usturimi
Buna, fetelor!
De cateva zile, am o usturime enervanta in zona intima care se acutizeaza cand urinez, in restul timpului e doar o jena persistenta. Urina arata normal si nu merg mai des ca de obicei la toaleta. Am mai patit asta, iar atunci mi s-a recomandat Urinal, ceea ce am luat si acum. Problema e ca nu ma lasa deloc, si deja ma deranjeaza. Abia saptamana viitoare ajung in tara (de-aia am incercat sa ma auto-tratez, mai ales ca sunt trecuta prin asta), iar saptamana asta e super-stresanta si aglomerata, deci nu am cand sa ajung la medic (cu progamare oricum dureaza). Ce as putea face pana atunci? Imi puteti da vre-un sfat? Ca de cand cu "jena" asta parca nici nu mai gandesc clar.
Va multumesc!
P.S.: o fi si stresul de vina?
Raspunsuri
gabriella1 spune:
Draguta, nu stiu daca situatiile sunt asemanatoare dpv medical.
Usturimi dar cu pishu la 3 min am avut si eu.M-am dus in fuga la dr cu tot cu proba de urina si am o infectie urinara.Sa spun "bravo mie ca n-am inchis AC/ventilator?"
Fac tratament cu augumentin si deja situatia revine la normal.
Sanatate multa !
Gabriela
24 + viitoare mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
Tisina spune:
Gabita, pe mine ma bulverseaza faptul ca nu urinez des, iar urina arat normal (nu e tulbure, nu si-a modificat culoarea...). Doar senzatia asta enervanta ma deranjeaza. E o usturime continua - dar suportabila, mai putin cand ajung sa urinez. Dupa aia imi mai trece doar cand ma incalzesc. Am sosete (simt nevoia), iar in casa stau si cu papuci (parca sunt o babuta friguroasa). Cum simt rece, cum ma apuca mai tare.
Eu banuiam ca ar fi si pe fond de stress, pentru ca dupa ce ca nu imi vad capul de treaba, mai primes si vesti de acasa, mama e internata in spital cu o criza de hemoroizi si urmeaza sa se opereze, iar eu nu sunt langa ea . Ma simt tare neajutorata si usor coplesita de griji. Cred ca e cea mai lunga saptamana din viata mea.
M-am gandit si eu la augumentin, dar nu imi vine sa iau fara acordul medicului, plus ca daca il incep, sumarul de urina/urocultura pe care intentionez sa le fac sapt. viitoare vor fi afectate. Offf... simt ca imi iau campii...
Tanti Zavaidoc spune:
Probabil ca e o cistita. Ar trebui sa fii ok cu urinal, dar in mod normal la orice simptom de genul asta e bine sa faci un sumar de urina si o urocultura, sa fii sigura ca nu e si altceva. Multa sanatate!
laura72 spune:
incearca si spalaturi externe cu apa si bicarbonat de sodiu,de preferat dupa fiecare pipi.o lingurita la 500ml apa fara alt fel de sapun..poate e ceva alergie la lenjerie pe fond de stress ori o candida. mie mi-a ajutat pana sa ajung la recoltari.
poate si mai multe lichide calde(ceai de codite de cirese,matase de porumb),comprese calde pe burta sau sticla cu apa calda ,dar nu bai calde de sezut.
sanatate tie si mamei
Tisina spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Aseara am terminat folia de urinal, si parca ma simt mai bine. De dimineata am folosit si bicarbonatul, cum recomanda Laura si deja parca ma lasa. Sper sa rezist pana la medic. As mai avea o intrebare: mai pot lua urinal, sau ma tratez doar "naturist"? Am luat deja o cutie (adica 10 pastile) si nu stiu daca mai pot lua sau e prea mult.
