Prietene la bine si la greu - 48

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Am citit in graba, deci am retinut putin.

Alexa75, pai hai in parc! Poti in Herastrau? Noi acolo ne vedem. Nu stiu daca am retinut bine, parca se face o intalneala si in IOR?(asta daca ti-e mai la indemana IOR)

Da, asta cu alaptatul si mersul la birou pt mine e hot-hot. Eu ma incapatanez sa sper ca o sa reusesc sa trec cu alaptatul pragul de 1 an. Nu prea am unde sa ma mulg la birou, nici timp nu cred ca o sa am - dar deocamdata nu ma gandesc la asta. Eu acum incerc din rasputeri sa ii fac fetitei un program de mese - din pacate, nu prea imi iese, cum ma plangeam la unison cu Krelia.

Fetele dornice de plimbare in grup, prestam maine? Eu iau drumul parcului pe la 9.30-10, cam asa. Nu am verificat conditiile meteo, dar cred ca va fi ok.

Habar n-am daca se face sau nu, dar va dau link-ul asta, e un mesaj de la o fata de la dovlecei, pe mine m-a motivat incredibil. Pur si simplu mi-a schimbat starea de spirit!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=155776&whichpage=12
(vedeti postarea aidaciolac, a doua de pe pagina)

Daca vreti, puteti citi si povestea de la semnatura, e cutremuratoare, eu plang de mai bine de o ora.

Noapte buna! Cu fulgusori cuminti! Si daca o sa fie o noapte grea, citind mesajul aidei, sunt convinsa ca n-o sa vi se mai para chiar asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Broscuta mor de ras cand te citesc.
Lyly maine vedem cum o sa-i placa dovleceii, daca nu-i mananca Vlad sotul s-a inscris pe lista, a zis ca miros bine, Dar la cum evolueaza lucrurile... azi a plans aproape la fiecare masa, nici nu stiu unde sa apuc cu el, parca este mai fornait si cad ma vede cu sprayul cu apa de mare deschide gurita, daca vede ca nu are succes incepe scandalul, eu calare pe el, el se zbate si urla de ne stiu toti vecini.
Tina pupam micutul Geo sa treaca sperietura si supararea.
Vlad doarme de pe la 22,15 foarte multumit (chiar sforaie ) ca azi s-a vazut cu Lila, drept este ca Lila era cam tafnoasa si nu la prea bagat in seama, dar el s-a multumit si cu atat. Lila era foarte cocheta si atat de serioasa ca nu ma reusit nici cum sa-i smulg un zambet.
Raluci nu ne spui nimic de la intalnire?
Gata, ca nu mai sunt coerenta, ma bag la
NB

mami de Vlad (29.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

Alexa, si mie mi-e cam greu de crezut asta cu mancatul singur in jurul varstei de 1 an. Ma bag si eu ca musca si zic...daca printesita ta molfaie ceva, caat de cat acolo, las-o sa-si bage manuta in mancarica. Ceva ii intra ei in stomacel. Si poate mai alternezi cu cate o lingurita asa, in joaca....o fi si ea intr-o stare aparte, nah...ca tot omu', cu toane .

Ali, bine ca te-ai linistit!
Sper ca nu ai pus la suflet prostia spusa de dr, da?
Cum adica esti de vina ca nu ai chinuit copilul sa mearga?
Of, iar doctori din astia?

Floricik, sa stii ca am tras la sorti ...am avut de ales intre oala si o orga...si am ales oala ca intra mai bine in geanta cu jucarii , mai ales ca e un obiect tare apreciat.....una-doua gateste in ea si invarte biscuitii pe'acolo, ca un adevarat bucatar

Natalia, cunosc razboiul asta...si daca uneori nu ar fi nevoie de el, asa l-as lasa balta, dar, azi, de exemplu, am scos niste dusmani verzulii...daca ii mai lasam 1 zi, cred ca ne mancau pe toti . sa treaca dintii! (pana acum, la noi a fost totul ok cu dintii)

Cuscri, eu vreau 2 paneuri d'alea. Merge si cu otzar de smantanica? Sau mai degraba cu mujdei, ca la dovleceii pane?
(sau si mai bine, ete ashea: pt varianta soft - mujdeiu', pt varianta hard - smantanica )

Ionela, cum or fi, cum n-or fi retele astea...gust sa aiba....ca aspectul nu mai conteaza asa mult, este?

Tina, carti din alea are si Rares, insa cu fructe si flori....sunt adevarate "inele de dentitie" pentru el
(of, tare rau imi pare pt cazturile lui Geo. Toate sunt ok, da?)

Lyl, mda....ma consolez cu gandul ca pana la urma, fiecare copilut are toanele lui, unii se manifesta ziua, altii noaptea...si tot asa. Si incerc sa am rabdare

Broscuto, mda...asta inseamna sa nu vorbesti ....ca nici eu n-am zis nimic...nici tu...si nici pisica asta de Licurix...deeessiiiii...io zisai aci ca plec la mare..si unde..si cand...da' deh... (las' ca nu intrara zilele in sac) (in seara asta vad ca sunt olteanca )
(auzi, dupa fight-ul asta cu hazband, urmeaza impacarea aia, da?)

Hm, cre' ca va zic pusi-pa si noapte buna....ca azi deja v-am sufocat cu purple color asta.....si ma gandesc ca maine poate totusi maia pus sa fac si eu diverse nefacute prin casa ...treburi gospodaresti, dom'le, nu prostii!

Hai, la fete!

Edit: in urma linkului pus de Dozz , promit sa nu ma mai plang niciodata de copilul meu....ca nu doarme cand am eu chef sa o flenduresc aiurea.....ca nu mananca cat i-am facut eu de mancare, ca nu bea apa.....ca nu sta sa-i tai unghiile, ca nu...ca nu....ca nu....

_
Krelia, mami de tzutzupid Rares-Mihai (05.11.2009)

"Children make you want to start life over."
Muhammad Ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Dozz m-ai omorat, nasul s-a infundat de tot, ochii curg si ustura. Cutremuratoare poveste, puternic caracter.

mami de Vlad (29.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Seara buna si de la noi!
Am reusit si eu sa ajung la zi cu cititul, dar sunt asa multe informatii iar eu atat de obosita, incat cu greu as putea pune de-o placinteala.

Mai intai, LA MULTI ANI, RALU!!! Sa fii iubita, sa te bucuri de viata si de barbatii tai!! (si sa lasi depresiile pe cand vei avea de 3 ori ani astia...)

LA MULTI ANI si sarbatoritilor zilei!

Am vazut o gramada de poze frumoase cu piticuti voinicei, care nu mai au deja mutrite de bebei. Ce mari au crescut fulgusorii nostri!

Ali si Licurici, ma bucur ca e totul ok cu puiutii si ati iesit bine la analize.

Andre
, multumim mult de retete. Incerc si eu zilele astea cel putin una din variante. Sa intreb sotul pe care o prefera.
Apropo de vinete, am o intrebare: cum sa traduc eu ca se numeste in romana magaoaia de aparat de copt vinete si ardei? Ca parca "aparat de copt vinete si ardei" e prea lung.... (Frate-meu, care face bani si din piatra seaca , vrea sa importe in RO aparate din astea. Acum il ajut la partea organizatorica - legatura cu producat., contracte, traduceri, etc. Insa, nu stiu cum sa traduc in romana minunatia asta...)
Are cineva vreo idee, pliiiiizzz?

Krelia si broscuta, mor de ras cand va citesc.

Natalia
si Many, ne primiti si pe noi in clubul fornaitilor? Eu deja cam disper, ca nu se vede nimic in nasuc, dau cu ser fiziologic si inca niste picaturi date de pedi, si nimic. Ba inca mai abitir horcaie parca...Azi noapte m-am trezit de la niste zgomote ciudate, ca un sfoarit asa, si nu stiam de unde vin: de la copchil sau de la sot. Sotul dormea cumintel, iar copchilu...se chinuia saracul la fiecare respiratie. Am incercat si cu aspiratul, dar in afara de niste tipete cumplite, nu iasa nimic. Habar nu am unde sunt localizati mucisorii aia de nu de clintesc deloc.

Tina-gospodina, imi pare rau de cazaturile lui Geo. sa treaca.
Of, si la noi a mai cazut Timi o data. E deajuns o secunda sa intorci capul...si s-a dus. Mai ales acum, de cand a inceput sa o ia la pas prin toata casa, merg si eu ca un caine politist in urma lui , mai in genunchi, mai tarash, mai cocosata, dar mereu cu mainile in jurul lui, gata sa-l prind. E cumplit de obositor. In cateva secunde se ridica (agantandu-se de absolut orice), si in momentul urmator se aseaza din nou. Si repeta asta la nesfarsit, pana cade lata babetul de mine si il pun in patut ca sa-mi trag si eu sufletul. Dar sa nu credeti ca el e obosit. Noooo! Acolo incepe sa faca fandari...mai ceva ca fotbalistii. Ia cate o jucarie de pe saltea, o lasa jos, se apleaca dupa ea, si tot asa pana il apuca nervii si vrea s-o luam iar de la inceput cu exoploratul casei.
Abia astept sa inceapa sa mearga singur.

Si al meu, la fel ca Mateiutzul lui Coque, rade daca ii spun ca nu e voie la priza, si se indreapta mai cu viteza inspre ea. De o saptamana a inceput sa mearga si 4*4 cand nu are de ce se sprijini ca sa mearga in picioare, si asa viteza areee....
La mine o singura priza e mai la vedere, si aia e atractia number one. Am vazut la cumnatu-meu ca are niste aparatori la prize (ca o clapa care se inchide cumva si blocheaza accesul copiiilor).

Mihamora
, mersi pt pontul referitor la curatarea limbutei. Am incercat de cateva ori cu bicarbonat si apa. S-a curatat foarte frumos acolo unde am ajuns cu degetul infasurat in compresa. Asa shod arata acum...jumatate de limbuta e ca noua, cealalta jumatate...captusita. Nu stiu cum sa fac sa-i deschid mai tare gurita, ca de cand cu siropurile si tantumurile astea pt rosu-n gat, are o adevarata fobie cand ma vede ca ma apropii de zona capului.

floricik, sa aveti un timp fain la munte, si sa-i repari rapid curucelul zburlitei.

Lumi, asa bine te inteleg cu starile din "valea plangerii"!
Poate ar fi intr-adevar o solutie sa ii mai dea si altcineva de mancare printesei. La noi asta a mers deocamdata. Nu ma laud, ca poate nu tine mult. Oricum, eu eram terminata de oboseala si cu nervii prastie, si cand il vedeam cu imi da peste mana si isi strange buzutele, simteam ca o iau pe campii. Asa ca, i-am decalat putin mesele, astfel incat sa ii poata da sotul macar o masa. Ce a facut, ce n-a facut nu stiu (ca eu ii montam copchilu in scaun si fugeam din bucatarie sa nu mai aud concertul de maraieli), dar azi i-am dat 150 gr de fructe, fara circ, fara cantat, fara maimutareli. Legumele le-a dat tot el, ca n-am avut curajul sa ma bag la asa lucruri avansate.
Pentru a treia masa nu a avut niciunul din noi nervi pana acum, asa ca...laptele e de baza.

A, si a mai mers o chestie zilele astea: nu mai stiu care din fete spunea ca i-a dat firmituri mici de paine pe tavita. Cred ca Simina. Am incercat si eu asa: i-am pus cateva firmituri mici dinainte, iar el, preocupat fiind sa le prinda intre degete si sa le duca la gurita, nu se mai uita ce cu spor balotam eu lingura dupa lingura in gurita lui.

Lavi, am citit cu groaza prin cate treceti. Imi pare tare rau ca sunteti atat de incercati. Multa putere iti doresc.

Am vazut discutia despre incaltamintea piticutzilor. Am salvat linkurile, si ma bag cat de curand la studiu. Multumesc mult fetelor aducatoare de info.

Ma bag si eu la somn, ca atat m-a tinut neuronul.

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cory_B spune:

Neata feteleVa pup pe toate,va citesc din umbra. am vazut poze cu fulgusori superbi si... MARI Acusica 1 anisor, nu-mi vine sa cred. Al meu pui merge toata ziua, la capitolul incaltaminte avem deja vreo 8-9 perechi, ma bazam pe cateva din primavara dar...nici nu-i mai intra in piciorus. acum poarta nr.20 iar la unele modele nr.21. In curand o ia singur la pas, deja are tentative in patut, face pasi singur, nesustinut. Iar cand merge pe jos vrea sa-l tinem doar de o manuta La capitolul "papa" noi stam la fel, suntem in ruma rau...dar chiar nu ma agit. Cand va vrea , va papa. Oricum am obs in ultima perioada nu numai ca suge ff des dar ca si plange de foame(e un plans specific) si atunci profit si ii dau diverse(spanac,peste,out,budica de dovlecei la cuptor,iaurt) . Dupa ce papa e tot un zambet,deci clar va intelge curand ca tb sa mai pape si altceva inafara de tzitziLa capitolul "somn" la feeeeel Adica "nesomn" Treziri f dese...motiv pt care pe parcursul zilei are 4 reprize de somn a cate 45-50-60 minute.(depinde de chef)Vroiam sa ating un pic subiectul "taiat motzul" avand in vedere ca se aporpie primul anisor si traditia spune ca pe la un an se intampla faza asta(eu recunosc, nu prea le am cu aceste traditii) Voi v-ati gandit la asta? Sau mai asteptati? eu am si o pb: nu prea am ce motz sa-i tai Al meu e cam cheliuta....Va pup pe toate si in special pe toti fulgusorii superbi si urez "La multi ani" tuturor sarbatoritilorCea mai fericita mamica de Andrei Nicolas (21.10.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Neata,

aseara am avut pauza de net s-a impiedicat pe undeva.

