Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (195)

Vine toamna in bostana cu PEPENASI de 2008 (195) | Autor: iul-aug2008

Link direct la acest mesaj


Bine ati venit
in bostana cu cei mai dulci

PEPENASI

Aventurile pepenasilor
1-20, 21-40, 41-60, 61-80,
81-100, 101-120, 121-140,
141- 160, 161-180, 181, 182,
183, 184, 185, 186, 187, 188,
189, 190, 191, 192, 193
194

Predarea stafetei
A fost odata ca niciodata o odisee minunata
1 - 131
Darius Andrei - Un ingeras senin al Cerului
1,2,3,4,5,
6,7,8,9,10

Sarbatoritii lunii septembrie:

2 Alexandra Valentina (violeta29), 6 bujo, Daria (Roxana01), 8 Nati, jjovana80, 11 kamelya, 13 Matei (locca), 14 monalac, NinaG, 15 estrella80, Tudor (ioana), 16 Marina_1609, 21 camy_pus, 22 Ada_s, 23 ankalaura, 24 sisialberg, 28 blueeyes2003, ElizaClara

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Eliza
LA Multi Ani fericiti



Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Miss sa stapanitzi sanatosi masina, si la cat mai multe plimbari! Ma bucur mult pentru voi.

In octombrie botezam fetitza unor f buni prieteni, pe Clara. Ieri am aflat oficial (desi banuiam eu ). Brrr complicat cu trusoul toamna, ca sunt numai culori inchise la haine.


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

vicky, gasesti si hainite albe, ivory, crem....eu am tot vazut.
sau cel mai simplu rezolvi cu o pelerina alba. asa am facut la Sofia. dar la noi oricum a fost mai simplu...nu a avut nevoie de haine de schimb...
eu am imbracat-o in costumul popular si nasei i-am zis sa gaseasca pelerina alba. avea si gluga... a stat in costum o vreme si la un mom dat i-au pus pelerina peste, si gluga pe cap. era 25 octombrie

----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Marina, eu am dat o tura pe la magazine si nu am vazut NIMIC, dar nimic in culori deschise. Numai maro, mov inchis sau albastru indigo. Pana atunci mai e, dar na, imi place sa ma uit din timp :).
Imi place ideea cu pelerina.


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Hai ca noroc cu ploaia ca au dormit si matzele mai tarziu deci apuc si eu sa citesc si sa pun poze. Deci sunt poze pe contul comun cine vrea sa ne vada.
Multumim de urari Tecky, Diana, Anka, Dara, Marina, Caprioara, Gini,Vicky.
Legat de id si locatie am avut niste pb si a trebuit sa le schimb.
Bujo ce scump e el cu Nunic.Pupam gagiul mumos.
Dara felicitari pt progresele cu vorbitul. Multa sanatate tatalui.
Marina concediu placut.
Gini nici noi nu ne-am omorat sa scoatem laptele ca separe ca Ami e ca si sora-sa deci pana nu mai creste nu prea avem sanse, mai ales ca acuma e de la dinti iubirea asta enorma de lapte.
Vicky noi pe Ari am botezat-o in oct si era f rece si a avut rochitica normala de botez cu ciorapeii lungi crem si peste rochita a avut cardigan de ala cu maneca lunga speciala pt rochii cu ceva broderie ca pe rochita si cand am iesit din biserica i-am luat o blanitza alba care am folosit-o dupa aia toata iarna. Toate au fost de la mothercare si am mai vazut la Mamas and Papas seturi asa frumoase. Daca vrei caut o poza sa iti arat.

Gata pauza fug la trebi, tre sa merg sa iau lapte si pampersi si niste chestii pt tata si afara ploua de rupe. Ma face ciuciulete pana termin.

Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salutare! Si la multi ani fericiti sarbatoritilor din ultimul timp, scuze ca nu mai nominalizez!

Am citit discutiile de stafilococ. Noi i-am facut lui Luca ieri analize de sange si exudat faringian, analizele au iesit bune, la exudat i-a iesit ceva streptococ betahemolitic, insa si Luca e purtator sanatos. Doctorita a zis sa luam antibiotic, Ospen, insa am mai citit si intr-adevar am gasit in multe locuri ca daca e purtator sanatos si asimptomatic nu trebuie sa ia. Cred ca nici nu ii vom da, mai ales ca n-au trecut nici 2 saptamani de cand am terminat o tura de antibiotice cand cu pneumonia lui.

La analize nu mi-a venit sa cred, a fost cuminte ca un sfant, nici nu s-a uitat unde l-a intepat, ca eu am venit pregatita cu piesa de rezistenta, un excavator nou nout pe care nu-l mai vazuse, asa ca a uitat copilul de intepatura.

Am tot fost cu el pe la medici in ultimul timp, sa ne linistim noi mai mult, inclusiv la psiholog, pt. starea lui de agitatie extrema si trezirile interminabile din noapte, cu tremurici cu tot in ultimul timp. Si ne-a spus psiholoaga (de fapt e neuropsihiatru infantil) ca e o fire mai anxioasa, mai nevrotica, de bebelus a fost asa, si va mai avea probabil perioade din acestea (deh, seamana pe maica-sa, ce sa-i fac), acum probabil a fost pe fondul bolii si dinsconfortului provocat de ea, plus venirea fratiorului, au fost mai multi factori de stres. Am intrebat si de vorbit, a zis sa stam linistiti ca se porneste el, mai ales cand va intra in colectivitate. Atata doar ca asta nu va fi prea curand, inca un an sigur nu, ca nu vreau sa ia toate bolile posibile cat e asa mic si Alex si sa i le dea toate si lui. Oricum daca tot stau acasa nu vreau sa-l dau pana la 3 ani.

A, si neuropsihiatra asta ne-a prescris bau-baul de Peritol, pe care recunosc ca i l-am dat o sapt. si a avut efecte super, s-a odihnit mult mai bine copilul meu care acumulase o groaza de oboseala si nesomn, plus ca i-a crescut f. mult si pofta de mancare. Si de cand e mai odihnit e si mai bine dispus, mai cooperant, parca i-a crescut si atentia, spune o groaza de cuvinte pe limba lui insa ma bucur ca sunt combinatii tot mai variate de sunete, plus ca incep deja sa inteleg tot mai bine limba lui. De ex. "baaa" inseamna ca ceva cade sau se arunca, "toaaa" e ceva mare=mare (la tiruri zice de obicei asa) si de astea, deci macar pastreaza o constanta in sensuri chiar daca nu seamana cu cuvantul din romana. Stiu ca fata de majoritatea pepenasilor care spun deja fraze e kaka maka realizarea noastra, insa pe mine chiar ma bucura sa vad un progres. Si-a descoperit pasiunea pt. cuburi de construit si si-a mentinut pasiunea pt. fratiorul lui :)), la care nu mai stie ce jucarii sa-i mai aduca, ii umple uneori patul sau caruciorul cu cuburi sau omuleti sau masinute, tot vine, i le arata si apoi le lasa acolo.

Apropo de lapte, noi care aruncam o multime de lapte praf si nu bea Luca mai mult de 300 ml pe zi, de vreo 3 zile a facut o obsesie, bea in prostie, si cate 700-800 ml pe zi, dimineata si seara. Tot praf, ca nu vrea nicicum sa treaca pe cel de vaca.

Pasta de dinti - noi cu Nenedent ne spalam, doar o data pe zi, insa mi-ati dat de gandit cu discutiile de carii, cred ca il voi spala si dimineata, nu numai seara. Fluor nu-i dau, pe mine ma sperie chestia ca nu e voie sa uiti, ca eu sunt o sclerozata, si cu vigantolul lui Alex e un calvar sa nu uit, asa ca mai bine nu incep sa-i dau fluor daca dupa aia uit si e mai rau.


Alex e bine, creste, suge de la mami exclusiv, are acum niste zile mai agitate ca s-a saturat de stat pe spate, ar sta si el ridicat sa vada mai multe si se tot lupta sa sa intoarca pe burta Si incepe sa apuce jucariile, sau mai degraba sa dea cu mana in cele atarnate deasupra lui si sa se distreze cum se balangane, e un scump si un dulce.

MADA, sa stapaniti sanatosi si fara evenimente neplacute masina! Chiar, se poate schimba nick-ul pe DC? Trebuie sa ai multe puncte pt. asta?

Hai ca am scris o tona. Pupici la toata lumea!

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si Alexandru Matei (19.05.2010)
Doamne, ai grija de minunile mele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Miss da, da vreau poze. Si de la tine si de alte fete care au botezat toamna, please :).

Moni se intampla in foarte multe cazuri ca cel mare sa regreseze o data cu aparitzia celui mic. UNa peste alta, ma bucur ca sunteti bine si felicitari pentru progrese!


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

moni, iti inteleg perfect bucuria manifestata pentru un banal "baaa" sau "toaaaa"
si eu sunt la fel.
Sofia a mai adaugat 2-3 cuvinte in vocabular. acum e la mare moda cuvantul "PAC-PAC" care il zice la orice pas cand face ceva, pune sau ia, paseste pe trepte...la orice :))
tot la moda este GATA si BRAVO

abia astept si eu momentul acela cand o sa inceapa sa vorbeasca si sa ma rog sa mai taca.....

cat despre stafilococ, eu zis sa te relaxezi daca il tii acasa. antibioticul ii face mai mult rau decat stafilococul, parerea mea. si in plus acesti stafilococi si streptococi pot sa apara si sa dispara.... Si daca e purtator sanatos cu atat mai mult. sa chinui copilul cu antibiotic si pana la gradinita o sa il mai faca de cateva ori...
eu abia acum i-am dat prima data antibiotic si tare nu ma simt bine ca am facut asta...asta e. abia astept rezultatele la analize...

aaaa, Peritol ii dau si eu de vro 2 saptamani. parca vad si eu rezultate.
----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Inainte sa plec, va rog frumos nu ma mai intrebati de nick si etc. Nu se poate schimba in fct de puncte si etc la mine a fost un caz special, cu motive bine intemeiate si de aia a fost schimbat, nu ca ma plictisisem eu de nick sau ceva. Multumesc pt intelegere.
Vicky pun cand vin din oras ca le am pe cd-uri tre sa le scobesc pe unde sunt.
Moni ms. Ma bucur ca ati aflat ce si cum si e mai linistit pisoiul. Felicitari pt progrese.

Gata fug ca acusi vine ora de somn a lu Ami si tre sa ajungem rapid inapoi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Gini unde se deschide DM? Ca eu nu am auzit. Stiu doar ca se deschide Decathlonu ca trec pe langa el.

bujo mami de Filip

Mergi la inceput