Calendarul gradinarului vesel (15)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Gata! Am iesit din pestera.
Nu stiu daca se intampla tuturor, dar eu am perioade "blue" in care trag obloanele.
A venit toamna!
E un vis afara!
Din pacate plantele nu mai cresc cine stie ce.
Am mai cumparat 10 tuiacu 15 lei bucata.

"Calea de mijloc este calea ZEN"
http://barcapevaluri.blogspot.com/
Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Simali, inseamna ca te pricepi la tuia - eu am doi mai mici, in ghiveci. Vreau sa-i transplantez tot in ghiveci, dar unul mai mare - e ok, rezista peste iarna asa sau trebuie sa-i acopar cu folie ceva???

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Gabriela din cate stiu nu tebuie acoperit (asta sigur) insa trebuie legat ca sa nu-l labarteze/rupe zapada

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Gabriela din cate stiu nu tebuie acoperit (asta sigur) insa trebuie legat ca sa nu-l labarteze/rupe zapada

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Prima oara nu intelesesem in ce fel il labartzeaza... dar m-am prins! Oricum sunt mitittei, am sa le fac o poza, i-am transplantat deja in niste ghivece mai mari de ceramica (sau ce o fi aia).
Pe la noi a dat o ploaie de nu va spun - musteste pamintul de apa...
Am lamurit si misterul daliilor care mi s-au uscat - au putrezit rizomii de la prea multa apa...asa ca la anul voi lua altele, dar am sa le pun in alta parte, nu acolo unde exista o scurgere pe sub pamint...

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

La tuia mici este vital sa nu uiti sa le legi crengile cu sfoara toamna tarziu. Sau sa te ocupi sa scuturi sistematic zapada de pe crengi (cam greu de realizat ca daca pleci sa zicem 10 zile de Craciun si tocmai atunci ninge 1m, da soarele si iar ingheata). Eu am pierdut 6 bucati in iarna aceasta pentru ca zapada grea si mare (1m) a inghetat tun in jurul lor si i-a facut una cu pamantul.

"Calea de mijloc este calea ZEN"
http://barcapevaluri.blogspot.com/
Alice

Mergi la inceput

Simali, Tala -

Liviana, tu pe unde esti? Pui muraturi?

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Alintaroma, am vrut sa zic hemerocallis, dar nu am nimerit denumirea! Din cite stiu si asta e un fel de crin...
Edit - chiar am cautat pe net si asta e denumirea in engleza - "dailily", deci chiar e un Hemerocallis!

Leeloo,Hemerocallis se numesc crinii care infloresc numai o zi,hemero- adica efemer,ii ador!Infloresc asa cum se spune,o zi.
Am 4 specii:"calarasi"(numele din popor),H.habranthus sau "crinul zanelor",unul alb H.ismene si H."stella d'oro";ultimul este achizitie care mi-a parvenit de 3 zile si se spune ca are un parfum deosebit.

Sunt f. fericita ca am reusit sa gasesc seminte de Stevia rebaudiana,acea planta perena care poate inlocui zaharul cu mare succes.
Am mai achizitionat si seminte de "Lemon grass" si de Leurda.

Mergi la inceput

B.nica - mi-am comandat si eu un crin de zi, cel care e in catalogul de acum de la sieberz, nu ii stiu exact denumirea. Imi e groaza ca se apropie octombrie si o sa-mi vina comenzile pe care le-am facut - am 3 comenzi de livrat, la diferite firme...

In sfirsit mi-au inflorit primele crizanteme, cele pe care le-am pus la soare - cele de la umbra au ramas cam anemice insa au boboci, probabil vor inflori odata cu tufanicile...

Sunt cam suparata ca hortensia a patit ceva - i-au cazut mai toate frunzele si nu i-au mai dat lastari noi, florile oricum i s-au uscat, iar frunzele care au mai ramas s-au inrosit cumva...i-am pus in weekendul asta la radacina pamint acidofil+coaja de ou pisata, nu cred ca se mai dezvolta in vreun fel anul asta, sper totusi sa nu moara si la primavara sa renasca si sa se dezvolte frumos...

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Gabriela, m-ai prins. Muraturile le pun mai tarziu, insa week-endul trecut a fost f muncitoresc. Am cules toate rosiile coapate, am facut cateva borcanele de bulion din ele, am cules vinetele si sotul le-a copt, de asemeni toti gogosarii inrositi au fost pusi pt iarna cu otet. Duminica am muncit la curatenie in casa si abia dupa-amiaza am reusit sa iesim cu copiii, la un Bal Mascat.
Sa stii ca si mini-hortensia mea din ghiveci a patit la fel, asa ca am bagat-o in casa. M-am gandit ac poate nu i-a placut frigul de noapte.
Tala, n-am uitat de re-ul pt tine si nici de pozele cu cosuletele.
Olympia, sanatate sotului si succes ca free-lancer!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

vin si eu cu o intrebare la gradinarele vesele
cand pot sa schimb pamantul la florile de apartament? unele s-au uscat, altele au crescut foarte frumos si le-as muta, insa nu as vrea sa stric vreo ceva. multumesc

Mergi la inceput