Sanatate multa si voua si inca o data multumesc!
gabriella1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tisina Multumesc mult pentru raspunsuri! Aseara am terminat folia de urinal, si parca ma simt mai bine. De dimineata am folosit si bicarbonatul, cum recomanda Laura si deja parca ma lasa. Sper sa rezist pana la medic. As mai avea o intrebare: mai pot lua urinal, sau ma tratez doar "naturist"? Am luat deja o cutie (adica 10 pastile) si nu stiu daca mai pot lua sau e prea mult. Sanatate multa si voua si inca o data multumesc! Tisina |
pe prospect ce scrie? incearca si baita cu ceai de coada soricelului-daca ai pe-acolo.
sanatate multa !
Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
Tisina spune:
Gabi, am o farmacie in apropiere, insa nu stiu cum se zice la "Codita soricelului" macar in engleza. Poate sa ii recunosc poza. O sa incerc sa caut dupa-amiaza. Multumesc de idee.
(Stiu pe cineva careia i-a tradus google-ul direct in ceha, a mers la farmacie si s-a lasat cu mare distractie. S-au amuzat copios farmacistele cand le-a cerut ceea ce avea tradus - probabil cuvant cu cuvant. Cum ar fi sa vina cineva la noi si sa ne ceara cozi de soareci! ).
gabriella1 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tisina Gabi, am o farmacie in apropiere, insa nu stiu cum se zice la "Codita soricelului" macar in engleza. Poate sa ii recunosc poza. O sa incerc sa caut dupa-amiaza. Multumesc de idee. (Stiu pe cineva careia i-a tradus google-ul direct in ceha, a mers la farmacie si s-a lasat cu mare distractie. S-au amuzat copios farmacistele cand le-a cerut ceea ce avea tradus - probabil cuvant cu cuvant. Cum ar fi sa vina cineva la noi si sa ne ceara cozi de soareci! ). Tisina |
cauta denumirea latina a ceaiului.
Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
gabriella1 spune:
Denumire in latina: Achillea millefolium
Familie: Compositae
Denumire populara: Alunele, Sorocine
Descriere: Planta ierboasa, vivace, aromatica, inalta de 20-70 cm si cu tulpina putin paroasa. Are doua feluri de tulpini aeriene, unele mai groase florifere, foliate, ramificate la partea superioara si terminandu-se cu capitule formate din flori mici si altele sterile, purtand numai frunze. Frunzele sunt alterne, sesile, lanceolate, penat-sectate, mai mult sau mai putin paroase si cu miros aromat si gust amar astringent. Florile sunt grupate in capitule ovoide reunite la randul lor in corimb la extremitatea tulpinii. Fiecare capitul contine 5-6 flori marginale pentamere, ligulate, tridintate, de culoare alba, uneori roza pana la rosie si flori interioare regulate, tubuloase cu 5 stamine. Fructul este o achena.
Raspandire:
Produs vegetal:
Recoltare: De la ceasta planta se recolteaza florile, culese la amiaza, -Flores millefolli - fara peduncul, in timpul infloririi, sau planta intreaga fara radacina.Infloreste in luna iunie, pana in septembrie. Uscarea se face la umbra, in incaperi aerisite sau in aer liber, pe rame acoperite cu hartie. Florile nu trebuie sa aiba fructificatii si nici peduncule. Culoarea florilor dupa uscare trebuie sa fie alba-galbuie.
Principii active: Ulei volatil, cineol, borneol, pinen, limonen, cariofilen, azulen, achileina, acid achileic, acizi organici, formic, acetic, proionic, valerianic, alcool etilic, metilic.
Actiune farmaceutica: Intern: Bronhodilatator, expectorant, antispastic bronsic, diminueaza secretiile gastrice, dezinfectant si calmant gastrointestinal, antispastic biliar, decongestiv hemoroidal, analgetic, hemostatic. Extern: Calmant antiinflamator si dezinfectant (bai sau comprese).
Indicatii: Anorexie, enterocolite, gastrita, colici hepatice, bronsite, hipermenoree, dismenoree (regleaza hemoragiile abundente si calmeaza durerile), hemoroizi, cistite. Pentru viermi intestinali - infuzie de 10 g din planta la 100 ml apa. Se bea dimineata inainte de masa. Se recomanda si in starile alergice. Extern: In arsuri, plagi supurate, ulcere varicoase, eczeme, sub forma de bai sau comprese, iar in abscese dentare, gargara. Pentru bai, 30-60 g planta la 1 l de apa. Se adauga si radacina de tataneasa. Are proprietatea de a regenera tesuturile. Pentru hemoroizi, se recomanda un amestec de coada-soricelului cu frunze de urzica, intern, 2-3 cani pe zi. Planta are o mare importanta pentru afectiunile genitale ale femeilor, recomandandu-se cure cu ceai de coada-soricelului. In cazuri de cancer uterin, se beau 4 cani de ceai pe zi. In anexite, baile de sezut cu coada-soricelului vindeca. Este indicat si in: enurezis, leucoree(scurgeri albe), recomandandu-se 2 cani de ceai pe zi. Pentru fibron uterin, se vor face bai de sezut cu ceai de coada-soricelului. Fetele tinere, carora nu le-a venit menstruatia, li se recomanda o cana de ceai de coada-soricelului, pe stomacul gol, inainte de masa de dimineata pana la instalarea ciclului. Pentru femeile care sunt la menopauza, ceaiul este calmant. In nevrite, se fac bai de maini si de picioare cu coada-soricelului. Ceaiul este indicat si in ameteli, greata, dureri oculare, lacrimare, cefalee. Migrena cauzata de schimbari de vreme este adesea ameliorata dupa o cana de ceai de coada-soricelului, baut cald, cu inghitituri rare. Daca ceaiul se bea regulat, migrena poate disparea. Actioneaza direct asupra maduvei osoase, stimuland reinnoirea sangelui. De aceea, se recomanda in afectiuni ale maduvei osoase, leucemii. Se bea ceai, se fac bai si frectii cu tinctura de coada-soricelului. In cancer pulmonar, se recomanda ceaiul de coada-soricelului, baut dimineata si seara, impreuna cu radacini de obligeana, care se mesteca in timpul zilei. Ceaiul este eficient si in: hemoroizi care sangereaza, hematemeza, melena, arsuri la stomac (pirozis). Ceaiul remediaza lipsa de apetit, elimina balonarea si crampele stomacale, este util in afectiuni ale ficatului, inflamatii ale tractului gastro-intestinal s reglementeaza scaunele. Deoarece coada-soricelului ajuta in afectiuni circulatorii si spasme vasculare, se recomanda in cardiopatia ischemica (angina pectorala). Este indicat si in afectiuni renale. O alifie preparata din flori de coada-soricelului se utilizeaza pentru hemoroizi. Baile de sezut sau spalarea cu un decoct elimina mancarimile vaginale (prurit vulvar).
Mod de utilizare: Infuzie: 250 ml apa fiarta se toarna peste o lingurita cu varf de planta. Se lasa 1/2 de minut si se strecoara. Tinctura: Florile de coada-soricelului, culese pe vreme insorita, se aseaza intr-o sticla, se toarna peste ele vodca de 40 grade, apoi se lasa acoperite la soare, timp de 14 zile, dupa care se strecoara. Alifia de coada-soricelului: 90 g de unt nesarat sau untura se pun la incalzit, se adauga 15 g flori de coada-soricelului proaspat culese si taiate fin si 15 g frunze de zmeur, taiate fin. Se amesteca pana se topeste grasimea si se iau de pe foc. Se lasa 12 ore acoperite. In ziua urmatoare se reincalzesc, se strecoara printr-o bucata de panza si se toarna in borcane curate, pastrandu-se in frigider. Baia de sezut: 100 g de coada-soricelului (planta intreaga) se lasa la macerat in apa rece, timp de 12 ore, dupa care se incalzeste pana la fierbere si se adauga in apa de baie.
Gabriela
25 + viitoare mami de Tudor Andrei
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
emilia.m spune:
Am patit si eu acelasi lucru. Mi-a trecut in cateva zile. Am povestit la subiectul meu intitulat "infectie urinara sau ce?"
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.