Fluturasi de martie-aprilie 2011 (17)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns neliaCris spune:

Sunt mamici care nu vor sa ia nici un fel de medicamente in sarcina,inclusiv vitamine sau acid folic,dar...recompenseaza cu o dieta bogata in vitamine si alimente care contin acid folic.Eu il consider important,poate ti-a dat tie sa iei inainte de a ramane gravi mai putin,dar cand esti gravi cam asta e doza.Stii,si medicii sunt diferiti,unii recomanda,altii nu,problema e ca daca tu consideri ca e important il ei,daca nu,nu.Acidul ajuta sarcina sa se implanteze bine.si o doza mai mare nu face rau organismulul,se elimina de la sine...Pup fosta aspiranta

Anul 2010 va fi anul nostru,in care toate visele prind contur,toata tristetea dispare iar viata isi urmeaza cursul ei lin spre implinire...

Mami Cornelia,tati Daniel,copilas iubit Cristian 14 martie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

scuzati-mi disparitia...dar m-a solicitat fiimea sa ii fac ceva de papa...acum ma streseaza cu parcul si tot asa

ca tot se discuta eu iau din saptamana a6a acid folic de 5mg....dar nu tin cont ora la care il iau...ba uneori cred ca am luat si 2 pe zi cu neuronul meu batran

revin cu analizele....
a si m-a sunat si fina ...am pus-o sa le citesca si ea pe ale ei...daca igG iesea cu ceva valori.igM scria negativ

le-am facut la synevo....poate am grsit si trebuia sa merg unde mi-a recomandat o amica asistenta.la victor babes sau institutul de virusologie de pe mihai bravu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Fetelor va multumesc pt sustinere si sfaturi!Am gasit sprijin aici la voi si atatea fete dornice sa ajute din experienta proprie.
Am venit de la medic dar am doarmit...va dati seama ca azi-noapte am facut scenarii..
M-a bagat la eco sa vada daca ceva este in neregula..La eco totul a parut normal:a vazut corpul galben pe ovarul stag,bebe are 16 mm acum si s-a vazut si vezicula vitelina..inca nu stiu exact ce inseamna voi cauta apoi pe net...
Eu am intrebat de embrion si mi-a zis ca faptul ca am vezicula este un semn bun....Mi-a scris de col:lung cu OI inchis...nu stiu ce inseamna..investighez dupa..

Ecografistul a zis ca nu stie de ce am avut scurgerea maronie,posibil de la endoemtrioza sau cica unele femei au astefl de scurgeri pana la saptamana 10.Diseara vorbesc la telefon si cu ginecologul...caruia i-a zis ecografistul rezultatul si mi-a zis sa-l sun diseara sa-mi spuna prin telefon ce trebuie sa iau in continuare...M-am mai linistit putin...Poate ca este normal...vom vedea.Momentan nu s-a vazut ceva neinregula acolo...

Mi-a zis ca diametrul sarcinii este de 6 saptamani si 3 zile.Ama22..nu stiu daca asta inseamna ca este varsta pusa la ecograf...asa scrie pe bilet.Nu am intrebat ca nu ma interesa neaparat varsta..ma interesa sa-mi spuna ca bebe este bine.

Am inima mai usoara cu 1 kg...eram asa de speriata.V-am zis ca la mine toti medicii spun ca este o sarcina obtinuta prin minune,asa ca trebuie sa fac imposibilul sa fie bine...

Va multumesc pt sprijin.Daca stiti sa-mi spuneti despre ce v-am scris de eco...daca si voua vi se pare ok...as fi recunoscatoare..

6+

Mergi la inceput

Lalely ma bucur ca te-ai linistit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Lalely - ma bucur mult ca totul e ok!

Bebe are 16 mm? Nu cumva sacul gestational?

Ai ecografia cu tine?

GS e sacul gestational
YS sacul yolk sau vezicula vitelina
si CRL e embrionul

E intr-adevar semn bun ca se vede vezicula, inseamna ca nu e sarcina cu ou clar si trebuie sa apara si bebe.

Ma mir totusi de date. Uite cum am avut eu la ultimul eco, cand dupa masuratori mi-a zis ca am 5 saptamani si 4 zile:

GS 17, 20 mm
YS 2, 51
CRL 1,47

CRL sau embrionul creste 1 mm/zi.

6+

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama22 spune:

Fetelor cu acidul folic nu e de glumit!

Am o cunostinta care nu a luat acidul folic in sarcina si nu i s-a inchis la copil coloana si e paralizat de la brau in jos. A facut o gramada de operatii si tot nu isi revine. Si are si retard mintal ;(
Si ei i s-a zis clar ca e din lipsa acidului folic! Deci nu glumiti cu el!

Eu l-am luat si inainte de sarcina si nu mi-a fost rau de la el, desi am luat mereu la 5 mg

6+

http://www.amainbucatarie.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

catank, mie mi-a recomandat doctorita de 1 mg dupa ce mi-am facut analizele de sange si a constatat ca stau bine la capitolul vitamine in organism, a zis ca nu are sens sa imi dea o doza mai mare pentru ca deja am "stoc" :) e posibil sa fie la fel si la tine!

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AllyLaur spune:

Pe cutia acidului meu folic crie ca este de 400mcg , adica de 4 .
Nu imi este rau de la el...chiar este okk!!

Ally , 9+ bebe

Mergi la inceput

marti cum ziceam pe site a aparut toxo si rubela ----negativ...probabil ei au scris doar valorile IgM-ului azi cand au pus lista completa au bagat si igg ul si el are ceva valori in ambele cazuri....
mai citind pe net una alta cand m-am mai linistit am inteles ca igm ul e cel important
asa ca pe astea nu le mai afisez

CMV IgG 1.2UI/ml <0,4
>0.4 si <0.6 echivoc se repeta recoltatea
>0,6pozitiv..pentru evidentierea seroconversiei se recomanda efectuarea testului pe seruri recoltate la intervale de 2-3 saptamani
IgM <8 <15.....este mai mic intradevar decat valoarea data de ei...dat totusi ma gandesc ca daca e acolo si l-=a afectat pe bebe

herpes 1 si 2 IgG pozitiv in dreapta scrie-negativ, lipsainfectiei...ne este exclusa o infectie acuta severa , survenita cu 2-3 saptamani inainte de recoltare
se recomanda repetarea determinarii dupa 2 saptamani
-seroconversie
infectie recenta
administrare de imunoglobuline Hsv1/hsv2
pozitiv
expunewre in antecedente la virusul herpetic
IgM ---------------------nici negativ nici pozitiv

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

lalely, e bine ca ai colul lung! in cazul unui col scurt (ca la mine) exista riscul sa nu poti tine sarcina la locul ei si sa ai nevoie de cerclaj (interventie de legare a bratelor colului) , asa ca stai linistita, felicitari pentru bb!

8+

Mergi la inceput