ne intoarcem in Romania sau nu?(3)
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui valentinag Michelle,sincer iti spun,esti atat de plina ura,pentru ca nu te-ai adaptat in Romania,incat vezi doar negrul si uratul din tara asta.Eu te pot intelege pana la un punct,stiu ca nu ti-a mers afacerea de la mare,stiu ca ai avut probleme cu sistemul sanitar,stiu ca sunt oameni care te-au dezamagit(si tu pe unii din ei)dar de la asta si pana a spune ca traim exclusiv din mila Domnului si din ajutoarele trimise de voi,pardon. Nu face nimeni apologia sistemului medical romanesc sau a societatii romanesti,sunt bube gramada,sunt o multime de chestii de rezolvat,abia ce ne dezmeticim,abia ce invatam sa spunem Nu,sa ne cerem drepturile,sa invatam care sunt alea,si totusi suntem si noi oameni,traim aici,muncim,ne plimbam,respiram prin propriile noastre puteri.Nu ne da nimeni nimic! Am inteles,nu ne comparam cu voi,nu avem cum sa ne comparam,ceea ce au alte tari,noi avem de abia cativa ani,abia facem primii pasi,invatam sa mergem,ce vreti de la noi?Sa crestem intr-un an cat altii in 10?Nu putem!S-o putea,dar noi nu putem!Inca!Cine stie,copii nostrii poate fac pasi mai multi,noi atat putem. Nu suntem America/Canada,poate o sa fim intr-o zi,incercam sa fim,ne incurajati sau ramanem tot cu scuipatii ca nu suntem? "La vita e bella" www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made De mancare Dulciuri Din gradina mea |
Nu este ura, e doar dezamagire si frustrare ...
Afacerea la mare mi-a mers foarte bine. Puteam trai bine mersi cu ce munceam 3 luni...tot restul anului.
Eu am ales ca vreau sa fac ceva cu viata mea, ca vreau sa fiu respectata...ca vreau sa traiesc in alte conditii.
Daca am trecut oceanul de atitea ori chiar crezi ca nu am avut dorinta sa vad si frumusetile Romaniei nu numai uritul?
Sunt dezamagita si frustrata ca a trebuit sa plec din tara mea si de langa parintii mei sa am o viata mai buna.
Doresc din toata inima schimbarea Romaniei in bine. Doresc si acolo sa fie lumea mai buna, si acolo sa invete lumea ce inseamna respectul.
Dar toate acestea nu se fac cand satele si orasele sutn pline de birturi. Cand doctorii si profesorii au salarii de 800ron. Cand la conducere sunt hoti.Cand unii au milioane facute peste noapte iar putinii care muncesc trag ca prostii pe nimic. Cand se pensioneaza lumea la 35 de ani pe caz de 'boala'. Cand pleaca in Spania sa trimmita bani de mancare la copii.
Cand barbatii se duc la meci, se bat in tribuna dar sa isi ceara drepturile nu...
Eu-personal cred ca a trecut vremea incurajarilor...trebuie sa ACTIONATI. Atita timp cat nu faceti nimic, nimic nu se va schimba.
Imi cer scuze daca am fost luata de val si poate am jignit pe cineva dar e multa durere in sufletul meu...nu pentru banii cheltuiti cu venirea si plecarea din Romania...experienta capatata e de nepretuit. Dar cu durere vad emisiunile la tv in care lumea doar se certa, despica firul in 4....si nimic nu se face...
E si o chestie de atitudine la romani care traind acolo, greu se schimba.
michelle
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ab5174 spune:
citat din mesajul lui valentinag AB5174,nu stiu cum vezi tu,dar eu zic ca ne-am schimbat,mult,in bine!Facand comparatie cu voi,nu suntem cum trebuie,facand comparatie cu ce-a fost,suntem foarte bine. Nu stiu cat de bine m-am exprimat,cat de bine m-am facut inteleasa,m-a cuprins un imens val de tristete,ce consideratie sa asteptam de la straini,cand de la conationali primim numai reprosuri.... |
Eu vin de 3 - 4 ori pe an in Romania, si fara nici o suparare eu nu prea am vazut multe schimbari in bine.
De fiecare data plec cu un gust tare amar ......mai ales cind ma lovesc de birocratie, spitale, etc.....
Nu incep si eu cu ce se intimpla mai ales prin spitalele din Romania (de care m-am tot lovit - cu ai mei parinti) ca nu ma mai opresc.
Lumea parca este din ce in ce mai rea ...asta este cum vad eu.
Si aici pe forum ......sint citeva persoane care stau numai la pinda si ataca - stiu, nu numai cele care locuiesc in Romania
![](icon_smile_big.gif)
La tot pasul auzi :
- Cum au pacalit sistemul
- Cum au 'pacalit' banca si au luat imprumut - si acum nu mai au din ce sa-l plateasca
sau
- 'Ce eu sint prost sa muncesc mai mult', etc....
michelle-usa spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Fata draga, noi nu suntem atat de evoluati din punctul asta de vedere si nu avem sistemul si infrastructura de acolo. De-aia la ni medicii n-au timp sa stea cu fiecare pacient, ca trebuie sa scrie de mana toate, in 100 de exemplare. Ai scris mai sus ca ai chemat salvarea. ia zi-mi tu mie ce pateai in USA daca ai fi chemat salvarea si ai fi zis ca nu te intereseaza tratamentul recomandat de ei, ca tu vrei doar un pepto Bismol? cat plateai? Salvarea presupune primul ajutor pana la spital, nu administrarea de Paracetamol :))))))) Copiii aceia de la spital am impresia ca traiesc printre altele pt. ca au primit asistenta medicala. Asa involuati cum suntem, uite ca totusi se salveaza ceva vieti, desi nimeni nu dadea sanse. Nici macar americanii. ***Fur is for petting** http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1 http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com |
Am chemat salvarea ca nu era farmacie deschisa. Am refuzat tratamentul...ca ,consta sa imi pun copilul intr-o sala jegoasa cu alti infectiosi.
Pai cineva ii pune sa srie 100 de pagini inutil...asta de ce nu se schimba, nu zice nimeni , nimic.
Salvarea presupune primul ajutor cand are cu ce sa-l dea...aca nu ...nu e diferita de un Taxi. Medicul trebuie sa aiba mediamente de prim ajutor...nu geanta goala.
Si aici pot sa-i spun unui dr. ca nu sunt de acord cu ce imi recomanda...si discutam...si ma trateaza cu respect.
Chiar e ceva extraordinar de greu de inteles?!
Cat despre micutii din Spital....sa-i ajute Dumnezeu in continuare.
Am prietena in Romania, baietelul ei a fost 'uitat"de asistenta la lampa (cum se pune pentru icter, dupa ce se naste) . Am avut turisti cu copil handicapat, ca nu a fost dr. sa-i faca cezariana la nastere...
dar doar unii din noi au ochi sa vada. Nu am nimic cu dr.cu profesori...dimpotriva, am prieteni dr. pentru care am toata stima ca profeseaza acolo...dar sistemele sunt jale. In nici un domeniu nu merge nimic.
Ca e multa bautura si hotie acolo, ce nu e adevarat?
Citi copii mai trebuiesc sa moara? Citi stilpi sa mai cada pe strada pe oameni, cati pensionari sa nu mai aiba ce manca, cate masini sa mai treaca pe strazi cu cratere, cat sa se mai fure?
Cit??? Ca sa vedeti ca nu e right ce se intimpla.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Michelle, believe it or not, trusa de prim ajutor nu consta in Paracetamol!!! De ce nu intelegi asta?
E ca si cum as chema salvarea acasa ca m-am taiat la deget si n-am spirt.
Adica, mai pe scurt, a fost un drum facut aiurea de salvare, deci bani cheltuiti aiurea. Repet in America ai fi platit pt. asta.
Cam ce iti inchipui ca se poate face ca sa nu mai scrii atat? Crezi ca daca zice vreun rezident ca el isi baga picioarele il aplauda cineva?
Nu vezi ca se fac greve si degeaba, ca nu exista bani?
Cu trimiterea e simplu: MF iti da trimitere pt. medicul la care trebuie sa mergi. Atat. Da, e deranjant, mai simplu e prin telefon, dar uite ca nu noi hotaram cum e mai bine. Totul vine de sus (si nu am refer la Dumnezeu).
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
michelle-usa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mediajust
Foarte urat!! Suntem, asadar, o adunatura de hoti si cersetori, imbuibati cu tuiculita, vreme in care altii pun osu' pentru noi, asa-i? Regretabil ca arunci cu asemenea cuvinte in milioane de oameni care isi muncesc fiecare leu, cu seriozitate si demnitate. Intoarce-te si reciteste-ti mesajul, apoi poate ar trebui sa-ti ceri scuze pentru acel apelativ colectiv "fratilor". "Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc). |
Mesajul meu nu au fost catre cei din ROmania care muncesc din greu pentru fiecare amarit de leu. Am tot respectul pentru acesti oameni care fac ce eu nu am putut face: sa stea in tara lor asa cum e.
