Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (13)
Raspunsuri - Pagina 6
Jocurban spune:
Nicoleta, mersi mult de informatii! O sa-i recomand prietenei mele ce mi-ai spus tu... Fetita ei, pana de curand, a mancat doar lapte de la ea, iar acum a inceput sa-i dea combinat si a refuzat mai mutle feluri, adica nu i-au facut bine si le tot vomeaza... Ea s-a nascut prematur, ca si mazarichile mele, iar dupa nastere au gavat-o cateva zile, pentru a-i da laptic cu sonda... si, se pare ca au zgariat-o pe esofag cu sonda si a ramas cu o mica rana deschisa, asa s-a vazut la o ecografie facuta recent. Asistentele astra!
Apropos de asistente si de tragedia de la Giulesti, zilele trecute citisem o scrisoare deschisa, scrisa de o asistenta oarecare, in apararea tagmei asistentelor... Si individa zicea cam asa: ca de ce ne plangem, in loc sa zicem mersi ca prin mainile lor au trecut, de-a lungul anilor, sute de copii ce n-au murit... Adica, trebuie sa fim recunoscatori ca si-au facut treaba alte dati si ca nu s-au intamplat si alta data tragedii?! Aaaa, plus ca din punctul ei de vedere, asistenta in cauza de la Giulesti e o EORINA, pentru ca lucra pe un salariu mic si totusi venea la munca... De parca o obliga cineva!!! Eroina...
Mie mi s-a parut incredibil cat tupeu poate exista in unii oameni, cata desconsideratie vis-a-vis de valoarea vietii umane, cata prostie si ingustime la minte...
Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
NicoletaB spune:
Al meu a fost de la inceput alimentat mixt. Laptele meu fiind subtire il varsa afara pe tot . Ii placea la san, dar varsa tot inclusiv laptele praf mancat cu o ora-doua inainte. Cum nu i-am mai dat piept nici laptele praf nu l-a mai eliminat.
Am rams cu un regret, dar asta e!
Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)
Jocurban spune:
Virginia, poti pune o paturica groasa in carucior si sa renunti momentan la hamuri... cat sunt copiii mici nu-i pericol sa se ridice si sa cada din carucior... Eu si vara ma pus paturici de bumbac subtire, ca sa le tina racoare si sa nu transpire pe fasul caruciorului, iar acum, cand vien frigul, le voi pune doua blanite dintr-un cojocel vechi al maica-mii...
Cat despre umidificator... nu stiu ce sa-ti spun, e important sa nu faci nici aerul prea umed, eu am tot citit pareri pro si contra umidificatoarelor si pana la urma am concluzionat ca varianta clasica a unui vas cu apa pe calorifer regreaza cel mai bine umiditatea din camera, exact dup#259; cat e nevoie...
Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!
Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).
Blogul mazarichilor
Ioana5255 spune:
Ziua buna si de la noi. Noi impachetam de zori. maine plecam 15 zile la mare. Deja m-am saturat de bagaje.
Sorana verem buna si distractie placuta.
Maribell La multi ani cu intarziere.
Virgi am fost si noi ieri pana la Azuga si am dardait un pic, arata 11 grade termometrul. Eu in carut vara am pus paturici de bumbac, iar acum pe iarna am niste paturi ca sacii de dormit ce se inchid in capse. Sunt f practice. La iarna vo mai cumpara daca e nevoie si o husa ptr carucior, care acopera piciorusele.
Ale mele deja au tendints a sa iasa din carucior. Deja stau cu teama.
Mary multi ani fericiti si La multi ani sotului.
Revin ca urla.
Onana spune:
Salutare!
Carla, Sabina, multumim!
Cred ca voi pleca cu inima stransa in concediu, Tudor aseara a fost ff agitat, a urlat vreo 2 ore continuu, cum nu a facut decat la colici, criza de isterie, apnee, m-am speriat, nu l-am vazut niciodata asa. Iar de dimineata..plin de muciCred ca a prins o viroza, nu i-am dat inca nimic, ca nu are febra, doar ser fiziologic si curatat nasul. O sa vb cu pediatra daca tre sa-i dau paracetamol, chiar daca nu face febra, doar ca si antiinflamator.
Iar eu sunt cu degetele praf de la infectie, in curand fac o zi de antibiotic si nu vad inca vreo imbunatatire.
Asa ca nu-mi prea mai arde de concediu, dar sper sa fie bine, totusi.
Carla, hmm, cata dreptate ai in ce spui, eu una, care am si nascut la Giulesti si am avut placerea sa le cunosc personal pe acele creaturi, parca m-am simtit vinovata ca n-am facut nimic, tinand cont ca si baietelul meu a avut pb la nastere care ar fi putut fi evitate, de n-ar fi fost atata indolenta, nesimtire, blazare, nepasare, etc..Desigur, nu pot spune ca toata lumea de acolo e asa, insa eu mai mult de asemenea persoane m-am lovit, din pacate..
Sabina, vacanta frumoasa si voua, cu mult soare si buna dispozitie! Sa ne auzim cu bine cand va intoarceti!
Vero, draga de tine, Artu ti-a zis cum nu se poate mai bine, parac mi-a furat gandurile..Esti si vei fi o mamica cum nu se poate alta mai buna, pt baietelul tau
Apropo de bone, ca se ridicase pb daca luam sau nu bona, era o tanti azi in parc cu un baietel de vreun an jumate, care numai cu gura pe el statea: nu te urca acolo ca nu poti, nu esti in stare, o sa cazi si-o sa-ti spargi capul, tu nu vezi ca n-o sa reusesti niciodata, etc..Acum, n-o fi cea mai rea bona din lume, o sa ziceti ca era prea grijulie, eu insa stateam si ii urmaream si ma gandeam ce incredere in el, in fortele proprii, in viata, o sa capete puiul de om caruia i se insufla mereu ca nu poate face nimic??
As vrea bona, dar cu cat mai multe exemple cunosc, cu atat mai mult zic ca e mai bine fara..Nu ca n-ar fi si bunici care pot sa nu dea cea mai buna educatie copilului, dar macar ii vor binele.
Haideti ca iar m-am lungit de va plicitisesc, nu stiu daca mai intru azi, trec si eu la bagaje.
Va pup cu drag!
Ioana5255 spune:
Sorana multumim. Pentru picior incearca muscata.
Legat de bone azi mi-a ajusn la ureche ca madama a comentat prin cartier sa zicem merci ca nu a vb nimic din ce a auzit in casa si vb acea au fost multe discutii. Nu zic ca mi-e usor, dar am zis ca nu imi mai bag om strain in casa cate zile voi avea. Mai bine ma chinui singura, decat sa isi bata joc un strain de mine si copii.
marylenac spune:
Hello, iata-ne si pe noi....dupa o pauza de...vacanta...
Cu intarziere, La multi ani! Maribell, bucurii si fericire...si bineinteles celorlalti care s-au serbat ...
Am fost saptamana trecuta la munte, in noua formula si a fost super frumos. Asta pt ca am avut si ajutoare, adica am plecat si cu bunicii si astfel ne-am descurcat mai bine, ei il plimbau pe Tudor cat mai stateam si eu la soare sau la masa. Ne-am mai relaxat si noi. Recomand cu caldura acest complex din Bran, unde ai destule facilitati pt copii, cum e Mateutul meu acum (4 ani), adica plimbare in aer curat, piscine (int+ext), locuri de joaca (int+ext), animatori pt copii, tiroliana, animale salbatice, petreceri pt copii, mascote care dansau cu copiii, etc. Evident am gasiyt eu si niste minusuri dar....am trecut peste. In final ne-am simtit bine cu totii. Iar de luni, acasa, incercand sa ne readaptam. Acum Tudor e cam fornait pe nas, tuseste si stranuta la greu, cred ca de la plimbarile din parc, de serile trecute, oooffff, sper sa nu se agraveze. Il aspir si ii pun ser in nasuc.
Mami de Matei nazdravan si Tudor (28.05.2010)
marylenac spune:
Eu am pus si vara o paturica subtire din bumbac in patut iar la iarna sigur voi folosi o patuica groasa, cu capse pe care o am de la Matei. Nu prea cred ca e biune sa punem bblusii direct pe materialul acela de fas sau ce o mai fi al carutului.
Cat despre garderoba de iarna a lui Tudor...he, he, prietenele sa traiasca....pt ca am primit o gramada de salopete si costume groase, unele purtate de copiii lor dar in stare fff buna. In plus mai am si eu unele pe care le pot refolosi de la Matei. Si bineinteles, ca si Tudor a primit multe, multe hainute la botez. Nu cred ca e o rusine sa spun ca il voi imbraca pe bb si cu hainute folosite dar ingrijite, de calitate buna, frumoase, si care provin de la o prietena de incredere. Am calcat si spalat bine asa ca....ce sa facem e criza..si apoi chiar e pacat de ele...De la Tudor deja am 3 sacose mari cu hainute care au ramas mici si pe care le voi da si eu mai departe. Am deja doritori....stiti voi...dar din dar...
In alta ordine de idei, nu stiu de ce, dar Tudor, de cand am venit acasa nu mai gangureste, nu mai vorbeste cu noi...
In schimb, isi canta singur cand ii e somnic. Si azi, cand ne iubeam noi, ne dragaleam, a ras cu hohote, nu mai puteam de dragul lui cand l-am auzit.
marylenac spune:
sorry, vroiam sa zic ca am pus paturica in carut, ca despre asta era vorba...
Aaaaa, si concediu placut si linistit pentru Sabina si Sorana. Sa va intoarceti cu bine.