Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (130)
Raspunsuri - Pagina 16
Beatrice1982 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dulcineea_cj Pupam nora Cristi,frumusica si cuscra harnicuta ! Bea,ce mai face? Bucura-te de anii copilariei copilului tau - pentru ca trec asa de repede ! mami de 2 ochi albastri |
citeam in urma acum.....si am dat de mesajul tau...sa spun repede...........
eu nimic special...............
servici...acasa.........lucru.....schimbul doi pe acasa...........seara spal bibe pregatesc tot pt maine.........si dimi suna ceasul pe la 3 jumate sau 5 vin acasa..................si incep din nou......de cand am intrat ultima data nu v-am mai citit deloc, ce mai nici nu am mai stat la calculator........acum simt ca ma ia si o raceala................deci is aranjata............
LA MULTI ANI CRIS MARIO!!!!
22??????????wowwwwwwwww
multi inainte!!!!!!!!!!!!!!!!!
fericita si linistita suflteste.................si multa multa iubire de din partea copiilor si de la sot luna de pe cer............ca o meriti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
te pup dulce si ma bucur ca nu ti-am rarat ziua de nastere
Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...
Beatrice1982 spune:
si tati nostru se descurca de minune cu Ivan.ceea ce ma bucura enorm de mult.........fapt pentru care am mers toata sapt la muncaz, chiar sia zi..................
ceea ce e nasol e ca tre sa stau in picioare 8/10 ore si e cam obositor ....dar ma tin cu dintii de puterile si resursele pe care le mai am..........................
sunt foarte dragurti impreuna va pun poze, dar nu stiu daca apuc azi.,,,..nii nu am mai vz poze cu pufi.............
simpli si dulciv-ati intalnit???????????????????????
sa moara amma daca nu am uitat ca azi e 4.....dar oricum nu a mai mers sora mea la cluj, asa ca nu puteam ajunge.......................:(((((
sper ca v-ati intalnit................
sorry ca nu am putut da nici un smen de viata dar................serios am uitat in atata harmalaie...................
si mie mi-e dor de el, dar ii sun de multe ori pe zi, ca am reusit sa imi fac vreo 400 de min cu 4 eur...............si stau linistita..............
papa si el orice.sau nu chiar, la asta ma abtin ce si cum, ca nu vreau sa fac rau la imeni....si eu ca larisel, desi recunosc ca ea si decenuela mi-au foat un asa numit model, ca nu au tinut cont de multe cele ce se scrie la carte...................unele mai grave altele nu chiar asa................dar nu sunt problemee deocamdata................nu a facut alergii nu plange...........asa ca, daca lui ii place e ok.........................
degeaba ii dau supa de legume., ca nu mai vrea, plnge langa el , in schimb e mort dupa mamaliga cu branza si smatana si dupa supa de cartofi/varza/rosii..........etc....................
mno noi sa fim sanatosi
acu ma duc sa ii dau papa.........................si apoi baita si somn................
revin sper azi....daca nu maine
Am atata dragoste sa iti ofer, incat nu stiu daca o sa imi ajunga zilele ce le mai am, sa te pot iubi...dragul meu copilas...
Beatrice1982 spune:
aaaaaaaaaaaa.....................sora mea e bine
bate inimioara cu 109/min...........se vede embrioniul.ii e rau....vomita..........
si sotu e bine in 12 trebuie sa mearga la control..........
lalitica2000 spune:
O vorba spune, mai bine mai tarziu decat niciodata….asa ca am aparut si eu dupa o lunga perioada.
In primul rand va multumesc tuturor ca v-ati rugat pentru David si v-ati gandit la noi, in perioada asta. A insemnat mult pentru mine sa stiu ca nu ne-ati uitat.
Acum sa va spun ce am mai facut noi. Incerc sa nu intru in f multe detalii. Deci pe 21 februarie l-am nascut pe David, o gagalice de baietel, 2200gr si 44cm. Precum stiti a urmat operatia pe inima la doua zile de la nastere, operatie care a decurs bine. Totul a fost bine pana la inceputul lui Martie, cand ne-a chemat dr sa ne spuna ca David mai are niste probleme care se pare ca sunt mai grave. Din cauza icterului care nu ii mai trecea si a unor analize care erau aiurea, se parea ca David avea nevoie de transplant de ficat. Vestea asta m-a socat, m-a zdruncinat, a cazut cerul pe noi. Doctorii de acolo, f draguti, luasera legatura cu o clinica din Hamburg, specializata pe transplanturi de ficat la copii, clinica care a spus ca ne primeste daca avem 250.000 eur. Dupa vreo 2 saptamani de schimb de emailuri intre clinici, s-a ajuns la concluzia ca primesc si ei formularul E112, asa ca am apelat iar la CASMB. Norocul nostru ca aveam ceva cunostinte acolo si am obtinut din nou aprobarea pentru investigatii, iar pentru partea de transplant efectiv am depus dosarul la Ministerul Sanatatii. Nici nu va inchipuiti ce diperare am trait atunci, am trecut printr-o depresie extreme de urata. Adina stie, ca saraca nici cu ea nu mai aveam puterea sa vorbesc, plangeam intr-una si ma intrebam de ce David. Am avut o perioada crunta, in care nu puteam efectiv vorbi, manca, plangeam doar si refuzam sa ma apropii de David de frica sa nu ma atasez de el si el sa moara. Era un instinct de aparare, nu-mi dau seama. Pana la urma cu ajutorul familiei si al prietenilor, am reusit sa ies din acel butoi nenorocit. O perioada am incercat sa mai citesc pe forum, ca ma gandeam ca imi mai distrage atentia, dar sa nu ma intelegeti gresit, dar mai mult ma intristam si mai tare cand vedeam ce viata as fi putut avea si eu daca David ar fi fost sanatos.
La 5 saptamani de la nasterea lui David am plecat cu o ambulanta spre Hamburg. Acolo am mai stat inca 5 saptamani. Dr de acolo i-au facut lui David tot felul de teste, unele incepeau sa iasa mai bine, altele mai rau si ne tot spuneau ca e un caz complex, ca nu-si dau deama de ce reactioneaza asa, ca inca nu stiu daca sa-I faca biopsie la ficat sau sa-l deschida sis a vada ce este inauntru. Dupa vreo 2 saptamani de stat acolo s-au hotarat la biopsie. Cam in perioada Pastelui David incepea sa fie tot mai bine, asa ca pe cand au venit rezultatele de la biopsie, David s-a refacut de la sine si uite asa am scapat noi de transplant. Problema se pare ca aparuse de la toata medicatia primita prin perfuzii in urma operatiei la inima (la un moment dat avea 23 de perfuzii). Se pare ca ficatul lui nu a facut fata. Din pacate nu am putut respira fericiti, deoarece el de cand s-a nascut a primit nos stop insulina, pentru ca tot timpul facea hipoglicemii sau hiperglicemii. La inceput nimeni nu a dat mare importanta, ca ne gandeam ca va trece de la sine, dar la Hamburg fiind, dupa cateva teste, ecografii si alte analize, s-a constat la David s-a nascut fara pancreas si fara vezica biliara. In lume exista cam 30 de copii nascuti fara pancreas, deci va dati seama cat de speciali suntem. Partea buna este ca se poate trai fara pancreas. Va trebui toata viata sa faca injectii cu insulina (este ca si cum ar avea diabet) si va trebui sa ia niste enzyme care sa-l ajute la digestie. Pentru ca la hamburg a fost tinut numai pe perfuzii cu insulina, a trebuit san e intoarcem in tara cu perfuziile dupa noi impreuna cu o dr si o asistenta de la acel spital. Direct de la aeroport am mers la Budimex, in Bucuresti unde am mai sta o luna de zile pana a fost stabilizat glicemic. De abia aici la acest spital am reusit sa-l tin si eu pe David in brate, fara perfuzii, deorece pana atunci (aproape 3 luni de zile) nu puteam face decat 2 pasi cu el, deoarece era legat la acele blestemate de perfuzii.
In concluzie de abia pe 28 Mai am inceput si noi o viata in 3, cat de cat normala, cand am ajuns in sfarsit ACASA. A durat ceva pana ne-am acomodat unii cu altii, pana am invatat programul lui (trebuie sa-I dau sa manance din 3 in 3 ore), sa-I fac injectii, sa-I iau glicemia inainte de fiacre masa, inclusive noaptea la 12 si la 3 etc.
Acum la 6 luni, ma uit la el si nu-mi vine sa cred ca am ajuns asa departe, pentru ca in Germania de multe ori nu puteam sa mi-l imaginez pe David crescand.
Este un dulce atat la propiu cat si la figurat. Rade intr-una, este foarte prietenos, inca nu sta in fundulet decat sprijinit, nu se rostogoleste de pe spate pe burta si invers, dar ajungem noi sa le facem si pe astea. Ne incadram si noi in categoria manechinilor, pentru ca are doar 6100gr si 65 cm, dar recuperam la dinti, ca deja avem 4 dintisori si sunt pe cale sa mai iasa inca 2.
Stiu ca m-am intins mai mult decat ca o placinta, dar am incercat sa fiu cat de cat succinta si sa va povestesc prin ce am trecut, ca sa ma intelegeti de ce am disparut o buna perioada de timp. Am avut nevoie de un timp ca sa imi revin pe picioare ca sa pot duce totul. Si acum scriind, m-au mai napadit amintirile. Am trait si multe momente frumoase acolo, ne-am facut si prieteni nemti, cu care ne-am si petrecut vacanta in Romania vara asta. Oricum experienta asta mi-a schimbat total perspectiva asupra vietii si asupra ceea ce este important pe lumea asta. La ce cazuri de copii bolnavi am vazut acolo in Germania, sincera sa fiu, ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca nun e-a dat o cruce mai grea, pentru ca cu ce are David se poate trai, cu putina disciplina din partea noastra si a lui, David va duce o viata normala.
Sper sa fiu mai activa de acum, ca de saptamana asta am si eu un ajutor in casa si asa am sa fiu mai libera, pentru ca pana acum mie David imi ocupa tot timpul, iar cand aveam putin liber mai citeam pe net, despre bolile de inima, despre diabet, despre pancreas etc.
Hai ca mai citesc din urma si revin….acu va las sa cititi povestea de seara…care este cu happy-end pana la urma
miremia spune:
Lalitica
Cuvintele sunt de prisos.......m-a cutremurat ce ai povestit acolo. Ma bucur ca David este bine acum si ca va bucurati de o viata normala in familie. Ne-am gandit mereu la voi si am sperat sa primim vesti bune de la voi, pe care pana la urma le-ai adus.
As vrea sa te citesc cat mai des si poate intr-o zi sa-l cunostem si pe micutul luptator David.
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)
AMR 6 kg
lorex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana_g vorbiti de dat cu "oo" apropo de ce au mancat copii.....eu va intrec pe toate.....am o retinere, ca o sa spuneti ca-s dementa....dar a fost caz de forta majora. eram la viena, spre 6 seara, cautam sa mancam ceva. pentru asta mic aveam un iaurt pregatit. ne asezam la masa, scot iaurtu sa-i dau ca deja incepuse sa planga.....si, "surpriza", nu-i place! il scuipa, se stramba si continua sa planga.....sotu ma intreaba daca mai are sens sa comandam cu el in halu asta.....senzatia era ca toata lumea din jur ne arunca priviri mai mult sau mai putin intelegatoare....asta mic se mai linisteste, comandam ceva pana la urma, inclusiv o supa crema de brocoli pt sot. vine supa......asta mic iar incepe...si intreb ce supa e aia, daca e buna...da, e cam sarata....ia da-o un pic.....gust, zic ca e ok, nu piperata, nu nimic, sarata cu bun simt...si purced la a-i administra copilului supa crema de brocoli...mamaaa, se bateau turcii la gura lui, pe nerasuflate...mai voia, mai voia.....o manca pe toata pana la urma daca nu ma opream....a supravietuit experientei, promit sa nu se repete. dar dupa cum am zis, era caz de forta majora! mama unui pui...Stefan |
_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...
01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_
lalitica2000 spune:
miremia, cu siguranta voi fi mai activa....am vazut ca esti din bucuresti, asa ca poate intr-o zi facem un parc impreuna cu bebeii
citeam in urma ce de meniuri incropeste larisel. Jos palaria pentru organizarea ta. Sincer, chiar nu stiu cum ai timp si pentru fete si pentru asemenea diveridifcare si sa mai intri pe net din cand in cand. As avea multe de invatat de la tine...
si noi am ajuns la diversificare, dar nu merge stralucit, poate si din cauza eruptiilor dentare, ca nu prea imi mananca.
am vazut si filmuletele cu bobitza a lui Lorex...ce sa mai zic, ai o fata pe cinste
xela_07 spune:
lalitica2000 - Doamne Dumnezeule prin ce ati trecut, nici nu pot sa-mi imaginez ce a fost in sufletul tau . David e un luptator, seamana cu mami a lui .
Nu pot sa uit cat voi trai poza "cosmeticizata" pe care ai trimis-o inainte de problemele cu ficatul. Mi-ar placea sa ni-l arati intr-o poza cum rade ...
am ramas fara cuvinte ....
xela_07 spune:
dulcineea - am folosit mazare congelata si am facut-o cu rosii si marar
ana - in fond era o supa de brocoli, nimic otravitor
xela_07 spune:
bea - om al muncii ce esti, uite un tir de
ma bucur nespus pentru sora ta, Doamne ajuta sa fie bine de data asta