In cerc vicios :( AJUTOR

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Daca eu intr-o criza de nervi ma urlu la copil, el de ce nu ar trebui sa aiba voie sa urle la mine, cand il enervez? De ce ar trebui sa fie total interzis sa ridice copilul tonul la parinte?

Laura, nu era vorba de momentul in care tu urli si el urla ci de asta:

Citat:
E clar ca nu are nici un efect dar nu mai stiu incotro s-o apuc si cum sa fac. Cum ati raspunde la "mami, vreau chiar acum sa ma ierti!" pe un ton autoritar?

care nu este tot una!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

filofteia, intrebarea mea se adresa mai mult cu referire la ce zicea Marius, ca el nu ar accepta sa ridice copilul tonul la parinte, ca asa ceva nu e in regula.
Si la mine daca vine si se rasteste ca in exemplul subliniat de tine, i-as raspunde ceva de genul "intai te clamezi, apoi cand vrei ceva de la mine, vii si vorbesti frumos. Nu obtii nimic daca te tzipi acum la mine". Dar sunt si situatii cand ne tipam unii la altii, ca asta este, suntem niste colerici toti in casa asta a noastra .

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Eu am pretentia clara la fimiu sa nu urle la mine ca nici eu nu urlu la el , de fapt la noi in casa nu se urla,totul se discuta pe un ton calm sau poate uneori un pic iritat....dar de ce trebuie sa urlam sa afle toti veciii ce facem noi (eu stau la bloc si am sechele de la vecinii de langa mine) si asa a fost si in familia mea cand stateam cu parintii ...fiecare isi spunea pdv pe un ton normal.
In plus nu sunt admise jignirile intentionate sau amenintarile.
Fimiu are aproape 6 ani si a fost pedepsit doar cand a facut ceva f grav , in rest stie f bine care ii este locul in familie , stie ca noi il iubim si ii vrem binele , stie ce ii este permis si ce nu dar intotdeauna am avut grija sa il corectam atunci cand a gresit (nu trebuie sa te lasi amagit cu vb de genul "lasa-l ca nu stie ce zice" daca ai impresia ca nu stie ce zice explica-i tu ce a zis)
Si cand mai aud si "a invatat prostia asta din desene" iar ma apuca nervii , pai a invatat copilul din desene dar tocmai asta este rolul tau ca parinte sa-i explici ca e un lucru gresit in concluzie nu-i interzic accesul la nici o informatie dar incerc sa-l invat ce e bine si ce nu.

Nu mai tin minte cine zicea pe aici ca ii permite copilului sa picteze peretii.
Eu vad lucrurile altfel : nu ai voie sa pictezi pereteii casei in care locuim toti deoarece trebuie sa respecti spatiul in care locuiesti si in care locuiesc si ceilalti membrii ai familiei ....esti talentat la desen pai atunci poti f bine sa te exprimi si pe un sevalet sau un bloc de desen (plus ca ii costa si mai putin pe parinti).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Nu mai tin minte cine zicea pe aici ca ii permite copilului sa picteze peretii.
Eu vad lucrurile altfel : nu ai voie sa pictezi pereteii casei in care locuim toti deoarece trebuie sa respecti spatiul in care locuiesti si in care locuiesc si ceilalti membrii ai familiei ....esti talentat la desen pai atunci poti f bine sa te exprimi si pe un sevalet sau un bloc de desen (plus ca ii costa si mai putin pe parinti).

Eu eram cu peretii si cred c-ar trebui sa vedeti ce minunatii de masini sunt parcate pe ei...

Gabitza2005, faptul ca te deranjeaza sa scrie pe pereti e OK. Asta e limita ta si e firesc sa tii la respectarea ei. Poate ca pe tine nu te deranjeaza trosnitul de obiecte de metal pe parchet sau volumul la maxim pe ManeleTV (si ma gandesc la Sabina acum).

E firesc sa avem limite si sa le comunicam. Problema apare abia atunci cand ne apucam sa le interzicem diverse lucruri care nu ne deranjeaza, doar asa ca sa ne recunoasca cei mici ca autoritate si sa nu ajunga niste rasfatati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Si Vladut spune ca ma da afara din casa (dar nu mai ziceti la nimeni ) Nu stiu de unde le scoate, cred ca de la tembelizor (abia astept sa inceapa gradinita). Eu cred ca pentru ei nu inseamna ce inseamna pentru noi si ca daca ma supar el spune si mai si data viitoare. Ce spune conteaza mai putin, mai mult conteaza ce face.

La noi e reciprocitate. Daca el nu ma asculta nici eu nu il ascult pe el. Daca i-am promis ceva respect promisiunea chiar daca el se opune, daca i-am promis ca il pedepsesc o fac.

Si nu exista nu mai pot. Copiii testeaza limitele.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

am cetit doar la inceput, dar zic repede sa nu uit

astia mici uita ce nu e important pentru ei. si, de regula, difera mult importantele lor de importantele noastre.
am avut si eu discutii pe tema asta tot pe la 5 ani cu M. tot asa, ma cam exaspera ca facea zilnic, dar zilnic, ce ii spuneam eu ca nu trebuie.
la un moment dat mi-a venit ideea sa-l intreb intr-un moment de liniste si pace de ce face asta. si mi-a marturisit ca UITA. da, uita, nu-si aduce aminte.
si m-a rugat frumos sa-i amintesc eu, cit pot de des ce doresc de la el.
si a mers!
a fost mai eficient sa-i amintesc eu ce vreau decit sa ne ciondanim dupa ce neplacerea era gata facuta.

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Laura, nu era vorba de momentul in care tu urli si el urla ci de asta:

Citat:
E clar ca nu are nici un efect dar nu mai stiu incotro s-o apuc si cum sa fac. Cum ati raspunde la "mami, vreau chiar acum sa ma ierti!" pe un ton autoritar?

care nu este tot una!

eu as interpreta asta "mami, eu chiar AM NEVOIE sa ma ierti si sa stiu sigur ca ma iubesti. ACUM"

"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Eu vroiam sa spun ca la noi in familie eu nu am fost niciodata considerata egala parintilor, nuuu, nicidecum, eu eram cea mai importanta, mai presus de orice (deci si de ei), number one etc etc, ati prins ideea. Parintii mei de ex. nu se apucau sa manance un fruct pana nu-mi dadeau mie tot bolul sa mi le aleg pe cele mai frumoase, chiar toate, daca pe toate le vroiam; daca ziceam ca nu-mi place mancarea taica-meu sarea sa-mi faca cartofi pai, ca pe aia nu-i refuzam niciodata. Maica-mea ma cara in brate cand aveam 5-6-7 ani, pe motiv ca "am obosit". Deci rasfatz "peste limite". Nu m-au lovit absolut niciodata, nici macar asa...cu ziarul la fund (desi "moda" vremii era bataia cu furtunul de la masina de spalat; moda vremii era batutul copilului pe culoarul scolii, in fatza colegilor, "sa se rusineze", "sa stie de frica", "sa stie ce-i respectu' fatza de cei care l-au facut").
Am scris asta ca sa vedeti ca se poate, adica nu va scriu nici din pushcarie, nu sunt nici o nemernica egoista "fara limite", nu vin de la dezalcoolizare. Si eu, ca si anca_a, am avut zeci de ocazii de "a-mi face de cap", dar n-am facut-o din aceleasi motive enumerate de ea.
Intentionez sa-i las fetei mele cel putin tot atatea amintiri frumoase cate mi-au oferit parintii mei

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Anca, Ilinca ce scrieti voi e utopie curata si idealism 100% pentru Marius. El nu trait asa ceva si, asa cum e firesc si natural, se protejeaza. Crede ca numai ce a trait el e real si functional si isi cauta sprijin in constatari precum aia cu necesitatea existentei politiei, armatei. Si asta in conditiile in care Marius este in mod clar o persoana inteligenta si plina de bune intentii. Si totusi nu-si poate permite sa creada ca experientele voastre pot fi generalizate cu succes. Probabil considera ca ati fost voi fete cuminti sau n-ati dat peste contextul potrivit ca sa o luati pe alaturi.

Marius Politia si alte structuri de impunere a ordinii si sigurantei publice exista pentru ca - din pacate - familiile precum cele ale Ancai si Ilincai au fost si sunt minoritare. Majoritatea dintre noi am crescut altfel. Unii mult mai rau decat tine.
In rest, sunt convinsa ca esti un tata mai bun decat pari la topicul asta.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Buli

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput