Palatoschizis si formele sale (5)
Raspunsuri - Pagina 15
Juke spune:
neata la toata lune!
va invit la o cu lapte. bebita al meu a inceput sa se rostogoleasa si tre sa stau toata ziulica cu ochii pe el. alte noutati mai mari nu mai am asa ca va urez o zi frumoasa si multi
Mihaela, mami de Razvan-Andrei (9.05.2010)
ginye55 spune:
Neata fetelor!
Ieri am fost pusa in fata celebrei la intrebari: "Ce a patit baietulul la gurita?" Cum credeti ca am reactionat? Am raspuns ca s-a lovit...dar a fost destul de agresiva in raspuns ... nu-mi dau seama de ce am reactionat asa. Parintele s-a retras imediat, intimidat de mine. M-am simtit tare aiurea. Chestia e ca nu e prima data cand sunt intrebata...dar e prima data cand am avut reactia asta.
In alta ordine de idei, incepem sa ne largim si noi vocabularul. Zice :
-"can (cana)" (cu accent lung pe "n")
-"mami (mai nazal)"
-"tati" ("t" e mai mult "c"),
-"nanaie (mamaie)"
-"uncu (unchiu)"
-"a ma (a mea)"
-"mae (nu mai e)".
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
radu_claudia spune:
buna antonio o sa iti las id meu de mess ptr orice intrebare ai voi incerca sa gasesc raspuns lacryma_4you.
multa sa natate ptr toata lumea.
ceci cu mine nu vrei sa vb nu?
te intrebam acum cateva zile ce mai faceti cum mai este adelina ,merge singura? ce mai vorbeste?
m-ai cam lasat de izbeliste
radu_claudia spune:
de la un timp in coa' m-am apucat de prajiturit ca eu nu prea faceam ceva dulce era mai comod sa cumpar insa am descoperit ca ma pot descurca si iese ceva chiar bun ca ficamea era in extaz aseara ca am facut o prajiturica pufoasa cu visine si exclama la fiecare muscatura ca ii place si ca era buna iar tasu' a halit tot platoul .
astazi am sa incerc sa fac si ptr socrul meu una cu zaharina ca el este diabetic si a fost foarte fericit ca luni a fost ziua lui si am facut dulceata de mure si i-am facut si lui cu zaharina 2 borcane.
asa ca de azi la prajiturit
corina_tutza spune:
Buna dimineata! Si de la noi o cafea dulce, cum imi place mie.
Flori. Soata mea a fost intrebat de cineva zilele trecute de semnul de la buzita...si a raspuns exact ca si tine. S-a lovit, un moment de neatentie, si a trebuit sa operam. Inainte cautam cu privirea reactii, dar acum chiar nu imi mai pasa. Nici nu ma mai gandesc ca sa spun si cum sa spun daca sunt intrebata. Voi raspunde ce-mi vine pe moment. Din cate vad aveti si cuvinte noi, nici Vlad nu avea prea multe cuvinte in vocabular la doi ani.Asa ca sunteti super bine.Asa-i ca te-ai mai linistit? Pup pe Edutu! Mai avem putin si-l sarbatorim!
radu_claudia spune:
de mancare nu mai stiu ce sa fac ptr ca claudia nu mananca nimik la lingurita vrea numai ea sa manance cu manuta sau cu furculita ei in miniatura si nu mai am idei. ieri am facut ciobita de perisoare din piept de pui si a papat numai cartof morcov si perisoare la greu insa nu vrea zeama adik ar vrea dar sa manance ea si va dati seama ce se intampla daca ii dau o lingurita se face varza.
multumesc lui dumnezeu ca si-a facut un super program de somn si nu mai avem treaba cu leganatul adoarme singura in patut si noaptea toata si la pranz 3-4 ore.
a inceput de cateva zile sa fuga ca facem intrecere pe hol si are oleak de viteza mi-e cam teama acum cu ea pe afara ca fuge dupa pisici si catei. a si inca o noutate bea cu sticla de la tedi wather si este fericita zici ca canta la trompeta.
ginye55 spune:
Corina ..da, mai avem putin si sarbatorim...nu-mi vine sa cred ca face 2 ani!
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
corina_tutza spune:
Simona, lasa fata sa manace cum vrea ea. Radu cand vede iaurtul vrea sa pape singur. Se face ca un porcusor dar trebuie sa invete sa manance singurel. Pe Vlad nu l-am lasat pe motiv sa se murdareste si vreau sa spun ca si acum, la patru ani si jumatate, asteapta sa-i bag eu in gura. Am vazut mai demult ceva special cu care se imbraca copilul sa nu se murdareasca ca mananca.Este ca o camasuta care se leaga la spate. Ii poti face piure, este mai gros si nu cade asa repede din lingurita.Eu zic ca nu-i bai daca nu mananca ciorbe si supe. Important este sa manance carne,legume, fructe, cereale si lactate zilnic. Tare mi-ar fi placut ca manance si baietii mei asa cum mananca Claudia!!!
NicoletaZ spune:
Buna fetelor! Am inceput si noi sa facem lucruri noi. Imediat dupa operatie, a inceput sa spuna un fel de "ma-ma". Tot repeta cat eram in spital. Acum o face numai cand este suparata. Si de cateva zile a inceput sa spuna "r". La inceput mai sters, dar acum, dupa ce i-am tot repetat eu, din ce in ce mai clar. Ma minunez si eu cat de repede evolueaza.
Cat despre rostogolit, de vreo 2 saptamani a inceput sa se intoarca de pe burtica pe spate. Asa ca, pentru mine, care sunt obsedata de inecat, nu mai exista nici o pozitie sigura. Si parca vad ca dupa 5 luni mi se ridica singura de jos. Acum se ridica singura din scoica.
Am inceput si noi diversificarea. Noi am inceput cu supa acum, la 4,5 luni. Asa ne-a recomandat medicul. Nu mananca in fiecare zi la fel, dar mananca. Deja am inceput sa ii introduc si legumele pasate.
De ce va ascundeti problema copilului? Eu nu am facut niciodata asta. Pe mine ma deranjau mai mult cei care se uitau si nu intrebau nimic. Eu le spun ca s-a nascut cu o problema. Eu nu consider ca este ceva ce trebuie sa ascund. Este un alt lucru pe care ni l-a rezervat viata si peste care trebuie sa trecem. Plus ca este ceva ce se rezolva. Doamne fereste de ceva mai rau. Eu nu consider ca este ceva pentru care ar trebui sa mint. Cunosc o familie cu un copil cu sindrom Down, care nu a ascuns problema copilului. Copiii nostri au dreptul la o viata normala. Trebuie sa se simta ca si cum nu ar fi diferiti de ceilalti. Daca noua ne este rusine sa acceptam sau ne este greu, cum ii vom invata pe ei sa isi accepte si sa creasca cu faptul ca odata au fost diferiti de alti copii? Dupa cum spuneam si in trecut, eu nu am ascuns-o pe cea mica nici inainte de operatie. Ei au dreptul la o viata normala. Si daca cuiva nu ii convine, sa nu se uite. Eu nu am de ce sa imi privez copilul de bucuriile vietii.
NicoletaZ spune:
Flori, Corina,
Stiu ca suna ca si cum v-as certa. Departe de mine gandul asta. Este numai parerea mea "proprie si personala" (daca pot spune asa). Este alegerea fiecaruia cum reactioneaza la astfel de intrebari. Poate ca si eu, daca nu as fi stiut dinainte de a naste, as fi reactionat altfel si probabil ca si socul ar fi fost mult mai mare. Dar dupa cum spuneam, asta este parerea mea.