In cerc vicios :( AJUTOR
Raspunsuri - Pagina 16
Jasmin012 spune:
Ilinca, eu simt exact ca tine si nu numai in ceea ce ai scris aici, ci si in altele. Problema e ca eu ma abtin mult, ma autocenzurez tocmai datorita userilor care confunda actiunile de sensibilizare a populatiei fata de copilasi cu lupte ale orgoliilor. Ca nu stiu cum se face ca nu poti sa zici nimic fara ca cineva sa se simta vizat si lezat.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
danimitz spune:
Sper ca o persoana intreaga la minte si echidistanta, care a citit de la inceput subiectul asta, fara rea-vointa, a inteles ce am vrut sa spun. Iar elucubratii de genul batut cu furtunul copilul de un an, sotul care ma bate pe mine, seful sot peste mine, noi sef peste copil... sunt incalificabile. Voi chiar nu pricepeti ce am vrut sa zic: ca intr-adevar capiluul are mare valoare, ca da, ma sacrific pentru el, dar ca in acelasi timp cand vine vorba de a-l invata binele si raul, trebuie sa o fac, ca parinte, si mai cred ca uneori nu merge doar cu vorba buna? Ce naiba, e chiar asa de greu de inteles? Degeaba isi cere el iertare dupa ce a facut ceva, daca peste 5 minute face iar-copiii sunt destepti, chiar credeti ca nu se prind ca cerutul iertarii ii scoate din orice bucluc? Chiar credeti ca daca se repeta de n ori (vorbesc de ceva voluntar, cum ar fi sa-#351;i tot bata fratele) nu trebuie trimis in camera lui, sau privat de ceva ce-i place sasu data o palma la fund (NU BATuT CU PARUL)? Un simplu iarta-ma, si gata, s-a rezolvat totul?
Eu cred ca multi de pe aici au ochelari de cal, gandesc in alb si negru, pur si simplu nu admit ideile, conceptiile altcuiva. Face omul o afirmatie intr-un caz particular, si gata , incepe umflarea, hiperbolizarea, generalizarea, exagerarea, intoarcerea frazei dupa bunul plac....
N-am nimic, cu cei care aleg sa nu-si pedepseasca niciodata copilul, dar nu inteleg de ce nu mi se respecta parerea cum ca o palma la fund nu e egala cu batutul cu furtunul si ca nu cred a un copil ramane traumatizat de la o palma peste fund (inca o data.... a cata oara....: nu vorbesc de o bataie ca regula de educatie, ci ca mare exceptie.)
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Jasmin012 Ilinca, eu simt exact ca tine si nu numai in ceea ce ai scris aici, ci si in altele. Problema e ca eu ma abtin mult, ma autocenzurez tocmai datorita userilor care confunda actiunile de sensibilizare a populatiei fata de copilasi cu lupte ale orgoliilor. Ca nu stiu cum se face ca nu poti sa zici nimic fara ca cineva sa se simta vizat si lezat. Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007) www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas http://blogulluilucas.blogspot.com/ http://elblogdeluquitas.blogspot.es Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii... |
exact, Jasmin!
Si, pentru cineva care se lauda ca a absolvit scoala violentei contra unor pici lipsiti de aparare "scoala vietii" , te gandesti ca nu se poate trezi altfel decat daca iti exprimi dezaprobarea mai vehement asa....
Cum pot eu crede ca cineva (anca-28 de exemplu) e sensibil la argumente... sensibile, daca tocmai am citit pe topicul vecin ca i se "rupe inima" cand vede cat de aspru le pedepseste sotul pe copile, dar rabda, ca e spre binele lor?!
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
Jasmin012 spune:
in ochii unui copil umilinta unei palme este absolut egala cu cea a furtunului. Parintele care da palme nu e cu nimic mai bun decat ala care da cu furtunul. Nu e deloc mai putin grav, chiar daca incerci acum sa te scoti ca tu nu ai folosi furtnul.
Iar "elucubratille" alea sunt scrise de tine, stau marturie in postarile tale.
marius spune:
Fiecare utilizator are dreptul la propria opinie care este absolut egala oricarei alte opinii. Nici o opinie nu este mai extraopinie decat alta. In egala masura as dori sa se inteleaga faptul ca nu este de confundat ce se scrie pe un forum cu ce exista in realitate. Adica sa nu luam afirmatiile de aici ca fiind aplicabile direct sau substituibile realitatii. Faptul ca un utilizator X scrie ca el ii da miere si lapte sau aplica o palma la fund sau orice altceva poate sa fie complet FALS in realitate. Realitatea poate sa fie extrem de contrara celor scrise de cineva aici. Asa incat luati-o usor nu de alta dar chiar va faceti deservicii singure.
Pe de alta parte in mod sigur fiecare parinte va decide si va raspunde cu privire la modalitatea in care va face educatia copilului(copiilor dupa caz) in mod unilateral fiind atributul 100% al fiecarui parinte INDIFERENT DE CE SCRIE CINEVA PE UN FORUM SAU ALTUL, INDIFERNET DE OPINIA ACELEI PERSOANE. Este si ramane un atribut real al fiecarui parinte in parte. Restul sunt cuvinte scrise pe un forum. Pot sa aiba doar un caracter orientativ, pot sa reprezinte sau sa nu reprezinte absolut deloc persoana care le scrie, pot sa fie adevarate sau pot sa fie false.
NU CONFUNDATI LUMEA VIRTUALA CU LUMEA REALA!!!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
inaioana spune:
citat din mesajul lui danimitz nu inteleg de ce nu mi se respecta parerea cum ca o palma la fund nu e egala cu batutul cu furtunul si ca nu cred a un copil ramane traumatizat de la o palma peste fund |
Deci se masoara velocitatea V si intensitatea loviturii cu forta F in a stabili daca LOVIREA este de natura sa provoace trauma psihica sau nu. Eu sunt convinsa ca Danimitz, in intelepciunea ei, rezolva intai integrala si problema de fizica si dupa aia aplica pain infliction method, dupa indelungi calcule. Sunteti pur si simplu lipsite de cunostinte elementare de epistemologie, de aia nu intelegeti aceasta metoda stiintifica si filosofia din sptele ei, cat si anii de cercetare.
N-ai cu cine...
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
danimitz spune:
Eu vorbeam despre a mi se respecta parerea, nu despre a fi de acord cu ea.
O, da, n-ai cu cine!!!! Mare adevar ai spus!
Jasmin012 spune:
citat din mesajul lui danimitz Un simplu iarta-ma, si gata, s-a rezolvat totul? mamica de matei rares -24 aprilie 2009 |
Da, cu un simplu "iarta-ma" se rezolva ceva: copilul iertat va invata ce inseamna iertarea. Ce inseamna sa-i ierti pe ceilalti si pe tine insuti.
Copilul iertat cu generozitate va ierta si el cu generozitate.
Un om care iarta e un om sanatos.
adra_bell spune:
Danimitz, ce parere vrei tu sa ti se respecte? ca e ok sa mai plesnesti copilul, si ca palma tine loc de educatie?
Pai asa sunt si barbati care doar isi plesnesc nevestele. Sa fac o diferenta intre ei si ceilalti care le calca in picioare? Ca doar nu moare dintr-o palma, da-o incolo de femeie, nu?
Analizeaza bine si gandeste-te: daca ai lua o palma de la sot, te-ar durea palma mai mult sau umilirea care vine cu ea?
Cam asa e si cu copilul, e si el om, chiar daca-i mic.
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
inaioana spune:
citat din mesajul lui danimitz Eu vorbeam despre a mi se respecta parerea, nu despre a fi de acord cu ea. O, da, n-ai cu cine!!!! Mare adevar ai spus! mamica de matei rares -24 aprilie 2009 |
Respectul nu e un dat, se castiga. Personal nu am niciun respect pentru persoane care aleg violenta. Cel mult mila, pentru ca violenta vine din propriile traume nu dintr-o dezvoltare sanatoasa, armonioasa si echilibrata.Dar mila mea nu aduce cu sine si justificari care sa exonereze de responsabilitate acte pe care le fac oameni adulti. Violenta presupune in primul rand lipsa de respect fata de celalat si cu cat celalat este mai slab, cu atat actul exercitarii violentei asupra lui este mai jalnic si demn de dispret.
Si da, LOVIREA de orice fel inseamna violenta.Asa cum si abuzul verbal, emotional si de alte naturi sunt tot forme de violenta.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).