ne intoarcem in Romania sau nu?(2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu, ai doar acel credit pentru fiecare copil. Cred ca-i o mie de copil, dar nu-s sigura daca depinde de venit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Mai, tata, foarte interesant, mai degraba sari de septe metri in sus, sa-ti aperi hm, cum s-o definesc, lipsa de informatii (?!), decit sa pui mina si sa citesti. Adica niet dorinta de informare.

auci, dorinta de informare a ajuns sa se reduca la studierea nick-urilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Aha, da mia aia o primim pt Aidan cand facem taxele, ma gandeam ca poate conteaza copiii si cand le platesti.Deocamdata noi platim taxe dar primim 99% inapoi asa ca nu stiu exact cum e in lumea civila.

Adriana 39+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Da Ruxi si mie mi se pare incredibil de putin, am ramas uimita cand am vazut, chiar discutam despre asta cu sotul. Singurele salarii publicate la noi le-am gasit f vechi, acum 10 ani dean-ul colegiului avea 134K/an, dar nu am gasit nimic despre associate dean, ma indoiesc ca in 10 ani sa se fi dublat ca sa ajunga la sumele spuse de tine. Si da, colegiul nostru e printre cele mai mari din america si vad si printre cele mai prost platite:))

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Mai, tata, foarte interesant, mai degraba sari de septe metri in sus, sa-ti aperi hm, cum s-o definesc, lipsa de informatii (?!), decit sa pui mina si sa citesti. Adica niet dorinta de informare.

auci, dorinta de informare a ajuns sa se reduca la studierea nick-urilor?

Asta ai inteles tu? Superficial, foarte superficial. Si scos din context.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Salariile vehiculate sunt brute, pe 9 luni. Ca de exemplu eu am salariul publicat pe 9 luni, dar de fapt castig salariu de 12 luni. Restul mi-l aduc singura din contracte-salariul de vara. Profesorii de la scoli elementare mai greu isi aduc salariu de vara (in general nu sunt platiti vara), dar nici nu lucreaza vara. Asa si deanu' are salariul publicat, ala de 114K, pe 9 luni. Nu uitati ca orice profesor universitar are posibilitatea sa isi aduca salariu de vara, echivalentul a inca 2.5 luni pe an, de ex. deanu peste aia 114K. Dar depinde de fiecare dc. reuseste. Eu fara leafa de vara n-as putea sa supravietuiesc. La standardul actual, avand in vedere ca e doar un venit in casa la mine.

Ruxij, de curiozitate intreb daca esti sigura ca profii din elementara nu sint platiti pe vara la voi? Mi se par ciudate diferntele astea, pt. ca aici sintem platiti inclusiv vara. Vad ca diferente mari de salariu nu prea sint intr-ale invatamantului intre Canada si US, din ce ziceti voi, pt ca un prof de elementara cu 10 ani vechime ajunge la 110k/an, adevarat de CAD nu US.

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Din ce stiu eu, Khristin, ei sunt platiti pe 9 luni, dar pot opta sa isi incaseze salariul in installments de 12 luni. Caz in care cei 83K sau 110K sunt pe an si ei primesc 12 salarii, dar "pe hartie" e leafa pe 9 luni. E si logic, esti platit pt. predat doar atat cat predai. Teoretic in rest esti liber sa faci altceva, in cazul stiintelor, cercetare, sau sa predai cursuri de vara, sau orice altceva iti gasesti. Vecinul care e prof la liceu lucreaza ca antrenor de tenis vara. Asa stiu eu, dar cum nu lucrez direct in invatamantul secundar sau elementar, nu pot fi 100% sigura. 100% sunt sigura ca profesorii de la unviersitati sunt platiti pe 9 luni pt. predat, iar in rest sunt liberi sa isi aduca sau nu salariu de vara. totusi si in invatamantul superior nu sunt sigura de administrators (deans and all), s-ar putea ca aia sa aiba leafa pe 12 luni, pt ca jobul lor nu e predatul, ci sunt on the job 12 luni, dar nu sunt sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Aha, da mia aia o primim pt Aidan cand facem taxele, ma gandeam ca poate conteaza copiii si cand le platesti.Deocamdata noi platim taxe dar primim 99% inapoi asa ca nu stiu exact cum e in lumea civila.

Adriana 39+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier

Da, poti plati taxe mai mici daca ii treci ca si dependents.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Irina, gasii lefuri la U of Fl--nu stiu care campus. Se pare ca lefurile depind mult de domeniu. Am gasit profesori fara functie administrativa cu lefuri de aprox. 190K, dar din nou, depinde de dept cred. De ex. sefu' de dept. de la Mechanical Engr. are 220K pe an. Ala de la Materials Engr are 240K. De fapt pe 9 luni, cum va zisei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ruxij, da si aici se poarta summer school. Auziti, da' mai terminati odata cu salariile alea vehiculate, nu vedeti ca brusc s-a facut liniste la subiect si nu mai vrea sa se intoarca nimeni in RO? Ce vi s-a urat cu binele?!

Cristina

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput