Sezatoarea canadiana (190)
Raspunsuri - Pagina 10
mikiion spune:
Anka: Ai aici la pagina 29 clasamentul pentru Quebec:
http://www.iedm.org/uploaded/pdf/portrait08_fr.pdf
E din 2008 si sunt amestecate scolile private cu cele publice.
Duminica e ziua portilor deschise la ferme. Nu prea am gasit ferme sa participe prea aproape de Montreal.
http://portesouvertes.upa.qc.ca/
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pitilache Simo suna interesant cu examenul... Vezi ca sunt doua date de examen, 2 si 23 oct. O sa ma uit mai cu atentie la cele noua scoli dar se pare ca sunt cam departe de noi. Oricum interesanta ideea! Ana felicitari pentru asa inceput! Bijoux by Mitziad |
Neh, poate la comisia voastra scolara. La noi, basically toate scolile care ne intereseaza cu adevarat (Laval si f. aproape de Laval) au examen in 16 si 17 octombrie: Ecole Internat. Laval, College Laval, Regina Assumpta, College Mont Saint Louis si C. B-bois.
Asa ca o sa dea examen la Internat. si la inca unul, nu ne-am hotarit care, asteptam portes ouvertes. De pe lista astora, singurul care participa la cele 9 scoli e Mt-St-Louis.
Ar mai fi College Letendre, tot in L, cu ex. in 2 si in 26, da la examenul ala il trmit numai daca vine si zice ca n-a facut bine.
Ce scoli cu examen in 26 oct. mai sint?
S.
Simonna spune:
citat din mesajul lui pitilache PRAG bine ai venit!!! Nelia da si Seba o sa dea examen la secundara ca incercam sa ajunga la o scoala cu transport. Daca nu, va ramane la Beaubois de care suntem oricum f. multumiti (mai putin transportul care nu exista...). Pentru cine e interesat uitati aici info despre www.msl.qc.ca/admission/9ecoles.gif" target="_blank">J'entre au privé.... sans stress! Cele noua scoli sunt: - Collège d’Anjou - Collège de Montréal - Collège Mont-Royal - Collège Mont-Saint-Louis - Collège Rachel - Collège Reine-Marie - Collège Ville-Marie - École Marie-Clarac - École secondaire Jeanne-Normandin. Bijoux by Mitziad |
Rox,
S.
nelia spune:
Moama, scoala internationala de linga noi e pe primul loc, noi la aia ne gindeam... teoretic (adica acolo vrea mama). Multumesc mult Roxana, s-a mai discutat despre clasamentul asta, dar pe mine atunci ma interesau doar gradinitele si primarele, acum bag sama ca ne gindim deja la secundara...
Inca o data bafta multa la examene pentru cei care il dau!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
cge spune:
Simonna, Roxana pentru informatiile cu scolile si examenul de secundar.
A venit si Victor cu brosura cu scolile secundare. Nici nu ne-am revenit cu "rentree progresive" si trebuie sa ne gandim si la scoli secundare.
Inca n-am avut sedinta cu parintii la Victor, oricum si el are multe teme anul asta.
Simona, si eu cred ca tot asa o sa dea examen anul viitor Victor: Internat. Laval, College Laval si daca nu si nu, Letendre.
Voi cum ii pregatiti de examen ?
Adica cate minute au lucrat pe zi in vacanta? Si in perioada asta cum intensificati pregatirea ?
Ma duc sa strang prin casa, ca e "durere".
Bafta la examene !!
Weekend placut,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Ica 1975 spune:
citat din mesajul lui pitilache PRAG bine ai venit!!! Nelia da si Seba o sa dea examen la secundara ca incercam sa ajunga la o scoala cu transport. Daca nu, va ramane la Beaubois de care suntem oricum f. multumiti (mai putin transportul care nu exista...). Pentru cine e interesat uitati aici info despre www.msl.qc.ca/admission/9ecoles.gif" target="_blank">J'entre au privé.... sans stress! Cele noua scoli sunt: - Collège d’Anjou - Collège de Montréal - Collège Mont-Royal - Collège Mont-Saint-Louis - Collège Rachel - Collège Reine-Marie - Collège Ville-Marie - École Marie-Clarac - École secondaire Jeanne-Normandin. Bijoux by Mitziad |
Pitilache, de ce nu incercati la Collegge Sainte-Anne e bun si au si transport si cu totul nu-i f scump.Stiu pe cineva in NDIP care are copilul acolo, cu transport scolar. Succes! http://www.college-sainte-anne.qc.ca/www/index.php
cge spune:
In rest, daca vreti sa cititi/ajutati cu o rugaciune sau altfel:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156074&whichpage=4
Este vorba de cumnata mea, sora lui M.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Simonna spune:
citat din mesajul lui cge In rest, daca vreti sa cititi/ajutati cu o rugaciune sau altfel: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156074&whichpage=4 Este vorba de cumnata mea, sora lui M. Cristina, mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005 |
Oh, Cristina, ne tii tu la curent cind se deschid donatiile? O sa fie in gindurile mele!
Cit despre Victor si pregatirea, nu mi-as face probleme, da' asa imi zice si mie lumea de Radu si eu tot imi fac, asa ca te inteleg.
Eu am cumparat carti si carticele, a lucrat in plus de duminica pina joi aproape zilnic in timpul scolii si in vacanta cam tot asa. El lucra singur, pe urma corectam. Plus dictari si redactions macar cite una pe saptamina.
Acum, de cind a inceput scoala, am scos si ziua de vineri din categoria "nici iarba nu creste", asa ca lucreaza si vinerea. Eu sper sa foloseasca, nu stiu daca metodele mele si ale scolii coincid, la noi se pune mare pret pe logica, cind nu foloseste logica apelam la trucuri. Ieri ne-am muncit mintea cum sa tinem mine ca pi e 3,1415 si am ajuns la concluzia ca uite, pi are 3 linii, asa ca incepe cu trei si ep urma e floare la ureche... :))
Cartile alea din caegoria Revisons le x-e annee, eu le gasesc slabe. Nivel bun de dificultate au Croc-math-urile, de ex., si am mai gasit recent o carte cu dictees, de-i zice:Mon cahier de dictees. Cred ca in Walmart am luat-o. Daca ai addmission in secondare de anul asta sau de anul trecut n-are rost sa iei si editia de anul viitor, ca tot alea sint. Iarasi, nivel bun au Addmission au Prive si Internationale, doua carti, una ep mate si logica si cealalta fr + cunostinte generale (cred ca asa sint impartite, oricum sint doua carti).
Plus Bescherel-urile, eu am gasit in afara de alea trei verzi care sint un pic deasupra nivelului lor, una portocalie, Ma Premiewre grammaie, din care citim si dezbatem cind n-are chef de lucrat pe bune.
Pupici acum,
S.
delia79 spune:
Saluti fetele
Se vede ca a venit toamna, se vorbeste intens de scoala . Ma alatur si eu celor care regreta ca n-au facut scoala de psihologie la vremea tineretii . In cazul meu, vina imi apartine in totalitate, am facut cu maxima placere profilul pe care l-am ales eu (stiinte politice), a ramas o mare pasiune sa citesc biografii ale oamenilir politici, dar sa muncesc in domeniu am descoperit ca nu imi place deloc :(. Acum ma chinui sa termin un certificat in gestiune de documente si de arhive, mai am 3 cursuri, ceea ce mi se pare enorm .
De fapt, vroiam sa intreb cum e cu scolole primare aici, cand trebe incris cupilu, pareri privat/ de stat, orice sfat e binevenit. Sa nu credeti ca sunt nebuna (stiu ca soimita mea abia a inceput gradi), dar daca tot suntem la acest subiect..... sa-mi salvez discutia .
La noi buni, care a venit doar de o luna!, se plictiseste intr-un mare stil, se simte inutila, vrea munca grea etc. Am avut ieri o discutie de vreo 2 ore, din care am iesit socata si dezamagita. Se face ca de cand a inceput fetita mea gradi, buni ocupandu-se sa o pregateasca dimineata si sa o aduca de la gradi, eventual sa o mai scoata in parc dupa-amiaza, ea (buni) se simte inutila. Asta la modul ca si-a luat concediu un an fara plata ca sa vina sa ne ajute, si acum, dupa o luna, i se pare c-ar fi mai de folos sa mearga acasa la ea sa ajute la cules la vie etc. E peste puterile mele de a intelege si nu stiu cum sa fac sa o acomodez mai bine, parca nimic nu-i place . V-ati confruntat si voi cu astfel de ''ajutor'' de la parinti? Ca eu la asta nu m-am asteptat
Cam atat din sud
Va pupa fata
Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos