la urget care, la medicul turc care a disganosticat-o...pentru ca nu mai putea respira. In fine, omul macar ne-a calmat..ca n-a putut sa ne mai dea nimic in plus, ne-a rugat sa asteptam macar 3 zile din momentul administrarii antibioticului..si se pare ca o minune mica s-a produs. Ultimul antitermic i l-am dat noaptea trecuta, are deja 9 ore de atunci si febra sta la 38....( ore fara sa vad 40, mi se pare un lucru foarte mare.

Respira foarte greu, poate respira numai pe gura, cand doarme sforaie mai rau decat un batranel de 80 de ani, si daca as fi vrut sa dorm putin, n-as fi avut cum, noaptea trecuta...sa vad acum la somnul de pranz daca vad vreo schimbare, insa o vad ca abia respira..si tuseste mult mai tare.....Din nas, nu curge nimic, totul este undeva in interior.

A fost si vina mea..ca pana acum, habar n-am avut cum sa-i administrez un antitermic, pe motiv, ca ex medicul ei, ii putea tot tratamentul intr-un plic, in care avea tot, inclusiv antitermicul, iar eu stiam ca asta e plicul de dimineata, de pranz si de seara...iar a doua zi..iar la medic...La prima tuse eram la el in cabinet, aici,.......alt sistem, alta poveste care nu s-a mai potrivit.

Sper ca maine sa fie si mai bine....ii dau antibiocticul si astept...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Virgi, bravo, ma bucur ca e mai bine fetita ta! Multa sanatate in continuare! Si multa rabdare sa te obisnuiesti cu sistemul de aici.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Virgi, am asteptat cu sufletul la gura vesti. Slava Domnului ca e bine, ma bucur tare..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

virgi am citit prin ce ai trecut cu medicii...stiu ca mai sunt si situatii din astea, din pacate. stii ca america nu are un sistem medical perfect...e departe de asta...sper sa apelam la el cat mai putin. Personal nu am avut astfel de probleme aici. Oricum eu zic bine ca nu ai fost in situatia in care am fost eu cu cel mic.

eram in Romania.
Cand avea 4 ani intr-o noapte a facut febra-pentru prima data... Nu aveam nimic in casa de febra ca atunci mi-l adusese ai mei si uitasera trusa mea medicala.
M-am dus in oras...nici o farmacie deschisa. Am chemat salvarea ca avea 39.5. Doctora nu avea nimic in trusa...nici macar un paracetamol...nimic.
Salvarea era o rabla de masina care nu-mi pot imagina cum poate sa transporte pe cineva acciddentat grav. Ne-a dus la Spitalul de infectioase Constanta.
Cand am vazut mizeria...si ce era acolo...am crezut ca mor.
Desigur ca am refuzat sa-mi internez copilul...la care doctora de garda...in toata nesimtirea ei, a inceput sa strige la mine ce mama inconstienta sunt, sa ma faca in fel si chip... Am trecut si peste asta, mi-am inghitit orgoliu, am rugat-o doar sa-i dea ceva de febra...s-a induplecat si ia dat intr-un final....tot bombanind acolo...punindu-ma s adau semnatura ca am refuzat internarea.

Intuitia me aa fost adevarata, i-a scazut febra intr-o ora...nu a amai avut nimica 2-a zi.Dar felul in care am fost tratati ...nu mai are cuvinte.

Alta experienta am avut-o anul trecut cand i-au aparut niste pete albe pe fata.
M-am dus la un dr 'mare'-seful clinicii de dermatologie din Constanta Dr Nicola, la cabinet particular.
S-a uitat la fiul meu cu lupa pentru o secunda...dupa care a inceput sa scrie reteta...
eu am intrebat...ok, ce are? pai ce sa aiba, are vitiligo.

Am crezut ca mor. Stiu ce inseamna ca am auzit de aceasta boala.E incurabila. L-am intrebat daca e sigur, daca trebuie sa facem niste teste sa fim siguri. La care el, nu , ca e deja sigur.

Am plans tot drumul cu copilul de mana...nu mai puteam ...am plans acasa, am plins cred ca 3 zile. Nu mai puteam de suparare. Apoi am zis ca sa fiu sigura ma mai duc si la alti dr.
Am mai fost la alti 4...TOTI au zis ca sub nici o forma nu e vitiligo, e pitiriazis si ca o sa-i dispara in toamna.
Era prin iulie. I-am facut tratament pt pitiriazis...si in toamana i-a disparut. Anul acesta nu i-a mai aparut, multumesc lui Dumnezeu.

Nu pot sa trec cu vederea cum acest Dr. Nicola-din Constanta a pus un diagnostic asa grav, cu asa usurinta.

Mamei mele, bolnava de cancer de 7 ani...poveste lunga..., cand ii face chemo, perfuzie in mana...daca nu-i da 'ceva'-10 ron amariti, ii sparge intentionat vena.
Nu mi-a venit sa cred cand mi-a spus, asa ca ,personal, sa ma conving am fost cu ea la spital de 2 ori si asa au facut cand nu le-a dat. Culmea mai era si sefa asistentelor. Am vrut sa ma iau de ea, sa-i fac reclamatie...dar mi-a zis mama , resemnata, "nu poti face nimic si tot pe mana ei o sa pic". Asa ca bietii pensionar, din amarita lor de pensie dau...si dau...cat or mai avea...zile si bani.

desigur povesti mai de groaza de cat ale mele pot fi scrise cu sutele despre sistemul medical din Romania si despre ce trec bietii parinti acolo. Si a excelat prin ce sa intimplat la spitalul din giulesti...ceva care cred ca e unic in lume. Personal nu am mai auzit de asa ceva.

Recomand din toata inima, la cei care vor sa se intoarca in Romania sa chibzuiasca bine. Greu e peste tot...toate tarile au cite ceva nasol...dar Romania are parca-opinia mea-prea multe 'bube'
Acolo mori si cu banii in mana...gresit...ti-i ia si nu se uita la tine.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mittzzi spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

virgi am citit prin ce ai trecut cu medicii...stiu ca mai sunt si situatii din astea, din pacate. stii ca america nu are un sistem medical perfect...e departe de asta...sper sa apelam la el cat mai putin. Personal nu am avut astfel de probleme aici. Oricum eu zic bine ca nu ai fost in situatia in care am fost eu cu cel mic.

eram in Romania.
Cand avea 4 ani intr-o noapte a facut febra-pentru prima data... Nu aveam nimic in casa de febra ca atunci mi-l adusese ai mei si uitasera trusa mea medicala.
M-am dus in oras...nici o farmacie deschisa. Am chemat salvarea ca avea 39.5. Doctora nu avea nimic in trusa...nici macar un paracetamol...nimic.
Salvarea era o rabla de masina care nu-mi pot imagina cum poate sa transporte pe cineva acciddentat grav. Ne-a dus la Spitalul de infectioase Constanta.
Desigur ca am refuzat sa-mi internez copilul...la care doctora de garda...in toata nesimtirea ei, a inceput sa strige la mine ce mama inconstienta sunt, sa ma faca in fel si chip... Am trecut si peste asta, mi-am inghitit orgoliu, am rugat-o doar sa-i dea ceva de febra...s-a induplecat si ia dat intr-un final....tot bombanind acolo...punindu-ma s adau semnatura ca am refuzat internarea.

Intuitia me aa fost adevarata, i-a scazut febra intr-o ora...nu a amai avut nimica 2-a zi.Dar felul in care am fost tratati ...nu mai are cuvinte.

M-am dus la un dr 'mare'-seful clinicii de dermatologie din Constanta Dr Nicola, la cabinet particular.
S-a uitat la fiul meu cu lupa pentru o secunda...dupa care a inceput sa scrie reteta...

Am crezut ca mor. Stiu ce inseamna ca am auzit de aceasta boala.E incurabila. L-am intrebat daca e sigur, daca trebuie sa facem niste teste sa fim siguri. La care el, nu , ca e deja sigur.

Am plans tot drumul cu copilul de mana...nu mai puteam ...am plans acasa, am plins cred ca 3 zile. Nu mai puteam de suparare. Apoi am zis ca sa fiu sigura ma mai duc si la alti dr.
Am mai fost la alti 4...TOTI au zis ca sub nici o forma nu e vitiligo, e pitiriazis si ca o sa-i dispara in toamna.
Era prin iulie. I-am facut tratament pt pitiriazis...si in toamana i-a disparut. Anul acesta nu i-a mai aparut, multumesc lui Dumnezeu.

Nu pot sa trec cu vederea cum acest Dr. Nicola-din Constanta a pus un diagnostic asa grav, cu asa usurinta.

Mamei mele, bolnava de cancer de 7 ani...poveste lunga..., cand ii face chemo, perfuzie in mana...daca nu-i da 'ceva'-10 ron amariti, ii sparge intentionat vena.
Nu mi-a venit sa cred cand mi-a spus, asa ca ,personal, sa ma conving am fost cu ea la spital de 2 ori si asa au facut cand nu le-a dat. Culmea mai era si sefa asistentelor. Am vrut sa ma iau de ea, sa-i fac reclamatie...dar mi-a zis mama , resemnata, "nu poti face nimic si tot pe mana ei o sa pic". Asa ca bietii pensionar, din amarita lor de pensie dau...si dau...cat or mai avea...zile si bani.

desigur povesti mai de groaza de cat ale mele pot fi scrise cu sutele despre sistemul medical din Romania si despre ce trec bietii parinti acolo. Si a excelat prin ce sa intimplat la spitalul din giulesti...ceva care cred ca e unic in lume. Personal nu am mai auzit de asa ceva.

Recomand din toata inima, la cei care vor sa se intoarca in Romania sa chibzuiasca bine. Greu e peste tot...toate tarile au cite ceva nasol...dar Romania are parca-opinia mea-prea multe 'bube'

michelle

Eu ti-am citit postarile si am inteles ca nu te-ai putut reacomoda in Romania, bun dar........ de aici pana a spune cat de nenorocit este sistemul din Romania (cum altul nu-i) si cum mori cu banii in mana, zau asa tu nu ai citit chiar nimic din ce a spus Virgi aici?!
Eu nu spun ca sistemul sanitar american este mai rau decat cel din Romania, nici nu suporta comparatie, dar sa mergi la atatia doctori si sa astepti atat prin spitale mi se pare intradevar grav. Acolo se pare ca nu mori cu banii in mana (te citez), mori mai linistit vazandu-ti cat de frumos iti zambesc americanii in timp ce iti spun ca nu pot face nimic pentru tine.
Nu vreu sa intru in polemica cu nimeni si de aceea voi incerca sa ma abtin de la replicile care banuiesc ca vor aparea.
A, si ma bucur totusi ca pana la urma ai gasit si 4 medici competenti care ti-au dat un diagnostic corect la problema copilului tau.
Si inca ceva sa stii ca au aparut chiar si la noi in Romania farmaciile non-stop !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mittzzi

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

eram in Romania.

michelle

Eu ti-am citit postarile si am inteles ca nu te-ai putut reacomoda in Romania, bun dar........ de aici pana a spune cat de nenorocit este sistemul din Romania (cum altul nu-i) si cum mori cu banii in mana, zau asa tu nu ai citit chiar nimic din ce a spus Virgi aici?!
Eu nu spun ca sistemul sanitar american este mai rau decat cel din Romania, nici nu suporta comparatie, dar sa mergi la atatia doctori si sa astepti atat prin spitale mi se pare intradevar grav. Acolo se pare ca nu mori cu banii in mana (te citez), mori mai linistit vazandu-ti cat de frumos iti zambesc americanii in timp ce iti spun ca nu pot face nimic pentru tine.
Nu vreu sa intru in polemica cu nimeni si de aceea voi incerca sa ma abtin de la replicile care banuiesc ca vor aparea.
A, si ma bucur totusi ca pana la urma ai gasit si 4 medici competenti care ti-au dat un diagnostic corect la problema copilului tau.
Si inca ceva sa stii ca au aparut chiar si la noi in Romania farmaciile non-stop !!!!

Mami de Vlad Stefan(21 iun. 2000) si Rares Andrei (20 iul. 2006)

degeaba sunt cu numele , daca nu sunt deschise non stop. Asa a fost cel putin in cazul meu.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mittzzi

Dar raspunsurile celorlalte fete de aici, in care o sfatuiau pe Virgi cum sa procedeze, le-ai citit? In care se explica clar cum functioneaza sistemul medical, cum e cu spitalul, camera de urgenta, ce este o urgenta, ce alte optiuni exista pe linga ER? Si daca le-ai citit, ce e atit de greu de inteles ca Virgi nu are habar cum functioneaza sistemul de aici, si deci nu stie cum sa procedeze in caz de ceva? Vorba lui AB_AC, "m.u.i.e.t.i-s posmagii?"

Ca sa nu mai vorbim de exagerari, gen "am fost la toate spitalele". In Houston sunt citeva sute de listari pt spitale + clinici, cum poti sa le incerci pe toate in citeva zile. Ori ca la o febra de 37.5 degC se face internare. Si restul.

Fara suparare, sa am copilul bolnav, si sa ma sune pediatrul, in loc sa irosesc timp ca sa-i dau peste nas cu cit de putred cred eu ca e sistemul si cit de no help mi-e el, as pune propriul ego deoparte si as profita, storcindu-l de informatii ca pe o lamiie.

Si tot fara suparare, te interesezi ce sa faci si unde sa te duci in caz de boala inainte de a se ivi o situatie de criza, mai ales cind ai copil mic. Iti citesti contractul de asigurare medicala in liniste, dupa ce il primesti. Te interesezi aupra optiunilor din zona ta. Ai numerele necesare in caz de urgenta si informatia pt. cel mai apropiat spital pediatric (cu ER) la indemina.

Citat:

Fuunny!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Iulia, era vorba de cat de usor e sa ajungi conultat. In Romania nu trebuie sa te interesezi la care spital mergi, care are contractul, care te primeste samd, iei copilul si ai plecat.
La fel ete si cu consulturile, ata cred ca e sinura sau printre singurele parti bune ale sistemului notru: ca nu astpti cu lunile sau saptamanile pt. un consult daca ai o problema.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput