ne intoarcem in Romania sau nu?(2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikiion

Cele care ati scris la subiectul acesta, voua v-a trimis Xio PM? Tocmai am primit unul cu titlul De la o inculta.....
Eu nu prea scriu pe la generale. Imi explicati si mie, se merge cu intimidarea si cu mesajele PM pe aici?
Mesajul nu-l citesc, l-am sters, dar zau ca m-a surprins ca am devenit asa de importanta.
Mihaela

Mihaela, pai cine nu stie sa raspunda la intrebari direct adresate, incearca sa convinga (oare de ce??!!!) prin PM-uri . Ha-ha, asta-i chiar buna unde ajung unii cu frustrarea , ce sa-ti fac acum daca stai intr-o tara care nu-i place lui Xio?

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Sa nu cufundam geografia cu cultura.

Recomand link-ul de mai jos apropos de cultura si la ce e buna ea.

http://www.erudio.ro/ro/conferinte/andrei_plesu_video.shtml

Dupa cum politetea si bunul simt nu au nimic de-a face cu cultura.
Dar asta e alta poveste.

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

La scoala la care lucrez eu, 40 de mii de studenti, este ilegal nu numai sa ai arma, dar este ilegal sa ai cutit sau orice fel de arma alba in campus.

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Si la noi la fel, nici un fel de arme, iar polita vine in maxim 1-2 minute dc apesi pe buton.
In tot campusul sunt instalate sisteme de alarma, stalpi cu butoane care o data apasate alerteaza politia campusului si acestia vin imediat.

Acum doi ani eram insarcinata si cam aiurita, in loc sa apas butonul de la semafor am apasat butonul de urgenta(I know...silly me), intr-un minut era masina de politie langa mine (astia patruleaza tot timpul, zi- noapte prin campus), mi-a luat ceva timp sa-i conving ca e totul ok, ei credeau ca nasc:))

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Miere, ce-am mai ris!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Apropos de arme si restrictii. Ca studenta, am avut treaba la un laborator linga Chicago. La o deplasare, a avut avionul intirziere, am ajuns la poarta pe la 9 p.m. M-au luat aia la control, au scos tot din masina (inclusiv soferul, care bodoganea nevoie mare). In fine, dupa ce termina de uitat in bagaj, geanta, portbagaj, in masina, sub masina, imi pun intrebarile de rutina: am ceva de declarat (nu), am alcool cu mine (nu), am arme (da). Am crezut ca ma inghite soferul, asa urit s-a uitat la mine. Asta de la poarta isi cheama supervisorul, mai asteptam vreo 10 minute. "Ce arme?". Eu- "pepper spray".

I-am explicat de ce si cum, m-a lasat sa trec dupa ce am declarat ca-l las in bagaj in camera de hotel. Soferul nu mi-a mai zis nimic, nici macar cind mi-a taiat chitanta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Cred ca michelle-usa a exprimat foarte concis si clar parerea multora, inclusiv a mea.
Mie mi-a luat mult sa ma adpatez aici si, dezi am prietene americance bune de tot, ne confesam, birfim, petrecem etc, tot mi-e dor de Romania, de carierea pe care am lasat-o acolo, de prietenii mei vechi.
Dar nu m-as intoarce, decit pentru o perioada.
In primul rind, pentru ca nu mi-as da nici moarta copilul la scoala in Romania. Copilul meu care a fost pina acume ducat in spiritu respectului fata de ceilalti, al rezolvarii conflictelor fara violenta si fara agresivitate, sa fie supus hachitzelor vreunei profesoare frustrate, nici prin gind nu-mi trece.
In al doilea rind pentru ca nu exista nici un fel de control asupra calitatii mincarii si nu pot sti de unde vine mincarea, in cazul in care nu reusesc sa o procur direct de la producator sau sa mi-o cresc singura (ceea ce nu este imposibil, ba poate mai usor ca aici, pentru ca nu-ti trebuie nu stiu cite aprobabri.)
Serviciile lasa inca muuuult de dorit. Vad multe imbunatatiri de cite ori ma duc si ma bucur de ele, dar lucrurile tot nu merg foarte bine.
Relatiile pervertite de la serviciu, mai ales cele intre angajat si sef.
Si nu in ultimul rind, situatia absolut dezastroasa si de neacceptat din sistemul medical. Si nu ma refer numai la situatia financiara sau la aspect, ci la modul umilitor in care multi medici aleg sa se raporteze la pacienti (desi exista exceptii si eu am cunoscut dintre acestia.)
Deci, ca sa rezum, cind imi creste copilul si daca o sa fiu sanatoasa, mi-ar placea enorm sa mai traiesc o buna perioada din viata in Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

ce era atat de greu de inteles? Iulianm a explicat destul de clar ca ceea ce unii (nu spui cine) considera cultura o spoiala de cunostinte, ie: capitale si alte date isotrico-geografice, se poate asocia cu nedescifrarea nickurilor ca lipsa de cultura!
Nu a avut nici o pretentie ca sa i se ghiceasca orasul de rezidenta, ci era un contraexemplu!

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/

fuarte clar: deci Budapesta si nicku' Iuliei pe-un forum au fix aceeasi importanta mondiala

tre' sa ma duc sa-mi anunt pisica cat de importanta a devenit si ea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Asta ai inteles tu? Superficial, foarte superficial. Si scos din context.

in cazul asta inceaca sa scrii mai profund si sa implementezi mai bine in context, daca vrei sa se-nteleaga ce gandesti. deocamdata, asta afirmi, asta citez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikiion

Cele care ati scris la subiectul acesta, voua v-a trimis Xio PM? Tocmai am primit unul cu titlul De la o inculta.....
Eu nu prea scriu pe la generale. Imi explicati si mie, se merge cu intimidarea si cu mesajele PM pe aici?
Mesajul nu-l citesc, l-am sters, dar zau ca m-a surprins ca am devenit asa de importanta.
Mihaela

ce ti-e si cu comunicarea asta! Cum discutia trecuse nu am vazut nici un motiv sa iau un mesaj de acu' 20 de pagini ca sa iti scriu raspunsul. De bun simt si logic este sa iti scriu un mesaj privat , ca de-aia exista optiunea asta.
Nu stiu , dar vad ca la tine plecarea intr-o tara ivilizata nu a ajutat prea mult , ca tot necivilizata esti.
Cat despre umorul gasit de doamnele plecate dincolo in trimiterea unui simplu PM , ce sa zic , ma mir necontenit ca intr-o tara in care comunicarea primeaza , voi alegeti balacareala si muscatul de fund.
dar va dau prezumtia de nevinovatie si consider ca acolo sunteti obligate sa va purtati civilizat iar aici reveniti la obiceiurile voastre din Romania unde era permis orice.

daca tot vrei rufe in public , vroiam sa o anunt pe doamna care mi-a scris ca sotul ei il baga pe taica-miu in buzunar la cultura generala ca e foarte matur ce face, mai ales din oment ce il cunoaste atat de bine pe taica-miu si din moment ce aici fiecare isi lauda ce are de laudat.

repet , e vorba de cei 7 ani de acasa , de bun simt elementar si altele sa folosesti PM-ul atunci cand in topic nu mai are rost sa scrii.

***Fur is for petting**
http://www.flickr.com/photos/greecky/?saved=1

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro
www.accesoriisihaine.blogspot.com

Mergi la inceput