Spiridusi de ian-feb. 2006 ... din nou la gradi(9)
Raspunsuri - Pagina 9
dia_tm spune:
Cosmina, un inceput de gradinita cat mai placut, si sa poarte Bianca sanatoasa blugii.
Dar am remarcat inclusiv la Adri ca hainutele pe care ea le-a vrut si a insistat sa i le luam, daca i l-eam luat, sunt aum printre hainele ei preferate...deci nu e doar un moft de moment, si e tare fericita cand se imbraca cu ele...
Complicat cand copiii au gusturi foarte diferite de ale noastre ...
Adriana insista sa-i fac breton si eu incerc sa-i explic ca n-o sa-i stea ok (ca are parul ondulat si n-o sa-i stea bretonul drept cum vede la alte fetite); si in context ii ecxplicam ca nu tot ce vedem la altii si ne place ni se si potriveste, ca de exemplu si mie imi plac fetele cu par blond (cum e prietena ei cea mai buna din Romania) dar mie nu mi-ar sta deloc bine blonda ... n-am avut de lucru...mi-a spus ca si ea vrea blonda. Asa ca i-am explicat ca o las sa faca anumite alegeri in ceea ce o priveste (legat de haine, freza etc.) dar in anumite limite, si de exemplu nu accept par vopsit sau ras in cap...pentru chestii din astea are voie sa decida doar cand e majora, dupa 18 ani ; zice sotul "18 ani, glumesti?" iar eu ii zis "lasa asa pentru moment, sa avem si noi o marja de negociere"
in final decizia despre breton am amanat-o sa alataieri pentru maine...va mai povestesc.
Maine incepem si noi gradinita; deseara ne vedem cu educatoarea si o sa ii cunoastem noii colegi ai Adrianei. Sper sa fie simpatici...
Aici asa e sistemul...deja de la 3 ani copiii merg la "scoala maternala" (adica gradinita) si nu mai dorm la pranz; noi am ajuns ajul trecut la o cresa care includea si grupa mica de gradinita, pana la 4 ani, si tinand de cresa era un pic altfel (mai putina "scoala", mai multa flexibilitate, joaca, relaxare...
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006)
toanca spune:
Salutare.
Prima zi de munca 262 de emailuri pe perioada cat am lipsit
Asa ca trebuie sa o iau cu incetinitorul, desi unele sunt cam urgente
Bumbita, noi am mers la bazin toata vara (din mai pana acum in septembrie) in fiecare zi, dupa-amiaza. Acum nu mai mergem pentru ca s-a cam stricat vremea, iar cum Matei este sensibil mi-e cam teama ca nu am chef sa o iau iar cu racelile nenumarate si alte cele.
Asa ca pana la anul in vara facem pauza, desi mi-ar fi placut sa ne intalnim.
Eu platea abonament lunar de 95 de euro cu acces nelimitat.
Cosmi, sincera sa fiu nici mie nu imi plac deloc blugii aia cu turul lasat; zici ca au facut pe ei, dar daca e la moda....
Maraki, nu am vazut sa se poarte cizme de cauciuc cam toata ziua.
Si Matei a mers azi la gradi, dar a plecat de acasa cam botos; mi-a spus ca el vrea inapoi la mare unde era soare si cald si ca nu vrea la gradi....
Nici eu nu as vrea la servicidar ce naiba sa facem....
Giova spune:
Neatza!
haideti la o . eu m-am trezit cu o durere de cap....azi noapte asa a plans puiul mic....e groaznic de umflat la o masea si numai putin e pocnit.
Maine dupa amiaza vine mama...vineri plecam si noi la Budapesta.Azi musai sa rezerv hotelul ca am uitat cu desavarsire de el.
Iuliana ce ceai folosesti pt. slabit?Ma intreba o prietena si habar n-am sa-i zic...macar al tau da rezultate.
Asa e dupa concediu...se aduna mail-urile. sper ca ai rezolvat din ele.
Dragul Matei...il cred ca era mai bine la mare si soare, decat la frigul de la noi.
Dia haioasa foc Adriana...of ce ma asteapta si pe mine....Marco numai cu ce vrea el se imbraca. de multe ori alegem hainele impreuna, caci altfel le cumpar si nu le poarta.
te asteptam cu primele impresii despre gradi.
o zi frumoasa sa aveti.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
toanca spune:
Salutare si de la noi.
Imi vine sa urlu de nervi; am fost de i-am facut analizele lui Matei: copro, urocultura, exshudat nazal si faringian; trei din ele au iesit bune, mai putin cel nazal unde i-a aparut stafilococul auriu
Nu a avut niciodata asa ceva....
Asa ca gradi "pas", diseara ma duc la dr. sa-i dea tratament (antibiotic), repetat analize si tot asa.
Mai nasol e ca nu poate merge la gradi si o urle in casa de plictiseala.
Imi vine sa de ciuda.
De unde naiba l-a luat nu imi pot da seama....
Giova, eu beau ceai Zein, dar e cam scumput
Saracu Edi cu maselutele; imi imaginez ca nu ii e usor
Giova spune:
si cat iti ajunge ceaiul asta Iuliana? cat bei pe zi?
in ce priveste stafilococul auriu...majoritatea copiilor il au. pediatra noastra a zis ca atata timp cat nu se manifesta, nu da reactii e totul ok.
si Marco a avut si l-am rezolvat cu remediul homeopat.
vezi ca sunt si ceva puff-uri locale, ca sa nu-i mai bagi antibiotic.
sper sa nu va suciti gatul uitandu-va la filmat:
dar nu stiu cum sa-l intorc in youtube.
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
toanca spune:
Nu stiu daca o sa-l bage direct sau nu pe antibiotic....merg diseara la medic sa vedem cum sta treaba si ce e ce facut...
Da tot nu imi explic cum naiba s-a procopsit cu el.
Ceaiul imi ajunge cam trei saptamani; se beau doua cani de ceai pe zi: una dimineata si una seara inainte de culcare (de preferat cat mai cald posibil). Nu are gust rau si e facut din plante.
Il gasesti si pe net, dar si in farmacii
Giova spune:
pai din colectivitate s-a procopsit cu el, de unde altundeva?
am vazut pe net ca e 75 lei pachetul si cica ajunge pe 2 luni...parca erau 2 cutii in pachet.
daca e asa bun, imi cumpar si eu cand termin cu alaptatul.
mamica de 2 smecherasi
toanca spune:
Buna si colectivitatea asta la ceva
Nu stiu sa ajunga ceaiul 2 luni....la mine mai mult de 3 saptamani nu rezista.
Uite: http://www.farmacie-naturista.ro/detalii/Ceai-Zein-pentru-slabit/1644/
Giova spune:
stai ca am citit gresit...o cutie pt. 2 sapt., cam scump atunci. la banii astia mai bine bagi o sala. voi vedea si eu ce cumpar, cand va fii momentul.
mamica de 2 smecherasi
dia_tm spune:
Toanca, sper sa scapati usor si repede de stafilococ si sa reveniti cat de curand cu impresii de la gradinita!
in fiecare zi la bazin, toata vara? ...va invidiez un pic...
Giova, super piticul tau!
in ce parc ati fost? (nu l-am recunoscut)
...si noi facem uneori filmulete de-a latul, cu aparatul foto...uitam ca la filmulete nu merge asa simplu intorsul, ca la poze;
oare de ce toti copiii sunt atrasi ca un magnet de cosurile de gunoi?
Impresii de la gradinita? ...in mare parte ca orice gradinita, plus o tona de formalitati administrative plicticoase si consumatoare de timp. Adri ieri a descoperit ca aici la gradinita exista si papusi barbie, nu doar bebelusi, asa ca e incantata ... si in rest n-a mai interesat-o nici educatoarea, nici colegii; azi ne-am vazut la pranz si-am intrebat-o cum a fost (a adus-o tati pe la mine pe la lucru dupa gradi) si mi-a spus ca nu mai stie (nu-mi vine sa cred ca deja am intrat in faza in care n-are chef sa stea la povesti cu parintii); in final mi-a zis ca nu i-a lasat educatoarea la locul de joaca din curte (normal, plouase foarte mult si era totul ud)...poate zilele urmatoare o sa aiba mai mult chef de povestit.
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006)