Sezatoarea canadiana (190)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

Mersi Anka pentru raspuns. Stiam de regimul cursurilor de la MICC si mai stiu si ca dureaza ceva pana prinzi loc.Incerc si eu sa ma informez din timp, nu de alta dar nu vreau sa va stresez cu toate intrebarile cand(si daca)vom fi pe ultima suta de m.

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Maru la al meu n-a mers ca Mai avea ceva in plus pe panga ecranul spart Asa ca noel ecran comandat n-a folosit la mimic a trebuit sa schimbam ipodul cu totul nu Mai era in garantie dar l-am dat pe cel stricat la schimb si l-am inlocuit cu unul nou iar de platit am platit Mai Putin decay unul nou. Acuma am platit copilului ca il foloseste si mama, cine sta acum in pause in vieux-port in zone de free web si scrie pe forum?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Anka ce m-ai distrat, cu asa senzatie am plecat si eu de la primul meu curs. Am avut si profi ca in Romania (mai mult sau mai putin) insa majoritatea cursurilor au fost super. Mi-a placut la nebunie sa merg aici la scoala si chiar cochetez cu ideea sa ma intorc, undeva candva... nu stiu cand exact. Pur si simplu am simtit ca scoala mi-a schimbat optica de viata, m-a format ca om, ieseam de la cursuri transformata, mai bogata, nu stiu, asa simteam. Mai ales cursurile de psihologie si de etica. Ceea ce in Romania... din pacate n-am simtit niciodata. Macar pentru niste cursuri de engleza si tot m-as intoarce. Visul meu e sa mai fac un certificat in risk management la McGill insa nu stiu daca am sa reusesc. Copii sunt pe primul plan, asta e clar, si nici de servici nu ma pot lasa. Unde te-ai inscris exact ca n-am retinut?

Zavalita bafta in continuare, ma bucur ca ai gasit un loc fain. Sunt cursuri si cursuri, sunt convinsa. Eu una am terminat dreptul ca si tine, insa contabilitatea nu mi-a placut niciodata. Am avut curs la HEC si desi aveam o profa super si in sfarsit am inteles si eu cum sta treaba cu debitul si creditul, am invatat pur si simplu pe de rost ca tot n-am inteles mare lucru.

Tocmai ziceau la radio ca McGill s-a clasat pe primul loc in Canada si pe locul 7 in lume dupa nu stiu ce top.

Mami de pitic Patrick(29.04.2008) si -17+ cu posibil
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Simona, salut....ca tot mentionai de bebei, eu zici sa te bucuri inca de domnisoara Addison asa cum se prezinta 'mneai , ca vine perioada 'terrible twos'. Al meu cica se adapteaza zilele astea la daycare, desi prima zi a fost cam lacrimogena de ambele parti .

Ralu, sistemul de invatamant canadian functioneaza cumva diferit de RO. In decursul al celor in 5 ani ca prof aici, eu am avut norocul sa predau doar franceza, pt. ca am vrut asta si am gasit ce am vrut. Anul asta am cerut sa predau si Art. Nu intotdeauna merge asa. Daca predai la liceu, ai sanse sa predai doar matematica. In generala insa si middle school poti preda si toate materiile dintr-un an, depinzand fireste de package-ul care iti este atribuit de director.

Ankalaura, ai fost simpatica cu postarea ta . Felicitari pt. curs, e super ca iti place. Tu nu ai franceza ca 'langue seconde', ci 'langue etrangere', langue seconde e cum ar fi franceza in ON sau engleza in QC, doar pt. simplul fapt ca aceasta tara e vorbitoare de ambele limbi. Nu e cazul si RO din pacate, desi noua ni s-a spus ca franceza o invatam ca langue seconde . A trecut ceva vreme pana sa inteleg si eu diferentele dintre 'seconde' si 'etrangere'

Nelia, bine ai revenit si sper sa treci usor peste probleme si sa redevii vechea Nelia.

Andy, bine ai revenit si tu. Ce face Andy? Am pierdut sirul, ce varsta are micutul?

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

RALU - cu cursurile de la MICC, depinde. Anul asta startul a fost pe 5 mai, apoi pe 18 august. Sigur ca daca vii pe 1 mai, nu ai cum sa fii la curs pe 5 mai, deci stai si ti se lungesc urechile asteptand 3 luni. Voi aveti copii mici, daca amandoi ar fi sa faceti francizare la MICC, cel putin unul din voi va prinde primul start disponibil.
Noi am venit pe 1 aprilie, si in luna mai sotul meu era la francizare la MICC.
E destul de probabil insa sa va cheme pe rand, la interval de cel putin o sesiune.
Cel mai putin probabil e sa nu va cheme pe niciunul dintre voi la primul start disponibil.

DOLORESS - la UdeM, sciences de l'education, la psihopedagogie.