Mesajul a fost catre cei care s-au pierdut demnitatea si nu isi cer drepturile si au putere de replica. A fost catre cei care stau si asteapta de pomana cand au fortele neccesare sa munceasca.
Am repetat, nu imi sta in caracter sa jignesc,nu am vrut asta.Sunt doar intrigata cand vad ca lumea nu mai realizeaza ce e rau si ce e bine.
Nu am intilnit pe nimeni in atitia ani de America sa se pensioneze degeaba la 50 de ani, sa stea prin baruri si sa astepte sa-i trimita saracul fi-su bani din Spania. Nu am intilnit nici atitia betivi pe strada cum erau si la 7:30 dimineata in Romania. Nu am intilnit parinti sa se mandreasca cu fi-su ca e 'hacker', sau fi-sa "dama de companie',nu am intilnit atitia soferi beti, asistente de spital inumane, vinzatoare fara bun simt...etc.
Si aici sunt functionari si vanzatori cu platiti cu minim pe ora, si profesori platiti putin, dar tot cu respect te trateaza si cu zambet pe buze si isi fac munca indiferent de salariu care il iau.
Poate sunt eu unicat sau am pre amulte pretentii si cer prea multe de la o societate...
michelle
a_alinta spune:
valentina, asa e, fiecare percepem diferit mesajele , de multe ori in viata reala, de virtual ce sa mai vorbim! iar fiecare face acest lucru analizand convorbirea din prisma proprie.
michelle a avut o exprimare nepotrivita si generalizata , din pacate, dar eu cred ca a facut-o din greseala, "atatata" de firul discutiei. trebuie sa recunosc ca eu in vacanta mea din romania am vazut multe inginerii financiare facute pentru binele propriu din buzunarul statului. am vazut oameni mai avuti decat multi americani si case mai aratoase decat multe de aici. dar doar atat. nu am vazut nici o schimbare in nici un sistem . ( ba din contra). probabil ca am stat prea putin , probabil nu am vazut eu bine.
dincolo de asta nu pot sa nu constat de ce s-a ajuns la acest schimb de replici. xio, esti tare mandra de tine , nu-i asa?
edit: am ramas cu ideea neterminata si se poate generaliza din nou.
am vazut si oameni extraordinari, am cunoscut o profesoara de limba engleza care atata suflet si daruire pune in meseria ei incat pur si simplu m-a incantat, si sunt convinsa ca mai sunt oameni ca si ea. din pacate, deocamdata, prea putini.
michelle-usa spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Lasa, Mediajust, s-a ajuns si ea, a ajuns in alta tara si a uitat de unde a plecat. Tipic. ![]() ***Fur is for petting** http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1 http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com |
Daca as fi uitat de unde am pleacat nu as fi pe forumul acesta.
Pentru mine cat are , ce are fiecare e putin important ... conteaza ce avem in inima nu in buzunar.
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
A alinta, cand eu am spus de diferenta dintre sistemul de invatamant si de seful incult mi-au sarit doamnele plecate dincolo in cap si m-au facut in toate felurile, de la inculta pana la nebuna si mincinoasa, s-au legat de familia mea .
Cand michelle adreseaza un astfel de mesaj in care ne spune ca ne uitam la HBO, mancam sunculita, bem tuiculita si furam , tu o apei spunand ca poate a exagerat putin.
WOW!
Michelle, nu te supara, e ca si cum as spune sa termini odata si sa nu mai vinzi droguri pe strazi, sa nu mai omori oameni, iar dupa aceea spun ca nu ma refeream la tine ci la infractorii din state.
Masoara-ti putin cuvintele, ca ce ai scris acolo e penibil.
***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui XIO Michelle, believe it or not, trusa de prim ajutor nu consta in Paracetamol!!! De ce nu intelegi asta? E ca si cum as chema salvarea acasa ca m-am taiat la deget si n-am spirt. Adica, mai pe scurt, a fost un drum facut aiurea de salvare, deci bani cheltuiti aiurea. Repet in America ai fi platit pt. asta. Cam ce iti inchipui ca se poate face ca sa nu mai scrii atat? Crezi ca daca zice vreun rezident ca el isi baga picioarele il aplauda cineva? Nu vezi ca se fac greve si degeaba, ca nu exista bani? Cu trimiterea e simplu: MF iti da trimitere pt. medicul la care trebuie sa mergi. Atat. Da, e deranjant, mai simplu e prin telefon, dar uite ca nu noi hotaram cum e mai bine. Totul vine de sus (si nu am refer la Dumnezeu). ***Fur is for petting** http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1 http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro www.accesoriisihaine.blogspot.com |
Xio, belive it or not, un oras unde nu poti cumpara un paracetamol indiferent de ora...nu e oras. In America il iei si de la magazinul din colt.
Cat despre faptul ca nu te poti lupta su sitemul...Xio eu am incredere in fortele tale...de ce nu incerci. Vad de aici energia care o ai,doar ca trebuie sa fie canalizata... Nu o spun ironic., nu o spun cu rautate.
Daca s-ar mai confisca niste vile, lua niste firme, renunta la niste salarii...ar fi bani sa plateasca si dr. si pensionarii si profesorii...pe cateva luni
michelle
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
In Romania schimbarea trebuie sa vina in primul rand de sus, trebuie facuta educatie copiilor si starpita coruptia. Din pacate coruptia e in floare, acceptata senin cu acoperirea de 'cadou' , iar educatia este dezastruoasa.
In facultate am facut un curs referitor la educatia populatiei si zicea ca daca vrei cele mai bune rezultate educatia trebuie sa inceapa la 4 ani, cu cat incepi mai tarziu cu atat mai putin se lipeste (statistic vorbind). In Romania statul trebuie sa-si asume rolul in educarea noii generatii. De exemplu, in Australia este seceta, nu in toate zonele dar sunt probleme cu apa. In zona unde locuim noi nu sunt probleme deloc dar copiii sunt educati la fel ca peste tot: watch every drop! Copiii mei sunt foarte atenti cu apa, nu o lasa sa curga decat cat nevoie, nu ar accepta sa udam gradina de la robinet, doar din bazinul cu apa de ploaie si ma fac sa ma simt foarte vinovata cand fac o baie in loc sa fac un dus. Eu nu i-am invatat asa, ci asa au venit educati de la scoala. Asta este doar un exemplu si mai sunt multe altele de genul asta. Statul isi asuma responsabilitatea si se implica puternic in educarea noii generatii, nu ii lasa la voia intamplarii, la mana sacalilor din invatamant si apoi se mira cum au valori asa distorsionate. Australia a adoptat si metode socante pentru a forta educatia, de exemplu au niste reclame din astea cu scopul de-a atentiona cei care conduc sa nu depaseasca limita de viteza (se dau dupa ora 22) si sunt extrem de dure, mie mi se face rau cand le vad http://www.youtube.com/watch?v=Cbs7eLndQeY sau asta http://www.youtube.com/watch?v=54TydSWjoYw&feature=related sau asta http://www.youtube.com/watch?v=ziZrs98dgYU&feature=related sau impotriva fumatului http://www.youtube.com/watch?v=EG4kzbX08GI&feature=related . Educatia populatiei este datoria statului si din pacate cei care conduc tara sunt mai mult interesati de averile si afacerile lor decat de urmatoarea generatie si de viitorul tarii. Eu as face campanie din asta extrem de dura impotriva coruptiei, si as ataca pe toata lumea functionari publici care asteapta 'cadouri' sa-si faca datoria, medici care baga mana in buzunarul batranilor si bolnavilor, profesori care nu isi fac meseria ca sa primesca bani la meditatii, etc. Ar functiona cu siguranta daca vezi la nesfarsit reclame cu batranica careia doctorul ii accepta 'cadoul' si apoi isi numara maruntisul si nu are de o paine sau sta pe intuneric sa nu consume curent ca nu si-l permite, cu elevul care nu are sansa la educatie pentru ca parintii nu isi permit meditatii si profesorul nu face treaba la clasa, etc. Ar functiona si ca ar face oamenii sa se razvrateasca impotriva sistemului, sa nu mai vrea sa accepte nedreptatea dar si felul cum ar fi vazuti cei care sunt corupti, poate exista sperante ca unii din ei sa se rusineze, poate altii s-ar opri de frica sa nu fie reclamati de niste oameni responsabilizati. Adevarul este ca daca cei care conduc tara nu fac nimic, o sa mai treaca 20 de ani si o sa se schimbe doar fatadele unor case dar in spatele usilor aceasi coruptie, aceasi mizerie.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation