Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (12)
Raspunsuri - Pagina 7
bubu30 spune:
Flory : In jurul varstei de patru luni, bebelusul invata sa isi ridice si sa isi sustina capul atunci cand sta pe burtica, apoi sa se sprijine in maini si sa-si ridice pieptul.
Ioana5255 spune:
Ekaterina se intoarce pe burta, dar nu se mai poate intoarce si ramane intr-o pozitie f ciudata moment in care incepe sa urle ca nu mai poate reveni pe spate. Cand o pui pe burtica, la fel, parca sta intr-un singur punct, gatul si picioarele sunt ridicate in sus. dar eu nu ma stresez. Eu am si experienta primului copil, care le-a facut pe toate mult mai tarziu, cu exceptia mersului, cand a mers la 11 luni. La 2 ani abia vb, f putin, chiar si acum poceste rau cuvintele. La gradi mi-a zis sa stau linistita, ca isi va reveni repede, ptr ca au exercitii speciale ptr pronuntie. Fiecare copil are ritmul lui, nu pot fi toti la fel. Ex prietena mea de la Tg Mures, la 7 luni parca si-a dus copilul la neurolog, ptr ca baiatul sarea etapele si nu mergea de busilea. Acea dna dr, pe care prietena mea a considerat-o f inteligenta, eu am considerat-o o tampita, i-a spus ca, copilul trebe neaparat sa faca exercitii sa mearga de-a busilea, ca altfel la scoala va fi un tampit si un codas. Eu gasesc o astfel de explicatie cel putin idioata. Copilul e premiant si de ce credeti, ptr ca a facut exercitii cu el sa mearga de-a busilea.
Flory pediatra mea de ex la Alexandra a inceput diversificarea cu fructe ptr ca luase f bine in greutate, chiar peste si i-a bagat cerealele mai tarziu, dupa 6 luni. Acum cu picele a inceput cu cereale. Capraru scrie ca ra putea afecta motrocitatea ptr ca, cerealele ingrasa si astfel il afecteaza. Cu sucul la 2 luni mi se pare iar o tampenie,desi sunt f multi pediatri care introduc ca prim aliment sucul de portocale, care dupa parerea mea este f acid ptr un stomacel asa de mic. Citeam aseara in Capraru sa dam suc de tomate la 4 luni, aberant dupa mine. Si ex pot continua. O sa vedeti ca si cu laptele, copilul va fi cel care va va arata cum sa il hraniti.
Ioana5255 spune:
voiam sa va povestesc de haraiala din gat. E a treia explicatie de acest fel pe care o primesc. Copilul pana la 6 luni are o pelicula, ca un filtru de praf care filtreaza si din cauza asta auzim haraiala. Nu este ceva grav. Grav este atunci cand vedem, ca copilul nu poate respira, ca se invineteste, care are probleme vizibile de respiratie.
Eco am facut si noi inca de acum 2 luni la fontanela, la ambele fete si sunt super ok. Le-m facut si la rinichi. Pentru displazia de sold nu le-am facut, nici lui Alex nu i-am facut. Pediatra nu a considerat ca ar fi necesar.
Ah mi-am adus aminte. Ma intind ca o placinta. Iustinica de ieri incearca sa vb cu lb pe afara. Si ii iese asa ca un scuipat. E f funny.
Noi avem niste jucarii puse de o bara deasupra patului. Ekaterina le prinde cu manutele, le atimge cu picioarele, le trage, Iustinica sta sub ele, le studiaza, vb cu ele, mai ridica piciorusele, dar doar atat. Pe mine ma uimesc mereu copiii astia cum au evolutii diferite. Este f interesant sa le urmaresti ce fac si cum fac.
Sorana welcome back. A fost frumos la Breaza?
Reallaura spune:
Buna scumpele
Am mai fost nitel la Kiabi am mai luat cate ceva si o jucarie d-aia de tragi de ea si in tip ce se desfasoara ii canta de nani. Ma bucur ca uite asa am reusit sa aduc grasa acasa, era obosita si voia in brate.
Apropos de performante: de suzi nu stiu ca nu papa si nici nu insist. Dar jucariile le apuca si le baga in gurita, se intoarce doar pe burtica, se ridica in coate, rade in hohote si canta, acum da sa se ridice si in fundulet.
De cand cu intorsul pe burta a inceput sa doarma asa.
Artu ce inchidere si deschidere de capitol frumoase! Merci si de linkul cu diversificarea, daca ma lasa fata il citesc acum
Merci si de aprecieri la adresa fetii
bubu pt complimente. Nu-i dau cu nimic pe creasta, asa ii sta ei parul. Are momente cand e sculat de tot, nu bate nici la stanga nici la dreapta
Sorana bine ai revenit! Imi pare rau de eczema, sper sa gasiti tratament.
Vivela, Sorana idem si la noi cu geloziile. Uneori ma simt dezarmata, neputincioasa, gata de plans. Aseara s-a trezit Mirci la 2 ca facuse in pat, pana la 3 nu s-a mai culcat, a vrut cu Ilinca, a trezit-o si pe ea, nu o lasa deloc sa doarma, sa pape, o bate cand o prinde...nu stiu ce sa ma fac cu el. SI are momente de amaraciune, vrea cu mine sau cu taicasu in functie de cine o tine pe Ilinca in brate, plange nejustificat, ne bate, tipa, se impotriveste la absolut orice, e groaznic uneori... Da Domnul sa treaca toate astea cu bine.
Sabina ma bucur ca fetele sunt ok. E normal sa ne panicam si sa ne facem griji. Merci de info cu haraiala, Ilinca mea inca mai haraie si da laptic pe nas.ma cam sperie.
MA duc sa ma epilez si sa mai aranjez una alta ca maine nu mai e timp de nimic.
va pup
n_a_n_a spune:
Salutare mamici si bebici !
Neaparat trebuie sa mai cumpar o carticica cu Hello Kitty, in caz ca se intampla ceva cu asta pe care o avem , ca piticotul meu s-a invatat sa se linisteasca singurica din plans "citind", mai mult, in fiecare zi adoarme privind ilustratiile (de exemplu acum sta singurica in dormitor de mai bine de jumate de ora si deja are ochisorii mici, mici !)
Iubirici are doua suzete, una monobloc din cauciuc, adica www.salutbebe.ro/product--Chicco-Suzeta-Cauciuc-Physio-Ortodontica--849.html" target="_blank">asta , si una cu scut de plastic, fara inel, cu partea din gurita exact la fel, adica www.salutbebe.ro/product--Chicco-Suzeta-Cauciuc-Physio-Fosforescenta--851.html" target="_blank">asta , cu care ne-am invatat de vre-o luna, cu chiu, cu vai. Pe cea monobloc s-a invatat sa o prinda de inel si sa o bage in gurita (dupa mai multe incercari, ca isi mai nimereste ochisorul, nasucul, obrajorul), pentru ca e foarte usor de apucat si de tinut in manuta; o linge si o rontaie cu maaaare placere, de se umple toata de bale ; in plus mi se pare mult mai safe, ca e toata moale, din cauciuc, si nu se raneste la gingiute. Cea cu scut de plastic nu prezinta niciun interes, nici macar nu intinde manuta dupa ea; adevarul e ca o folosim mai mult la somn, ca e mai micuta, nu o nimereste asa de usor cu manutele, in consecinta sta mai bine in gurita; de obicei si-o apasa in gurita si cand vrea sa o scoata isi baga degetelele pe sub scut si le foloseste pe post de parghie .
De intors pe burtica si invers, nu ne intoarcem; poate pentru ca nu ii prea place sa stea pe burtica, iar eu nu am fortat-o deloc in acest sens. O mai rostogolesc pe burta cand e in toane bune, cu o jucarie in fata ei, si depinde de ce are chef, sta cumintica pe torace, sau se impinge pe manute si se ridica sus, sus, de sta sprijinita pe bazin - toate astea dureaza doua-trei minute maxim pana intinde manutele sau incepe sa dea din picioruse, se enerveaza si trebuie sa o intorc imediat; singura nu se intoarce pe spate, mai bine sta cu nasul in saltea si urla... Cand sta pe perna mea de gravi se rostogoleste putin intr-o parte si abia pe urma se ridica in fundulet (nu reuseste de fiecare data, cam la o incercare din zece, abia), direct nu poate pentu ca are tendinta sa ridice si piciorusele in acelasi timp . Poate sunt si eu de vina aici, pentru ca "lucrez" cu ea doar pe partea de "vorbire" cu ea; Ruxi abia astept sa ne spui ce faci la kineto cu Alexandra.
Pumnul il linge tot mai rar, pentru ca a stapaneste acum suptul si rontaitul degetelor, cu care isi "cauta" amigdalele de zor, iar din cauza asta ii tai unghiile zilnic mai nou, sa nu-si "traseze" vre-o harta rutiera in gurita .
Ieri stateam cu ea in brate si aveam o bucata de cioco cam topita de caldura in mana, ea saracuta s-a intins sa ma prinda cu manutele sa ma rontaie pe mine de mana (ma rontaie si ma baleste de ce apuca) si a nimerit ciocolata din gresala. N-am stiut cum sa o sterg mai repede pe manute, iar ea nu stia cum sa le linga mai bine . Tati a interpretat total pe dos scena, si mi-a facut ditamai morala sa nu mai mananc cioco in fata copilului ; i-am explicat eu ca ceea ce s-a intamplat n-are nicio legatura cu ciocolata, dar nu stiu cat de bine l-am convins.
Ioana . Si Adelina a chiuit intr-o dimineata ma-ma-ma-ma(daca nu era si tati cu noi, as fi zis ca mi-am imaginat), dar eu nici macar nu eram in cadru , albinuta era ma-ma-ma-ma . De atunci oricat am incercat sa o fac sa repete, nimic, nimic. Dar va veni si ziua aia . Asa ca nu mai insist; saptamana asta exersam la-la-la si le-le-le, silabe pe care le plange, si pe care vreau sa le spuna si constient - momentan coopereaza doar dimineata la prima ora, in perioada de maxima buna dispozitie... Adelina ne asista la masa de cand am adus-o de la spital ; stau eu cu ea in brate sa ii tinem de urat lui tati sa nu pape singur, apoi o ia tati si mananc si eu ; nu se poate altfel cu un copil atat de "mamos" - asta apropo de link-ul ce ni l-ai dat.
Sorana, welcome back!
Sabina, ma bucur ca problema Iusticai cu urechiusa e una pur estetica!
Virgi, tin pumnii sa traca repede umflatura!
Vivela, multi inainte !
Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Onana Vivela, draga de tine, multumim mult! Ce-mi sugerezi e un remediu homeopat, deduc (ca-s paralela cu asta), dar nu mi-e clar ce cantitate de bobite din alea tre sa-i dau (nu rade, chiar sunt pe langa subiect). Si unde gasesc? Pun pariu ca pediatrul meu habar n-are de-l intreb, o sa-i dea inainte cu crema pe baza de cortizon, insa eu as vrea sa incerc ce spui. Cat despre ce povesteai de David al tau, hmm, stii doar ca noi suntem centrul universului lor, ca ei traiesc prin noi, nu pot sa cred ca ar putea fi mai fericit cu niste prieteni decat cu mami si tati, nu conteaza cum apare in poze, eu n-as pune la suflet..Tu esti mami a lui, chiar daca acum poate are un conflict cu tine, de cand e si Damian. Sunt convinsa ca o sa treaca perioada asta mai grea si la voi, ca si la noi, desi eu ma laudam pana acum cu un Matei ff intelegator si matur (pt cei 2 ani jumate ai sai); insa cum bine spuneai, e tare greu pt ei sa se adapteze la noua viata, in 4, si nici pt noi nu e usor, doar nu e ceva mai greu sau mai important pe lume decat a fi PARINTE. Poate bat campii sau spun chestii din astea, banale si ultra cunoscute, sunt si cam zombie la ora asta, ce-i drept, insa cu fiecare zi parca inteleg mai bine cat de greu e sa fii parinte (dar si frumos, emotionant si plin de satisfactii) Fug la pana nu va stresez de tot, sa avem o noapte usoara, si bebeii nostri la fel! Sorana Matei (21.02.2008) si Tudor (24.04.2010) |
Sorana, remediile homeopate arata cam www.medicalfarma.ro/images/generic1%20copy.gif" target="_blank">asa, in interior sunt niste bilute mici-mici, cam cum erau bomboanele cip, daca le-ai prins sau iti amintesti de ele. flacoanele au la un capat un capacel care se roteste si permite bilutelor sa iasa in capacel. nu trebuie atinse cu mana, capacelul se desface si le manevrezi asa.
o doza=5-6 granule
cum ziceam, eu puneam 5-6 granule intr-o seringa sterila, puneam 2-3 ml de apa plata si agitam pana se dizolvau (ajuta si la potentarea remediului scuturarea asta). apoi ii puneam in gurita cu seringa. e dulce continutul, deci nu am avut probleme sa nu ia.
remediul se administreaza la distanta de mese (macar o jumatate de ora distanta de mese - inainte si dupa).
remediile le gasesti la anumite farmacii, uite www.cabinet-homeopatie.ro/farmacii.htm" target="_blank">aici o lista cu cateva farmacii in care se gasesc.
un flacon - care iti ajunge (ca are cca. 90 de granule)- costa in jur de 5 lei.
si cred ca sunt si site-uri de unde le poti comanda online, dar avand in vedere costul lor, sigur costa mai mult transportul.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Ioana5255 spune:
mi-am mai adus aminte de ceva. Ce mi-a spus ieri legat de curatarea mucozitatilor. Cu cat le aspiri mai mult cu atat organismul ptoduce altele si mai multe. Mucozitatile nu se curata cu ser si apoi cu aspirare, decat daca este absolut necesar, altfel doar prin aspirare, seara dupa baie, pentru ca acestea se inmoaie de la apa. Mucozitatile se aspira, doar daca i se pare mamei, ca, copilul are, altfel nu este cazul.
Ioana5255 spune:
eu am mai cumparat diverse de la hopababy cu com in coada. Sunt f seriosi, cel putin pana acum.
Ioana5255 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bubu30 Am terminat in sfarsit bagajele ca plecam la ai mei in weekend. si week-end placut ! Ruxi super fericita de Alexandra Maria si Alexandru Andrei - 2 mai 2010 |
si voua drum bun si vreme buna