In cerc vicios :( AJUTOR

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Androix, si ai mei (baiatul mai ales) trec printr-o perioada cand nu ne e tocmai usor sa ne intelegem. Cea mai mare problema a mea, pe care inca nu reusesc sa o manageriez, este agresivitatea dintr ei. amdoi sunt caposi si ambitiosi, nici unul nu vrea sa cedeze si se isca batalii intre ei cand ti-e lumea mai draga. Bianca foarte rar, dar Rares mai scapa cate o bucata si in mine.

Marius zice "nu accept". ok, nici eu nu accept, dar concret, ce sa fac sa nu mai dea? Eu il iau deoparte din zona de conflict si discutam. Mai sta suparat si 'aricios' un timp, dar ne pupam si ne impacam pana la urma. Eu cred ca atunci cand isi cere iertare, trebuie iertat. Altfel, alta data nu o sa isi mai ceara scuze, ci o sa fie uracios si o sa faca obraznicii inadins, pe principiul 'si asa nu ma iarta, si asa sunt rau, ma port ca atare...'. Cand o comite mai nasol, eu ii zic ca il iert, dar sunt in continuare suprata pe el. Am mai aplicat si noi pedepse de genul luat o jucarie sau interzis la calc. sau la desene. Sincer, nu stiu daca a avut efect mai mare decat discutiile si atrasul in alta activitate. Dar si atunci, ii spuneam ca il iert, dar pedeapsa ramane, ca asa poate data viitoare tine minte sa nu mai faca.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Apropo de taiat cu cutitul, Rares ne-a zis intr-o zi, cand am refuzat sa ii luam un maimutoi scump si total inutil dintr=o benzinarie, ca vrea sa murim sa aiba alti parinti, care sa ii cumpere ce jucarii vrea el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Marius, nici o fiinta umana nu este mai jos decat tine. Fie el copil sau adult.
Pur si simplu nu avem dreptul sa ierarhizam in felul asta semenii.
Daca tii neaparat sa te plasezi tu singur mai jos intr-o ierarhie, n-ai decat sa o faci, dar sa plasezi o fiinta umana mai jos decat tine, e o chestie pe care mintea mea nu o poate cuprinde.
Desigur ca sunt persoane pe care le dispretuiesc si pe care le-as vrea afara de pe planeta , dar nu-mi trece prin cap sa spun ca imi sunt inferioare si ca ar trebui sa-si stie locul.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Unde scrie in ceea ce am spus eu sintagma, "inferior mie"? De asemenea unde am scris eu ceva de genul "fiinta umana mai jos decat tine"? Sincer mie imi scapa afirmatiile tale complet. Sau este singura capacitate de perceptie pe care o ai citind ceea ce am scris ceva gen super oameni? Zambesc de data aceasta - dar intr-un fel anume.
Cat despre ierarhizarea relationala a oamenilor intr-o structura sociala fie micro, fie macro - da-mi voie sa spun ca la asta m-am referit daca totusi e sa clarific acest aspect, desi parerea mea este ca am scris suficient de inteligibil, a existat si va exista intotdeauna, daca e sa ne gandim la trecut o (re)gasim in orice manual de istorie sau sociologie. Dar nu acesta este subiectul.

Citat:

Imi imaginez un pusti suparat foc, care, nestiind (si neavand capacitatea) sa faca ceva in folosul lui, vrea sa socheze si arunca faza cu cutitul :)))).
iar parintele, vaaaaaai, vaaaaai, vrea sa ma omoare, m-am sacrificat degeaba sa-l cresc, o sa devina un anarhist samd.

Sper ca realizezi ca nimeni nu a luat acest afirmatii in sine si ca si-ar fi inchipuit un baiat de X ani cu cutitul in mana. Sau daca o luam dupa cum scrii iarasi zambesc in acel mod. Insa ceea ce am precizat si pot sa scriu din nou este ca, eu in calitate de parinte, nu i-as accepta astfel de manifestari ca si multe altele din cele ce le-am citit. Dar desigur este STRICT afirmatia mea STRICT decizia mea la o adica. Atat.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Apropo de taiat cu cutitul, Rares ne-a zis intr-o zi, cand am refuzat sa ii luam un maimutoi scump si total inutil dintr=o benzinarie, ca vrea sa murim sa aiba alti parinti, care sa ii cumpere ce jucarii vrea el.

Sper ca nu te-ai suparat pe el :).

Ala micu' al meu a ajuns (in sfarsiiiit ) la varsta (si capacitatea de intelegere) in care isi da seama ca suntem niste parinti foarte buni .
Am fost o data intr-un loc unde si-a facut un prieten si, la un moment dat i-a cunsocut parintii.
Cand am plecat de acolo, ne-a zis in masina ca este recunoscator pt. parintii pe care ii are si ca a vazut de multe ori (si atunci) cat de urat se poarta alti parinti cu copiii lor si ce atmosfera urata fac parintii aia .

Chiar si asa, acum vreun an, cand nu am fost de acord cu ceva, mi-a spus (e drept, zambind nastrusnic) ca o prietena de-a mea ar fi o mamica mult mai buna pentru el :))).
Vai, ce suparata am fost :))))).

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Marius, ai spus ca un copil trebuie sa-si stie locul. Asta nu-mi suna a egalitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu sunt cu Marius.

Prima atitudine ar fi sa-i tai desenele animate... expresii de genul te tai cu cutitul sunt de la TV clar... pot fi si de la stiri, atentie.

Si eu am un copil cu personalitate, dar am avut norocul ca sa mearga time-out-ul... stiu ca nu merge la toti. Insa eu nu-l dadeam ca pedeapsa, ci ii spuneam, pe un ton foarte ferm, ceva de genul " Te rog frumos sa te duci la tine in camera si plangi acolo pana te linistesti. Cand consideri ca te-ai linistit vii si stam de vorba." Am avut norocul sa functioneze... se ducea singur si venea singur...

Daca se tavalea pe jos il lasam acolo s-o faca si plecam...

In ce priveste iertatul... eu am aplicat alta strategie... orice calcare a regulilor este sanctionata (pedepsita), cu avertizare prealabila. Se incalca a doua oara aceeasi regula urmeaza sanctiunea, persevereaza pedeapsa creste si tot asa. Nu m-a crezut, dar dupa acumularea a trei pedepse a inteles ca vorbesc serios.
Pedeapsa in cazul respectiv a fost fara TV o zi... a continuat a crescut la 2 zile si a stat pana la urma fara TV 3 zile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Marius, fireste ca anumite limite sunt sanatoase. Insa nu toate si nu aplicate abuziv. Nu il las la 5 ani sa traverseze singur autostrada dar il las in pace sa hotarasca singur cat de gros se imbraca, ce vrea sa manance (am insa in vedere sa ii prezint variante cat de cat sanatoase), astept pana este pregatit sa salute vecina din proprie initiativa samd.

Mai exista apoi o alta categorie de limite izvorata din particularitatile fiecarui individ in parte. Adica nu ma deranjeaza deloc picturile rupestre asadar nu ii interzic sa-mi picteze peretii. Ma deranjeaza insa sa arunce cu jucarii de metal pe parchet (ma sperie pocnetul lor atunci cand sunt luata prin surprindere) asa ca ii comunic asta si ii propun alternativa (sa astepte pana iesim afara si sa arunce cu ele pe ciment.) Astfel copilul invata la randul sau sa se delimiteze si sa comunice atunci cand il deranjeaza un anume tip de comportament.

Si atunci, in absenta barierelor impuse PENTRU ORICE cum invata copilul? Pai invata (si) prin imitarea parintelui. Deci in loc sa imi consum energia cu impunerea a tot soiul de bariere rigide si stupide, as face bine sa incep sa lucrez la mine si la autoeducarea mea, reusind astfel sa-i transmit copilului valori reale si autentice.

Despre barierele autoimpuse pot sa spun doar atat: ai mei, parinti cu multa incredere in mine de mic copil si cu multe incurajari sa gandesc singura, m-au lasat la 16 ani intr-o excursie singura intr-un grup de 6 baieti.
Ei bine, in excurisa aia nici in ruptul capului nu as fi facut ceva nepotrivit.
Odata pentru ca aveam o parere mult prea buna despre mine, apoi pentru ca nu aveam motive sa ma port ostentativ cu parintii mei iar apoi pentru ca nu as fi putut in ruptul capului sa le insel increderea in mine.

Mergi la inceput

denizel, sotul s-a 'sifonat' putin, ca adica de ce si cum a putut sa spuna asa ceva (lui taica'su i-a mai zis de cateva ori la nervisori ca el nu e copilul lui, ca e numai al meu ). Eu i-am zis sotului ca e doar un copil suparat si ca o sa-i treaca. Am discutat un pic cu pustiul, i-am reamintit din lucrurile frumoase pe care le facem impreuna, ca de fapt nu are nici o garantie ca alti parinti i=ar cumpara tot ce ar avea el chef, i-am amintit cat a suferit si a plans cand i=a murit pisica si a cazut de acord ca de fapt nu vrea sa murim. Ne-am declarat iubire eterna si ne-a trecut supararea la toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Marius, ai spus ca un copil trebuie sa-si stie locul. Asta nu-mi suna a egalitate.

Te consideri egala relational parintilor tai? Adica din punctul tau de vedere copilul tau este absolut egal tie si absolut egal parintilor tai? Relational - subliniez ca se pare ca citesti asa superficial si iti scapa esenta ca mai apoi sa faci afirmatii fara fond.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

In ce priveste iertatul... eu am aplicat alta strategie... orice calcare a regulilor este sanctionata (pedepsita), cu avertizare prealabila. Se incalca a doua oara aceeasi regula urmeaza sanctiunea, persevereaza pedeapsa creste si tot asa. Nu m-a crezut, dar dupa acumularea a trei pedepse a inteles ca vorbesc serios.
Pedeapsa in cazul respectiv a fost fara TV o zi... a continuat a crescut la 2 zile si a stat pana la urma fara TV 3 zile...

asa fac si aia de la Politia Rutiera.

Filofteia, presupun ca esti un om ca noi toti, adica nu esti perfecta, mai faci si greseli, te mai porti si cum nu le convine altora.
As vrea sa te intreb ceva: la voi in familie cine iti da pre-avertismentele, avertismnetele si amenda. Si, cine e cel care vegheaza ca sa fie sigur(a) ca platesti si ultimul banut?

Mergi la inceput