In marsupiu - cu fata spre exterior?
Cand, sau la ce varsta /greutate ati pus bebelusii cu fata spre exterior in marsupiu?
O prietena imi spune ca nu ar trebui sa o pun niciodata cu fata spre exterior ca ii distrug bazinul. Caut info pe net si-s prea obosita, nu gasesc nimic.
Poducatorul zice ca se poate intoarce bb spre exterior cand isi tine capul.
Voi ati auzit ceva contraindicatii de la medici pediatri in leg cu marsupiu?
asta e marsupiul care il am: http://www.childcarriers.com/Baby-Bjorn-Active-Carrier.pro
Raspunsuri
delsim spune:
Se pune cu fata spre exterior dupa ce isi tine capul si cam dupa 3,5 kile.
A mea de exp sta cu fata de la 3 luni ca voia sa priveasca in jur si nu a mai vrut cu spatele.
Nu e adevarat ca-i distruge bazinul, din contra de exp in displazia de sold e indicat sa porti cat mai mult copilul in marsupiu.
Sabina spune:
ce fel de marsupiu?
daca e din ala clasic,gen babybjorn uita de el, e f periculos pt coloana indiferent cum pui copilul.
http://www.continuum-concept.org/reading/spinalStress.html
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
corinadana spune:
Eu am pus o pe Francesca in babybjorn, din ala periculosu ha ha, cu fata de la o luna; i a placut mult mai mult si nici nu are probleme cu bazinul.
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
adra_bell spune:
si eu am pus-o pe Eva de cateva ori, dar asta fiindca n-am fost in stare sa folosesc un wrap, iar slinguri nu se gaseau in Ro.
Daca as avea alt copil n-as mai folosi marsupiul
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
Ilinca_M. spune:
Eu am folosit marsupiul (chicco) de vreo 4 ori in total, cand avea fata 4 sau 5 luni, pusa cu fatza in exterior. Mi-am dat seama ca desi am pus-o corect (ma rog, conform instructiunilor), fetitza statea pur si simplu nefiresc; ea nu a protestat niciodata, parea ca e ok cu situatia, dar mie efectiv mi se facea mila cand o simteam cum atarna acolo, simteam ca nu e bine s-o port asa. Sa nu mai zic ca era obositor si pentru mine, incomod de-a dreptul. Asa ca am renuntat, am pus-o in sling fix (pouch) si ne-a fost super comod si bine amandurora.
Ulterior, dupa ce am citit cat rau pot face marsupiile, m-am felicitat ca am avut intuitia ca postura copilului meu era nefireasca si am renuntzat la asa ceva.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever
paulush spune:
Mindy,
baby born, chicco si toate celelalte marsupiuri comerciale nu sunt facute anatomic, copilul trebuie sa stea asezat ca o broscuta in el, nu cu bazinul atarnand si cu picioarele spanzurate cum sta in astea, au un efect nociv asupra coloanei vertebrale.
Bebelusii pot fi purtati in fulare sau in marsupiuri ergonomice de la ziua 1 de viata, in schimb nu e deloc recomandat sa il porti cu fata spre "lume", ci mereu spre tine. Caut articole si le adaug aici.
Unde stai tu se vinde cel mai bun marsupiu ergonomic, se cheama Ergo, eu am pus-o ieri pe ffica-mea de 4 ani in spate, cu totul exceptional, cazuze si nu putea sa mearga. e bun pana la 25 de kg, eu l-am amortizat complet la pret caci mi-au stat 2 copii in el.
In locul tau as lasa balta baby born, pe tine te doare
spatele ingrozitor iar bebelususlui nu-i prinde bine. Cauta unul bun, de la wrap pana la Ergo ai un eventai enorm.
despre purtatul copilului cu fata spre tine sau spre exterior, exista un articol in Mothering Magazine, n.º 137, julio-agosto de 2006. al Evelin Kirkilionis y de Mothering Magazine.
poate il gasesti, eu iti pot da linkul in spaniola.
cred ca aici mai poti gasi informatii utile: http://www.thebabywearer.com/
asa a fost
mes p’tits riens
szivarvany spune:
Pe vremea noastra aka 2004, existau doar marsupiile.
Am purtat-o pe Giulia de la 3 la 4 luni cu fata spre mine, apoi cu fata spre exterior.
Au fost cele mai frumoase plimbari prin fulgii de zapada
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"