Strumfi de iulie-august 2007 (193)
Raspunsuri - Pagina 14
jadi spune:
Neata si bafta in prima zi de gradi!
La noi a fost bine, ne-am sculat, ne-am imbracat, a stat cuminte la schimbat dar l-am lasat in urlete, s-a prins ca nu mai sunt pe acolo. M-am invartit cu Vlad la careu si Dodo inca era mistret neprietenos. Era si mare agitatie, parintii calare cu aparate foto si video, educatoarea inchidea usa, astia o deschideau sa mai faca o poza, normal ca se agitau si aia mici. Sper ca maine sa mai vrea daca nu, am pus-o! Bona mea are probleme de sanatate, e suspecta de cancer si din august sta prin spitale si deocamdata sunt singura cu ei si sincer incep sa simt un pic greutatea dar ma descurc. Ma rog sa se faca bine, nu pentru mine, nu pentru copii, ci pentru ea, e o femeie atat de buna si nu merita asa ceva dar parca ne intreaba al de sus ce vrem si nu vrem.
Va pup si ne auzim cu impresii dupa gradi!
PS: anto, ti-am cunoscut o amica in concediu ![]()
Luna1 spune:
Am citit din urma (bai ce scrieti, se vede ca s-a stricat vremea
) sa vad ce am retinut.
In primul rand bafta multa micilor gradinari. Acomodare usoara. Si eu sunt de parerea Clauciei, eu niciodata nu plec fara sa-i zic chiar daca urla, nu vreau sa ma evaporez ca apoi o sa stea mereu cu frica mare ca dispar cand nu se asteapta. Asa ca sfatul este: nu uitati sa va luati la revedere de la copii chiar daca plang, asigurati-i ca va intoarceti si abia apoi plecati. O sa dea rezultate in timp.
Timi multumesc pt linkul cu costumele de ploaie, sunt la preturi mai normale, ca alea de care dadusem eu, imi statuse inima deja.![]()
Dana ma tot tin sa-ti zic, daca baiatul tau va fi nascut pe 20 sept sa stii ca va fi baiat bun.
Mama si sotul meu sunt nascuti pe 20 si sunt, cum altfel, decat perfecti.![]()
Claucia distractie placuta la Roma. Nici noi nu am plecat nicaieri fara copii, desi avem cu cine sa-i lasam, insa nu sunt obisnuiti si mi-e teama. Probabil vom pleca prima oara undeva mai aproape, sa putem sa ne intoarcem de va fi ceva in neregula.
Eu n-am chef de nimic. Va pupacesc.
xerxe2005 spune:
Am mai facut vineri un al treilea test, tot cu a doua linie subtire si strearsa a iesit, dar suntem convinsi totusi ca bebe e pe drum. Sotul a zis deja ca stie sigur ca va fi fetita, el si la Razvan a zis devreme ca nu poate fi altceva decat tot baiat.
Joi la 16.30 am programare la ginecolog si vom avea confirmarea oficiala. Nu am spus inca familiei, probabil joi dupa amiaza vor zbarnai telefoanele....![]()
Imi doresc sa ma bucur la maximum de perioada asta atata de deosebita si frumoasa.....ma simt asa mandra, e o senzatie egalata doar de mandria din primele zile dupa ce nasc. Prima saptamana dupa ce l-am nascut pe Razvan simteam ca nu mai e nimeni ca mine, pocneam de mandrie si fericire ca am un copil asa frumos.
Am fost dimineata cu Razvan la gradinita. Am ajuns devreme, la 7.00 si pana a ajuns doamna educatoare, la 8.00, a studiat copii, pe masura ce veneau, unii mai plangareti ca altii. Nu s-a dezlipit de mine, il tot trimiteam la copii, la jucarii, dar statea doar cu mine. Nu i-a placut si incercam sa ii amintesc ce entuziasmat era ca va merge la gradi, ca se va juca copiii,etc. Nu parea sa se lase impresionat de vorbele mele, se agata de mine cu disperare. Nu a plans, dar avea o suferinta in ochi. La un moment dat, am vorbit ceva cu dna educatoare si el a zbughit-o, ajunsese la scari, sa plece. Greu l-am convins sa mergem inapoi in clasa. Am mai stat vreo 15 min in care i-am spus ca eu plec la serviciu, el ramane cu doamna, cu copii... Educatoarea nu l-a bagat prea mult in seama, ca mai erau si alti parinti si copii, iar el a simtit-o poate neprietenoasa. La un moment dat s-a indreptat totusi spre copii, spre jucarii si atunci educatoarea mi-a spus sa plec, fara sa il mai strig. Am plecat cu inima stransa. De dimineata o tot sun, sa vad cum se descurca, dar ea nu raspunde si imi intra mesageria.
La serviciu am ff multa treaba, ca maine vin la Bucuresti sa prezint un raport la Administratie si sunt asa, cam intoarsa...Offf.
Elena Isabela, mamica lui Razvan - Gabriel - 01.08.07
mychydutza spune:
neatza.......voi cu gradinita eu cu raceala. Am trecut la next level: tuse. macar nu'i mai curg mucii.il mai tin si azi in casa si maine sper sa pot scoate afara. De maine ma duc la servici, gata cu pseudoconcediul meu....
Cu gradinita cred cat e si agitatia mare, asa de prima zi si de aia sunt si ei mai speriati. bafta maxima tuturor.
Xerxe, felicitari si bafta la prezentare.fetitza sa fie daca asta va doriti
Jadi, ce onoare! Imi pare rau pt bona ta. Doamne ajuta sa fie bine pana la urma....cum a fost la turci?
Georgiana, ce face mihnea?
karli, merci de raspuns ref la masina aia.deci face si dulceata??
Va pup.....
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!! 
karligutza spune:
buna dimineata...
am sosit si noi de la gradi, doar ca noi putem spune ca a fost o prima zi de gradi asa doar de reclama... copii, mamici, tatici, bunici, bone, educatoare, directoare, asistente, ingrijitoare, tot ce vrei...
toata lumea imbracata frumos, cu buchetele de flori in maini, cu zambetul pe buze (se stia ca azi nu va fi cu JALE
) la micul "careu" in curtea gradinitei, copiii s-au jucat, parintii 's-au conversat'... ne-am strans pe grupe, ne-am cunoscut educatoarele, am oferit floricelele si a ramas sa venim maine cu rucsacelul cu toate cele necesare...
noi personal avem parte de 2 educatoare foarte dragute; una din ele, la vreo 30 ani si cealalta la 40 si... care este cica profesor doctorand
si am "auzit" ca dumneaei va duce grupa pana la capat (sunt cazuri cand se mai schimba, rotesc educatoarele probabil) si ca suntem pe "maini bune"...
oricum, amandoua au purtat scurte conversatii cu noi, si cu Adeluta; intrebata fiind cum o cheama, si-a spus si ea tot numele incepand cu prenumele precum celebritatile!
si bineinteles si-a atras complimente de cat e de frumoasa ca o imbracasem si la rochitica vaporoasa, matasoasa si lucioasa...
a fost tare incantata si Adeluta si ne-a promis ca nu va plange maine cand va ramane acolo cu copiii si cu doamnele educatoare... sper sa se tina de promisiune! Sfatul doamnei educatoare mai in varsta a fost clar: maine dimineata aduceti copilul, va pupati, spuneti pa si plecati! nu se sta la povesti... a zis clar ca va fi jale si de o parte si de alta a usii, insa trece! stie ea ce stie!
danagh cat e la oferta papusica fifi cu masinuta la Selgros? ca ne intereseaza si pe noi subiectul! 
jadi imi pare rau sa aud vestea asta despre bona voastra.. Doamne fereste sa i se confirme banuiala cu cancerul... ![]()
Sper sa ii fie bine!
Si voua va doresc acomodare usoara cu noua situatia si in plus la gradi, daca zici ca Dodo era inca neprietenos, poate maine va fi altfel, mai multa liniste si fara blitzuri...
noi asteptam inca cu mare interes prima despartire de mami/tati... pana acum, tot timpul a fost cineva cu ea, ori mami, ori tati... maine va fi marele test! eu sunt optimista! sau naiva?
vedem maine! 
va pupam! 
karligutza
sunt mamica Adelutei 
are mama o fetita... are si un blog! 

_
ALAPTATUL HELPLINE
_
stefania_97 spune:
Dana ce putin mai ai, esti pregatita sufleteste?
