Viitoare mamici de Sept-Oct'10 Hai Office!(146)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fistiq spune:

Am revenit, dar cheful meu de treaba se duse Plus ca m-am intors cu burtica tare. Fara dureri dar e incordata.
VAd ca aveti si voi acelasi stres, cu curatenia si ordinea. Of, acum vreo saptamina eram sus pe scara si spalam faianta. Va spun numai voua ca altcuiva nu indraznesc

Si eu stiu la fel ca nu se mai acorda nici un stimulent, nici un trusou. Doar alocatia de 200 lei, salariul mediu pe unitate si apoi indemnizatia care si aia e taiata cu 15%.

----------------------------------------------

cu BB Tudor intr-o burticuta de 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chichiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui ana_25

MAI3 si pe mine ma apuca panica si ma agit cand stiu ca se apropie momentul si inca nu am totul in regula!!! Nu am luat nici patut,nici masuta de infasat,nici vanita si nici bagajul nu e gata!

Ana33+ Maia Elena lu' mama

Daca te incalzeste cu ceva sunt in acelasi stadiu! Ba si cu santier in casa de 2 luni. Sper ca-n 2 saptamani suntem gata! Nici macar cumparaturile de baza nu le-am terminat!

Cristina Toma Andrei/Alexandru 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Nu stiu daca am retinut tot ce voiam sa va spun...

Puiutza, pentru bebe e nasoala anestezia, mai ales ca traverseaza bariera placentara; scorul Apgar se micsoreaza, nu creste; in niciun caz nu ajuta anestezia la adaptarea la viata a micutului.
Cauta pe net efecte secundare epidurala, vb cu medicul tau... Bisoc e pentru, dar am reusit sa il conving sa mi-o faca numai daca voi crapa de durere. Adica la cerere.
Anestezia asta inhiba endorfinele, inhiba contractiile, apare nevoia de oxiton, nu decurge corect lactatia... din una-n alta, nu e nimic benefic in afara de reducerea durerii mamei si relaxarea medicului obstetrician.

Zicea un neonatolog ca a iesit copilul asa de adormit de anestezia administrata mamei, ca putea sa-i faca interventie chirurgicala.
Pentru noi epidurala e locala, pentru bebe are efect general. Din cauza efectului invaziv al anesteziei generale, medicii nu recomanda mai mult de 2/an la adult, or noi il scoatem pe micut (al carui sistem neuropsihic e inca in formare) cu afectat, adormit de o anestezie... si apoi il invatam sa manance natural si cheltuim bani pe mancare bio...

Ma rog, asta e varianta pe care o stiu eu, chiar sunt curioasa cine ti-a spus de efectele benefice ale anesteziei asupra copilului.
Cert e ca la cezariane copilul se scoate in 5-10 minute tocmai pentru ca sa nu ajunga la el efectul anesteziei epidurale.
Aceasta anestezie e si un motiv pentru care in caz de cezariana in vest nu se recolteaza STEM, ca e afectata calitatea celulelor...

Durerea cea mai mare e la expulzie cand, surpriza, multi medici micsoreaza doza de epidurala... Si atunci endorfine ioc, durere maxima, corpul neadaptat treptat... e mai nasol, dar iese mamica din nastere gandind: mama, ce a durut pe final, iti dai seama daca nu faceam?
Oricum, Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, asta e optiunea individuala a fiecareia, dar cred ca trebuie sa stim inainte sa alegem.
Pentru cele care doriti epidurala, exista tehnici de a contracara putin efectele ei negative; e bine sa vedeti ce va spune medicul pentru asta si poate ca ar fi indicat sa discutati si cu neonatologul inainte.

Trusoul si prima aia de nastere sau cum se chema nu se mai acorda din 2 iulie; articolul era foarte bun, dar e din februarie, Clabuc, era valabil pentru atunci; cauta pe acelasi sait si vei gasi si dupa iulie articole despre legislatia actuala.
Donna are dreptate cu articolele ei, nu se mai acorda.

36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea82 spune:

Buna dimineata la voi

Arunc cu galuste in toate directiile

Mai3, bravo ca ati terminat cu tot. Acum poti astepta linistita puisorul

uoof, burtici, nu va mai plangeti ca nu faceti nimkic. Acum ar trebui sa lenevim cat mai putem, ca dupaa....(ha, ce bine suna teoria cand o zici la altii ca daca nu dau de 7 ori cu mopul pe zi parca nu-s sanatoasa)

Off, hai Office cu niste vesti bune!

Fetelor, strumfu' meu e asa de linistit de vreo 2 zile...sper ca e totul bine. Miscarile se simt mult mai usor...sper ca-mi fac griji degeaba

Ma chinui si eu de azi dimineata sa ma conving sa fac o perdea...dar lenea de care se vorbeste pe aici nu ma lasa nici pe mine

35+ cu un carucior .... sau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns be_one spune:

Cum spune si Puiutza, treburi sunt mereu. Eu ieri am facut ordine si curatenie in toata casa, ca trebuia sa avem musafiri - care abia seara au anuntat ca nu mai ajung . Dar sapt viitoare tre sa fac iar si tot asa, cat o sa mai pot. Iar cumparaturile se mai pot face si dupa. Doar ca asa vrem noi, sa le avem pe toate gata. Insa cel mai important e sa fie bebe sanatos si mamica fericita. In prima noapte cu Dimitrie acasa l-am culcat langa mine, in pat, parca mi se parea ciudat sa-l pun in patut si sa nu-i aud fiecare respiratie...Eee, dupa aia m-am mai relaxat si eu Iar lucruri cumparate nu aveam nici pe un sfert cat acum, de multe am aflat pe parcurs ca sunt necesare. Si a fost totul f bine

Oana 34+ cu Ioan si mami de Dimitrie (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_25 spune:

Bine ati venit in clubul gravidoaselor disperate si nepregatite!!!!

PUIUTZA tu est cea mai tare!!!

Ana33+ Maia Elena lu' mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fistiq spune:

Parca tu Tutz, intrebai ceva de adeverinta, la ce imi trebuie?

Nu e pt concediul de maternitate, e pt indemnizatia de crestere copil. Sunt nevoita sa o iau de acum pt ca firma unde am lucrat e pe duca. De la 1 septembrie...tye-tye!
Chiar am vbit adineauri cu tipa de la personal si mi-o face.Acu nu stiu cum o sa procedeze cu rubrica unde trebuie sa completeze cit prenatal am avut cit postnatal, etc...

----------------------------------------------

cu BB Tudor intr-o burticuta de 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsa_L spune:

Ana, nu merge. Imi trebuie exact site-ul...ceva de genul www......com. Scrie-mi im pm.

Alecsa_L, 33+ ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns be_one spune:

Intreb si eu asa, poate ma mai lamuresc: cat de tare trebuie sa doara o contractie ca sa fie considerata contractie dureroasa? Adica mai pot sa existe dubii atunci? Ca pe mine ma doare uneori ca la menstruatie, dar destul de slab. Si nu neaparat asociat cu vreo contractie, ci cateodata tine mai mult timp durerea. Dr mi-a spus insa ca sigur durerea e in legatura cu contractiile. Eu am incercat sa-i spun ca nu ma doare f tare, iar el mi-a spus ca daca mai doare sa incep sa iau Gynipral. Iar eu nu-mi dau seama, cum tre sa doara ca sa iau gynipralul asta? Ca n-as vrea sa iau daca doar mi se pare

Oana 34+ cu Ioan si mami de Dimitrie (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chichiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui tutz

chichiutza - cu cerere scrisa :) ca nu da nici o firma din propria initiativa...

Tutz 33+ cu Julia la purtator

Pai ei spera sa fie cat mai multi care sa nu stie de asa ceva! ce sa mai zic....

Cristina Toma Andrei/Alexandru 34+

Mergi la inceput