mamica de schimb

mamica de schimb | Autor: david_lucian

Link direct la acest mesaj

Nu stiu ce fel de mamica sunt. M-am casatorit cu un tatic vaduv, iar baietelul lui nu si-a cunoscut mamica. Inca ma lupt cu sentimentul ca nu eram in viata lor daca nu se intampla tragedia si sper ca cel mic sa simta ca are o mamica adevarata!
Astept un gand de la mamici asemeni mie.......si nu numai:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Bine ai venit! Ca vad ca esti noua pe forum.
Cred ca e normal sa-ti faci fel si fel de ganduri. Poate chiar sa te gandesti daca vei reusi sa fii o mamica buna. Dar gandurile astea le poate avea orice mama. Trebuie sa ai multa rabdare, sa-ti deschizi sufletul ca sa-l primesti in el pe baietel si fii sigura ca asa o sa-ti raspunda si micutul, cand va veni momentul. E o chestiune de timp. Copiii au in insinctul lor dorinta de a avea o mamica si are mare nevoie de tine. Fii naturala, iubitoare si intelegatoare si multe vor veni de la sine.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daviduca spune:

buna si bn ai venit pe forum.
eu nu cred ca esti o mamica de schimb,atata timp cat el n-a cunoscut-o pe mama lui naturala.stii cum se spune,de multe ori:mama e cea care te creste nu cea care ti-a dat nastere.din experienta iti spun ca nasterea e doar inceputul AVENTURII,ca sa spun asa.dar sacrificiul si problemele incep doar dupa aceea.esti pur si simplu mama care i-ai fost trimisa lui.daca esti sincera,rabdatoare si iubitoare copilul o sa simta asta.nu o sa fie usor,ptr cu propriul tau copil se intampla sa-ti pierzi rabdarea,dapoi al alteia,dar cu siguranta o sa fie foarte frumos.
cat are prichindelul???
astept vesti,te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

daca intr o zi,doamne fereste,baietii mei m ar pierde,mi ar placea ca noua mamica sa le vorbeasca despre mine,despre cat de mult i am iubit.
nu stiu cati ani are copilul,ce stie el despre mama naturala,dar daca stie adevarul si l intelege,oarecum,nu l lasa s o uite pe mama care i a dat viata....
iti garantez ca mai tarziu,copilul va aprecia asta.
mult succes in postura de mamica!cu dragoste se vor rezolva toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns david_lucian spune:

Multumesc mult pentru incurajari....aveti dreptate.
David are 1 an si 8 luni acum, iar la 3 sau 4 anisori vom incepe sa-i spunem despre mamica lui naturala. Abia astept sa stie si sa creasca cu acest adevar, iar eu sper sa avem o relatie reusita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, iti doresc sa fii mama pentru copilas asa cum si-o doreste el, dar am o mica intrebare...de ce la 3 sau 4 ani sa incepeti sa-i spuneti despre mama lui adevarata?
Spun asta nu ca sa te supar , dar nu am inteles , mama lui a murit la nastere sau atunci cand copilul avea 1-2 luni.Penmtru ca daca ea nu mai e in viata copilului dupa aceasta perioada, copilul o stie.Si ar fi frumos ca sa ii spui ori de cate ori va uitati la poze din album, si in care apare si mama lui , cine e, ce s-a intamplat, cum l-a iubit dar de acum tu o sa incerci si vei face tot ce poti ca sa stie ce e iubirea de mama pe aceasta lume.Nu astepta 3 -4 ani, de ce nu 8-9 sau la 18.Nu exista o limita de varsta cand copilul afla de mama lui , care l-a dorit in viata ei, dar destinul nu a lasat-o sa se bucure de el, nu din vina ei.Sa nu crezi ca un copil oricat de mic ar fi nu intelege.Eu zic ca cu cat mai tarziu , va intelege mai greu.Parerea mea.
Multa iubire iti doresc pentru puiul mic.

Mergi la inceput

Nu am ales noi varsta pentru a vorbi cu el despre mama lui, ne-a recomandat psihologul si abia din ianuarie bebe va locui cu noi.Acum este inca la bunicii paterni si facem "naveta". Il cunosc de la 4 luni si nu mi-am permis sa-l invat sa-mi spuna mama din cauza contextului nefericit...Stiu ca intelege multe, dar nu vorbeste si asteptam momentul sa poata intelege ceva din povestea asta.
Sper ca e bine si asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

david_lucian, altceva decat sa fii foarte buna fara sa astepti ceva in schimb (acum sau altadata) nu stiu sa-ti recomand .
Tu iubesti baietelul?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Da, asa cum imi iubesc familia. Se spune ca acea legatura speciala se creeaza numai cand il porti in pantece....astept si eu momentul asta cu urmatorul bebe, insa sunt convinsa ca ii ofer celui mic dragostea de care are nevoie si sunt de doua ori mai atenta cu el .
Numai bine la toata lumea !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Cand a murit sotul meu, fiica-mea avea 2 luni si jumatate, asa ca pot spune ca niciodata nu si-a cunoscut tatal biologic, decat din fotografii.
Dupa 2 ani, m-am recasatorit, iar sotul meu a devenit un adevarat tata pentru copilul meu. Sincera sa fiu ,niciodata nu ne-am gandit, nici eu, nici el, ca ar fi un tata de schimb. Fiica-mea,care are acum 12 ani, intotdeauna l-a considerat tatal ei,desi stie ca nu este cel biologic.
A stiu dintotdeauna, inca de cand era foarte mica, ca a mai avut un tatic, care a iubit-o foarte mult, dar care s-a imbolnavit si a murit si caruia mergem sa-i aprindem o lumanare de cate ori putem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

nu te lasa prada ideii aleia( precum ca nu l-ai fi cunoscut daca nu ar fi fost tragedia)
asta a fost nu ai cum sa schimbi trecutul, esti f norocoasa: poti schimba prezentul si viitorul. o sa aiba o mamica nemaipomenita de care are mult nevoie si o famile completa
iar legat de purtatul in pantece, sigur ca e o experienta unica pe care vrei sa o traiesti si tu. insa dragostea nu vine numai din asta, dragostea vine din suflet, din adancul fiintei.
legatura de care vb vad ca deja s-a creat, doar te ingrijorezi pt. ca nu stii ce fel de mamica esti.
va pup

ALAPTATUL HELPLINE

de piticotu' uriash

m-am facut maricica Floricele frumusele

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput