Palatoschizis si formele sale (5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

Iuliana, mersi de raspuns! Nu stiam ca si puica ta mica a stat in lichid amniotic verde; deci, oarecum se confirma, sunt mai sensibile la viroze si alte "prostii" de gen; are logica, oricum!

Intrebare la tine: cand era micuta tot asa des se repetau episoadele de raceala/gripa/ viroze? E vreo schimbare de cand e mai marisoara?

Mihaela, , merci de cafea!!! Tigari eu nu, eu le urasc cu patima ; gata treaba? Mai ai? Te ajuta Nadira? Ce zice de inceperea gradinitei? Chiar la asta ma tot gandesc, cand vad "agitatia" din jur cu rechizite si toate cele....ca avem si noi aici un bobocel care merge la gradi; si avem si pe Vlad al Corinei care e deja "veteran" in ale gradinitei....

Maria, sanatate multa si sarcina usoara pe mai departe! Lasa gandurile, vei avea destul timp de ganduri si griji! Nu te superi, sper!

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

Mergi la inceput

Camelia, suntem pe aceeasi lungime de ...unde! Cam asa ar suna si parerile mele, dc as gasi timp.....
Si sa stii ca si eu am asa o imensa parere de rau ca am ramas fara lapte, ca "obsesia" mea era sa-mi alaptez "cumva" puiul macar pana la diversificare; l-am pierdut, asta este!
Dupa ce am bocit si suferit, am realizat ca oricum nu am de ales; mai cresc copiii si cu lapte praf, in unele cazuri; ce era sa fi facut? Asa m-au incurajat si unii medici, ca nu e rost de boceala, ca prin cate socuri am trecut intr-un an, ala sa fie baiul; raman cu parerea de rau; si cu speranta ca voi avea si eu parte de aceste experinte......la urmatorul....

Ca sa intru fain in polemici, eu va cert ca inca mai cautati motive; am si din afara tarii confirmari ca nu pot invinovati ceva anume; eu sunt aia care a luat acid folic si vitamine cu 4 luni jumate inaintea sarcinii; eu sunt aia care are RH pozitiv; sunt aia care nu a inghitit in toata sarcina nici macar un paracetamol; avut grija obsesiva de mine; nu am gustat strop de alcool never (desi pofteam! Se pun poftele? ); am trecut prin socul vietii mele ca tot in sarcina mi-am pierdut tatal si nici in perioada aia nu am luat strop de calmante, nici din plante, nimic; sunt aia care s-a ferit pana si de ceaiuri in sarcina; sucuri din comert absolut nimic, nici macar sa gust; cafea nici pomeneala; nu fumez; nu am bagat in mine alimente procesate in ultimul hal;nu-s adepta mezelurilor; am tras si am facut eforturi sa mananc cat mai sanatos si natural (ok, mult, recunosc; asta se pune? ); nu am mancat toata sarcina nici macar o prajitura de la cofetarie, numai facute in casa; multe fructe si legume crude zilnic; sarcina monitorizata cu sfintenie, ecografii suplimentare; etc,etc,etc.
Si atunci, CE ANUME A MERS AIUREA? DE CE am nascut un copil cu probleme?

Pt mine, pt noi, nu mai au absolut nici o importanta motivele; doar sa ne vedem copilul ok. Atat. Merg mai departe si spun ca "asa a fost sa fie". Da, ma resemnez la faza asta cu motivele. Nu are rost. Vreau sa redevin persoana echilibrata si zambitoare si deschisa la orice nevoie a copilului meu. Nu are rost sa caut motive, sa ma mai intreb, ca oricum nu schimb nimic.
Si da, am curaj sa-mi doresc macar inca un copil; poate unora le-ar parea inconstienta. Eu nu vad asa. Refuz sa imi trec viata cu intrebari si cu temeri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamiron spune:

Celia,Camelia,Nicoleta va multumesc pentru raspunsuri.Am invatat multe lucruri de la voi si acum nu mai sunt asa speriata ca la inceput,tot ce imi doresc acum este sa duc sarcina cat mai aproape de termen.
pentru toate mamicile minunate de aici.

In privinta rh nu prea mi-am facut mari griji asta si din cauza ca in fiecare luna am facut dozari de anticorpi si de fiecare data a iesit negativ rezultatul.Acid folic am luat si inainte de a ramane insarcinata(ne-am dorit si al 2-lea copil),vitaminele am inceput sa le iau cand am aflat de sarcina,alte medicamente nu am luat.Asa cum spunea si Celia nu mai caut cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamiron spune:

Am intrebat de cluj pentru ca este mai aproape de noi.Sper sa fie doar buza,dar sufleteste ma pregatesc pentru ce-i mai greu(daca este si palatul afectat).Am norocul sa am un sot minunat,este si un tata de nota zece,deci totul va fi bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myhaela_25 spune:

buna dimineata haideti la o gura decu lapte .
ceci m-a ajutat nadira de mia facut mai rau dezastru dar ma amuz teribil cand o vad ca isi da toata silinta sa faca.ma terorizat cu gradinita se uita pe geam si o vede si mereu ma intreaba "mai e mult pana meg la gradi" k sa o citez pe ea.nu mai are rabdare am fost cu ea ca sa vorbesc cu educatoare si cand am inscriso si deja cunoaste drumul de la poarta imi da drumul de la mana si o rupe la fuga si ma asteapta pana intram sta langa mine cat urcam scarile si dupa iar fuga pana in clasa dar acum sa vedem cum se va acumoda si daca se va acomoda.nu stiu cum vor reactiona uni copii cu ea(veneam cu ea din oras si eram la semafor si mai erau 2 fetite de vreo 6-7 ani si spunea una catre alta uite ce are fata aia la nas,si nadira a auzit si in secunda 2 a inceput sa planga si sa imi spuna dar ce am mami la nas,mi sa rupt sufletul)si swper sa nu mai aiba parete de asa ceva l agradi dar cum sunt uni copii rai nu am de unde sa stiu .pana la intamplarea asta nu am avut intamplari asemanatoare in parcuri nu am avut treaba nimeni nu ia spus nimic se intelegea si vorbea cu copii dar acum sa vedem.
ceci cum mai este frosa?luna asta spuniei ca nu mai are voie sa scape de operatie.mie asa teama si mie de ce imi va spune la control.vai doamne cat am mai scris nu imi vine sa cred.
pentu toata lumea

Mihaela,mami de NADIRA MIHAELA(23.10.2007)

Mergi la inceput

Maria, pt matale!

Mihaela, merci de cafea; de-abia acum o savurez! E foarte buna, ca e cu lapte!
Uite, domne, ai fata indrazneata nu smiorcaita ca merge la gradi! Eu sunt sigura ca nu va plange dupa mami; sunt sigura ca va merge intre copii si de fapt va plange mami dupa pui! Punem un pariu? Avem noi aici in bloc niste amici asa; a mers fetita bine-mersi intre copii, i-a zis "pa" lu' mami din viteza si aia fuse; iar mami a stat si a staaat si a bocit de acolo si pana acasa cu siroaie, chit ca a mers ceva cu transportul in comun!
La faza cu cele doua fetite, parerea mea e sa treci peste; cum spui si tu, a fost singura intamplare; sunt copii si copii; eu nu cred ca exista copii rai (strict parerea mea), doar ca, in functie de varsta, educatie si mediul in care cresc isi formeaza caracterul si le mai scapa (voit sau nu) remarci rautacioase; eu cred ca Nadira nu va avea probleme in sensul asta la gradi; pt ca, petrecand zilnic timp impreuna, copiii vor vedea ca este un copil ca si ei, la fel de pus pe joaca, la fel de pus pe nebunii, la fel de dornic de distractie pana la oboseala; vor vedea ca e Nadira si atat; din cate ai povestit despre ea de-a lungul timpului, banuiala mea este ca va fi lider intre copii; ba chiar "capul rautatilor". Ia sa vii tu aici peste vreo doua luni sa spui dc e asa sau ba! Cred ca cei mici o vor place pt felul ei de-a fi; si ii va atrage ca magnetul.

parinti si copiluti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_dor spune:

Nu am apucat sa va mai scriu, asa ca o fac acum. Din fericire, se pare ca nu avem un Pierre Robin, ci fetita s-a nascut cu mandibula mai putin dezvoltata. Am stat o luna in spital,am nascut in 15 iunie si in 16 iulie am plecat acasa. In total am stat 2 saptamani la chirurgie si aproape 3 la prematuri.
Incet incet a invatat sa pape din biberon, si-a dezvoltat refulxul de supt si deglutitie
Mai multe am scris pe blog-ul ei, maria.dorobantu.name si aici sunt poze:
http://picasaweb.google.com/maria.sofia.dorobantu?fgl=true&pli=1

Mergi la inceput

Andreea, BRAVO MARIEI! Doamne-ajuta!

A scapat de probleme, asa-i?

Am vazut o parte din poze, ca-s multe tare... sunteti frumosi toti trei! Si printesa voastra e "mumoasa" tare; e si ea "mare", e intremata; normal, unde-i mai bine ca acasa?

Sa fiti sanatosi si fericiti si sa va bucurati in fiecare minut de minunea de langa voi!

Dc vrei, mai poti trece pe la noi! Te primim cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_dor spune:

Da,,sa stii ca de cand am ajuns acasa e mult mai bine...e cam lenesa la papa, nu depasim 100 ml la masa, dar daca acesta este ritmul ei....
Trec pe la voi, cum sa nu

Mergi la inceput

Sorin, LA MULTE LUNITE INAINTE SI SANATATE mancacioasei Clara! Sa va bucure o viata de acum amandoua printesele!

Corina, sa ne fie sanatosi puii! Multi ani si multe lunite cu sanatate!
Cred ca si al tau sforaie si acum, asa-i? Ca ei doi se cam vorbesc legat de program...

Mergi la inceput