Eu cand pot intra in concediu prenatal?

Eu cand pot intra in concediu prenatal? | Autor: rosioara

Link direct la acest mesaj

Va rog frumos lamuriti-ma si pe mine personal...ca din tot ce am citit tot nu inteleg care este adevarul... Deci am DPN pe 26 noiembrie, voi naste cu cezariana (deci cu o saptamana mai devreme) si as vrea sa inteleg cand pot intra in prenatal. Lucrez in invatamant si tare nu as mai vrea
sa incep sa intru la clase, intre copii...
Asadar...din 126 de zile calendaristice, 42 trebuie sa ramana obligatoriu dupa nastere si restul, adica 84 inainte, corect?
pai in acest caz, as putea intra cam de pe 10 septembrie. Problema este ca am auzit ca se intra doar de la 7 luni si 10 zile sau doar cu 52 de zile inainte...Ce-i asta?
Unii calculeaza diferit?

Va rog sa ma luati in seama. Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

poti sa intri cu 84 de zile inainte de nastere, obligatoriu trebuie sa fie 42 de zile postpartum, dar eu mi-as opri cateva zile in plus la cele 42 ca nu se stie niciodata. adica sunt si situatii neprevazute (cum a fost si cazul meu) si sa nu-ti mai ramana 42 de zile dupa.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse noi sau impecabile la preturi foarte bune
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julyjuly spune:

Rosioara,

Si eu te sfatuiesc ca Madyrizi sa nu lasi strict 42 de zile postnatal. Nu stii niciodata cand vei naste, desi spui ca planifici cezariana. Daca doctorul te mai amana cateva zile ca nu poate fi disponibil sau din motive medicale decide sa te amane putin? Acuma nici nu stiu ce se intampla daca efectiv dupa nastere iti raman mai putin de 42 de zile de concediu postnatal... Mie acum doctora de familie mi-a zis ca poate sa-mi dea primul certificat medical dupa 7 luni si 10 zile. Si voi intra in prenatal in jur de 28 octombrie, dar intentionez sa stau acasa de mai devreme, efectuand concediul de odihna din 2010...

Oricum medicul de familie e cel ce decide daca-ti da concediul prenatal din 10 septembrie. Trebuie sa discuti cu el si in functie de raspunsul lui vezi ce faci. La mine, la prima nastere, medicul mi-a dat prenatal abia la 7 luni si jumatate, nu mai devreme. La sarcina asta am alt medic si vad ca la fel, nu se grabeste sa-mi dea prenatal, ca or stii ei ce stiu. Teoretic se poate sa-ti iei toate zilele - adica cele 84 - inainte de nastere, insa medicul decide.

Sper sa iei cea mai buna decizie.

july mami de Alex (12.11.2004) 29 sapt. + Tudor Constantin

Mergi la inceput