O romanca in Danemarca
Stefania, mami de fetita frumoasa www.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157601644638166/" target="_blank">Catarina din 25/08/10 si baietel nazdravanwww.flickr.com/photos/balexandre/sets/72157623492246249/" target="_blank">Andre din 02/08/10
housepocket480 spune:
Si noi azi la gradinita. Mi-a placut primirea cu baloane, cu Alba ca Zapada si Printul, li s-au dat cadouri, ce mai ...gradinita e buna, educatoarele bune (din cate am auzit, ca doar nu am intervenit degeaba), acum sa vedem cum se va descurca si Matei.
De dimineata era asa incantat, am ajuns acolo si topaia efective de bucurie. Ne-am luat "la revedere", l-am asigurat ca vin sa-l iau dupa ce se trezeste si mananca prajiturica, la pupat si pe tati si a fugit la joaca. Chiar m-a intrebat de ce plange un baietel care statea in usa....
Pe la 10 jumate am sunta eu si cica era foarte vesel, a vorbit cu mine la telefon si-mi zicea de o masinuta de acolo care seamana cu a lui, ce sa mai, sa ne tina Dumnezeu asa...Dar, am un mare semn de intrebare la masa de pranz si la somn...deh, al meu nu mananca decat ce-i place cu mana lui, inca mai da sa vomita iar la pranz doarme cu unul langa noi....
Pur si simplu nu am vrut sa-mi iau azi liber (dar am sa ma invoiesc sa-l iau la 4) si nici nu am vrut sa-l vad la pranz ca mi-e cam teama sa nu-i transmit din temerile mele....
Off, grea e despartirea asta...
Ce norocoase sunt unele mame ca mai au acasa pe cineva sa le aline dorul asta de "bebe mic", la noi matei fiind singurul, suflam si in iaurt cu orice.....dar ma rog, incercam sa ne abtinem...
Hai sa aveti o zi prima zi de gradinita frumoasa!
Pupici si mai citesc maine impresiile voastre
Vivela spune:
salutare
ingrosam si noi randurile gradinarilor plangaciosi
. bine, nu ca m-as fi asteptat la altceva dupa ultimele sondaje de opinie. dar mi-a fost ciuda ca numai al meu se jelea, TOTI ceilalti erau fericiti si curiosi. macar daca plangeau si ceilalti
.
in fine, a reusit sa se faca remarcat, o fi si asta o tehnica, la cati copii erau acolo risca sa treaca neobservat.
si cumparasem si eu buchetele de flori. sansa a vrut sa nu-mi iasa in cale un tomberon, ca la cat de nemultumit era david cred ca le indesam acolo fara nici cea mai mica ezitare.
am stat pe hol sa il linistesc, cred ca vreo 20 de minute, poate mai mult...curiozitatea a invins pana la urma si am reusit sa-l schimb de haine si in final m-a tras el de mana - "haide acolo" (la clasa). si-a primit o buburuza in piept cu numele lui si s-a pierdut printre jucarii.
om vedea ce-o mai fi, ma duc pe la 5 sa-l iau...
mychy, sanatate multa lui Andrei
.
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
mychydutza spune:
vivela, la cat de nabadaios e david, eu nu ma asteptam la alta reactie....las' ca se obisnuieste el. Poate o sa ai surpriza la 5 sa aflii ca a fost totul ok. Poate doar fata de tine a facut spectacol.
L'ai luat si pe damian dimineata?
Housepoket, la ce gradi l'ai dat?
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!! 
Vivela spune:
mychy, nu l-am luat si pe damian, au fost ai mei pe la mine (eveniment!), dar au plecat pe la pranz. ramasese david la ei, soatza e la munci la intorsura buzaului, s-au complicat niste lucruri pe acolo si nu s-a terminat treaba. si n-am vrut sa-l pun pe drumuri doar ca sa-mi aduca odorul acasa. asa ca in final au venit ai mei cu copilul, am tinut eu mortis sa se duca in prima zi, credeam ca se face ceva mai special, dar nu.
e, sunt toate sansele ca la 5 sa-mi zica ca a fost ok, si la cresa la fel se intampla, facea spectacol doar dimineata, in rest era copilul model, care manca, dormea, se juca ...
sa vad cum oi face, ca sala e la et 1, cum m-oi cotopani cu carutul si cu d mic pe scari. sa-l iau cu marsupiul...l-as lua si nu prea, ca nu e obisnuit inca si se cam foieste, pe D mare nu pot sa-l imbrac cu fatza ocupata...ce bine mi-ar prinde acum o a treia mana...
.
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)