Separarea casatoriei civile de cea religioasa
Raspunsuri - Pagina 14
crinuta spune:
http://whyapostolic.com/html/jesus.html
Nu mai am timp sa caut, sunt nu busy, abia am timp sa dorm cateva ore noaptea, dar cred ca sunt ok link-urile.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
michelle-usa spune:
Citat: |
Dar vad ca asta nu te deranjeaza atit de tare,insa faptul ca pt. noi este un Profet si o minune Dumnezeieasca(nasterea lui din fecioara) te ofenseaza tare(nu numai pe tine) |
Atita timp cat spui ca Isus e un profet, ca e fiul lui dumnezeu...dar nu e Dumnezeu...ai spus totul.
Isus e Dumnezeu! Trinitatea exista si asta nu inseamna ca credem in 3 Dumenzei....studiaz amai mult despre trinitate...despre cum cuvintul Dumnezeu este folosit ca 1 persoana, 2 sau 3...
Isus a spus: Eu cu Tatal un suntem, Eu sunt Calea, Adevarul Lumina, cine Ma vazut pe mine a vazut Tatal,cine crede in Mine are viata vesnica....Deci e Dumnezeu.
Nu vreau sa intru in amanunte nici cu asemnarile dintre numele Isus...sau Maria=Myriam...ca de fapt si aici sunt diferente. Nu ma intereseaza sa studiez mai mult in ce cred crestinii arabi...mi-a fost suficient sa aflu in ce nu cred.
Cu durere in suflet, nu cu repros iti spun: ai grija in ce crezi, iti risti sufletul daca gresesti!"
Dumnezeu sa fie cu tine, in numele Domnului Isus!
michelle
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui crinuta Michelle, nu ai comentat deloc citatele date acum cateva zile. Ce intelegi tu prin " Primiti pe Duhul Sfant, c carora le veti ierta pacatele vor fi iertate, si carora le veti tine, vor fi tinute". Pai, daca zici tu ca e suficient sa te spovedesti lui Dumnezeu, atunci ce rost mai avea sa le acorde apostolilor, si implicit viitorul preoti ( urmasi ai apostolilor) dreptul de a ierta sau nu, evident, in numele lui Dumnezeu? De asemenea, cum ramane cu Cina cea de Taina, ce semnificatie are pt tine? Si cum ramane cu citatul referitor la Trupul si Sangele lui Cristos? Ce intelegi tu prin a manca Trupul lui Cristos si a bea sangele LUI? Te rog explica-mi. Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica |
Nu am timp sa comentez toate mesajele si sa raspund la toate intrebarile...am si eu treburi, iar in timpul liber prefer sa studiez Biblia...
Ca apostoli au primit Duh Sfant...desigur ca au primit. Duhul Sfint insemnand putere.Ei au primit daruri speciale fiind primii crestini si vestitori ai Cuvintului.De aceea aveau putere si Ca iertau pacate, ca faceau miracole...
Nu putem compara preotii de azi cu apostolii.Si deaceea zic ca sunt multi care nu au Duh Sfant. Ca nu se vad roadele.Cum poti sa spui ca se trage din sfintii apostoli cand viata lor de zi cu zi dovedeste contrariul. Ok...o sa zici fa ce zice popa, nu ce face? Asta ne-a invatat Domnul Isus...asta i-a invatat pe simpli crestini...nu pe cei care se presupune ca au daruri speciale...sunt unsi cu Duhul Sfint? Cum pot sa fie unsi cu Duhul Sfint si sa sa fure...sa curveasca?...pacate mari...nu mici.
Ce valoare ar avea sa ma duc la un preot care stiu ca e betiv,curvar...sa ma spovedesc si sa-l rog sa se roage pentru mine. Ce incredere am eu ca el se va ruga si nu va uita ce i-am spus in urmatoarea secunda...daca el care isi inseala nevasta...pe mine dece nu m-ar insela, mi-ar lua si banii pe acatist si gata...iar eu merg frumos acasa stiind ca m-am spovedit si mi-au fost iertate pacatele.
Eu consider ca trebuie sa ai grija la cine iti marturisesti pacatele, daca in momentul cand ai facut pacat nu este acolo alt credincios cu care sa te rogi la Dumnezeu sa iti fie iertate, te rog direct fara sa mai astepti pe nimeni.Nu trebuie sa astepti nici pana duminica, nici sa ajungi la biserica...nici sa te rogi la parinte. Ai gresit spune pe loc, recunoaste pacatul...caieste-te si incearca sa nu mai repeti.
Sau se mai duc unii la spovedanie...se spovedesc ...si nu se caiesc...ce valabilitate mai are? Ok...o sa-mi spui ca tu nu faci asta...nici ortodocsi care tu ii cunosti...dar eu cunosc ortodocsi care asta fac.
Durerea mea fata de ortodoxie este faptul ca membrii acestei biserici sunt tinuti in bezna chiar de catre preoti care ascund Adevarul simplu. Ca sa numai intru in detalii despre cata lume se duce sa se roage la mormantul nu stiu care, la oasele nu stiu carui sfaint...la briul nu stiu carei sfinte...cand Dumnezeu ne-a spus CLAR sa nu ne rugam, inchinam la lucruri, persoane de pe pamant, nici din ceruri...doar Lui. Nu este asta pacat? Dar e o practica foarte raspandita in Romania. La biserica ortodoxa nu se studiaza Biblia, iar traditiile se pun mai presus de Cuvint.
Am fost ortodoxa pana la 27 de ani...si preotul, membrii bisericii nu s-au sinchisit sa ma invete nimic despre Dumenezeu. De ce? Crestini doar cu numele. Ma bazam ca ajung in Rai daca mor doar pe un simplu botez cand am avut 1 luna.
Nu este de datoria fiecarui crestin sa propovaduim Cuvintul? Cum mi-a fost mie propovaduit? Ascultind o slujba cantata din care nu intelegeam nimic ca era preotul ragusit si batrin...aprindeam lumanari pentru vii si pentru morti,scriam un acatist, ma duceam si ma grijeam si luam o anafura...dar nimic nu se schimba in viata, mentalitatea si sufletul meu. Nimeni nu mi-a spus nimic despre viata crestina...Unde erati frati crestini ortodocsi...unde suntei si azi ? Doar pe forum sau in umbra?
Mama mea e in Romania, indoctrinata si fara speranta ca nu mai poate fi iertata. Se ingrijeste preotul de sufletul ei, se ingrijesc alti crestini ortodocsi? Nu, nu nimanui nu-i pasa.De mine nu asculta ca nu sunt ortodoxa...dar unde sunt fratii ei ortodocsi?
Daca printre voi sutneti cativa mai luminati din bunavointa CELUI DE SUS...nu tineti harul doar pentru voi...fiti frati si surori in credinta si duceti Veste Buna mai departe-asa cum a fost poruncit. Nu incercati sa inlocuiti Biblia cu alte scrieri omenesti. Biblia este TOTUL. Tot ce a vrut Dumenzeu sa ne spuna ne-a spus...nu mai trebuiesc completari.
Ce insemana Botezul, ce insemna Trupul si Sangele lu Isus? Pe mine ma intrebi? Pentru mine au o valoare deosebita. Intreaba-ti vecinii, intreaba tinerii care trec pe langa tine...toti crestini ortodocsi si vei vedea ca habar nu au de nimic. De ei sa-ti pese daca stiu astea nu de mine. Nu subestima si nu pune la indoiala credinta mea. Este tot ce ma tine in viata. Am trecut prin multe greutati si doar cand L-am cunoscut pe Dumnezeu si doar Cuvintul lui mi-a adus alinare si m-a facut samerg mai departe. Mai spunea cineva ca ce tot dau zor cu Biblia? Pai de unde iei povete, de unde iei alinare, de unde iei adevar, de unde iei curaj...nu din Cuvint?
Deci, dragi crestini ortodocsi,arabi, catolici ...ori cum va mai numiti..nu va mai bizuiti pe religie bizuitit-va pe Cuvint si transmiteti-l mai departe, sunt atitia in jurul nostru care au nevoie de El.
michelle
crinuta spune:
citat din mesajul lui michelle-usa [quote]citat din mesajul lui crinuta Michelle, nu ai comentat deloc citatele date acum cateva zile. Ce intelegi tu prin " Primiti pe Duhul Sfant, c carora le veti ierta pacatele vor fi iertate, si carora le veti tine, vor fi tinute". Pai, daca zici tu ca e suficient sa te spovedesti lui Dumnezeu, atunci ce rost mai avea sa le acorde apostolilor, si implicit viitorul preoti ( urmasi ai apostolilor) dreptul de a ierta sau nu, evident, in numele lui Dumnezeu? De asemenea, cum ramane cu Cina cea de Taina, ce semnificatie are pt tine? Si cum ramane cu citatul referitor la Trupul si Sangele lui Cristos? Ce intelegi tu prin a manca Trupul lui Cristos si a bea sangele LUI? Te rog explica-mi. Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica |
Nu am timp sa comentez toate mesajele si sa raspund la toate intrebarile...am si eu treburi, iar in timpul liber prefer sa studiez Biblia...
Ca apostoli au primit Duh Sfant...desigur ca au primit. Duhul Sfint insemnand putere.Ei au primit daruri speciale fiind primii crestini si vestitori ai Cuvintului.De aceea aveau putere si Ca iertau pacate, ca faceau miracole...
Nu putem compara preotii de azi cu apostolii.Si deaceea zic ca sunt multi care nu au Duh Sfant. Ca nu se vad roadele.
Roadele se vad atunci cand omul accepta si isi face partea, iar omul are dreptul de a decide, Dumnezeu nu Il obliga.
Nu compara timpurile de acum 2000 de ani cu timpurile de azi cand imoralitatea este pusa pe piedestal. Crestinii practicanti se numara pe degete. Eu de multa vreme afirm ca Romania este o tara de atei! Este vina preotilor? In primul rand ca si printre preoti sunt unii mai lancezi. OK! In al doilea rand cine suntem noi sa ii judecam?
De ce dai doar exemple extreme? Eu nu cunosc niciun preot betiv sau mai stiu eu cum, si oricum ar fi, preotul are har, indiferent de starea sa, adica, un preot va putea cununa, boteza, transforma apa si vinul in Trupul si Sangele lui Dumnezeu, adica Il va sluji pe Dumnezeu prin harul primit. Ce se intampla cu viata lui privata e strict problema lui si a lui Dumnezeu.
La o adica nu te obliga nimeni sa mergi la un preot de o calitate indoielnica. E ca la doctor, mergi la preotul care iti inspira incredere, care ti se pare profund. Eu asa fac, dar am norocul sa cunosc N preoti buni.
Ba se pot compara foarte bine apostolii cu preotii din ziua de azi. Dumnezeu nu si-a intemeiat Biserica ( "Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi cladi Biserica Mea") pentru 50-100 de ani.
Am impresia ca nu citesti nici un link pus aici, vorbim de pomana.
Ti-am dat un link despre ce reprezinta Biserica, sunt convinsa ca nu l-ai deschis sau nu ai avut rabdare sa citesti. Fara sa
citesti nu te poti informa..
Ce valoare ar avea sa ma duc la un preot care stiu ca e betiv,curvar...sa ma spovedesc si sa-l rog sa se roage pentru mine. Ce incredere am eu ca el se va ruga si nu va uita ce i-am spus in urmatoarea secunda...daca el care isi inseala nevasta...pe mine dece nu m-ar insela, mi-ar lua si banii pe acatist si gata...iar eu merg frumos acasa stiind ca m-am spovedit si mi-au fost iertate pacatele.
Ce te intereseaza pe tine daca un preot isi inseala nevasta, asta vreau eu sa pricep? Si daca ai merge la un preot despre care nu se barfeste nimic, si el de fapt, in viata privata comite tot felul de pacate despre care stie doar el si Dumnezeu, ar fi mai bine?
In spovada vorbeste Duhul Sfant prin preot, am trait-o pe propria-mi piele recent. Preotii trebuie sa se roage inainte de a spovedi, nu e un obicei oarecare. Tocmai de aceea exista preoti buni/profunzi, si preoti slabi, dar toti au harul, asta sa fie clar.
Mi s-a intamplat recent sa merg la spovada la un preot pe care il cunosteam ( in momentul in care am intrat nu stiam cine este, am vazut doar cand a iesit de acolo) si care cand a inceput sa vorbeasca parca m-a scanat. Mi-a spus tot ce ma privea, m-a atins la punctele slabe cu toate ca eu nu i-am spus nimic. Am ramas fara grai si am inteles ca nu el vorbea, ci Dumnezeu vorbea prin el.
Tu nu poti intelege ce se intampla in cadrul unei spovezi bine facute, dupa ce te spovedesti te simti intr-un anume fel care nu se poate explica in cuvinte. ASta se traieste!
Pacatele iti sunt iertate la spovada si daca preotul ar fi ultimul pacatos, asta nu intelegi tu! Asta nu inseamna ca preotul nu trebuie la randul lui sa se spovedeasca, sa se reconcilieze cu Dumnezeu, dar asta nu te priveste pe tine ca enorias. Pe noi ne priveste strict relatia noastra cu Dumnezeu.
Am citit in multe carti faptul ca Dumnezeu Nu accepta sa se vorbeasca urat despre preoti in sensul explicat de mine. Nu II luam noi locul de judecator, nu e responsabilitatea noastra.
Eu consider ca trebuie sa ai grija la cine iti marturisesti pacatele, daca in momentul cand ai facut pacat nu este acolo alt credincios cu care sa te rogi la Dumnezeu sa iti fie iertate, te rog direct fara sa mai astepti pe nimeni.Nu trebuie sa astepti nici pana duminica, nici sa ajungi la biserica...nici sa te rogi la parinte. Ai gresit spune pe loc, recunoaste pacatul...caieste-te si incearca sa nu mai repeti.
Pai si eu am spus asta. CAnd pacatuim trebuie sa cerem imediat iertare lui Dumnezeu, in privat, dar cand avem pacate de moarte trebuie sa ajungem urgent la spovada. Pana atunci insa ne caim si cerem iertare li Dumnezeu. Nu se exlud una pe alta.
Sau se mai duc unii la spovedanie...se spovedesc ...si nu se caiesc...ce valabilitate mai are? Ok...o sa-mi spui ca tu nu faci asta...nici ortodocsi care tu ii cunosti...dar eu cunosc ortodocsi care asta fac.
Ce treaba ai tu ce aceea? Iar judecam si clasificam? ASta ca si cu fariseul care spunea ca ce bine ca el nu face ca altii....
Durerea mea fata de ortodoxie este faptul ca membrii acestei biserici sunt tinuti in bezna chiar de catre preoti care ascund Adevarul simplu.
De ce generalizezi? Sunt si preoti profunzi. Nu tine nimeni oamenii in bezna din interes, eventual exista preoti care nu se implica suficient, asta se intampla peste tot.
Nu se studiaza Biblia, iar traditiile se pun mai presus de Cuvint. Am fost ortodoxa pana la 27 de ani...si preotul, membrii bisericii nu s-au sinchisit sa ma invete nimic despre Dumenezeu. De ce? Crestini doar cu numele. Ma bazam ca ajung in Rai daca mor doar pe un simplu botez cand am avut 1 luna.
Ma indoiesc profund ca vreun preot ortodox ti-a spus ca te mantuiesti doar datorita Botezului......
Nu este de datoria fiecarui crestin sa propovaduim Cuvintul?
Ba da. Aici ai dreptate.
Cum mi-a fost mie propovaduit? Ascultind o slujba cantata din care nu intelegeam nimic ca era preotul ragusit si batrin...aprindeam lumanari pentru vii si pentru morti,scriam un acatist, ma duceam si ma grijeam si luam o anafura...dar nimic nu se schimba in viata, mentalitatea si sufletul meu. Nimeni nu mi-a spus nimic despre viata crestina...Unde erati frati crestini ortodocsi...unde suntei si azi ? Doar pe forum? Mama mea e in Romania, indoctrinata si fara speranta ca nu mai poate fi iertata. Se ingrijeste preotul de sufletul ei, se ingrijesc alti crestini ortodocsi? Nu, nu va pasa decat de voi.
Preotul care neglijeaza enoriasii va plati pentru asta, indiferent de religia din care parte, dar tocmai de aceea trebuie cautat un preot BUN, ales ca si confesor si indrumator spiritual.
Daca printre voi sutneti cativa mai luminati din bunavointa CELUI DE SUS...nu tineti harul doar pentru voi...fiti frati si surori in credinta si duceti Veste Buna mai departe-asa cum a fost poruncit. Nu incercati sa inlocuiti Biblia cu alte scrieri omenesti. Biblia este TOTUL.
NImeni nu inlocuieste Biblia, de unde ai scos asta? A citi in paralel carti de spiritualitate, carti despre sfinti si religie e ceva rau? Unde scrie in Biblie ( ca tot te tii cu dintii de fiecare litera de acolo) ca pe viitor omenirea nu are voie sa citeasca alte carti de spiritualitate?
Eu te-am tot intrebat dar tu nu raspunzi la multe intrebari, deci te-am intrebat daca ai citit vreo carte despre un sfant, macar asa, ca si lectura. Eu nu fac fata atator carti care merita citite, am atatea de invatat de la sfinti care si-au scris memoriile sau mesajele date direct de Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu nu se limiteaza la Biblie. In vremurile in care traim vor fi tot mai multe aparitii, tot mai multe mesaje, este the last call pentru umanitate.
Tot ce a vrut Dumenzeu sa ne spuna ne-a spus...nu mai trebuiesc completari.
Acum vorbesti in numele lui Dumnezeu?> Stii tu bine ca nu mai are nimic sa ne spuna??????????
Asa scrie in Biblie...si dupa Cuvintul lui Dumnezeu.
Ce insemana Botezul, ce insemna Trupul si Sangele lu Isus? Pe mine ma intrebi? Pentru mine au o valoare deosebita. Intreaba-ti vecinii, intreaba tinerii care trec pe langa tine...toti crestini ortodocsi si vei vedea ca habar nu au de nimic. De ei sa-ti pese daca stiu astea nu de mine. Nu subestima si nu pune la indoiala credinta mea.
Pai eu cu tine dialoghez pe forum, tu emiti tot felul de pareri, iar cand sap putin ma trimiti la altii. Vezi ca nu ai raspuns la toate? Atunci de unde siguranta asta?
Este tot ce ma tine in viata. Am trecut prin multe greutati si doar cand L-am cunoscut pe Dumnezeu si doar Cuvintul lui mi-a adus alinare si m-a facut samerg mai departe.
Nimeni nu conteste importanta Cuvantului lui Dumnezeu. E foarte frumos sa faci studiu biblic, mie imi place in mod deosebit cum canta protestantii ( cel putin americanii), cum se roaga, dar in ciuda acestora, lipsesc Sacramentele, iar fara ele... ma rog, no comment...
Mai spunea cineva ca ce tot dau zor cu Biblia? Pai de unde iei povete, de unde iei alinare, de unde iei adevar, de unde iei curaj...nu din Cuvint?
Deci, dragi crestini ortodocsi,arabi, catolici ...ori cum va mai numiti..nu va mai bizuiti pe religie bizuitit-va pe Cuvint si transmiteti-l mai departe, sunt atitia in jurul nostru care au nevoie de El.
Acum depinde si ce transmiti mai departe, Adevar sau informatie eronata, care la randul ei poate duce pe altii in deriva.....
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui crinuta Preotul care neglijeaza enoriasii va plati pentru asta, indiferent de religia din care parte, dar tocmai de aceea trebuie cautat un preot BUN, ales ca si confesor si indrumator spiritual. |
Va plati prea tirziu si asta nu va ajuta pe cei multi care au fost dusi in eroare. Chiar crezi ca un preot poate sa fie pacatos 6 zile si sfint doar duminica?Chiar crezi ca asta nu e important. Nu zic ca trebuie sa fie sfint in sensul ca nu face pacate...dar unele sunt chiar deplasate. Mai prindem si noi pe aici TV din romania ...chiar se vorbea de un preot din Constanta aseara...Personal am intilnit preot care facea avansuri la femeii si le chema la spovedanie...deci nu aiurez...
Crinuta nu inchide ochii la ce e in jurul tau. Romania e o tara de atei, dar ce e mai rau e ca se cred crestini si nu fac nimic sa se schimbe.
Eu personal am intilnit orodocsi care credeau ca daca au fost botezati si nu au facut pacate mari crime... vor ajunge in rai. Vor fi judecati dar tot acolo vor ajunge. Oare asa este?
Adevarul care trebuie propovaduit este unul singur: Isus Cristos.
FYI:si la bisericile la care merg eu se practica si se crede in puterea lor: Botezul,mirul,spovedania,anafura,grijania...
michelle
crinuta spune:
In Romania exista un loc de aparitii, un loc cu un 2 vizionari ( unul a murit recent, a mai ramas preotul clarvazator care primeste lunar mesaje de la Duhul Sfant.
Mesajul lunii Septembrie este parca pt tine:
Iti dau doar inceputul:
Invatatura de la Spiritul Sfant in septembrie 2010
„Dragii mei! Va spun acum ceea ce trebuie sa stiti despre revelatiile particulare si despre cum sa va raportati la acestea!
Prin Isus Cristos ati primit toate revelatiile esentiale de care aveti nevoie pentru mantuirea sufletului vostru. Mesajul public al lui Isus Cristos se adreseaza tuturor oamenilor, este obligatoriu pentru toti si s-a incheiat odata cu moartea ultimului apostol. Mesajul lui Isus a fost dat mai departe verbal si in scris de oamenii alesi de Cei din Cer.
In afara Sfintei Scripturi si a Sfintei Traditii in Biserica au existat si exista permanent revelatii particulare. Acestea nu adauga si nu taie nimic, nu schimba revelaaia publica, ci o aprofundeaza, subliniaz#259; mesajele actuale si le explica mai pe larg. Cei din Cer pot transmite mesaje oricui indiferent de starea de har, de aptitudini si sfintenia vieii. Mesajele pot fi date sub forma exterioara, in mod vizibil, sub forma aparitiilor si interior sub forma imaginilor sau prin cuvinte; in stare de veghe sau in somn; in mod pur spiritual si fara imagini.
Crinuta si minunea ei
michelle-usa spune:
[quote"Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi cladi Biserica Mea") pentru 50-100 de ani.
[/quote]
"Aici se intelege ca NU pe Petru va cladi Biserica...ci pe EL INSUSI" -mai citeste si parerile altora poate iti va face maimult sens.
Petru si toti apostolii au fost unelte. Noi suntem uneltele lui Dumnezeu, daca vrea ne foloseste, daca nu, nu. Petru tot ce a facut si toti apostolii...niciodata nu au facut in numele lor...deci cum putem baza Biserica de azi pe numele lui Petru?
Biserica se bazeaza pe Credinta,pe Isus Cristos, pe jertfa Lui, pe Singele lui, pe invierea Lui.
Altfel nu ne-am chema crestini= christianos= follower of Christ.
Tot El este MARELE PREOT. Lui trebuie sa ne spovedim, El ne iarta pacatele...El ne va judeca.
michelle
crinuta spune:
Michelle, dar mantuirea noastra nu este conditionata de starea de sfintenie a preotului. Repet: cine vrea un preot bun, il gaseste. De fapt, este dator sa o faca.
Si ca sa mai adaug ceva referitor la acea spovada de care am pomenit, in timpul spovezii cand l-am auzit pe preot ce spune despre mine am ramas fara grai cateva momente, iar dupa spovada am stat sa il astept cand iese, sa vad ce preot nou are catedrala, asa un preot fenomenal, wow. Cand a iesit l-am recunoscut, e un preot tanar, care mi-a mai dat cele mai interesante si profunde canoane pe care le-am primit vreodata, dar pur si simplu nu l-am recunoscut
la spovada. Nu am nicio indoiala ca Dumnezeu s-a folosit de el pt a-mi comunica anumite lucruri...
Crinuta si minunea ei
crinuta spune:
citat din mesajul lui michelle-usa [quote"Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi cladi Biserica Mea") pentru 50-100 de ani. |
"Aici se intelege ca NU pe Petru va cladi Biserica...ci pe EL INSUSI" -mai citeste si parerile altora poate iti va face maimult sens.
De unde se intelege asa ceva?
Petru si toti apostolii au fost unelte. Noi suntem uneltele lui Dumnezeu, daca vrea ne foloseste, daca nu, nu. Petru tot ce a facut si toti apostolii...niciodata nu au facut in numele lor...deci cum putem baza Biserica de azi pe numele lui Petru?
Biserica se bazeaza pe Credinta,pe Isus Cristos, pe jertfa Lui, pe Singele lui, pe invierea Lui.
Altfel nu ne-am chema crestini= christianos= follower of Christ.
Tot El este MARELE PREOT. Lui trebuie sa ne spovedim, El ne iarta pacatele...El ne va judeca.
michelle
[/quote]
Crinuta si minunea ei
michelle-usa spune:
citat din mesajul lui crinuta Michelle, dar mantuirea noastra nu este conditionata de starea de sfintenie a preotului. Repet: cine vrea un preot bun, il gaseste. De fapt, este dator sa o faca. Si ca sa mai adaug ceva referitor la acea spovada de care am pomenit, in timpul spovezii cand l-am auzit pe preot ce spune despre mine am ramas fara grai cateva momente, iar dupa spovada am stat sa il astept cand iese, sa vad ce preot nou are catedrala, asa un preot fenomenal, wow. Cand a iesit l-am recunoscut, e un preot tanar, care mi-a mai dat cele mai interesante si profunde canoane pe care le-am primit vreodata, dar pur si simplu nu l-am recunoscut la spovada. Nu am nicio indoiala ca Dumnezeu s-a folosit de el pt a-mi comunica anumite lucruri... Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica |
Si eu am avut aceasta placere fericita. Si eu am intilnit chiar anul acseta pana sa plec din tara, un preot cu care am stat mult de vorba si recunosc ca se simtea ca avea Duhul Sfint...Dar ce ne facem cu multi altii? Au obligatia morala...si asta e putin spus...viata lor trebuie sa fie deosebita, mai sfinta. Lumea ii priveste ca exemplu...daca ei nu sunt exemple vii, atunci care sunt?
Stii si tu ca lumea poate se duce la biserica care e mai aproape, nu mai cauta pretorul daca e sfint sau nu...mai mult se zbat sa caute un dr. bun decat un preot bun...asta e realitatea. Se duc la biserica duminica, sta o ora...sau cat te tin picioarele, aprind o lumanare sau 2 si gata...nimic nu s-a schimbat. Recunoaste Crinuta ca asta se intimpla. Poate nu cu tine, si nu o lua te rog ca un repros...dar cu multi altii. Ortodocsilor le e frica, sau jena ...sau nu stiu cum sa mai spun sa intrebe popa daca au o nelamurire, o grija..ceva. Mai bine se duc la ghicitoarea de pe scara vecina decat sa vorbeasca si sa ia un sfat de la un preot...oare dece? Aici avem numere de telefon unde 24/24 putem vorbi cu un preot...sunt multe posturi crestine, muzica crestina...toate care ne ajuta in viata de zi cu zi.
Chiar mama imi spunea, cand i-am zis ca de ce nu chema pe preotul care ei ii place , acasa sa-i vorbeasca...ca ea e bolnava si nu paote merge la biserica mere...si mi-a zis: 'oh, cum sa-l deranjez eu...ca doar nu sunt pe moarte!', iar daca ii zic sa vorbeasca cu alti crestini...imi zice ca nu are pe nimeni...Si asta stind in mijlocul unui oras mare....nu pe coclauri...
Dureros, foarte dureros ce se intimpla.
Si revenind la casatorie, Crinuta tu si cei ca tine care au asa o opinie crestina foarte solida...ai vorbit cu tineri care stau impreuna si nu se casatoresc? Le spune Preotul...ca ce fac e pacat! Le spune preotul ca ii casatoreste si gratis daca nu au bani?
Eu nu judec pe nimeni, doar e o constatare care o fac.
michelle