KHRISTIN - pentru mine e langue etrangère, dar ca sa o predau, as preda-o fie ca langue seconde in scolile anglofone, fie la francizare. Programele de aici "listeaza" specializarea asta ca langue seconde.
Tu nu o predai ca langue seconde? Cred ca principiul ar fi cam acelasi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

ralu, am platit 50 de dolari(din care 10 pt carte). suma asta este pt 2 nivele, 5 si 6. Fiecare nivel are 2 luni, 4 ore dimineata si daca vrei, nu e obligatoriu, 2 ore dupa-amiaza(e un atelier de conversatie). Sunt si cursuri de seara de 4 ore.

merci iselin pt info. Am vazut ca ai mentionat ceva de suparare...???
eu am mai scris, dar nu ma baga cineva in seama. no worry totusi, nici gand de suparare.

cu profesia e cam greu. am stat si m-am gandit ce-as dori sa fac, daca n-ar trebui sa muncesc pt bani.nu m-am lamurit inca.
am ales conta pt ca e mai universala( eu am venit cu ganduri de plecare inca de la inceput)si pe baza skillurilor mele. nu prea sunt people person, sunt mai analitica, invataca, cu o memorie buna.
imi pare rau ca nu sunt mai tehnica, as fi vrut sa fac ceva real...apropo de biologie anca, iti trebuie cel putin master sa profesezi...drum lung lung. Pt unele pozitii iti trebuie phd.culmea ma mai tenta psihologia, dar mai mult asa pt mine...mi-ar cere si o performanta mai buna la limbi.

eu oscilez intre ramurile din stiintele economice,nu prae am o ideee clara, am ales conta pt ca e, in parerea mea, cel mai putin solicitanta ca lucru cu oamenii. ma insel?

Cand ma gandesc ce-as face daca nu as avea grija banilor, ma gandesc la multe, multe...dar nu si la munca.pt cativa ani mi-ar placea sa am o ferma de oi in australia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

m-ai rascolit iar iselin cu ce-as vrea sa fac.iar am intrat pe site-urile universitatilor, ma gandesc insa daca nu e usor irealizabil sa schimb complet de drum.ufaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu80 spune:

khristin aveam o banuiala ca asa sta treaba acolo...ai spus tu cu ceva ani in urma pe vremea cand inca mai erai scolarita(va citesc din urma, am ajuns abia la cap 81) ca a trebuit sa predai,parca la practica, stiinte. De liceeni mi-e frica...cine stie la ce scoala nimeresc si nu ma vad facandu-le fata. Acel package se schimba anual?

La fel ca si zavalita sunt cam nedumerita in legatura cu ce voi face. Nu am niciun talent deosebit, imi place sa fac mai multe lucruri, dar nu ma pot hotari care imi place mai mult. Am terminat mate-info, iar dupa am lucrat un fel de help desk (pe parte de it)..dupa crestere copil, se desfiintase postul si mi s-a oferit un post tehnic desi nu aveam studii tehnice. A fost foarte ok, munca de birou, mi-a placut. Iar acum am zis ca daca tot va fi un fresh start de ce sa nu analizez mai bine situatia. Asa ca aveam pe lista profesor(ca tot am facut scoala), asistenta medicala(am inteles ca se gaseste de munca,se plateste bine iar pe un post permanent sunt ceva beneficii..problema e ca nu-mi plac acele),contabila(dar din cate inteleg de la voi drumul e destul de lung si anevoios, iar eu nu mai am 20 de ani). Oricum lista e deschisa..ce bine ar fi sa vina cineva sa-mi spuna ce drum sa aleg, ca eu ma supun, sunt ascultatoare de fel

Anka habar n-am cand venim, ca noi depunem actele luna viitoare, asa ca daca totul merge ok, probabil la sfarsitul anului viitor avem viza, iar plecarea va fi dupa sarbatori..oricum, mai e mult pana departe.

zavalita pai e ok pretul.

Gata, v-am plictisit destul..o zi placuta in continuare.

Raluca mami de Riana(2 iulie 2006) si Erica(3 septembrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

zavalita, eu te citesc, si ma bucur f mult pentru tine si pentru ankalaura si pentru toti cei noi veniti cand vad ca iau viata canadiana in piept, cu bune, cu rele, incercand sa profite de orice oportunitate

Citat:
citat din mesajul lui zavalita

m-ai rascolit iar iselin cu ce-as vrea sa fac.iar am intrat pe site-urile universitatilor, ma gandesc insa daca nu e usor irealizabil sa schimb complet de drum.ufaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Intru si eu scurt sa zic un bonjour si hello!
Va citesc (mai rar in ultimile zile pentru ca am adus copiii acasa si nu mai am loc de Luca la calculator), ne pregatim in continuare, speram la o noua sesiune de interviuri in care sa fim si noi incadrati...si ne ingrijoram si visam alaturi de voi!

Dragaica, am vazut pestisorii tai! Ce bine aratati impreuna!

pup!!

Crisandrada, contacteaza-ma pe PM si te ajut cu drag cu informatii legate de procedura de emigrare.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!

Mergi la inceput