Fetele IB (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myria spune:

Neatza!

Oti, ma bag si eu in seama. De pe aici din Sibiu merge mai multa lume la Eva la Brasov. Si acum, barfa. Te tin acolo 3 zile dupa nastere, indiferent daca nasti normal sau prin cezariana (in Sibiu stai 7 la cezariana). Din cate am inteles renunta si usor la nasterea normala in favoarea cezarienei. O colega de-a sotului care a nascut acolo mi-a povestit ca unei doamne ii era rau dupa nastere, avea tensiunea ridicata si se simtea in general f. rau, iar doctorii de acolo au fost f. indiferenti, i-au zis ca ce are ea nu mai tine de ei si ca trebuie sa elibereze locul, ei au multe programari si totul trebuie sa mearga ca pe atza. Alta situatie, dupa o cezariana cuiva i s-a infectat plaga la vreo saptamana dupa (cand era deja in Sibiu), si a ajuns la urgente in Sibiu... (unde evident ca a fost apostrofata ca cei de la Eva fac gafe si se duc apoi la urgente oamenii sa ii dreaga). Acum nu stiu cat e obiectiv si subiectiv aici, dar mie chestia cu statul 3 zile dupa cezariana apoi plecat acasa (care de multe ori inseamna alt oras) nu imi place. Bine, eu nu am fost asa stresata cu nasterea, adica dupa ce am nascut si cu moasa si cu doctor m-am mai relaxat si m-as lasa pe mana moasei oricand cel putin pe a celor din Sibiu (a unora..) In alta ordine de idei iti doresc si eu multa sanatate si o nastere usoara si fara complicatii. Roaga-te Sf. Nectarie, este de ajutor

Ileana, spor in toate! In ultima vreme sunt si eu tot zombie, si nu am decat 3

Diana, ma bucur sa aud ca Alex e bine! Sanatate multa in continuare!

Martina, Gabriela, Irinuca, Irina, Aurelia, Cami va salut !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Irinuca, , sa fii sanatoasa si iubita .

Ileana, bine ai revenit pe la noi .
abia acum ai scazut standardele? . eu am scazut inca de la primul, nu chiar de tot, dar uneori am senzatia ca fac munca in zadar, eu aspir si sterg praful si ma straduiesc, apoi in 5 minute gasesc pe jos biscuiti calcati in picioare, creioane imprastiate, jucarii mai mari si mai mici pe unde nici nu visez...asta e, ma consolez cu gandul ca or sa creasca si poate o sa-mi fie dor de "imaginea" asta. (deocamdata zic ca nu, dar sigur la un moment dat o sa imi fie dor sa ma impiedic de jucarii).
acomodare rapida la gradinita pt Cosma . e greut pentru el, atatea schimbari - si gradinita, si surioara...
mie mi-e un pic teama pt ce o sa culeaga david de la gradi in materie de virusi si alte nenorociri, ca sigur ii imparte frateste cu damian. deja a trecut printr-o raceala micuta, acum sunt amandoi ok. (dar am inceput imunizarea lui david cu lapte de tzitzi , el nu stie decat ca e lapte si atat. m-am bucurat ca a zis "mmm, e bun lapticul asta!". oare si-o aminti gustul? nu stiu daca a fost o coincidenta sau nu, dar puiul de raceala pe care l-a avut i-a trecut foarte repede, in 2-3 zile).

myria, si in spitalele de stat te tin 3 zile dupa cezariana. noi avem la scutece o mamica ce a nascut luni, prin cezariana, la universitar parca, si miercuri au externat-o. i-au zis ca sunt f aglomerate spitalele, ea se simtea ok asa ca au externat-o (venea din ploiesti).
in cazul nasterii vaginale, eu nu pricep de ce trebuie sa stai 2-3 zile. daca era dupa capul meu, eu m-as fi externat in cateva ore, ca ma simteam ok. asa, n-am facut altceva decat sa-mi alimentez o posibila depresie postnatala vazand ce e prin spital. cand am indraznit sa le zic a treia zi ca vreau sa plec acasa pe semnatura, mi-au sarit in cap ca "nu ma gandesc decat la mine si nu la bietul copil", de parca daca statea in patul lor era mai in siguranta ca la mine in brate . in fine, m-au externat in ziua aia, dar mai tarziu.
in alte tari am inteles ca poti opta sa te externezi in 6-7 ore (cel mai frecvent) sau in 2-3 zile, dupa cum te simti tu in stare, si nimeni nu-ti zice ca ai fi iresponsabila. (cel putin asa spun fetele de la scutece care au sansa sa traiasca in alte tari - uk, danemarca, etc).
despre Eva eu nu stiu mare lucru, am auzit tangential, eu am dat doar o pista de studiu. eu nu stiu daca o sa mai fac vreun bebe, dar mi-ar surade ideea de a naste intr-un spital un pic mai civilizat.
asa, daca e sa ascultam cate gafe se fac in spitale, cred ca totusi spitalele de stat sunt "fruntase". depinde acum ce-ti ajuge la urechi. dar, bineinteles, trebuie sa te informezi inainte si sa stii la ce riscuri te supui.
ce sa mai, eu dupa "numai doua" experiente zic "Doamne ajuta ca am scapat teferi toti!", ca la noi e o aventura sa nasti in conditii de siguranta.

Diana, bravo pt implicarea in proiecte, si cel cu gunoaiele si cel cu 42 pt o sansa (nu stiu exact in ce consta).
bafta cu casuta , credeam ca v-ati mutat deja.

Martina, , mult succes si voua cu gradinita, sper sa fie ce va asteptati si la gradinita lui David .
la ce gradinita face Sarah ebraica? e interesant...
la gradinita noastra - ca optionale au engleza, dansuri sportive, arte plastice (pictura) si muzica. l-am inscris pe david la primele doua, nu astept minuni cu engleza, la dans sportiv sper sa se distreze, ca e mare "dansator" (ma bufneste rasul numai cand mi-l imaginez ). la celelalte nu pt ca e total anti-talent si reticent (nici macar sa coloreze n-am reusit sa-l conving, eu in schimb am carti intregi colorate la indemnul lui...speram sa-l incurajez in felul asta, dar nu vrea si pace. asta e, poate reuseste doamna la gradi sa-l convinga).

va pup pe toate .

ps: am blog, nu-i pretetios, nici cu veleitati de naratoare, ca nu posed. dar uneori mai scriu pe acolo, mai pun cate o pozica...e oricum in stadiul incipient, "oraselul" meu creste, creste, dar pana o sa ajunga metropola mai are.

_

Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Gabriela, de ce n-ai spus, mai?!
Bravo, sntetiniste frumosi, iar perlele lui David sunt super. Cea mai tare e aia cu "spatele meu nu are fatza"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

He he, bravo David!

Alex nu scoate atatea perle pe gura, el e mai degraba genul care tace si face merge bine, a trecut peste problemele psihologice, alearga, sare, se catara, a inteles rolul si a lucrat foarte bine la toate tipurile de terapie pe care le-a facut.

Eh Gabriela, mai avem pana la mutat, in prima faza avem nevoie de contractul de V-C, ca apoi macar sa facem contractele la curent si gaz ca sa ne putem muta. N-am nici cea mai vaga idee cat dureaza, mai ales ca nu ne-am hotarat daca ramanem pe instalatia cu GPL pe care o avem deja in curte (ar trebui sa facem contractul de inchiriere, sa verificam instalatia si sa umplem cisterna) - varianta mai scurta dar mai scumpa peste iarna, sau tragem gaz de la teava din capatul strazii - contract, proiect, lucrari - varianta mai lunga dar mai ieftina peste iarna om trai si-om vedea.

Ma inscriu zilele astea si la cursuri de inot, sotul e cel mai fericit, ca n-o sa ma mai panichez cand mergem la mare/lacuri/orice fel de ape mai mari decat cada din baie Am ambitia sa particip la un triatlon vara viitoare, chiar daca o sa termin ultima e vorba de fapt de o victorie mare asupra psihicului meu .

Proiectul LDIR - am curatat niste santuri pe langa lacul Caldarusani. Am gasit ... de la covoare, haine, ambalaje, resturi menajere, geamuri sparte, bucati de masina (Smart ), vase de portelan sparte, doze de bere, conserve, PET-uri, sticle (de la cele de azi pana la sticle de Cico, Brifcor, si Pepsi cele vechi, cu scrisul caligrafic peste un oval alb), tot felul de diverse intime... gunoaie stranse in zeci de ani, erau cel putin 3 straturi de gunoaie si straturi de frunze uscate si pamant intre ele... adancimi intre 50 cm si 1 metru (mai jos nici n-am idraznit sa "scurmam"). Erau radacini de pomi crescute efectiv prin sticle (radacina "imbracata" in sticla), prin pungi, saci, panze... natura s-a adaptat...

Partea cea mai grava a fost cand am gasit reziduuri medicale, aruncate de vreun spital (sau transportator al unui spital) - de la saci intregi de pampersi plini, pana la perfuzii cu glucoza si pungi de dren, goale si pline (bine ca nu erau si ace!). Multe, foarte multe, nici nu le-am putut lua pe toate, unele s-au spart si nu am riscat sa atingem nimic, nici cu manusi. Chiar si asa, eu am ajuns acasa cu o alergie pe un brat, data viitoare iau maneca lunga categoric (si peste 6 luni o sa fac un set complet de analize, ca nu stiu pe ce am pus mana/manusa). Am fost un grup de 9 oameni, am strans aprox 70 de saci de pe cativa zeci de metri de sant. Am fost vreo 4 echipe care am muncit pe vreo 300m de sant, s-au strans aproape de 300 de saci din acea zona... nici nu stiu daca s-au ridicat toti sacii de acolo pana in momentul de fata...

Sper ca pe viitor lumea sa fie ceva mai educata (as fi vrut ca actiunea sa fie mai bine popularizata macar dupa ce s-a efectuat, au fost 2-3 stiri in week-end si atat), oricum, pe viitor ar trebui sa volumul de gunoaie culese sa fie mult redus (noi am strans acum ce s-a aruncat in ultimii 20-30 de ani!). Am fost frumos si ca team building La sfarsit ne-am tras sufletul in curtea Manastirii Caldarusani...

Proiectul "42 pentru o sansa" - am pus link la semnatura, am obtinut si acordul administratorilor sa il postez aici la umanitare - incercam sa strangem bani pentru un echipament util bebelusilor care sufera de asfixie din diverse motive - impiedica raspandirea toxinelor in creier si astfel efectele negative sunt reduse. Sper din toata inima sa reusim, mai avem mai putin de 3 saptamani sa strangem banii, in momentul de fata avem undeva la 23% din suma care ne trebuie.
Dupa Maratonul Bucuresti se cam incheie sezonul competitional in Romania, o sa ma linistesc si eu pana una-alta am nevoie sa imi vars toata energia negativa stransa vara asta...

Si gata, ca m-am intins mult la vorba, si am o gramada de treaba la serviciu...

, si va doresc o toamna frumoasa

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Si o poza cu Alex ghemuit de bunavoie la "bagajul" caruciorului ca dovada ca acum foloseste piciorul stang la fel ca pe cel drept

Alerg 42 pentru o sansa
"When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_a spune:

Gabriela, felicitari pt blog! O sa hoinaresc si eu prin oraselul vostru

Citind cum il striga David pe calul care nu aude, mi-am amintit de un moment asemanator petrecut langa Cosma.

Ne bagasem in pat, eu moarta de oboseala, el cu chef de vorba. Eu aproape ca adormisem, cand Cosma a inceput sa ma intrebe insistent ce se aude afara. Am ciulit urechile si mi-am dat seama ca se auzeau greierii. I-am mormait "Greierii" si am inchis ochii la loc. Cosma: "Pot sa-i strig?" Eu: "Mda..." Cosma: "Greierasuleeeee! Greierasuleeeee!" Evident, greierasul n-a raspuns. Cosma insista: "Greierasuleeee!" Dupa care tace si spune foarte pedant: "Nu vorbeste, ca n-are cioc." M-a pufnit rasul instantaneu si mi-a fugit si somnul. Pentru clipe de-astea as da orice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Ileana, am ras deCosma.. hehe, ce scumpiiic:))
Cand aveti botezul? POze, poze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns whiteflower spune:

Gabi, felicitari pt blog, l-am "frunzarit" si eu! Am ras cu pofta la "davidisme". Te-am adaugat in blogroll, dar nu-mi apar noutatile blogului tau.
Diana, cat de bine seamana Alex cu tine! Ma bucur ca s-a refacut!
"42 pt o sansa" are si o sigla, ceva de genul asta pt promovare pe bloguri? N-am eu cine stie ce trafic, dar imi place ideea.

Flavia e bine de vreo 3 sapt (mi-e frica sa spun, doar soptesc ).
Ilinca, in schimb, nu e la fel de bine, nu va mai plictisesc.
In ciuda acestui fapt, e vioaie, mananca si 'vorbeste', asta sa ma mangaie putin.
Simt ca am cam ajuns si eu la capatul puterilor (poate pt ca ma cam "laudam" ca mi-am intrat in mana si ma descurc cu fetele). Incerc sa ma "revigorez" cu lucrul de mana. Ma bate gandul sa fac o paturica, la croseta, in mai multe culori. Sa vad ce-o iesi.

Va imbratisez pe toate!

, mamica Flaviei si a Ilincai

Mergi la inceput

Aurelia, multumesc
Oare te referi la www.42pentruosansa.ro/media-presa/" target="_blank">asa ceva?

Sanatate Ilincai, si tie spor la treaba la lucrul de mana!

Ah, mi-ai adus aminte: nu mai stiu daca v-am spus, am facut sapun de casa, si a iesit foarte bine (am ratat doar mirosul, nu miroase a portocale cum as fi vrut eu, ci pur si simplu a sapun); are mai bine de 4 saptamani, face spuma, nu usuca pielea... n-am gasit la nici o farmacie testere de ph, dar am respectat reteta cu sfintenie si nu are ce sa nu fie bine astept sa vina Alex sa il consume, si abia astept sa mai fac o serie, de data asta cu cafea

Alerg 42 pentru o sansa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns whiteflower spune:

Diana, da, baner se numea . S-a aranjat, multumesc si sa dea Domnul sa iasa bine. Suma nu-i mare comparativ cu o alta campanie pe care am urmarit-o in ultimele 3 luni.

Sapunul l-ai facut la cald sau la rece? Recent, am gasit o metoda de facut la rece. La mine e mai complicat sa fac prin fierbere ca nu sunt pe teren propriu si personal sa ma desfasor in voie (vapori/gaze emanate deranjante). Dar asa mi-as dori sa incerc si eu... Sa-l folositi cu placere!

, mamica Flaviei si a Ilincai

Mergi la inceput