FIV DR. DRAGOS ALBU 8

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lumimar

Fetelor,prg injectabil trebe sa fie neaparat de 50mg sau poate fi si mai mare cine vrea as putea sa iau eu din germania dar imi trebuie raspuns repede

Mutatia MTHFR C677T genotip heterozigot+mutatia A1298C genotip heterozigot

nu conteaza

+19 si mami de Vlad (12.12.1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumimar spune:

Mire,mie dr mi a scris pe reteta doar progesteron 12 fiole im o fiola la 3,4 zile,nu a scris si dozajul banuiam ca e de 50mg dar e mai bine sa intrebi
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

lumi vezi ca progesteronul in Germania se numeste Progesteron Depot si o fiola are 250 mg (adica de 5 ori mai mult ca Gestonele). Nu conteaza ca-i mai mare. Daca faci Gestone, suplimentezi cu Utrogestan, daca faci Depot, suplimentezi cu mai putin Utrogestan. Important e sa gasesti acest progesteron. Vezi ca in Germania am cautat si eu, tot cu reteta de la Dr. si nicio farmacie nu mi-a eliberat. Cei de la MNL nu mai au acum, dar aduc cam la 2 saptamani, deci ar trebui sa suni la ei, sa-ti iei o cutie cand prinzi pe stoc.

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lumimar

Mire,mie dr mi a scris pe reteta doar progesteron 12 fiole im o fiola la 3,4 zile,nu a scris si dozajul banuiam ca e de 50mg dar e mai bine sa intrebi
Pupici

eu am facut 50 la 3 zile si 250 la o sapt
si utro 600 si chiar 800 cand am avut pete color

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumimar spune:

Mire,Ari
Aristica ,ai pm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amacuba spune:

merci mirela
eu nu stiu ca e primul FIV SI SPER SI ULTIMUL
se tine un anumit regim inainte si dupa punctie? ma refer la mancare.
vad ca tot vorbiti de progesteron injectabil.e mai bun presupun decat utrogestanul pentryu ca esti sigura ca se aboarbe?

Mergi la inceput

babyblue ce faci? ti-ai luat rezultatul?

Mergi la inceput

amacuba uite aici
¨Sfaturi utile:Dieta recomandata pe perioada tratamentului si dupa ET: bogata in proteine (ou, carne, lapte, peste) bogata in grasimi (unt, ulei vegetal) saraca in carbohidrati (paine alba, orez alb, paste) si CU MULTA APA.De renuntat la cafea, alcool, zahar, ciocolata, dulciuri (prajituri), tigari (normal), zaharina, condimente gen vegeta, Knorr, margarina si, cartofi cat mai putin. Nu exces de cereale (mussli cu fructe sau alt fel, ca contin carbohidrati).

Dieta bogata in proteine/grasimi, saraca in carbohidrati/zaharuri ajuta la obtinerea de ovocite de mai buna calitate.

Dupa transferul embrionului:
- nu fumezi, nici macar pasiv;
- sa nu bei alcool, sa nu bei bauturi cu cofeina - red bull, ceai negru, cola ..., nu bauturi racoritoare cu mult acid;
- sa nu mesteci guma, fara zaharina in ceai, cafea si fara sa bei bauturi light;
- cand urinezi sau ai scaun, lasa pur si simplu sa curga de la sine, fara a presa;
- o cafea maxim pe zi;
- sa eviti pe cat posibil tel. mobil;
- sa nu faci efort, sport, mult aer curat, usoare plimbari, sa nu faci solar sau sauna;
- sa nu folosesti tampoane interne, sa nu te speli inauntru, sa nu te speli prea agresiv, sa nu faci baie, ci doar dus, sa nu faci masaj;
- sa nu-ti vopsesti parul timp de 3 luni;
- sa nu mergi la dentist decat dupa ce ai vorbit cu medicul tau ginecolog;
- sa nu mananci chips, cartofi prajiti si cornflakes, condimente puternice;
- sa eviti pe cat posibil mancarea reincalzita la cuptorul cu microunde;
- doctorii recomanda sa nu aveti contact sexual si/sau orgasm pana la testul beta hcg, daca testul este pozitiv perioada se va prelungi pana dupa ecografie.
¨

Mergi la inceput

multumesc mult mirela.
la mine e cam probl cu oua, branza, unt, etc pt ca am endometrioza si astea fac rau dar ce mai conteaza....important este sa se prinda.ma gandeam dupa ET sa stau acasa toata ziua in pat pana fac bhcg si aflu.

tu cum ai facut? ai facut miscare?dupa et ma refer
pupici multi

fetelor ce stiti de babyblue?

Mergi la inceput

am uitat sa va spun ca am si eu
nu stiu cum sa o afisez pe pagina mea ca sa ramana scrisa.cine ma ajuta?

Mergi la inceput