Doula

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Draga mea,

Nu ai pe nimeni apropiat, care sa tina la tine, blanda si cu oarecare experienta (femeie cu copii) care sa-ti fie alaturi cu plata? Poate fi si o ruda.

Eu am prietene care au nascut acasa si au avut doula, dar aici in State. Conceptul este extraordinar si nici nu mi-as imagina astazi sa nasc si sa nu am doula. Normal rolul acesta ar fi trebuit sa fie implinit de un membru al familie, de sex feminin, cu experienta la nasteri.

Poate totusi gasesti pe cineva apropiat, sau o asistenta medicala, mamica cu experienta care sa poata sa te ajute.

Sarcina usoara in continuare.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

e bine sa ai doula la prima sarcina, eu as alege pe cineva apropiat.

eu am avut doula la a doua sarcina, m-a ajutat intr-o oarecare masura in ultimele saptamani de sarcina pt ca eu eram speriata de nasterea indusa si Dr meu ma infricosa la fiecare vizita ca am un bebe prea mare si nu o sa pot sa nasc.
doula mea a fost cam scumpa si practic nu am avut nevoie de ea in travaliu, tot travaliul meu a fost in masina spre spital iar nasterea a durat 2 minute, adica am nascut din doua impinsaturi cu asistentele.

de ce as alege cineva apropiat? trebuie sa fie o femeie cu care sa fii foarte comfortabila, care a nascut si are un simt empatic extraordinar, care nu se sperie sa asiste la o nastere, care e bine informata, ff pozitiva in ce priveste abilitatile femeii de a naste, care iti poate da un sfat bun in timpul sarcinii, care te incurajeaza in travaliu,.. nu trebuie neaparat sa fie certified doula. o sora, mama sau o prietena de suflet poate face asta.

eu as vrea sa fiu doula sau postpartum doula pt orice prietena sau persoana apropiata care m-ar solicita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

e bine sa ai doula la prima sarcina, eu as alege pe cineva apropiat.

eu am avut doula la a doua sarcina, m-a ajutat intr-o oarecare masura in ultimele saptamani de sarcina pt ca eu eram speriata de nasterea indusa si Dr meu ma infricosa la fiecare vizita ca am un bebe prea mare si nu o sa pot sa nasc.
doula mea a fost cam scumpa si practic nu am avut nevoie de ea in travaliu, tot travaliul meu a fost in masina spre spital iar nasterea a durat 2 minute, adica am nascut din doua impinsaturi cu asistentele.

de ce as alege cineva apropiat? trebuie sa fie o femeie cu care sa fii foarte comfortabila, care a nascut si are un simt empatic extraordinar, care nu se sperie sa asiste la o nastere, care e bine informata, ff pozitiva in ce priveste abilitatile femeii de a naste, care iti poate da un sfat bun in timpul sarcinii, care te incurajeaza in travaliu,.. nu trebuie neaparat sa fie certified doula. o sora, mama sau o prietena de suflet poate face asta.

eu as vrea sa fiu doula sau postpartum doula pt orice prietena sau persoana apropiata care m-ar solicita.

sunt singura la parinti,mama are Parkinson si ruptura de col femural,tata nu mai e.....una dintre prietene are bb de 2 luni iar cealalta e insarcinata.
Avem o doamna care vine mai mult pentru mama pt ca mie imi este din ce in ce mai greu s-o ajut si uneori imi este rusine sa-i mai fac si eu 'mofturi" .Cel mai greu imi este ,uneori,dupa orele 16 cand sotul meu trebuie sa se mai supuna unor ordine.Dar de vreo saptamana e un adevarat Doula.Era bietul si pana acum-cu mai putine sarcini si "obligatii",dar burtica creste ...creste....

Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei

"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ai sa fii deschizatoare de drumuri cu doula la Vaslui!

Cu sau fara(sotzul tau ce parere are ca doula se implica in viatza parintzilor inainte de nastere)trebuie sa te descurci,ca in Romania nu exista doula "calificata"!

Gabi,intorcindu-ma in timp ca acum aproape 15 ani cind am nascut eu nu s einventase netul la tot poporul si habar n-aveam de doulasa stii ca totusi moasa cu care am nascut(cezariana) a jucat rolul doulei!E adevarat ca o cunosteam,dar da...am fost sigura ca e linga mine si pentru mine!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Ai sa fii deschizatoare de drumuri cu doula la Vaslui!

Cu sau fara(sotzul tau ce parere are ca doula se implica in viatza parintzilor inainte de nastere)trebuie sa te descurci,ca in Romania nu exista doula "calificata"!

Gabi,intorcindu-ma in timp ca acum aproape 15 ani cind am nascut eu nu s einventase netul la tot poporul si habar n-aveam de doulasa stii ca totusi moasa cu care am nascut(cezariana) a jucat rolul doulei!E adevarat ca o cunosteam,dar da...am fost sigura ca e linga mine si pentru mine!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

macar cu ideea sa deschid un drum.
sunt multe care avea nevoie,dar....

Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

incearca sa obtii datele de contact )cred ca intre timp este si o asociatie ceva) a dnei Liliana Tudose din Galati. Fiind mai aproape de Vaslui te poate ajuta.
am gasit acest ( http://www.adevarul.ro/locale/galati/Liliana-Mamica-meserie_0_104389935.html )la o prima cautare... dar mai sunt.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_t spune:

Buna.
Am vazut ca subiectul nu este demult discutat.
Din intamplare am aflat de aceasta discutie, cu toate ca multe dintre prietenele mele sunt active pe acest forum.
Sunt Liliana, as vrea sa te pot indruma in vreun fel.
In Romania doula certificata international, nu stiu sa existe decat doua si ele locuiesc in Bucuresti.(asta fiindca nu avem trainer in Romania si meseria este atat de putin cunoscuta)
Dar suntem o echipa de educatori prenatali Lamaze care ne ocupam de pregatirea psihologica pentru nastere si alaptare si sustinem intens incurajarea insotirii gravidei de catre o persoana in timpul travaliului care stie ce are de facut.
Multe dintre noi am avut acest rol in spitalele de stat, daca ni s-a permis sa intram, fiindca oficial acest drept nu ne este recunoscut.
Acum nu mai profesez in Galti, unde am fost doula pentru gravidele cu care am urmat cursul Lamaze si am fost alaturi de ele macar jumatate de ora sau o ora daca nu am putut sta tot travaliul.
As vrea sa va spun ca este important sa poti fi inclus in sistemul sanitar de stat, pentru a profesa aceasta noua meserie in Romania, altfel va fi destul de greu sa patrunzi in spitale, poate doar cunostinte(ca de obicei) sau patrunde in spitale private, unde accesul poate fi mai usor.
In prezent profesez in cadrul Maternitatii private Isis Constanta care incurajeaza nasterea naturala, sustinerea afectiva pe toata perioada travaliului si accepta o persoana(pe care o doresti tu-sot,mama, sora, doula, educator) alaturi de gravida in travaliu sau ulterior in salon.
Daca revii la acest subiect si probabil iti va fi destul de greu sa te deplasezi in Constanta, te pot directiona catre un educator din Vaslui care te poate insoti in travaliu.
Astept de la tine un semn, dupa care vom stabili impreuna cum procedam.
Legat de asociatia pe care urma sa o infiintam, este vorba de Asociatia Nationala Pentru Nastere Naturala si Alaptare, ea exista si deja tu ai avut un prim contact cu ea prin intermediul site-ului www.nastecumsimti.org

Imi place ceea ce am citit aici, sunt incantata sa aflu ca sunt mame care solicita o doula, doar astfel vom schimba ceva in sistemul sanitar din Romania si ne vom indrepta catre umanizarea nasterii, doar dinspre mame venind, vom putea sa actionam impreuna.
Cu respect Lilina,
Aici imi scriu gandurile despre acest domeniu al nasterii si alaptarii unde eu simt ca lucrurile au inceput sa se schimbe intr-un sens bun,
http://cursurilamaze_galati.ablog.ro/

Mergi la inceput

Liliana, incerc pe dupa amiaza sa recitesc mesajul tau.Nu ma simt bine .
o zi minunata!

Gabriela
28 + viitoare mami de Tudor Andrei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui liliana_t

Buna.
Am vazut ca subiectul nu este demult discutat.
Din intamplare am aflat de aceasta discutie, cu toate ca multe dintre prietenele mele sunt active pe acest forum.
Sunt Liliana, as vrea sa te pot indruma in vreun fel.
In Romania doula certificata international, nu stiu sa existe decat doua si ele locuiesc in Bucuresti.(asta fiindca nu avem trainer in Romania si meseria este atat de putin cunoscuta)
Dar suntem o echipa de educatori prenatali Lamaze care ne ocupam de pregatirea psihologica pentru nastere si alaptare si sustinem intens incurajarea insotirii gravidei de catre o persoana in timpul travaliului care stie ce are de facut.
Multe dintre noi am avut acest rol in spitalele de stat, daca ni s-a permis sa intram, fiindca oficial acest drept nu ne este recunoscut.
Acum nu mai profesez in Galti, unde am fost doula pentru gravidele cu care am urmat cursul Lamaze si am fost alaturi de ele macar jumatate de ora sau o ora daca nu am putut sta tot travaliul.
As vrea sa va spun ca este important sa poti fi inclus in sistemul sanitar de stat, pentru a profesa aceasta noua meserie in Romania, altfel va fi destul de greu sa patrunzi in spitale, poate doar cunostinte(ca de obicei) sau patrunde in spitale private, unde accesul poate fi mai usor.
In prezent profesez in cadrul Maternitatii private Isis Constanta care incurajeaza nasterea naturala, sustinerea afectiva pe toata perioada travaliului si accepta o persoana(pe care o doresti tu-sot,mama, sora, doula, educator) alaturi de gravida in travaliu sau ulterior in salon.
Daca revii la acest subiect si probabil iti va fi destul de greu sa te deplasezi in Constanta, te pot directiona catre un educator din Vaslui care te poate insoti in travaliu.
Astept de la tine un semn, dupa care vom stabili impreuna cum procedam.
Legat de asociatia pe care urma sa o infiintam, este vorba de Asociatia Nationala Pentru Nastere Naturala si Alaptare, ea exista si deja tu ai avut un prim contact cu ea prin intermediul site-ului www.nastecumsimti.org

Imi place ceea ce am citit aici, sunt incantata sa aflu ca sunt mame care solicita o doula, doar astfel vom schimba ceva in sistemul sanitar din Romania si ne vom indrepta catre umanizarea nasterii, doar dinspre mame venind, vom putea sa actionam impreuna.
Cu respect Lilina,
Aici imi scriu gandurile despre acest domeniu al nasterii si alaptarii unde eu simt ca lucrurile au inceput sa se schimbe intr-un sens bun,
http://cursurilamaze_galati.ablog.ro/

Liliana , inca o data MULTUMESC !
Nu voi naste normal, ci prin cezariana. Travaliul fiind exclus, am nevoie de cineva care macar pana imi revin din anestezie si cateva ore dupa sa stea langa mine.
Inteleg ca ai pe cineva la Vaslui?Problema e ca acea persoana trebuie sa fie pregatita in orice moment ptr asta, ptr ca ,teoretic, am un risc de nastere prematura la 34 s, conf morfo, numai ca acum vrei 2 s, bebe se saturase de burtica ..mda... am ajuns la spital ,ooofff.

multumesc

Gabriela
28 + viitoare mami de Tudor Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisadunea spune:

Dragele mele, Gabi, cred ca deja ai nascu, nu? Deci poate o fi tarziu, insa vroiam sa va spun ca mai exista o Doula in Cluj. A fost la specializare tocmai in SUA si este foarte daruita si dedicata. Eu merg la ea la cursurile prenatale lamaze. Poti citi mai multe despre Nora Niculescu, ca asa o cheama, pe www.cuibulberzelor.ro. Eu intentionez sa o iau cu mine la nastere...sper doar sa fie si doctorul meu de acord...ca are tendinta de a fi cam rigid... Nasteri usoare tuturor gravidutelor!

Mergi la inceput