Amanare an scolar-motive medicale

Amanare an scolar-motive medicale | Autor: ra_mi_ella

Link direct la acest mesaj

Fetelor vreau o parere. Baietelul meu de 7 ani si 2 luni are recomandare de amanare medicala pentru anul scolar ce va urma, cu repetarea grupei pregatitoare. A fost bolnav multi ani, acum e pe drumul refacerii (in observatie), iar recomandarea e datorita faptului ca nu reusim deloc sa facem achizitii in domeniul literelor si al numerelor. Batem pasul pe loc de aprox 2 ani, desi muncim foarte mult. Eu sunt ingrozita de ideea ca o sa il mai am inca un an la gradi si va merge la scola la 8 ani si 2 luni.
Poate aveti stiinta de experiente similare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Eu am avut cunoscut o copila care a mers la scoala la 8 ani pentru ca parintii lucrau in strainatate si ea locuia la bunici la tara si nu mersese nici la gradinita. Ai ei nu s-au mobilizat la timp sa vina in tara si sa o dea la scoala la 7 ani. Se simtea diferit pt ca era mai mare decat ceilalti copilasi. Incearca sa gasesti pe cineva (o invatatoare) care sa faca "scoala" cu el acasa intensiv in perioada imediat urmatoare (litere/cifre/forme geometrice/culori etc) si daca progreseaza suficient du-l la scoala. Si nu uita ca in urma cu ceva timp copiii invatau literele si cifrele in casa 1. Eu nu stiam sa deosebesc A-ul de G inainte de clasa intai si habar nu aveam sa adun 1+2 si am invatat in clasa I tot ce trebuia. La fel ca si colegii mei.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna,daca copilul are "recomandare de amanarea anului" ...eu zic sa o respecti...daca el nu este pregatit se va simti si mai "rau " ca nu va putea tine pasul cu ceilalti copii.
Bogdan (al meu copil cu stea in frunte) va merge la scoala la 8 ani si 10 luni...si sincer nu-s speriata ca va mai sta un an la gradinita.Pentru ca sunt convinsa ca in acest an va achizitiona si mai multe informatii si va progresa si mai mult.
Rautati umane vor exista mereu...oricum tu hotarasti ...ce si cum






Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu stiu copii care implineau in septembrie 8 ani si atunci au inceput clasa I, fara sa aiba recomandare medicala.
Nu inteleg de ce ar fi asta problema, si nu pregatirea efectiva a copilului tau Mai bine un an linistit la gradi, in care poate face salt urias in cunostinte, decat un an greu pt voi toti, dar mai ales pt el

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Mamagiuliei si dodo cam asta e si parerea mea. Macar m-am mai linistit. Pentru David ar fi foarte greu pentru ca, desi munceste mult, nu intelege. Diagnosticul e de Sindrom Asperger si desi eu eram convinsa la inceput ca asta are,acum nu mai cred cu tarie pentru ca in afara de problema asta cu numerele si literele nu are nici o alta problema si nici nu se incadreaza in tiparul unui copil cu asperger. Emilia inteleg perfect ce spui, pentru ca si eu cand am mers la scoala nu stiam nimic nici numere, nici litere si m-am descurcat foarte bine.Insa dupa cat il cunosc eu pe micutul meu stiu sigur ca nu ar face fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

ramiela, daca are dificultati majore cu litere si mate nu cred nici eu ca e Asperger ci mai degraba pare sa fie vorba de dificultati de invatare.

Nu stiu daca stiai de blogul asta
http://blanq.blogspot.com/2009/12/apele-in-care-m-am-scaldat-in-ultima.html
Se pare ca la Tg Mures si Iasi ar fii ceva sanse sa il evaluezi.

Cu scoala, si eu l-as amina. Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Arminad, ai dreptate. La asta ma gandesc si eu: disgrafie, discalculie. Stiam de Tirgu Mures. David a fost evaluat la BC de neurolog, psiholog, psihiatru (nu numai pentru asta, ci pentru ca noi mergem periodic acolo pentru ca e sub observatie si tratament cu alte probleme medicale, care speram in urmatorul an sa se rezolve).
El e un copil foarte vesel, sociabil, foarte atent, fara ticuri, nelinisti. Cine il vede nu zice ca ar avea o problema.
Multumesc pentru raspunsuri. Maine vom vedea cum rezolvam situatie, intrucat, desi aveam recomandare de la toti specialistii cei de la scoala ne-au anuntat vineri ca nu accepta repetarea grupei pregatitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Daca a existat hipoxie la nastere, probabil ca este un retard in dezvoltarea psiho-motrica. Este imperios necesar ca neuropsihiatrul sa ii dea tratament neurotrofic, deoarece celule nervoase sufera. Cand il invatati litere,numere, fifuri trebuie sa lucrati cu suport intuitiv. Este bine sa fie in colectivitate. Puteti apela si la Centrul Logopedic Interscolar din localitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Betiana, baietelul meu s-a nascut foarte usor (2 ore). Nu a avut nicio problema (cel putin pe mine asa m-au informat atunci). A primit 10 la nastere. Insa la 4 ani a inceput sa aiba mioclonii si acum e sub tratament, cu dozele in scadere, pana in toamna anului viitor, daca totul va merge bine.
Pentru moment figuram inscrisi in cl I, dar mergem la grupa pregatitoare din cadrul aceleiasi scoli, intrucat conducerea scolii refuza sa ne dea dosarul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Logopedie a facut 2 ani cu logopediul de la scoala, saptamanal.
Nu vreau sa fiu rea dar rezultatele au fost zero.
Acum vorbeste perfect, are un IQ de 120, dar .......

Mergi la inceput