Cat dureaza un divort?

Cat dureaza un divort? | Autor: CrinaAndreea

Link direct la acest mesaj

Buna seara,

Am si eu o curiozitate: cat dureaza un divort in ziua de astazi? Ma intereseaza ca timp efectiv, dar si ca numar de infatisari, avand in vedere ca exista si un copil minor la mijloc.
Stiu ca ar trebui facuta o ancheta sociala (banuiesc ca va veni cineva sa vada in ce conditii e crescut copilul), apoi se va cere adeverinta de salariu pe ultimele 6 luni de la locul de munca al tatalui, pentru stabilirea pensiei alimentare... si apoi?

Se ia in calcul ceva anume in stabilirea numarului de infatisari? Sau este suficienta una si buna, si apoi fiecare merge mai departe pe drumul lui?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns admarinel spune:

Buna Crina,
Si eu am fost in aceasta situatie ,ce-i drept cu 12 ani in urma. Atunci am terminat la a doua infatisare, desi situatia era similara - cu un copil minor. Am avut o avocata f buna. La intrebat cat este de acord sa dea pensie alimentara. Avand in vedere ca el nu lucra, avocata a spus ca-i bine si sa accept asa. La partaj am cazut de acord amandoi, avand in vedere ca eu eram f hotarata sa o termin. nu-mi trebuia nimic decat fetita mea. Acum nu regret ca nu am luptat si pt lucruri materiale, oricum acestea se deterioreaza in timp si deja am schimbat tot ce am luat. Dar am fost srijinita de familia mea.
Daca voi nu cadeti de acord in privinta pensiei alimentare si a partajului, o sa dureze mai mult, stiu persoane care s-au judecat si 2 ani.
Eu sunt fericita alaturi de fetita mea. Acea pensie minuscula cu care tatal sau s-a angajat sa contribuie, nu i-a mai trimis-o niciodata. Insa noi am reusit sa depasim toate obstacolele. Acum suntem o familie noua si a venit pe lume surioara mult asteptata de ea.
Iti doresc din tot sufletul noroc, cel putin la fel cat mine.
Sunt si barbati painea lui Dumnezeu. iti spun din proprie experienta. Bafta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrinaAndreea spune:

admarinel multumesc pentru raspuns.

Nu stiu cat si daca vom cadea de acord ref pensia alimentara, in conditiile in care el mai plateste una, pentru copilul din prima casatorie (asta este a doua, Bogdan este al doilea copil). Stiu ca se calculeaza ca si procent din salariu, si m-as mira ca el sa refuze plata ei.
Referitor la partaj.. nu cred ca se va pune problema de asa ceva. Iar daca va insista, in mod sigur va plati el partajul si vom vedea ce si cum va trebui impartit. Casa oricum este a mea si a copilului meu, asa ca nu ne va sta in cale lipsa unui dulap, frigider sau naiba stie ce pretentii va avea.

El are unde sa stea acum, s-a mutat la parintii lui, si viata este frumoasa, mai ales ca nu mai exista un copil mic care sa il streseze, sa planga, sa vrea sa se joace, nu mai exista intretinere, facturi, cumparaturi, nevasta. Ba chiar s-a laudat la prieteni ca e plina lumea de femei, ca nu a pierdut nimic.

Mergi la inceput