Strumfi de iulie-august 2007 (193)
Raspunsuri - Pagina 11
musso17 spune:
alina,imi pare rau ce aud,mi s-a facut parul maciuca.
dana,o sa trec peste faza cu zvonul caci presupun ca am inteles corect ce ai vrut sa spui.imi pare rau daca am deschis vreo cutie a pandorei,doar imi spuneam oful p'aci si eu ca omul
..iar "zvonul" e de la asistenta care ne-a facut intrarea in gradi,nu mai are rost sa intru in detalii cum am ajuns la ea caci nu are importanta si daca ma minte ca sa scoata un ban in plus apoi al ei sa fie pacatul,iar eu credula si plec urechea...ideea e ca nu doresc ca fiul meu sa fie preaslavit ci doar avut grija sa nu cada,sa nu se inece,sa nu fuga pe poarta gardinitei,copanul cel mare i-l dau eu acasa,plus iubirea si atentia de care are nevoie,il duc strict pentru a socializa,a invata sa fie independent si organizat,nu sa mi-l puna vreuna la rang de print...si cam atat si declar subiect inchis pentru mine caci ma depaseste din fuga mare
.
mychydutza spune:
pe forumul asta ori nu se scrie, ori abia poate omu sa va ajunga din urma.
. noi suntm raciti cobza, nu-mi aduc aminte cand a mai stranutat de atatea ori si cand am sters atatia muci. e ceva gen guturai, ca- ajung lumanarile pana in gura mai tot timpul. i-am dat oscillo, nurofen, ceai de salvie cu miere si lamaie, si cam atat m-a dus capul. febra n-a facut si sper sa nu faca. somnul de pranz s-a dus pe apa sambetei, ca nu poate respira pe nas si deci nu poate dormi
. nu stiu ce o sa faca la noapte, dar intrevad o naopte alba pt mine.
cu spaga la gradinita, cred ca adevvarul e undeva la mijloc: daca nu dai, n-au grija de el, adica intr-un fel sau altul gasesc o modalitate sa te sanctioneze ca parinte. cel putin asa am observat din experientele colgegelor de birou. sper ca realitate sa stea altfel, dar la urma urmelor traim in romania si spaga e la mare cinste, din pacate.poate ca nu trebuie bagata mana in buzunar pana la cot, dar de cotizat nu scapi.......
andicu, pret de pret la gradinita aia .....in bucuresti n-ai sa vezi asa scoruri. am gasit la noi in cartier o gradi particulara unde la program prelungit se plateste 950 ron. banuiesc ca la program scurt e mai putin. o sa ma duc sa cercetez.
x-ray, sa va fie de bine vacanta. ce mai face fetitza prietenilor vostrii?i-a scos gipsul? cu engleza noi am inceput "cursurile" in particular.....adica am inceput sa-l invat asa in joaca diverse cuvinte si am avut surpriza sa le integistreze foarte repede. cel mai repede a prins:I drink whisky!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
danahai ca nu mai e mult........2 saptamani e ca si cum n-ar fi.uite vivela cum se plange de trecerea timpului...si nu numai ea. fac acushi 35 si zau daca stiu cand au trecut ultimii 10 ani.
timy,

carla, sa inteleg ca 6 sapt ca plimbati a parigi?![]()
![]()
![]()
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!! 
Vivela spune:
georgi, eu am inteles bine ce ai vrut sa zici, n-ai de ce sa te simti in vreun fel ca ai scris despre ce ti s-a sugerat.(si mie imi tot zicea una din asistente la cresa - "si avem salariul 7 milioane...", iar eu ma faceam ca nu pricep, ii raspundeam ca ce prost traim in Romania toti....si ca am sperante totusi de mai bine in viitor pentru toata lumea
).
mychy, eu ma indoiesc ca daca dai ceva, e copilul mai bine ingrijit si daca nu dai, are copilul de suferit. adica eu nu pot sa concep ca cineva se poate purta mai bine cu copilul meu doar pt ca ii dau eu 2 milioane sau ii cumpar nustiuce parfum... eu zic ca daca o persoana s-ar preta la asa ceva, se va purta prost cu toti copiii, indiferent ca primeste ceva sau nu.
v-am povestit oare ca m-am dus odata sa-l iau pe david de la cresa si erau copiii afara. el a venit la mine, mi-a sarit in brate, eu l-am luat... ingrijitoarele, ciuciu, nicaieri. erau unele de la alta grupa care facusera cerc si nu vedeau nimic ce se intampla cu copiii. puteam sa-l iau si pe al meu si inca alti vreo 3 copii care erau pe-acolo fara sa ma intrebe nimeni nimic, ca nu ma stia nici vantul nici pamantul.
bun, hai, eu n-oi fi cotizat suficient la ingrijitoare si asistente, dar poate alti parinti au cotizat. dupa parerea mea, toti copiii/parintii au fost tratati ca naiba prin neglijenta lor in acel moment, ca poate nu eram eu, ci era vreun psihopat si chiar lua sub aripa vreo 2 copii.
ma gandeam atunci sa iau copilul si sa plec cu el si apoi sa ma intorc cand s-or fi intors ele de pe unde s-or fi dus si sa zic ca am venit dupa copil. nu stiu pe unde scoteau camasa atunci.
pe de alta parte, nu-i corect sa-i bagam pe toti in aceeasi oala, eu inca mai cred (nu stiu de ce, dar cred) ca mai exista si pedagogi si oameni ok printre noi, care nu s-ar duce sa traga copiii de perciuni doar pt ca parintele nu a bagat mana in buzunar.
_
Mami de D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)
mychydutza spune:
help, ce sa'i mai dau pt raceala asta?stranuta incontinuu si mucii curg valuri.io nush cum o sa doarma asta la noapte....
Cica azi au fost mega reduceri in outlet. Si'a luat soatza camasa bigotti cu 14 ron. Eu am ratat evenementu din motive mucoase
musso17 spune:
vivela,
..sper sa fie bine pentru toata lumea.
mychy,daca stranuta inseamna ca are ceva in nas,probabil de la muci,pentru noapte eu as da niste ketof/aerius,ceva pentru nas,spray cu apa de mare si aspirat sau daca sufla s-o faca bine si pentru infundat niste ulei de pin,eucalipt,geam deschis,pozitie la cap cat mai ridicata si maine ceva sa-i fluidizeze mucii,sa-i elimine gen acc,fluimucil,rynatiol sau ceva homeopat.sanatate multa!!
CarlaV spune:
Alina, e ingrozitor ce i se intampla mamicii din Arad
.
Mychy, imi pare rau de raceala, poate trece pana luni.
Eu spaga la gradinita nu am dat nici la inscriere, si este o gradinita foarte cautata in zona, nu voi da nici in continuare si nici nu ma duc luni cu flori.
Cu Parisul... vrabia malai viseaza, care 6 saptamani? Nebunia o sa fie mare incepand de luni cu gradinita, apoi ziua socrului, apoi 8 zile la Paris, apoi cununam, apoi ziua mea (tot 35
), apoi scoatem finutii la biserica, apoi mergem cu ei in luna lor de miere, probabil la Venetia, apoi imi nasc 2 prietene bune. Pe langa asta mai sunt declaratiile fiscale, impozitele, pasaport la fata, trebuie sa-mi caut aparat foto fiindca cel vechi a crapat la mare, vreau sa caut si un alt apartament sa facem schimb, pt. nunta n-am pregatit nimic, Saby nu mai are de incaltat... Nici nu mai tin minte tot ce e de facut, trebuie sa-mi fac o lista.
Azi am fost la dr. meu de suflet si mi-a verificat instalatia, aveam o problema cu niste chisturi ovariene, dar s-a rezolvat de la sine. Dr. ne cam bate la cap cu bebe3 
.
Andicu, multumesc pentru raspuns. Din ce am vazut eu, zborurile sunt numai pana la sfarsitul lunii octombrie, iar escala chiar nu ne avantajeaza. Daca mai ai vreo idee, astept cu interes. 
andicu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CarlaV Alina, e ingrozitor ce i se intampla mamicii din Arad .Mychy, imi pare rau de raceala, poate trece pana luni. Eu spaga la gradinita nu am dat nici la inscriere, si este o gradinita foarte cautata in zona, nu voi da nici in continuare si nici nu ma duc luni cu flori. Cu Parisul... vrabia malai viseaza, care 6 saptamani? Nebunia o sa fie mare incepand de luni cu gradinita, apoi ziua socrului, apoi 8 zile la Paris, apoi cununam, apoi ziua mea (tot 35 Azi am fost la dr. meu de suflet si mi-a verificat instalatia, aveam o problema cu niste chisturi ovariene, dar s-a rezolvat de la sine. Dr. ne cam bate la cap cu bebe3 ![]() .Andicu, multumesc pentru raspuns. Din ce am vazut eu, zborurile sunt numai pana la sfarsitul lunii octombrie, iar escala chiar nu ne avantajeaza. Daca mai ai vreo idee, astept cu interes. ![]() |
Carla, zbor direct Atena cu Tarom sau Olympic ( au 2 curse pe zi, deci puteti lua una mai devreme) si apoi ferry sau vaporas de linie intre Atena ( Pireu ) si Kerkyra.
Edit: nu e buna varianta, ca tot pana in oct e valabila si apoi, de la Atena trebuie sa luati un autobuz pana la Igoumenitza ( care face 7 ore) si apoi ferry de la Igoumenitza in Corfu .
E mai usor sa schimbi avionul in Atena decat sa faceti atata drum..
Mychy, sanatate multa lui Andrei! Musso ti-a dat solutii f bune.
ddanagh spune:
Musso scuze daca s-a inteles ceva mai ironic sau mai nu stiu eu cum. Chiar daca am plecat de la postarea ta, am vorbit la general. Asta e deficienta scrisului, face to face sunt sigura ca ne intelegeam mult mai bine 
Ideea principala era ca se poate si fara si sunt sigura ca nu influenteaza fff mult ingrijirea efectiva a copilului in clasa. Depinde f mult de educatoare. Vivela s-a exprimat mult mai bine.
Michi multa sanatate. Eu cred ca ii dai bine ce ii dai, doar ca trebuie sa ai si putina rabdare. Tronarile astea fara febra de obicei trec in 2-3 zile. As zice sa nu il scoti maine afara. E o vreme cam ciudata, tot bate vantul asta care duce si aduce tot felul. Si eu m-am trezit astazi lafel de tronata, mi-e rau de mor. Cred ca am venit cu virusul de ieri din Bucuresti. Mi-am facut ceai de echinaceea si hapciu (de la fares) cu multa lamaie si miere, olynth in nas (exista si pediatric 2-6 ani, mi se pare f bun la muci multi) iar acum la culcare am luat si un paracetamol. Iti zic cum ma scol maine 
editez sa adaug vitamina C cu propolis. e chiar eficienta
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) si
cu Eric Mihai AMR 2 S
mychydutza spune:
fetele, merci frumos. andrei a dormit azinoapte destul de bine. mi-am adus aminte ca am in casa ulei esential de menta(noroc cu georgiana), am pus cateva picaturi pe un tampon demachiant si i l-am plantat langa perna. cred ca de la aburii mentolati i s-a desfundat nasul si a dormit. inca mai doarme ......aseara mi s-a parut ca face febra si i-am facut o frectie cu carmol. noroc ca a fost cooperant si m-a lasat, ca am impresia ca i-a facut tare bine.....acu astept sa se trezeasca sa vad in ce forma este. intrebare: pot sa-i dau doua tuburi de oscillo pe zi, unu dimineata si unu seara? banuiesc ca nu e prea mult.....
ioanaiub spune:
buna dimineata,
vine cineva la cafeluta
?
eu sunt singura singurica, n-am mai fost asa de vreo 6 ani
... sotul a plecat vineri, copiii au vrut ieri sa ramana la mama, asa ca de final de vacanta, iar mie mi-a prins tare bine ca am avut o zi "libera" si am facut putina ordine prin casa (ca se cerea
), pe la jucarii, si o mica reforma la hainele copiiilor
... le-am pregatit rechizitele, maine dimineata cred ca o chem si pe soacra-mea sa ma ajute, ca ma gandesc ca mi-ar fi greu cu doua "plasoaie" si cu doi copii adormiti si, probabil, nu prea cooperanti la prima ora
...
am niste emotii
, sigur o sa plang maine
, pe David l-a dus sotul la gradinita in primii doi ani, eu eram acasa cu Mara, si imi era asa mila de el, cand vedeam ca afara e ceata si frig, la gradinita inca nu dadeau drumul la caldura
(noi in casa dadeam putin drumul la centrala, pentru Mara), il duceam luni si miercuri deja era cu muci
... of Doamne, cate am mai tras, raceli peste raceli, primul an la fara-frecventa ![]()
Mychy, ca veni vorba de muci, am citit pe aici pe forum, daca nu ma insel zicea CarlaV, ca sunt suficiente doar cateva granule de oscilo, un capacel, parca, nu un tub intreg ... eu in ultima vreme impart un tub la doi copii, ca daca ii dau la unul vrea si celalalt
, chiar daca nu e bolnav .... si le dau de 2 ori pe zi ![]()
Dana, ce putin mai ai
... colega mea de birou e programata miercuri la cezariana, asa ca si eu am emotii
... nastere usoara iti doresc 
Mamica de David Iulian (07.01.2005) si Mara Teodora (12.07.2007)
_
"Sanatatea este o comoara pe care putini stiu sa o pretuiasca, desi aproape toti se nasc cu ea." - Hippocrate