OMFAL0CEL

OMFAL0CEL | Autor: dan_danyela

Link direct la acest mesaj

Buna ziua.Am facut ieri a doua ecografie,iar doctorul mi-a zis ca sarcina are 9/10 saptamani,dar ca ar fi o problema cu bebe. El zice ca vede ceva la abdomen,si parerea lei e ca inca nu e inchisa zona in care cordonul ombilical intalneste abdomenul copilului,si din cauza asta intestinele ar fi afara. Mi-a facut o internare pt saptamana 11,pt ca a zis ca in saptamana asta ar trebui sa se inchida de tot orificiul,si normal ar fi ca intestinele sa fie impinse inapoi in abdomen. Problema este,ca exista si posibilitatea ca orificiul sa se inchida dar intestinele sa ramana afara . Ce imi puteti spune despre boala asta ? Ati auzit cazuri ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zmotocel spune:

omfalocelul este un defect de perete abdominal (ai putea spune ca seamana intr-un fel cu hernia ombilicala la adult). o parte din intestine sunt acoperite de o membrana subtire, stau ca intr-un sac in aceasta membrana. daca omfalocelul este mic de obicei nu exista probleme pe termen lung, copilul ducand o viata normala.
nu exista studii care sa arate cu certitudine ca e mai bine, dar cei mi multi doctori recomanda nasterea prin cezariana de teama de a nu se rupe omfalocelul in timpul nasterii naturale. important este ca nastere sa se faca intr-o clinica de unde poate fi transportat rapid intr-un centru de chirurgie pediatrica. aici va fi evaluat si tratat. tratamentul poate fi conservator (pansamente speciale, ingrijirea copilului si multa rabdare) sau chirurgical. asta doar un chirurg poate evalua.
omfalocelul poate aparea impreuna cu malformatii cardiace si renale, astea fiind cele mai frecvente, asa ca nou-nascutul trebuie evaluat si din acest punct de vedere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

nu stiu ce sa-ti spun,macar sa te incurajez.
dar ,curios, la 9-10 s, peecho se vede ceva ,mai mult un punct, e doar sacul gestational.

dar cu Dumnezeu inainte,poate totul va fi bine!
sanatate la amandoi !

Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Sfatul meu e sa ceri o a doua parere. Mergi la inca un medic si intreaba.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput