Trombofilia o cauza a infertilitatii - 34 -

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

SARA HS, Felix76
multumesc de raspunsuri. am si vorbit deja in Ungaria si sper sa-l gaseasca si sa mi-l aduca. Nici nu stiu cate cutii sa iau ca mi-a zis dna dr. U. ca trebuie sa iau pana la nu stiu cate saptamani de sarcina si eu nici nu sunt insarcinata, deci intrebarea mea este daca nu raman un an doi trei, iau in continuare? ca noi mai avem si alte motive de infertilitate si pot sa nu mai raman si eu cat timp sa iau?

Vad ca voi va cunoasteti pa aici si sunteti si in tema cu aceste probleme. Eu cu aceasta problema de hiperhomocisteina ma incadrez la diagnosticul trombofilie sau nu?

De fapt nici macar nu stiu ce inseamna asta pentru ca eu sunt surprinsa de mai multe lucruri.
Eu am un baietel de 3 ani si 2 luni si nu inteleg cum de l-am facut daca am aceasta problema genetica. Sau nu e genetica aceasta hiperhomocisteina? Daca nu e, cum de am capatat-o?

Pana ma lamuresc eu pe net, daca sunteti in situatia asta vreuna dintre voi, explicati-mi si mie mai pe inteles. Dna dr. U. era super ocupata (Doamne dar cum face fata asa de bine la toate solicitarile, nu stiu!)si m-a certat de ce nu am fost atenta la pacienta de dinainte. Pai eu de unde sa stiu ca am acelasi diagnostic cu ea cand mi-a nu-mi cautase nici analizele? deci am plecat nelamurita total, doar ca U stie bine sa te binedispuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Felix, si mie mi s-a parut suspect faptul ca sanii nu ma dor aproape deloc, stii ca am tot intrebat, si nu numai pe voi dar si pe medic. Explicatia a fost ca nu in toate sarcinile este la fel. Intr-adevar, stiu si eu cazuri care au dus sarcina bine mersi fara semne evidente.

9+
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brotacel83 spune:

floricica ma bucur ca esti bine si tu si bebe. ti-am zis eu ca noi ne panicam prea repede. si mie mi-a zis dna viorica ca scurgerile maroniu inchis sunt de la hormoni, dereglari. mie iar mi-au aparut mai putin dar sunt. deja nu ma m-ai speri, stau linistita si imi iau tratamentul.sa dea Dzeu sa fie bine bebei nostri pana la final, si sa-i tinem in brate sanatosi!eu la ultima analiza de progesteron aveam 110.3 deci era normala.

mutatie MTHRF C677T heterozigot
2 sarcini oprite din evolutie la 8s, inainte sa aflu de mutatie, acum cu voia lui Dzeu insarcinata a treia oara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Housepocket, Femibion 1 se ia din momentul in care te decizi sa ramai insarcinata, si pana in sapt. 12 de sarcina, dupa care, daca dna. dr., considera necesar, treci pe Femibion 2.
Nu fii atat de pesimista spunand ca vei ramane insarcinata in 1-2 ani!! Ma sperii!!
Ce alte analize ai facut, inafara de homocisteina? Ti-ai facut analizele genetice, sa vezi daca esti mutanta? Nivelul homocisteinei creste in cazul in care nivelul plasmatic al folatilor si vit. B6+B12 sunt in deficit, iar hiperhomocisteinemia, in cele mai multe cazuri, e provocata de mutatiile genei MTHFR.
Informatii mai detaliate ai aici:
www.synevo.ro/homocisteina/" target="_blank">http://www.synevo.ro/homocisteina/.

---------------------------------------------
2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
I try to hide myself so far from the crowd
Is anybody there to comfort me
GOD, take care of me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

SARA HS scuze, asa sunt eu mai pesimista, poate si din faptul ca ne stim cu alte mari probleme de fertiitate si dn alte puncte de vedere si deja avem o lupta de cativa ani cu infertilitatea pe care am castigat-o avandu-l pe Matei si de aceea nu stiu daca mai pot lupta si pentru al doilea, ca sunt extrem de obosita psihic.
Mai pe scurt. Sotul are niste probleme de oligoastenoteratoseprmie, cand severa, cadn moderata, cand e normospermie, de-ti vine sa nu mai faci nimic, eu trompele partial permeabile, eu mai am si probleme cu un sistem imunitar slab si nu asimilez vitaminele, fier (am fost banita la prima sarcina si de talasemie dar nu am), B-urile, etc. si am avut caderi de calciu, tensiune, etc.
Ia acum am descoperit aceasta homocisteina mare. de fapt nu e chiar asa mare; Valoarea este 15,01 intr-un interval de 3,7 - 13,9 dar este.
Si nu stiu cu ce se mananca.
Bine, U mi-a facut si alte analize dat nu vad cuvantul "mutatii" pe buletin. Toate analizele facute sunt in limite mai putin:
LA1 - slab pozitiv 53 (N=30 -52)si niste valori proaste in hemoleocograma de care stiam ca am anemie.

dar vad ca voi comunicati pe net cu U, eu nu stiu daca sa o deranjez sau nu ca poate nu e asa grav!
Dar stiu ca mi-a dat la tratament: Aspenter, omega 3, B6, Captafer, Maltofer, acifol, si femibion.
Timp in care eu mai iau calciu, magneziu si vit e, utrogestan, etc.
deci au iau foarte multe vitamine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SARA_HS spune:

Citat:
citat din mesajul lui housepocket480

SARA HS scuze, asa sunt eu mai pesimista, poate si din faptul ca ne stim cu alte mari probleme de fertiitate si dn alte puncte de vedere si deja avem o lupta de cativa ani cu infertilitatea pe care am castigat-o avandu-l pe Matei si de aceea nu stiu daca mai pot lupta si pentru al doilea, ca sunt extrem de obosita psihic.
Mai pe scurt. Sotul are niste probleme de oligoastenoteratoseprmie, cand severa, cadn moderata, cand e normospermie, de-ti vine sa nu mai faci nimic, eu trompele partial permeabile, eu mai am si probleme cu un sistem imunitar slab si nu asimilez vitaminele, fier (am fost banita la prima sarcina si de talasemie dar nu am), B-urile, etc. si am avut caderi de calciu, tensiune, etc.
Ia acum am descoperit aceasta homocisteina mare. de fapt nu e chiar asa mare; Valoarea este 15,01 intr-un interval de 3,7 - 13,9 dar este.
Si nu stiu cu ce se mananca.
Bine, U mi-a facut si alte analize dat nu vad cuvantul "mutatii" pe buletin. Toate analizele facute sunt in limite mai putin:
LA1 - slab pozitiv 53 (N=30 -52)si niste valori proaste in hemoleocograma de care stiam ca am anemie.

dar vad ca voi comunicati pe net cu U, eu nu stiu daca sa o deranjez sau nu ca poate nu e asa grav!
Dar stiu ca mi-a dat la tratament: Aspenter, omega 3, B6, Captafer, Maltofer, acifol, si femibion.
Timp in care eu mai iau calciu, magneziu si vit e, utrogestan, etc.
deci au iau foarte multe vitamine.

Sa ai incredere in dna. doctor, ca uite, pentru noi, dansa e singura speranta.
Si eu stau prost cu psihicul, mi se pare irealizabila dorinta de a-mi tine bebelusul in brate, si, cu tot cu prognosticul ala slab pe care l-am simtit in vorbele dansei, eu voi mai incerca, atat cat voi putea.
Gandeste-te ca tu ai deja un copil, ceea ce e foarte important; la mine, neavand nicio sarcina dusa la termen, stresul e inzecit mai mare.
Acum inteleg de ce spui ca poate dura mult pana vei ramane insarcinata, insa, avand in vedere ca nu poti sti cand ramai, e mai bine sa iei tot tratamentul prescris de dna. dr.
Pe buletinul de analize de la Fundeni nu are cum sa apara vreo mutatie, pt. ca analizele genetice nu se fac la ei. Le poti face la Synevo ( recomandat, avand acuratete mai buna decat alte laboratoare), sau la CMMB.
Homocisteina si LA vor scadea de la tratament. Si eu sper ca, in cateva luni, LA sa fie negativ ( mie mi-a iesit la 78").
Vad ca ai in plus, fata de mine, Captafer, Maltofer si Omega 3, care sunt pt. anemie mai mult ( cam asa ceva i-a dat si mamei mele, aseara, pt. anemie feripriva f. mare).

2 sarcini oprite in evolutie la 8 sapt.
FVL heterozigot + Mutatia C677T HOMOZIGOT in gena MTHFR + LA pozitiv

Sometimes I seem to tremble in the dark, I cannot see
When people frighten me
I try to hide myself so far from the crowd
Is anybody there to comfort me
GOD, take care of me...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Hei, mutante panicoase, ce-i cu atmosfera asta? Pai asa ne-a fost vorba?

Floaredemac, eu in saptamana precedenta celei in care au inceput scurgerile am avut progesteronul 30... Norocul meu a fost ca la o zi dupa ce am primit rezultatul m-am dus cu el la dr. Albu si m-a trecut pe doza aia care pare de soc, dar care m-a ajutat sa ajung la 16 saptamani, iaca: Duphaston 2/6ore si Utrogestan 4/zi , intravaginal ( eu pun 2 dimineata si 2 seara). O sa urmez schema asta pana la 20 de spatamani, cel putin, desi ieri mi-a zis endocrinologul ca din punctul de vedere al balariilor endocrine ( PCOS< mai cu seama), pericolul a trecut. Sa stii ca Duphastonul nu face rau, dimpotriva, are o multime de avantaje ( printre altele si faptul ca e imunomodulator- cred ca am mai scris asta, dar memoria mea de profa ramolita...). Deci nu intra in panica, redu la minim efortul si baga progesteron cat cuprinde . Sa vezi tu ce bebe puternic o sa iasa, dupa atatea incercari!

SARA, fruntea sus! Stiu ce inseamna sa ai in familie un om drag cu o astfel de boala, dar mai stiu si ca psihicul face minuni in astfel de cazuri! Asa incat... "petitie" la Doamne-Doamne , si totul o sa fie bine!

Aristica, tine bine embrionasii la caldurica! Iti tinem pumnii , sunt convinsa ca o sa le placa o mamica asa de simpatica!

Anna, Brotacel, !

Kitzy, spor la clexanit!

Felix, ! Sa stii ca azi la scoala samburelul a fost taaare activ; am avut consiliu si am tras concluzia ca reactioneaza la vocea directorului... Stai frumos la caldurica, fiindca se anunta un week-end urat! Pupici si tie, si lui bebe!

MRN, nu ne-ai dat vesti despre vizita la Uschi. Cum a fost ? Ce-a zis?

Pup toate mutantele si va doresc o dupa-amiaza placuta!

R. 15+ ?
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Ruxandrada, multumesc pt incurajari (de altfel tuturor va multumesc!).
Utrogestanul de cate mg este? Tot de 200 ca arefamul pe care il iau eu acum?

Cat despre efort... l-am redus de tot, stau ca o placinta intinsa cand apuc, in loc sa lucrez. Culmea e ca acum mi-am terminat lucrarile si trebuie sa incep sa fac calculele pt a factura, si nu sunt in stare. Ma suna oamenii sa imi plateasca si eu nu sunt capabila sa le spun cat

9+
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Floaredemac, Utrogestanul este de 100 de mg. Deci pun 200 dimineata, si 200 seara. Vaginal se absoarbe mai bine si, in plus, te scuteste de efectele secundare neplacute ale administrarii orale ( ametelile, somnolenta). Asa cum te-a sfatuit si Felix, e bine sa stai o ora in pat cuminte dupa ce le pui. Iar facturile pot sa mai astepte. Ca si orice altceva. Important e samburelul, nu?

R. 15+ ?
tiroidita autoimuna, PCOS, MTHFR A1298C C677T heterozigote; 2 sarcini oprite in evolutie la aproximativ 7 saptamani; insarcinata a treia oara, Doamne-ajuta cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonia spune:

aristica asteptam vesti

LA pozitiv, PS la limita inferioara, Mutatia factor XIII heterozigot, MTHFR-mutatiile C677T si A1298C ambele heterozigote, o sarcina oprita la 10 saptamani, un FIV nereusit.

Mergi la inceput