Fulguleti de nov-dec 2006 (233)
Raspunsuri - Pagina 8
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamaana le-am dus la scoala azi. prima zi. maine se duc cu school bus. s-au dus direct la joaca cu ceilalti copii pe carpet. la 11:10 termina. de abia astept sa ma duc sa le iau. si cristi de donia inceput scoala. aici se incepe in anul in care copilul implineste 4. deci ai nostri au colegi cu aproape 1 an mai mari |
mamaana, spune mai multe! Ai plans?
Maine ne vine si noua randul. Vai, de abia astept sa imi spui cum au fost la iesire.
Mult succes lui Tudor la liceu! Ii place?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
aka spune:
si noi incepem gradinita de luni. dar la noi nu cred ca vor fi probleme de adapatare, dupa un an de cresa. ea si acum mai zice uneori ca vrea la gradi, si cand ii vine cheful asta o mai duc o zi, doua la cresa. ceea ce ma ingrozeste sunt bolile cu care va veni. si parca vad ca va fi asa "generoasa" si-i va da si Mirunei.
va fi la grupa mijlocie, la stat, si sunt in grupa 28 . si eu ma gandeam sa-i duc ceva educatoarei, dar nu prea am idei.
apropo de dialogul de pe topogan, noi avem o noua achitie - prost/proasta pe care-l zice oriunde, oricui. degeaba zic ca nu-i frumos, ca ignor cand il zice ca tot nu-l uita. si ma gandesc cu groaza cu ce va veni de la gradinita...
donia ce ma bucur sa te citesc. dar ma intristezi cu intarcatul.
roxanica sa-ti spun de cris. mie asa draga cand spune ea ca mai are un copilas in burtica si inca 4 pe care ii cara in brate. cand umbla cu o papusa in sling, adica legata cu o panglica , cum le da laptic de la tzitzi copiilor mici iar celor mari cu canuta, dar lapticul e tot de la ea. ma copiaza in tot ce fac. e asa dulce , pana si atunci cand tipa pe strada ca n-am luat-o pe drumul pe care zice ea.
Yagmur
Daphna
Mamaana deja la scoala .la 4 ani.
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina si Andreea Miruna
Monicabb spune:
Asa, intrec masura azi.
Asa e Danutz, Dragos e posesiv cu lucrurile lui, are si cosmaruri pe tema asta, ba ca ii ia un baietel jucaria, ba ca avea doua pungi una alba si una rosie si pe aia rosie a luat-o marea, ba ca s-a suparat si a aruncat cu jucaria care s-a stricat, ba ca s-a spart nu stiu ce, ba ca a uitat ceva in statie la autobuz. Pe tema asta sunt majoritatea cosmarurilor, cred ca a fost o singura exceptie cand a visat ca eu o sa imbatranesc peste 4 zile. Chiar asa, copiii vostri au cosmaruri? Lui Dragos i se intampla de cateva luni cam o data pe saptamana, nu stiu exact. Mi-e tare mila de el, mai ales ca de multe ori nici nu am putere sa-i vorbesc sau sa-l tin in brate la orele la care se trezeste si-mi povesteste, ingan si eu cate ceva si intr-un final adoarme.
Revenind, este posesiv cu lucrurile lui, dar daca un copil il saluta si-i cere voie se schimba situatia. Se joaca tare frumos. Daca vine vreunul si-l intreaba daca vrea sa fie prietenul lui (sau fetite il intreaba daca vrea sa fie prietena lor, din cauza parului nu-si dau seama ca e baiat, mor de ras cand le vad dezamagirea) e cucerit. Chiar ia in serios treaba asta cu prietenia. Oare la gradinita or avea grija sa-i faca pe copii sa se poarte frumos unul cu celalalt? Of, sper.
Monicabb spune:
citat din mesajul lui aka apropo de dialogul de pe topogan, noi avem o noua achitie - prost/proasta pe care-l zice oriunde, oricui. degeaba zic ca nu-i frumos, ca ignor cand il zice ca tot nu-l uita. si ma gandesc cu groaza cu ce va veni de la gradinita... |
Asta chiar e ultima.
Uite si Dragos foloste prost/proasta. Dar stii de ce? Pentru ca pentru el lucrurile sunt bune sau proaste. Asa si oamenii sunt buni si prosti. Ar trebui sa gasesc un inlocuitor al cuvantului, dar care? Rau? Na, se supara si el din cand in cand, pe buna dreptate, si ne tranteste proasto, prostule. E nasol, dar ce sa zic, eu prefer sa-mi spuna ca sunt proasta decat sa-mi spuna ca sunt rea, nasol e ca unii oameni prefera sa auda de la copii ca sunt rai decat prosti. E aiurea? Vai de mine, ce ma fac? Cand i-o tranti educatoarei ca e proasta, ce-o sa fie? Acum pe bune, nu trebuie sa zica si ei ce simt?
Noi avem vocabular mai dezvoltat si putem exprima nemultumirea fata de un om altfel, dar ei? Sunt prea intelegatoare?
Ce vreau eu sa spun. Ia intreab-o ce inseamna prost/proasta ca sunt curioasa ce-ti spune. Si intreab-o cum sunt cei care nu sunt prosti. Sau poate deja ai intrebat-o.
Pupici
iulia-stefy spune:
Va ofer o
Monica, eu aseara am fost la sedinta la gradinita. Pentru mine intratul in colectivitate nu mai e ceva nou, insa educatoarea, a vorbit foarte frumos, a explicat ce se poate intampla, cum vor reactiona copiii, cum vor reactiona parintii, din experienta dansei si sa tot fie vreo 30 de ani, am inteles. Mie mi s-a parut ok. Am fost impresionata de ideea dansei de a ne aduna inainte de inceperea anului, pentru ca luni dimineata va trebui sa se ocupe de copii, multi dintre ei fiind la prima intrare in colectivitate si nu va avea timp sa raspunda la intrebarile parintilor. Asa ca a raspuns aseara, si nu la putine. A a vut si dansa intrebari legate de copii, chiar ne-a dar sa completam un chestionar cu diverse intrebari despre copii, ca sa-si faca o idee cum va trebui sa lucreze cu ei, ce probleme de sanatate, alergii alimentare, preferinte, tipuri de comportament.... multe, au fost 3 sau 4 pagini de completat. Aveam emotii, de ce sa nu recunosc, desi ea a mai mers in colectivitate, o parte din grupa de la cresa, adica 8 copii se regasesc in grupa de la gradi, dar tot nu stiu sigur cum va reactiona cu cadre didactice noi.... Insa o mare parte din emotii s-a spulberat, vazand ca doamenel sun dragute, dispuse ssa raspunda la tot felul de intrebari, interesate de binele copilului. Eu zic sa mergi la gradinita sa ceri sa vorbesti cu educatoarea la care va merge Dragos de luni si sa-ti faci o idee ce fel de om este si apoi vezi ce e de facut. Mie aseara mi-au facut o impresie buna. N-am fost multumita de faptul ca va avea copii cu un an mai mici decat ea, ceea ce nu mi se pare ok, din punctul de vedere al faptului ca educatoarea va trebui sa se ocupe mai mult de ei, in detrimentul celor mai mari care deja stiu niste lucruri, dar cred si sper ca vor gestiona bine situatiile ce vor aparea. Mie anul trecut mi s-a spus ca nu o pot duce asa mica la gradi.... Dar trecand peste asta, restul apre ok.
iulia-stefy spune:
Monica, si venind vorba de prost/proasta, una din educatoare chiar spunea aseara, ca i-a zis proasta, o fetita de la grupa pregatitoare si nu s-a suparat, ca ei repeta cam tot ce aud.... dar i-a explicat cu calm ca nu-i frumos.... Si ce am uitat sa scriu mai devreme, clasa lor e cu geamurile spre aleea pe unde intra parintii si intr-un colt, e "coltul suspinelor" sau ceva de genul asta, ca acolo parintii se uita pe geam de afara si muctii stau cu nasucurile lipite de geam sa se uite dupa aprinti. La faza asta recunosc ca mi-au dat lacrimile, amintindu-mi de prima saptamana de cresa a Stefaniei, cand plangeam de cate ori plecam de la cresa....
danutz spune:
Neatza si sa degustam cafeaua aia de la Lacramioara!
Apropo de acte de la gradi, anul asta mi-au dat un adevarat teanc de completat. Pe langa alea standard, contractul de scolarizare si de sponsorizare, formularul de reinscriere, au venit si cu noutati:
-formulare de evaluare a personalului gradinitei
-formular de evaluare a conducerii
- formular de evaluare a activitatilor/dotarilor/optionalelor, etc
- formular de evaluare a relatiei parinte -copil. Asta e un adevarat test psihologic, cu 100 intrebari.
-formular de evaluare a relatiei copil-gradinita, si aici aprox 50 intrebari.
Chiar voiam sa va intreb daca ati completat asa ceva...fiindca mie mi-a parut bine ca-i intereseaza in asa mare masura sa evalueze comportamentul copilului vis a vis de ce e in jurul lui.
Lasand la o parte faptul ca mi-a luat o zi inttreaga sa tot completez la ele, cred ca-s bune si hartoagele astea...numai sa le trateze cu seriozitate.
Sedinta inca nu am avut, dar ne-au anuntat ca va fi saptamana viitoare, abia o astept.
Laura13 spune:
citat din mesajul lui danutz Neatza si sa degustam cafeaua aia de la Lacramioara! Apropo de acte de la gradi, anul asta mi-au dat un adevarat teanc de completat. Pe langa alea standard, contractul de scolarizare si de sponsorizare, formularul de reinscriere, au venit si cu noutati: -formulare de evaluare a personalului gradinitei -formular de evaluare a conducerii - formular de evaluare a activitatilor/dotarilor/optionalelor, etc - formular de evaluare a relatiei parinte -copil. Asta e un adevarat test psihologic, cu 100 intrebari. -formular de evaluare a relatiei copil-gradinita, si aici aprox 50 intrebari. Chiar voiam sa va intreb daca ati completat asa ceva...fiindca mie mi-a parut bine ca-i intereseaza in asa mare masura sa evalueze comportamentul copilului vis a vis de ce e in jurul lui. Lasand la o parte faptul ca mi-a luat o zi inttreaga sa tot completez la ele, cred ca-s bune si hartoagele astea...numai sa le trateze cu seriozitate. Sedinta inca nu am avut, dar ne-au anuntat ca va fi saptamana viitoare, abia o astept. Danutz, mami de Maria-sa Rares (14.12.2006) www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti |
rares e la gradi particulara, nu? noi la sta nu am avut asa ceva, am completat un test cu vreo 10 intrebari despre copil si cam atat.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Monicabb spune:
Lacramioara, chiar interesanta chestia cu sedinta inainte si cu intrebarile de la parinti.
Danutz, si chestia cu formularele mi se pare super ca sa-si faca o idee despre fiecare copil.
Eu am fost azi la gradinita si am vorbit cu directoarea, o tipa tanara care mi-a placut. Mi-ar fi placut sa vorbesc si cu educatoarea ca sa-i spun cate ceva despre Dragos, sa stie la ce sa se astepte. Am intrebat-o cum e cu conflictele si mi-a spus ca se intampla si copiii nu sunt pedepsiti, sunt pusi sa stea langa educatoare. Ma rog si asta e o pedeapsa dar macar nu stau singuri. De sistemul cu buline nu mi-a venit sa intreb. O sa vad. Cica o sa-i informeze pe copii despre ce reguli au de respectat. Care or fi alea nu stiu, banuiesc ca vor fi de bun simt.
Programul este de la 8-8.30 pana la 12-12.15. Imi convine, o sa-l ducem de la 8.30 si la 12 o sa-l luam, asa ca sunt totusi linistita, mi se pare ok 3 ore jumate cel putin la inceput. Nu o sa aiba masa, asa ca va trebui sa-i fac pachet. La ora 10 o sa manance cu totii. Dati-mi si mie idei despre ce as putea sa le pun la pachet.
Una peste alta prima impresie e buna, sunt un pic mai linistita, astept ziua de luni.
Urez si eu succes tuturor copiilor la gradinita sau la scoala!
Pupici
danutz spune:
Laura, da, e la privat, aceeasi de anul trecut!
Monica, ar trebui sa-i pui ceea ce stii ca mananca el de obicei la ora 10: exp: fructe, iaurt, tartine din paine cu unt si cascaval, sau sandwich-uri cu branza sau sunca, sau cu legume proaspete(salata, rosii, castraveti), sau poate ceva dulce facut in casa.
Nu prea stiu ce altceva, eventual sa te inspiri din ce mai zice educatoarrea ca mananca si alti copii. In nici un caz nu i-as da la el biscuiti, snack-uri, pufuleti sau altceva gen fast-food.
Noi nu facem pachet, nu avem voie sa ducem la gradi nimic, nici macar apa. Dar meniul de acolo se alcatuieste si tinand cont de specificul fiecarui copil: adica daca copilul e musulman-fara carne de porc, daca copilul e dintr-o familie de vegetarieni si chiar este un copil asa- fara carne, acum fiindca Rares e in continuare constipat -primeste mancare mai "laxativa" sa zicem...