Compot de prune
Am cateva prune si as vrea sa fac cateva borcane de compot.Nu prea multe,doar sa avem cateva la iarna.Dar nu stiu nici o reteta.Cam din 2 kg as vrea.
Multumesc.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot
In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"
Raspunsuri
grigore_tina spune:
Buna,
Uite cum am facut eu.Am avut prune foarte dulci.Am folosit borcane de 400 gr.Pui 2 prune la borcan(ale mele erau potrivite ca dimensiune) taiate in sferturi.Daca nu vrei taiate,lasa-le cu samburi si pune prune pana la jumatatea borcanului.Peste prune adaugi 1 lingura cu varf de zahar.Pui apa pana la dunga borcanului.
Le pui la sterilizat cu apa 2 degete peste nivelul borcanelor.Cand apa a scazut pana la capacul borcanului poti opri fierberea.Spor la treaba.
de George-Stefan (15.11.09)
cosminiq spune:
Si eu tot asa fac compotul si sta pe iarna foarte bine.Am borcane de compot si de acum 2 ani!Eu le sterilizez in cuptor.
In borcane dupa ce am asezat fructele torn lichidul care in prealabil l-am clocotit(la un borcan de 800 merge cam 400ml apa si o lingura plina de zahar,depinde de cat de copte sunt fructele).Cuptorul este incalzit iar in tava pun apa si asez borcanele(le las cam 1 ora la sterilizat)
spor la treaba!
Fructele de obicei le pun intregi ca sunt mai bune asa!
Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)
http://bazar.desprecopii.com/browse.asp
Dorsilia spune:
eu am fiert prunele fara samburi si cu zahar cat am crezut eu de cuviinta intr-o oala mare, apoi am umplut borcanele, le-am strans bine capacele si le-am mai sterilizat dupa ce s-au racit punand borcanele intr-o cratita la foc mic sa mai dea 2 clocote
emilia.m spune:
Eu procedez ca grigore_tina dar las fructele intregi. La prune pun o lingura de zahar si la visine 2 linguri de zahar.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
peanut spune:
Eu am pus niste bucatele de scortisoara in compotul de prune. Aflu la iarna cum a iesit