Ce analize se cer pentru inceperea gradinitei?
Raspunsuri - Pagina 2
Kariris spune:
Avizele s-or da cum s-or da, dar buletinele de analize nu cred ca se pot aranja. Si daca se pot, foarte rau! Nu stiu cum e cu aglomeratia de la asistenta luni dimineata (in prima zi de gradi) pt ca e primul an can mergem la gradi. Eu cand am lucrat in gradi, copiii mergeau direct la grupa lor si acolo venea asistenta sa ii vada pe fiecare. Bineinteles dupa ce prezentau parintii hartiile la intrarea in gradi.
La scoala e alta poveste, deja vorbim de copii care, teoretic cel putin ar trebui sa aiba un anumit nivel de imunitate, ceea ce nu e la fel la 3 ani venind de acasa.
Si chiar daca vin cu avizele ok asta se intampla in colectivitate: se amesteca microbii adunati de fiecare de prin diverse locuri, microbi la care poate individul respectiv este mai rezistent, se dezvolta altii mult mai puternici si ii ataca pe cei cu imunitatea mai scazuta. Nu e rau, pentru ca asa isi formeaza imunitatea.
Si tu ai dreptate in ceea ce spui, dar gandeste-te cum ar fi sa nu se ceara nici un aviz.
mirela0521 spune:
la ai mei acum 2 ani au cerut aviz + exudat + coproparazitologic + analize pt parinti la sange. anul trecut s-a cerut aviz + exudat + coproparazitologic + coprocultura. nu au adus toti parintii, asa ca anul asta au cerut doar aviz! mi se pare aberant sa ceri doar atat, si sa speri ca toti copiii sunt ok, dar daca asta ce cere, ce poti sa faci? sa aduci tu mai mult? la ce bun?!?
Mirela cu Rares-Mihai (19 aug 2006) si Rebeca-Maria (4 iun 2008)
somalc spune:
multumesc pt raspunsuri, fetelor! am inteles ca la unele gradinite se cere si micro de la parinti
....am sunat la gradi si luni afla exact ce trebuie!![]()
Monicabb spune:
Am si eu o intrebare.
Daca copilul lipseste de la gradinita mai multe zile la rand trebuie adus un nou aviz de la medicul de familie?
Multumesc
anya spune:
Cand a fost epidemie de varicela in gradinita, au cerut la reintoarcerea in colectivitate. Altfel nu, doar dupa vacanta de vara.
Jasmin012 spune:
Noi anul trecut, am dus la inceperea cresei o fisa completata de medicul pediatru (tot pe fisa aia erau si niste analize pt parinti) si avizul. Iar anul asta la intrarea la gradi (de stat) am transferat doar dosarul de la cresa. Nu ne-au cerut nimic altceva (nici o analiza noua) decat avizul epidemiologic pt data de 13 cand incepem grupa mica.
Nu stiu la gradinita cum e, dar la cresa dupa 3 zile de absenta (indiferent ca era o absenta cauzata de boala sau nu) trebuia adus aviz.
Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://blogulluilucas.blogspot.com/
http://elblogdeluquitas.blogspot.es
Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...
anna04 spune:
la noi la gradinita daca copilul lipseste mai mult de 3 zile cosecutiv trebuie aviz indiferent daca a fost racit sau nu altfel nu ii primeste