Supernany super fata, am invatat o gramada de chestii. Licuric cum ziceam am mers la ea pt faza cu adormitul, altfel decat la tzatza si nop nu exista metoda mai buna. O sa revn cu rezumat

ASTAZI PARC?

by Raluca, full time mother for Remus Andrei(8 nov '09) hai cu bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluci_b

Neata,

aseara am avut pauza de net s-a impiedicat pe undeva.

Supernany super fata, am invatat o gramada de chestii. Licuric cum ziceam am mers la ea pt faza cu adormitul, altfel decat la tzatza si nop nu exista metoda mai buna. O sa revn cu rezumat

ASTAZI PARC?

by Raluca, full time mother for Remus Andrei(8 nov '09) hai cu bb2

Abia asteptam rezumatul!

Eu cred ca va fi parc, sa vedem ce zic celelalte fete.
Ana mea a mancat fructele si a palit-o un mare somn, nu reuseam sa o imbrac nicicum, asa ca am culcat-o. Voi iesi in parc dupa ce se trezeste, iar trezirea o estimez in jurul lui 9.30, max 9.45. Deci eu ajung in parc cam pe la 11.

Coque, Monis, Lyly, Many, Lili si alte doritoare, voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui krelia
Broscuto, mda...asta inseamna sa nu vorbesti ....ca nici eu n-am zis nimic...nici tu...si nici pisica asta de Licurix...deeessiiiii...io zisai aci ca plec la mare..si unde..si cand...da' deh... (las' ca nu intrara zilele in sac) (in seara asta vad ca sunt olteanca )
(auzi, dupa fight-ul asta cu hazband, urmeaza impacarea aia, da?)

hmmm..ioti bre daca nu comunicam..
Eu nu am indraznit sa sacai nici una din fetele venite la mare pe principiul ca voi veniti in concediu cu familia, si tre sa va faceti fereastra si spatiu sa va intalniti cu noi, sa lasati o dimineata/dupaamiaza de plaja ca sa veniti la Mangalica. Adicalea eu nu am vrut sa deranjez.
Cu toate fetele cu care m-am vazut(Ancutza, Monis si Floricik), ele au spus ca vor sa ne vaza, si am indraznit sa vreau si eu. Si la tine m-am gandit sa stii, pe cuvantu meu..da am zis ca daca nu zici nimic probabil nu ai cum sa vii, deh..cu familia in concediu, sotz, cupil..(Adica eu pot sa bag mana in foc ca de as merge cu sotzu la munte, sigur ar face mutre mutre sa ii zic ca vreau sa ma intalnesc spre ex cu Stephy. Bine..da pe sotzu meu, nume de cod zmau, il stiti toate ca e cu cuiu impotriva forumului..)
Si iote de asta nu am zis nimic nici tie, nici Lylyanei( care fuse de 3 ori la mare de nu ma insel), nici Marieiandrea, si cred ca au mai fost fete..Eu sunt aici, nu plec nicaieri, voi sunteti cele care veniti doar pentru cateva zile sa va bucurati de mare si soare, si eu nu pot indrazni sa va zic sa va rupeti de bucuria de a profita de concediu ca sa va intalniti cu o miorlaita ca mine

Nah..acu sa stii ca am vrut sa vaz albastrelu burticos, sa mor io..Da nu am indraznit sa zic nimic..

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui smaranditza
Apropo de vinete, am o intrebare: cum sa traduc eu ca se numeste in romana magaoaia de aparat de copt vinete si ardei? Ca parca "aparat de copt vinete si ardei" e prea lung.... (Frate-meu, care face bani si din piatra seaca , vrea sa importe in RO aparate din astea. Acum il ajut la partea organizatorica - legatura cu producat., contracte, traduceri, etc. Insa, nu stiu cum sa traduc in romana minunatia asta...)
Are cineva vreo idee, pliiiiizzz?

ui..sa stii ca zilele astea cand mi-am cumparat ardei multi pt iarna, ma tot gandeam la magaoaia ta de copt si tare jindeam sa am si eu una sa pot papali ardei copti..Ca pe aragaz anu asta nu am mai indraznit sa fac, ca sa nu fac fum in casa..sa nu droghez rechinasa Si acu stau cu pofta in gat dupa ardei copti, ca nu am halit
Zi-i si tu cuptor de copt legume

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

Mergi la inceput