Mamica incapabila sa-si educe copilul cauta...(3)
Raspunsuri - Pagina 18
rrox3 spune:
La multi ani Gheo!
Sabina sa-ti traiasca baietelul si sa fie fericit!
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
rrox3 spune:
Bic eu iti spun doar atat: TU excelezi pe toate planurile? Esti cel mai tare om de stiinta, cel mai talentat si creativ artist, cel mai dibaci tamplar, etc. ? Esti nefericita din cauza asta?
Uita asteptarile astea narcisice de la copilul tau. Lasa-i libertatea sa fie ea insasi si atunci vei fi cea mai buna mama.
rrox3 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui maria_alexia
Sanzaiana, mie mi se pare ca TU esti cea care e prea mult prinsa in impartirea lucrurilor/atentiei/dreptatii intre ei. Nu sunt deloc sigura ca nazdravanii tai cer sa primeasca totul in mod egal. Parerea mea e nici sa nu te mai straduiesti s-o faci. Ci sa le dai in schimb fiecaruia ceea ce are nevoie. [ |
Foarte corect! Cumva, tu Sanziana, ai reusit sa-i pui in competitie, sa-i faci extrem de atenti la impartirea dreptatii. Gestul cu bulinele a venit exact pe ideea asta, dar sigur ai manifestat-o si anterior in alte moduri. Probabil tocmai din grija de a-i trata egal
sanziana27 spune:
Din ceea ce-mi spuneti voi e clar la noi un punct 0, probabil e un puseu de crestere la amandoi.
Un avantaj va fi acum ca Dragos a fost inclus in grupa mijlocie si asta ii va conferi o alta abordare.
Sper sa nu trecem iar printr-o adaptare grea ca anul trecut, ca a schimbat gradinita (acum va merge la program prelungit)
Tangerine faza cu hainele am facut-o (el a decis sa i le dea lui David sau unui vecin sau...)dar din cand in cand isi aduce aminte ca au fost ale lui (simtul proprietatii ff dezvoltat)si se revolta:sa mi le dai inapoi, asta e a mea, nu i-o mai dau
Dragos se intelege bine cu copii mai mari decat el pt ca ei cedeaza in favoarea lui, fiind mai mic (cand mergem in parc imediat se lipeste de cate o fetita cu care se intelege perfect)
Ei cu David nu mai sta asa treaba amandoi vor aceeasi masina si trag de ea unul in stanga unul in dreapta, am incercat si varianta pe ceas 1 minut unul alt minut altul, pai ce David stie ce-i ala minut si cum era la Dragos sarea sa i-o smulga din mana.
Acum e perioada cea mai grea a copiilor (una din..) 2-4 ani si la noi sunt 2!
Cu rabdare si tact vom depasi si perioda asta si voi zambi spunand ce simplu a fost se certau pe masinute...si vor veni alte etape si alte obstacole!
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani
sanziana27 spune:
Rrox uite la faza cu povestitul si lui David nu m-am gandit ca poate fi interpretata si altfel, merci!Bun, va ramane o complicitate activitatea doar cu el, "un secret al nostru" Pica la tanc mesajul tau, mai ales ca maine il ia ta-su cu el si David ramane acasa si clar nu il vom mai "descoase"
tangerine spune:
sanziana, la faza cu vrea aceeasi jucarie si aceeasi chestie, etc eu am ajuns la punctul in care ii las sa se descurce; nu intervin decat daca se apuca sa se bata
si cateodata, rar, unul din ei decide ca e mai bine sa ii ofere celuilalt jucaria
sau isi da seama de cantitatea de frustrare pe care a acumulat-o si se apuca sa o elibereze- adica mia pe scurt urla pana nu mai poate
am incercat cu luat jucaria, nu merge; am incercat cu explicat pana la lesin, nu merge; asta cu lasatul in pace pare sa functioneze cat de cat sau macar are sanse sa iasa din ea pana la coada o formula de colaborare
daca iese cu bataie, incerc sa consolez ambele parti
de obicei una din parti are mare nevoie de atentia mea
as vrea sa stiu si eu alte solutii la situatia asta
tangerine spune:
sanziana, daca zici ca el i-a oferit hainele, atunci e suficient sa ii reamintesti intelegerea; daca ti se pare regreta cu adevarat, i-ai putea propune o formula de retragere/inlocuire;
parerea mea e ca in timp copiii inveta sa isi gestioneze frustrarea, ceea ce e una din cele mai mari realizari (daca si noi parintii reusim sa facem acest lucru)
rrox3 spune:
Cu placere Tangerine. Si mie mi s-a parut foarte importanta concluzia aceea, cand am ajuns la ea.
Sanziana tu esti foarte incordata, tensionata. Esti apasata de greutatea de a fi responsabila pentru baietii tai. Aproape in fiecare mesaj ai mentionat cumva "e greu". Relaxeaza-te. Nu-ti mai face atatea griji, atatea scheme si atatea socoteli. Ai doi copii sanatosi si dragalasi, bucura-te de asta. Incearca sa dai fiecaruia ce are nevoie, si tie la fel. Sa va simtiti bine. Sa scapati de stress si competitie. Fa un pas inapoi, uita-te putin la big picture si nu va mai consumati energia in nebunia asta a impartirii fix pe din doua. Ia-i si dragaleste-i pe amandoi si gata. Si daca vreunul vrea exclusivitate, tabara impreuna cu celalat pe el la gadilat Serios, joaca si umorul detensioneaza de minune.
sanziana27 spune:
La noi se termina cu bataie cam 99% din cazuri ca niciunul nu e dispus sa cedeze.
Daca unul trage si celalt o scapa, revine cu forte noi si se repede si o apuca din nou
Explicati-mi inca o dilema cum reusesc sa faca kk amandoi o data si nu doar 1/saptamana, ci 5 zile din 7.
Faza decurge asa:
-unul dintre ei anunta:Mama kk!
Ma indrept cu el spre baie, celalalt si eu, si eu! Si Face!
Pt noi e o enigma totala
rrox3 spune:
Tangerine si eu am ajuns la concluzia ca cel bine este sa le las sa se descurce singure. Intervin in caz de bataie si le separ.
Mai ai si optiunea sa ii chemi la alta actiune incitanta daca stii ca-s cu toleranta scazuta la ora respectiva. Eviti bataia in felul asta Dar daca-s odihniti si in forma buna, cred ca e cel mai indicat sa-i lasi sa se descurce si sa negocieze o solutie. E un bun antrenament.