Palatoschizis si formele sale (5)
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
antonio_11 spune:
multumesc mult de tot.am intrat mai tarziu in seara astaca asa e cu bebelusul ...
am mai primit accepturi de la 2 mamici.multumesc pt tot ..si spor la curatenie daca te hotaresti sa te apuci acum cat mai e timpul frumos
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
antonio_11 spune:
gynie55 flori -multumesc de bun venit.sanatate multa sa va facem repede bine .. offf
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/roxa82/roxa82.jpg)
roxa82 spune:
Salutare fetelor si baietilor:)))
Antonio bine ai venit pe aici.....kiar dk nu din placere dar asta e...ce sa facem.....le rezolvam noi pe toate......
Flori hai bre k vin si yo sa iti sterg praful:)))))iti spal si vase k asta imi place.....si cu toate fetele iti facem casa boboc....:)))))))
Frusi....hai k abia astept sa aud k ai scapat de operatie....incep sa nu mai am yo rabdare....ofof..
Noi trebuia sa mergem azi la control dar nu am cum...sotul are treaba....si cred k ramane pe saptamana viitoare.
Karla e bine...toata ziua s-ar plimba....nu mai are stare.Cred k in sfarsit o sa ii dea si ei vreun dinte k pana acum e stirba k o baba:))))))))))
Hai k am scris aici o gramada....
Nadira ma bucur k iti place la gradi....am vorbit cu Miha la tel si mi-a povestit....
Serbanel ce mai faci scumpete?Cresti?Clara, Daniel.....si care mai sunteti micuti.....va pop pe toti.....
Sa aveti o zi buna!
cameliam spune:
Buna dimineata,
Flori multa multa sanatate lui Edi! Eu ii mai puneam langa patut, dupa ce adormea o oala mare cu apa clocotita in care puneam inhalant, din acela mentolat sa respire mai bine. Cum mai sunteti azi?
Legat de tetine si mancat incet, si noi stim ce inseamna sa stai cate un ceas la un biberon cu 50ml. La inceput asa papa, apoi incet incet a prins tehnica si a ajuns la un timp normal, de 15-20 min la un biberon. Iar din momentul in care i-am pus laptele in canita cu cioc (cu supapa scoasa sa curga ca lumea) ce sa mai zic, 5 min la un 250ml. Rabdare, ca toti se adapteaza.Eu cred ca initial ei isi folosesc reflexul de supt, dar cum nu pot face suctie, trebuie sa-si formeze o alta tehnica prin care doar sa apese tetina cu gingiile, sa "stoarca" laptele din ea. Cel putin in cazul nostru (palat moale si putin din palatul tare despicate) asa a fost.
Barbita mica o cam au toti copilasii cu palatoschizis, am dreptate fetelor? Parca asa citisem peundeva, nu maistiu acum exact unde sa pun linkul.Dar la voi se confirma? Cel putin fiica-mea o are destul de micuta, comparativ cu noi, parintii, bunicii, familia. Insa nu e Pierre-Robin.
Fetelor eu am o tetina de la Nuk, din aceea speciala pentru palat despicat (nu si buzita). Daca are cineva nevoie, o donez cu drag. Nu afost folosita, doar ne-am uitat la ea, ne-am tot socotit, am pregatit-o si am renuntat sa o mai folosim.
Noi am mancat bine cu tetina normale, de la Nuk,din latex, fara sa facem modificari le ele de nici un fel.
Capitolul l-am citit ieri, acum am raspuns din memorie, sper ca am raspuns intrebarilor deschise la care mai pricep si n-am uitat nimic...
Ah, am vazut omusorul Alexandrei. Despicat, dar prezent.
S-aveti o zi frumoasa,
Cami
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
ginye55 spune:
Cami suntem mult mai bine in dimineata asta. Azi noapte a reusit sa doarma neintors fara picaturi in nasuc. I-am dat doar cu pulmex baby pe piept. Continuam si azi tratamentul...de maine renuntam la el.
Legat de barbita...si Edi o are mult mai mica decat a altor copiluti, dar nu e Pierre-Robin.
Imi pare rau ca nu a reusit operatia ...nu pot sa inteleg ce s-a intamplat acolo. Mai departe ce veti face?
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
Juke spune:
Neata fetelor!
Am fost si noi la dna dr Bratu si dupa ce am facut cu masina 3 ore dus si alte 3 ore intors, am mai asteptat inca vreo 3, asa ca sa fie bine am intrat sa ne vada si in 5 min am terminat. Si acum sa va zic ce ne-a spus: peste 6 luni la operatie. S-ar fi putut si la 8 luni cu 10 kg dar a spus ca mai bine in primavara. Si a ramas sa merem la operatie in martie. Nu am reusit sa punem prea multe intrebari pt ca atunci cand te grabesti parca nu iti mai trece prin cap nici o intrebare. Vroiam sa mai stiu daca este palatul moale si palatul tare sau daca are nevoie de mai multe operatii si etc. A scris ca este palatoschizis postum sa inteleg ca este posterior.
Pentru mamicile care mai au tetine speciale de la nuk sau de la medela sa le pastreze ca nu se stie cand are cineva nevoie de ele. Noi nu am mai gasit la noi in oras tetine speciale de la nuk si pt ca tot am mers la buc am rugato pe Cecilia sa ne cumpere vreo 3 ca sa avem, dar si ea a gasit cu greu.
Mama-mama ce am mai scris in dimineata asta... o zi buna tuturor si multi pupici.
Mihaela, mami de Razvan-Andrei (9.05.2010)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/corina_tutza/corina_tutza.jpg)
corina_tutza spune:
Buna dimineata!
Flori, Vlad la varsta de doi ani era campion la rosu in gat.De cand a inceput gradi, nimic, nimic. Asa ca nu-ti face probleme, cum cat creste, cu atat o sa fie mai puternic. Eu nu am vrut sa-i dau nimic pentru imunizare, am vrut sa-l calesc . Raceli puternice nu a avut niciodata, doua trei zile muci si gata, asta era raceala. Cel mai grav a fost la enterita. pentru tine si
pe Edutu!!!
Camelia, nici eu nu sunt convisa de reusita operatiei.Omusorul inca este intr-o parte. O sa vedem ce ne spune la control, sper sa nu mai fie nevoie de inca o operatie...
ami_v spune:
Buna dimineata si de la noi,
Am fost si noi ieri la dna dr Bratu si ne-a chemat luni pentru internare. Asa ca marti sau miercuri urmeaza a doua interventie, palatul moale. Din pacate, mai este necesara si o a treia interventie pentru despicatura gingiei. Am niste emotii foarte mari... Sa ne tineti pumnii!
Apropo de tetinele de la Medela, ne-au ramas doua noi in cutie. Daca are cineva nevoie, sa ne spuna.
Amalia, mami de Ioana (8 decembrie 2005) si Cristiana (30 iulie 2009)