Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (12)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Vroiam sa va mai intreb ceva si uite ca era sa uit. Cele care hraniti puii cu lapte praf ce o sa faceti cand o sa pape in 24h mai mult de 1 litru? Ca am inteles ca nu e ok sa bea mai mult de 1l in 24h.
Am tot citit articole foarte bine argumentate ca sistemul digestiv nu e pregatit pentru diversificare inainte de 6 luni dar oare laptele praf chiar asa sanatos e? Contine vitamine si ce are nevoie organismul dar in acelasi timp contine si destule bau-bauri. Cu laptele de mama intr-adevar e alta poveste nu se poate compara nu nimic. Si acum e fost recent ceva scandal in China fetite de 4 ani aveau sani de la laptele praf in care se gaseau hormoni de crestere cu care au fost hranite vacile respective. Si sa fim seriosi ca in ziua de azi vacile nu mai sunt hranita natural si sanatos ci sunt indopate cu hormoni si concentrate ca sa fie cat mai mari si sa produca cat mai mult lapte, asta urmareste orice producator. Si toate chimicalele acelea unde se duc? In organismul copiilor. De aceea nu sunt eu mare fan lapte praf si sunt pe ganduri in ceea ce priveste diversificarea. Pentru ca exista avantaje si dezavantaje la fiecare tip de alimentatie. Daca as fi avut lapte de la san nici nu mi-as fi batut capul cu asa ceva, dar mi-e frica si sunt reticenta la orice e sintetic, si LP numai natural nu e oricate vitamine contine. Asa ca incerc sa cantaresc bine unde sunt mai multe avantaje si mai putine dezavantaje ca sa iau o hotarere.
Na scuze ca m-am intins ca o placinta, sper sa fi fost destul de coerenta.

Mami de fetita frumusica foc!
Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NicoletaB spune:

Hello si de la noi!
Legat de pretul meniului la nunta, eu una intotdeauna intreb. Daca stiu ca nu pot sa-l acopar+ 1-2 meniuri in plus nu ma duc. dau bani cat imi permit inainte si nu-l pun pe om sa-mi plateasca meniul la masa.
Merg pe principiul" Ce tie nu-ti place altuia nu-i face!". Eu la nunta am comunicat la toti pretul meniului si am avut surpriza sa primesc sub (am exceptat persoanele care stiam ca nu si-l permit sa-l acopere dar mi-a facut extrema placere sa-i am ca invitati). Per total am iesit super bine ca s-au compensat plusurile cu minusurile.

Si noi sterilizam biberoanele si tetinele dupa fiecare utilizare! Sterilizatorul sa traiasca! Folosim tetine dimensiunea M (3-6 luni), iar laptele nostru e gros nu gluma, daca as mai pune cereale in el nu stiu pe unde ar mai curge!

Multumim de urare pt botez!Inca mai astept pozele si dvd-ul de la cameraman!

O zi faina va doresc!
Si cand ma gandesc ca acu' trebuia sa fim in Veliko Tarnovo, dar barbati-miu nu s-a putut trezi de oboseala! Mai ca plangea ca pica de oboseala/somn!

Mi-a ramas dator, imi scot eu parleala!

Mamica lui Mihai Rares (12.06.10-12.55)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Citat:
citat din mesajul lui flory_blanca

Vroiam sa va mai intreb ceva si uite ca era sa uit. Cele care hraniti puii cu lapte praf ce o sa faceti cand o sa pape in 24h mai mult de 1 litru? Ca am inteles ca nu e ok sa bea mai mult de 1l in 24h.
Am tot citit articole foarte bine argumentate ca sistemul digestiv nu e pregatit pentru diversificare inainte de 6 luni dar oare laptele praf chiar asa sanatos e? Contine vitamine si ce are nevoie organismul dar in acelasi timp contine si destule bau-bauri. Cu laptele de mama intr-adevar e alta poveste nu se poate compara nu nimic. Si acum e fost recent ceva scandal in China fetite de 4 ani aveau sani de la laptele praf in care se gaseau hormoni de crestere cu care au fost hranite vacile respective. Si sa fim seriosi ca in ziua de azi vacile nu mai sunt hranita natural si sanatos ci sunt indopate cu hormoni si concentrate ca sa fie cat mai mari si sa produca cat mai mult lapte, asta urmareste orice producator. Si toate chimicalele acelea unde se duc? In organismul copiilor. De aceea nu sunt eu mare fan lapte praf si sunt pe ganduri in ceea ce priveste diversificarea. Pentru ca exista avantaje si dezavantaje la fiecare tip de alimentatie. Daca as fi avut lapte de la san nici nu mi-as fi batut capul cu asa ceva, dar mi-e frica si sunt reticenta la orice e sintetic, si LP numai natural nu e oricate vitamine contine. Asa ca incerc sa cantaresc bine unde sunt mai multe avantaje si mai putine dezavantaje ca sa iau o hotarere.
Na scuze ca m-am intins ca o placinta, sper sa fi fost destul de coerenta.

Nadia 29.04.2010

uite eu citeam in cartea lui Capraru, ca atunci cand dai fructe copiilor sa le oparesti mai intai intr-un vas cu apa fierbine pentru a evita intoxicarea copilului cu pesticide. Nu m-a dus niciodata capul. La Alex nu stiu de ce nu am citit. Toate sunt nocive pe lumea asta. Pana si aerul asta imputit, mai ales cei care stam in Bucuresti. Eu inainte am lucrat ca traducator ptr o ,are firma germana, nu ii mai spun numele, dar ce scria in fisele alea tehnice de la pesticide, ierbicide si alte nenorociri, te intrebi daca ceea ce bagi in gura e ok. Absolut toate aveau efecte cancerigene, iar femeilor gravide puteau da malformatii serioase fetilor si alte minuni. Exemplele pot continua la nesfarsit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

despre autodiversificare

- multumesc pt raspunsurile legate de darul de nunta

- ce bine-i la hotel !

- Carla, eu sunt f inclinata sa incerc autodiversificarea. insa pana implineste Sabina 7 luni stam pe laptic apoi incepem sa descoperim gusturi noi.

Ioana & PYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Artu merci mult.
Fiica-mea 2 zile nu a dormit mai deloc in timpul zilei, era super maraita si deja nu mai stia ce vrea si cum o puneam sa doarma urla desi ii picau ochii, parca era bebe Duracel. Azi dupa fiecare masa sta treaza 10 min si pica ca lemnul pana la urmatoarea masa. Cred ca recupereaza. Asa ca azi pana acum nu prea am avut activitate.

Nadia 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanarus spune:

Salutare fete dragi!

uitati aici un articol despre laptele praf!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocurban spune:

Dragi mamici,

Daca incepem sa analizam cate chimicale contine fiecare aliment ce va ajunge in gurita copiilor nostri, cred ca o sa inebunim... sau o sa-l lasam sa moara de foame pe saracii copii!

Eu personal am decis sa nu mai citesc nimic legat de subiectul asta, pentru ca numai sange rau imi fac... si alte alimente mai sanatoase tot n-am de unde sa scot! Inclusiv cele din magazinele bio, de 3 ori mai scumpe ca cele din piata/hypermarket, nu tot cu ploaia aia plina de agenti poluanti au crescut?!

Mereu vor exista tot felul de dezvaluiri senzationale cum ca un produs sau altul este mega-extra-giga-nociv, ca provoaca tot felul de monstruozitati, ca e interzis undeva in lume, ca e cancerigen, ca i-a imbogatit pe unii-altii, ca niste chinezi mici sunt exploatati la producerea lui etc... Teoria conspiratiei functioneaza mai bine ca niciunde in domeniul alimentar...

Eu va intreb: ce sa facem atunci?! Cu ce naiba sa ne mai hranim copiii?! Lapte de mama n-am. Trebuie sa ma rezum la lapte formula (am ales sa folosesc unul asa-zis bio, poate-poate vacuta aia si iarba ce-a mancat-o or fi mai protejate de poluare si chimicale), iar odata cu diversificarea tot din comert trebuie sa ma aprovizionez.

Eu ma simt neputincioasa si nu am de gand sa traiesc mereu cu spaima ca imi intoxic familia cu produse alterate chimic. Asta e, nu traim vesnic... ce pot face e ca macar din produsele astea de baza sa gatesc eu cat mai sanatos, in bucataria mea, in loc sa cumpar din comert piureuri gata preparate, dulciuri, sucuri etc. A, da... si sa-mi invat copiii sa manance cat mai sanatos.

Mai mult nu stiu ce pot face.

Sa fii mama e cea mai frumoasa meserie din lume!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Ioana, te gandesti sa incerci cu Sabina intocmai cum scrie in articolele cu autodiversificarea? Adica nu vrei sa-i oferi chiar nimic pasat, in acest timp?

Eu ma gandeam sa fac un melanj intre cele doua teorii adverse... adica in paralel cu incurajarea copilului sa deprinda singur tehnica alimentarii solide, sa ofer si hrana gata preparata, incepand cu cerealele din prima faza si continuand cu piureuri pasate, dintr-un singur ingredient - ca sa nu combin gusturile...

Pe mine sincer nu m-a convins atat argumentul legat de sanatate si digestie (am retineri mari vis-a-vis de unele afirmatii din articol), cat sansa de a lasa copilul sa descopere singur gusturi si texturi... si mai ales sansa de a invata repede sa manance singur!

Carla, mamica fericita a mazarichilor Natalia-Emilia si Sofia-Maria (25 martie 2010).

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TEUTA2 spune:

Va imbratisez cu drag,mamici si bebici,sa cresteti mari,sanatosi(sanatoase),frumosi(frumoase) si norocosi (norocoase)comorilor!

Revin,recunosc,dupa o lunga perioada de absenta.Nu ma pot obisnui cu noul program "dirijat" de bebe Tudor.Seara nu pot sa adorm(mi-am dat sistemul nervos peste cap),adorm pe la 1 ,iar la 3 se trezeste Tudor,sa manance.Si de atunci pana la 9 se tot trezeste din 2 in 2 ore...si asta se vede la somnolenta mea de a doua zi.Ziua doarme el,iar eu sunt "zombi".
Am fost la controlul pt varsta de 2 luni si cred eu ca suntem campionul la "categoria grea",pt ca am ajuns la 7850 gr.Uneori ma gandesc cu teama sa nu fie prea mult,dar nu pot tine copilul la dieta.
Vaccinul de doua luni inca nu este la medicul de familie,dar vreau sa va intreb daca voi l-ati facut gratuit sau nu.
In rest ne laudam cu un copil minunat,dulce,frumos si cuminte.

Va pupam !

TEO 38+

Mergi la inceput

Neatza, mamici!

Sa aveti o duminica minunata, senina si linistita, in familie!

Teo... wow, asta da greutate... nu cred ca la varsta de 2 luni se poate discuta despre greutatea bebelusului in termeni de "obez"... si, vorba ta, doar s-o sa pui copilul la dieta... Precis cand va mai creste si va deveni mai activ va elimina surplusul. Nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji momentan.

Blogul mazarichilor

Mergi la inceput