Palatoschizis si formele sale (5)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corina_tutza spune:

Amalia, la voi nu a fost afectat palatul dur?Doar cel moale? In privinta gingiei...si la noi la fel. I se va face implant de os pe la 7 ani. A fost fisura foarte larga la gingie. Dupa operatie i-a mai ramas o fisura de cativa milimetri care va fi acoperita cum am mai spus cu implat. Si capul sus, noi suntem alaturi de tine si de micuta ta!!! Te asteptam cu vesti bune!
Cecilia, fusesi cu Frosa la control? Te asteptam cu vesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_v spune:

Corina, eu sunt cam in ceata. Din ce stiu eu, este afectat si palatul tare, insa unul dintre lucrurile care mi-au placut la dr Bratu a fost ca nu ne-a spus niciodata cat este de grav. De ex, am fost si la clinica de chirurgie maxilo-faciala de pe Plevnei, unde un dr la care am ajuns cu recomandare ne-a tot repetat ce caz grav este si ce am facut noi (ca parinti) de a iesit copilul asa. Cred ca ne banuia inclusiv ca provenim dintr-o zona a tarii de unde se extrage uraniu, ca ne-a si intrebat . In fine, dr Bratu ne-a spus la ultimul control ca ne repara acum palatul moale, ieri a spus intai acelasi lucru, dupa care, discutand cu o dr rezidenta, a spus ceva de genul facem partea din spate si ramane gingia, deoarece despicatura este cam mare. Abia astept sa vad rezultatul si probabil ma voi mai lamuri cand o sa vad scrisoarea medicala. Cat despre implant de os, este foarte probabil sa avem si noi nevoie.

Amalia, mami de Ioana (8 decembrie 2005) si Cristiana (30 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cellia78 spune:

'na ziuaaa!

Iote ce de s-a mai scris acilea! Mai zic iara: e ok sa lipsesc, e activitate!

Bun venit, Antonio_11! Imi pare rau ca din motive de pui bolnavior ni te alaturi! Sa stii ca aici se vine fara emotii, ca nu ai de ce sa ai emotii! Sper sa vorbim des, sa ne spui ce frici si intrebari ai, ca sigur se gaseste vreo mamica sau tatic care sa fi experimentat vreo neliniste de-a ta! Si nu deranjezi dc ai intrebari! Tu doar vino si intreaba, raspunsuri gasim!
Incercam, dupa cum ai vazut, sa ne incurajam si cand avem caderi, ca dc spune careva ca nu a avut, nu cred! Nu consider caderile si depresiile o rusine; e cu mult mai grav dc nici macar aici nu "vorbim"; ca poate se gaseste un om (dar sigur sunt mai multi) care sa ajute.
A, da! Facem aici si schimb de idei de bucatarit, nu doar pt pitici ci si pt noi, ca si parintii halesc!
Inca o faza imi amintesc, ca ziceai ca ai avut lichid mult si ti s-a zis ca l-a afectat pe bebe; l-a afectat CUM? Ce anume ti s-a explicat? Chiar ma intereseaza, ca am avut si problema asta, doar ca nu mi s-a zis ca ar fi afectat pe bebe; cu ce dr ai nascut? Cine a fost neonatolog?

Ralushka, parca tu esti cu bebe mancacios? Care haleste in 5 minute tot? Mama miaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
Ma bucur ca te-ai decis in privinta medicului!
In privinta dlui dr Enescu.......ti-am zis ce am patit noi; nici nu iesisem din cabinet si luasem decizia ca puiul meu nu va fi operat acolo; efectiv asa mi-a zis instinctul si "abordarea" problemei de catre dl dr; repet ca nu-i contest meritele si calitatile, reusitele profesionale! Doar ca......la mine exista niste dubii, atat.

Liliana, tu erai cu trezitul puiului noaptea sa pape? Lasa, bre, copilul in visele lui dc nu se trezeste sa haleasca, nu-l trezi tu! Eu asa zic! Eu asa am facut; o trezeam si eu ca nu-mi venea a crede ca avea 4 luni si nu mai vroia papa noaptea; pana cand mi-a facut scandal monstru (cu urlete si sufocare si voma) suparata ca am trezit-o! Si nici de papat nu a vrut; deloc! Am mai incercat cateva nopti, apoi am inteles mesajul; a priceput ca noaptea se doarme si atat si nu papam noaptea!
De tetine....eu una as incerca si cu tetina normala; la noi a mers, cine stie? Am folosit si inca folosim Avent; pana pe la 10 luni a fost chin, ca laptele ei e cremos si trebuia sa largesc gaura la tetina; care de la sterilizat se largea mai mult si ne tinea putin si luam altele si tot asa; una tinea cam 3 saptamani; dar a fost singura solutie; ca tot la Avent au niste tetine cu gaura ceva mai speciala, pt cereale, dar pana la 10 luni nu era ok, era cam maricica gaura aia si venea mult lapte si nu-i placea; de la 10 luni papa cu tetina aia si e super!

Trimit mesajul asta si revin!

Cecilia, mami de Nicolle Adelina

Mergi la inceput

Amalia, ma rog pt puiul tau! M-a revoltat povestea cu dr de pe Plevnei!! Am mai auzit povesti asa si nici macar nu am mers la dr de acolo pt consult! Se pare ca bine am facut! Mai ales ca nu am mers acolo anul trecut, cand dupa nastere si probleme cu puica am dat in depresie si ma consideram vinovata pt problemele copilului; dc imi mai dadea si un dr de inteles ca "ce am facut de a iesit copilul asa", imi luam campii!!!!! In-cre-di-bil! Asa se vorbeste cu parintii incercati?????????? Nu le e suficienta durerea de a-si vedea puiul incercat??????? Oooofffff.........

Mergi la inceput

Flori, cum mai este Edi? Ce diagnostic i s-a pus?
Bine ca spui ca e mai bine! Ca stiu cum e! De parca nu le e de-ajuns prin ce trec.....in fine.....
De papat papa? Febra?

Camelia, cum mai doarme Alexandra? Ca ma tin sa intreb de vreo luna........
Si ma tin si sa adun info pt site si ......
Si stii ce? In curand vom avea "intariri"; dar nu pot face public inca.......proiectul; cert este ca parintii de copilasi incercati de aceasta malformatie (indiferent de tip), vor avea un loc unde sa mearga pt indrumari, pt ajutor, pt suport moral. Gata! Degete, nu mai scrieti!!

Corina, sarut-mana si bodaproste!!!!!! Io le platesc! Cum facem sa ne si vedem?
Ma gandeam la Vlad si la gradi si nu ma asteptam sa aud ca a facut asa; chiar imi spuneam ca el e veteran, ca va merge acolo fara probleme si nu va plange ca puii care abia acum merg intaia data...
Cum mai e? S-a mai acomodat? Il aduci tu dimineata? Tot tu il iei? Poate ne vedeam in parcul alaturat...
Ieri, pana in pranz, am trecut pe langa gradi a lui; era asa liniste, de nu ziceai ca-s copii inauntru!

Mergi la inceput

Ca intrebati de Frusi, e bine!

Chiar azi am mers la control, s-a confirmat ca e ok si in regula de operatie!
Am mers alaltaieri la dna dr in vederea stabilirii datei; mi-a zis ca ideal ar fi sa o lasam macar 10 zile dupa bronsiolita, ceea ce vom face; oricum, o va consulta saptamana viitoare, miercuri seara si va decide dc ne internam imediat urmatoarea zi sau saptamana cealalta. Pana atunci, liniste si pace; si ferita de vant, curenti, bla,bla,bla

Intre timp, ea vorbeste de zor, mai ales pe limba ei; cand se aseaza in fund anunta "a-ca-ca" = hopa-sa; e in continuare pasionata de masini si mai nou de salvari; si de tramvaie; numara si se aplauda - adica numara pe limba ei, da cu aratatorul de la mana dreapta fiecare deget de la mana stanga si "aaaa" , pe rand; pe strada, din carut, agata de fusta orice mamaie si striga "amaaaa" cica de la spate pare sa fie mamaia ei; "stie" sa cante la chitara, ca are o melodie preferata cu un baiat care canta la chitara si il imita ; e darnica la pupici cu oricine; tot nu vrea covrigi sau alte de-astea; chiar azi o mamaie i-a intins un covrig si ea l-a refuzat; ca dc nu vrea ceva da din cap ca "NU" si iti da mana la o parte; imparte ce are, inclusiv jucarii, dar nu lasa din mana never ever nici in fata mea doua chestii: suzeta si portofelul (ca il mai tine ea); ieri am intrat cu ea nitel intr-o biserica si vroia sa ia la pupat toate icoanele si a invatat-o mami a ei sa se inchine; bine, a retinut partea ca intai ducem degetelele la cap, apoi la burtica, apoi sta si se gandeste ca nu mai stie ca la umeri ; nu mai stiu ce mai face/ zice ca-s atatea!!!!

M-am laudat arhi-suficient! Deci, e timpul sa cam plec, sa las loc si altora!

pe toti!

Mergi la inceput

Inca ceva si plec pe bune!

Laptele HUMANA AR si-a schimbat ambalajul! Deci, cine isi hraneste puii cu el sa stie ca ambalajul e total diferit, acum e la cutie de carton, acelasi gramaj de 400 gr; s-a umblat si la compozitie, au adaugat amidon, fir-ar sa fie!!! E ok, Adelina il papa; are nitel gustul schimbat, ca am verificat si comparat; parerea mea e ca cel de dinainte e mai bun, dar nah, poate mi se pare mie...
Am plecat la pui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana26 spune:

fetele,bebele meu are azi,la fix o luna,3450g;avand in vedere ca s-a nascut cu 3200 si a plecat cu 2900 din sppital si ca de cateva zile mananca mai bine,dar greuuu,e putin rau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cellia78

Ralushka, parca tu esti cu bebe mancacios? Care haleste in 5 minute tot? Mama miaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
Ma bucur ca te-ai decis in privinta medicului!
In privinta dlui dr Enescu.......ti-am zis ce am patit noi; nici nu iesisem din cabinet si luasem decizia ca puiul meu nu va fi operat acolo; efectiv asa mi-a zis instinctul si "abordarea" problemei de catre dl dr; repet ca nu-i contest meritele si calitatile, reusitele profesionale! Doar ca......la mine exista niste dubii, atat.

Subscriu...

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cellia78

Flori, cum mai este Edi? Ce diagnostic i s-a pus?
Bine ca spui ca e mai bine! Ca stiu cum e! De parca nu le e de-ajuns prin ce trec.....in fine.....
De papat papa? Febra?

E bine! A dpua noapte dormita fara trezire...fara picaturi in nasuc, decat cu unguent pe piept. Febra a avut doar in prima zi/noapte. Inca mai are brontozauri in nasuc/gat, dar in vreo 2-3 zile sper sa scapam si de astia. De papat ... a inceput ieri sa manance mai bine. Ieri a dormit 4 ore dupa-amiaza. Nu a dormit atat nici cand dormea in 2 reprize. S-a linistit si el cu somnul.

Hai ... baga aici meniul de week-end.

Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Mergi la inceput